Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Cum lasi bacsis cand platesti cu cardul ? :)
#20
Posted 03 July 2018 - 14:48
Ca să fie bine să nu fie rău.
Sau ca să nu scuipe ăia în farfuria ta când te duci a doua oară. Așa e frumos...Să lași ceva acolo 10 % |
#21
Posted 03 July 2018 - 15:12
Ai ramane suprins ce memorie au chelnerii indiferent ca unii par retarzi.Incearca si a doua data sa vezi ce se intampla.
Din pacate la noi chelnerii sunt angajati cu salarii sub minim pe economie in mod colaboratori si traiesc din ce primesc, asta la modul majoritar, exista si exceptii. Cine nu vrea sa dea isi asuma riscul, nu este plata obligatorie. |
#22
Posted 03 July 2018 - 15:22
de ce sa lasi bacsis?e platit ospatarul pentru ce face,pe bune.
|
#23
Posted 03 July 2018 - 15:35
Remicade, on 03 iulie 2018 - 13:15, said:
daca platesti cu cardul cum lasi bacsis ? O întrebare bună, dar la care nu cred că o să primești un răspuns pe măsură nici peste 2 ani. Acum vreo 3 săptămâni am vorbit cu un tovarăș să ieșim cu biclele. El are, eu nu, așa că eu am zis că iau una de pe Ape Rider. N-am găsit absolut niciuna în apropiere și dacă tot eram afară am vorbit cu ăsta să mergem la un pub să bem un suc cu hamei, să vedem un meci. Problema e că nu aveam cash și nici BCR în apropiere și am zis că plătim cu cardul. Zis și făcut, dar când am plecat, chelnerița mai că ne-ar fi scuipat în gură. De atunci n-am mai călcat pe la Bordo de frică să nu beau flegmele ălora. Încă suntem dependenți de cash. ursamajor, on 03 iulie 2018 - 14:38, said:
De ce aș lăsa bacșiș? Pentru că ospătarii și chelnerii se angajează în domeniu fix pentru tips, salariul fiind execrabil, și pentru că poate ai vrea să te mai întorci acolo și a doua oară. Edited by WShow13, 03 July 2018 - 15:32. |
#24
Posted 03 July 2018 - 15:42
#25
Posted 03 July 2018 - 15:45
Cand platesti cu cardul nu iti da un bon sa-l semnezi ?
Inainte sa semnezi , adaugi bacsisul sub suma totala dupa care aduni bacsisul si suma initiala , o treci acolo si semnezi. Cum sa nu poti sa lasi bacsis daca platesti cu cardul ? |
#26
Posted 03 July 2018 - 15:58
Din cate retin dupa faza cu impozitarea, inca a ramas posibilitatea de a bate pe casa tipsul (neimpozitat, tva 0, etc).
Deci tehnic poate fi primit si via POS.... dar, sa se vrea! Au facut patronii din HORECA o petitie in acest sens sa fie treaba clara? Nu. Au facut angajatii din HORECA o petitie in acest sens sa fie treaba clara? Nu. Pai daca ei nu vor, nu poti sa le bagi pe gat... |
#27
Posted 03 July 2018 - 15:58
Poti sa dai bacsis si asa:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/vCLaZwqjmwQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by Gaby_M, 03 July 2018 - 15:59. |
#28
Posted 03 July 2018 - 17:35
Eu mai mult de 1 leu nu dau bacsis, sa fie chelnerii sanatosi!
