Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Joburile Viitorului

* * - - - 5 votes
  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#1
YK20

YK20

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 22.06.2018
Contrar a ce se spune ca vor disparea multe locuri de munca in viitor datorita automatizarii, sunt si destui analisti economici care cred ca automatizarea va aduce noi locuri de munca asa cum a adus industrializarea in secolul XIX.

Vor disparea meserii precum cele de fermieri, mineri, constructori, soferi de camioni, taximetristi, actori, maturatori, paznici, ofiteri bancari,  creditori, spalatori, programatori,  piloti, jurnalisti,   profesori,  chelneri, barmani, soldati,  contabili, casieri la fast-food, muncitorii din fabrici,  bucatari, lucratori comerciali, operatori telefonici, reparatorii de cabluri (pentru ca wireless),   adica joburi care presupun munca repetitiva si care pot fi usor inlocuite de roboti care sa faca treaba  mai eficient la randament mai crescut.

Poate ca nici nu o sa ducem lipsa acestor joburi care oricum sunt enervante, plictisitoare,  inutile, prost platite si repetitive.  



Si oricum, pana vor capata robotii o inteligenta artificiala si sa acapareze intreaga planeta  care sa presupuna creativitate mai e cale lunga.  

Aceste articole enumera cateva  joburi care vor fi bine platite in 2030.....sau in 2050:  

10 Top Jobs in 2030: Future Skills You Need To Learn Now
A Peek Into The Future With 10 Jobs Of 2050


De aceea, daca sunteti elevi sau  studenti, ar fi prielnic sa va specializati in domeniile respective.  





Iata cateva dintre joburile viitorului:


1.Inginerul Gunoier:  e de asteptat ca planeta sa fie tot mai poluata in viitorul apropiat datorita cresterii populatiei, consumului si deseurilor.   Va fi mult de munca pentru adunarea gunoaielor.  A fi gunoier la REBU nu o sa mai fie privit ca o profesie rusinoasa, ci chiar o functie echivalenta cu cea a pompierului sau medicului de la urgente.
In Bucuresti, un gunoier castiga acum intre 1800-2000 lei net , in tarile dezvoltate e platit cu  echivalentul a 25 $ pe ora si e de asteptat ca salariile sa tot creasca, inclusiv masurile de protectie.
Si nu numai, dar interactiunea cu gunoaiele se va diminua pentru ca profesia se va tehnologiza tot mai mult daca acum avem camioane ce apuca tomberoanele pentru a varsa gunoiul in container si uzine unde gunoierii doar apasa pe niste butoane pentru a zdrobi, recicla sau arde gunoaiele.


2. ECO-Consultantul in energii alternative:  asta va ajunge sa castige mai mult decat un agent imobiliar (si la propriu vorbind, piata imobiliara s-a cam dus la fund in ultimii ani).  Consultantul in energii alternative va castiga enorm numai prin a sfatui clientii ce panouri fotovoltaice sau turbine eoliene sa cumpere.  Avand in vedere ca specializarea e dificila, iar produsele sunt foarte scumpe, e de asteptat ca acesta sa aiba un salariu semnificativ de crescut.


3. Seismolog/Vulcanolog:  avand in vedere ca traim o perioada seismica foarte activa, iata ca n-ai terminat facultatea de geografie degeaba. E posibil ca in viitorul apropiat, in urma cercetariilor si dezvoltarii tehnologice   sa masuram cu exactitate intervalul cutremurelor si eruptiilor vulcanice.  Cum seismologul sau vulcanologul raspunde de vietile a milioane de oameni, trebuie sa ofere avertismente clare, nu predictii prapastioase ca Marmureanu.


4.  Medic Chirurg  :  poate ca robotii chirurgicali vor acapara tot mai multe spitale pe parcursul acestui secol, dar tot vor fi necesari niste asistenti medicali si un inginer chirurg care sa supravegheze si sa coordoneze activitatea robotilor care mai pot gresi.  

5. Inginer in celule stem: este deja o profesie foarte recunoscuta si bine platita si e de asteptat ca tot mai multi pacienti sa apeleze la celule stem.

6. Nutritionistul:  la cum creste rata obezitatii, trebuie sa existe un specialist care sa sfatuiasca oamenii cum sa manance. Profesia poate fi inlocuita foarte usor de o aplicatie pe smartphone, si totusi, oamenii obezi prefera interactiunea umana si sa se lase convinsi si sfatuiti mai degraba de un specialist uman decat de un robot sau un soft.
Nutritionistul poate fi si un bun psiholog.  