Citeam cum s-au dus unii prin cluburi de fitze si au facut consumatii din alea de zeci de mii de euro, au luat sampanie de lux si alte bauturi fine,iar la final au dat la chelner bacsisul standard de 10%, adica cateva mii de euro, cum dracu' sa ii dai la ospatar pentru ca ti-a adus sticlele la masa o asa suma imensa, mai mult de cat castiga un roman intr-o luna? Chelnerul a facut exact acelasi efort si daca aducea niste bere ieftina, nu se justifica cu nimic bacsisul calculat ca un procent din consumatie. |
|
#29
Posted 03 July 2018 - 19:10
Aldulescu, on 03 iulie 2018 - 17:35, said:
Eu mai mult de 1 leu nu dau bacsis, sa fie chelnerii sanatosi! ... Parerea mea: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/VgWl82rno6U?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by Serpent, 03 July 2018 - 19:10. |
#30
Posted 03 July 2018 - 19:35
ursamajor, on 03 iulie 2018 - 14:38, said:
De ce aș lăsa bacșiș? Eduard55, on 03 iulie 2018 - 15:42, said:
Care sunt șansele sa treci și a doua oara pe acolo?... Noua_pe_site, on 03 iulie 2018 - 15:45, said:
Cand platesti cu cardul nu iti da un bon sa-l semnezi ? Inainte sa semnezi , adaugi bacsisul sub suma totala dupa care aduni bacsisul si suma initiala , o treci acolo si semnezi. Cum sa nu poti sa lasi bacsis daca platesti cu cardul ? |
#31
Posted 03 July 2018 - 19:58
Remicade, on 03 iulie 2018 - 19:35, said: Si banii aia cum ajung la angajat ? Angajatul pastreaza toate copiile de cardurile de credit pana la final de seara cand preda cashul si bonurile. Aduna bacsisul de pe bonuri si isi pastreaza cash-ul cuvenit inainte sa predea bonurile si restul de bani persoanei responsabile. Asa se procedeaza in Sua si nu vad de ce la voi ar fi diferit. |
#32
Posted 03 July 2018 - 19:59
Noua_pe_site, on 03 iulie 2018 - 15:45, said:
Cand platesti cu cardul nu iti da un bon sa-l semnezi ? Inainte sa semnezi , adaugi bacsisul sub suma totala dupa care aduni bacsisul si suma initiala , o treci acolo si semnezi. Cum sa nu poti sa lasi bacsis daca platesti cu cardul ? În România si pe oriunde am fost eu (nu in State) semnezi chitanta de la POS, nu nota de plata pe care ți-o dau aia |
#33
Posted 03 July 2018 - 20:04
|
#34
Posted 03 July 2018 - 20:12
nepot, on 03 iulie 2018 - 19:59, said:
Asta ai văzut tu în filme si e cool? În România si pe oriunde am fost eu (nu in State) semnezi chitanta de la POS, nu nota de plata pe care ți-o dau aia Orice stabiliment alimentar trebuie sa-ti aduca o chitanta cu produsele comandate si suma totala de plata. Dai cardul , se duce chelnerul si foloseste POS-ul si iti aduce o alta chitanta unde se poate adauga tipsul, Remicade, on 03 iulie 2018 - 20:04, said:
La voi presedintele Camerei Deputatilor sau Senatului poate fi un infractor dovedit ? NU ! Deci vezi deja incep diferentele. |
#35
Posted 03 July 2018 - 20:31
Noua_pe_site, on 03 iulie 2018 - 20:12, said:
Traiesc de 10 ani in Sua , mananc de cel putin 3 ori pe saptamana in oras si nu am niciodata cash la mine. Nu ma lua cu ce am vazut in filme si e cool ca eu spre deosebire de tine vorbesc din experienta! Orice stabiliment alimentar trebuie sa-ti aduca o chitanta cu produsele comandate si suma totala de plata. Dai cardul , se duce chelnerul si foloseste POS-ul si iti aduce o alta chitanta unde se poate adauga tipsul, Ce treaba are varza cu capra ? Se discuta despre cum lasi bacsis pe o chitanta de la POS nu cine cum si de unde fura . |
#36
Posted 03 July 2018 - 20:39
nepot, on 03 iulie 2018 - 19:59, said:
Asta ai văzut tu în filme si e cool? În România si pe oriunde am fost eu (nu in State) semnezi chitanta de la POS, nu nota de plata pe care ți-o dau aia Exista POS (de fapt, POS e Point of Sale, e calculatorul restaurantelor) cu card gateway si emit o singura chitanta. Ai inclusiv magazine alimentare asa (7/11, ministop, in general convenience stores) In Romania toate cardurile sunt PIN&Chip mandatory, nu cer semnatura si nu merg cu magstrip (la CC depinde). In afara bate vantul. ccdsah, on 03 iulie 2018 - 20:31, said:
Cum adica dai cardul? LMFAO Americanii astia sunt chiar naivi sa dea cardul din mana Peste tot in afara EU si apropieri, dai cardul. La Iranieni au tot Chip + PIN, dau cardul si striga PIN-ul (si nu glumesc ). Dar in rest, peste tot dai daor cardul. Pentru ca: Lumea foloseste card de credit. Poate sa-ti fure 10.000 USD de pe linia de credit, nu-s banii tai, nu-i problema ta. Sunt banii bancii si fara semnatura nu are cum sa te puna sa platesti. Un card de credit e mult mai sigur decat unul de debit, pentru ca la cel de credit sunt banii bancii si toate platile se fac sub semnatura. Daca e clonat si dispar bani, nu dispar de la tine, dispar de la banca. In afara europei abia acum se baga EMV Chip, adica toate cardurile is pe magstrip. Astea nu cer PIN decat la ATM Edited by Lex404, 03 July 2018 - 20:41. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users