7.Consultant de moda pe retele sociale:  cred ca deja exista destui consultanti care fac bani la greu din a sfatui femeile  cu ce sa se imbrace, cum sa-si faca coafura si cum sa se pozeze pentru  a se " vinde" pe piata in cautarea unui job  si a-si cauta partenerii potriviti.


8. Psihologul si Psihiatrul: poate ca facultatile nu sunt cele mai bine cotate pe piata muncii de azi, dar rata depresiei si a sinuciderilor datorate acesteia creste alarmant. E nevoie de multi psihologi si medici psihiatri avand in vedere ca omul are nevoie de sfaturi de la un om care sa-l inteleaga, ori un robot ar fi cam rigid.  

9. Adminul de retea/servere/platforme sociale:  un om  tot trebuie sa faca si asta

10. Inginerul aviatic/Mecanicul Auto/Programatorul:  poate ca pilotii si soferii vor disparea, fiind inlocuiti de inteligenta artificiala, si totusi, cineva tot trebuie sa coordoneze si sa supravegheze mijloacele de transport si sa le repare.   Cum cererea de automobile creste la nivel global , mai ales in tarile in prag de dezvoltare si subdezvoltate,  chiar si daca apar masinile fara soferi, cineva tot trebuie sa le repare.

11.  Inginer Robotician: robotii nu se pot construi singuri momentan si pana la nanotehnologie la scara larga mai este, iar salariile sunt destul de motivante.  

12. Genetician:  multi oameni vor fi curiosi sa-si afle stramosii, altii vor sa-si cloneze animalele de companie, fermierii vor sa aiba recolte bogate si vaci tot mai grase si sanatoase,  femeile vor sa nasca copii perfecti fara dizabilitati, ori cine este mai potrivit pentru toate astea daca nu geneticianul?  

13. Medic Robotician:   e de asteptat sa apara un nou trend si o noua specie: omul-hibrid robotizat cu brate si picioare robotice , timpane artificiale, ochi bionici dupa ce au suferit accidente si pentru asta necesita coordonarea unui medic specializat in cibernetica.

14. Electricianul:  si in secolul 21 va fi mare nevoie de el pana sa apara roboti electricieni.S-ar putea chiar sa devina mai bine platit din moment ce cererea de curent electric e tot mai mare.  

15. Avocatul si Judecatorul: nu va disparea aceste profesii garantat. Si in plina epoca a automatizarii, e de preferat ca un om sa se ocupe de cazuri juridice.  

16. Inginer minier: poate ca minerii vor  disparea caci robotii sapatori ii  vor inlocui, dar la fata locului tot vor trebui sa fie cativa ingineri, programatori, mecanici si coordonatori.  

17. Modelatorul/Graficianul si Dezvoltatorii de aplicatii: poate ca programatorii vor disparea de vreme ce se vor inventa soft-uri cu AI care sa genereze limbajuri de cod pe cont propriu si chiar sa rezolve erorile. Dar  in cazul jocurilor video si al filmelor, tot e nevoie de o mana creativa.  E de asteptat sa continue sa existe si dezvoltatorii de aplicatii.  

18. Moasa : avand in vedere ca traim intr-o epoca de suprapopulare, ne trebuiesc si mai multe moase.

19. Profesorul virtual: cu toate ca scolile se vor desfiinta, copii preferand sa invete de pe internet acasa, tot e de preferat sa invete cate ceva de la un profesor uman

20. Specialist in securitate cibernetica: este si acum la mare cautare si foarte bine platit. Se speculeaza ca America, Rusia si China se afla acum intr-un plin razboi cibernetic mondial, iar detaliile privind numarul agentilor cibernetici sunt necunoscute sau tinute secret, la fel si bugetul distribuit.

21. Specialist in securitate: paznicii vor fi inlocuiti de camere video, sisteme de alarma, roboti si turete probabil, dar cineva tot trebuie sa urmareasca filmarile si sa coordoneze sistemul de securitate.

22. Agent de turism spatial: intr-un viitor indepartat, poate in urmatorii 200-300 de ani, vor exista si agenti de turism spatial bine renumerati care sa-ti ofere sfaturi si recomandari despre cazarea in statiile sau hotelurile spatiale internationale de pe orbita, poate chiar si despre conditile de pe Luna si Marte.  

23. Dezvoltatorul de realitate virtuala: creatorii lui Oculus Rift au facut ceva profit si e de asteptat ca in viitor sa se creeze sali de realitate virtuala.  Cine stie cate joburi noi ar putea aduce acest nou domeniu.

24. Arhitectul: cu toate ca robotii vor inlocui constructorii, tot e nevoie de o minte umana.

25. Futurologul:  nu vor fi simpli profeti terchea berchea care au visat azi noapte ca vom merge cu masini zburatoare, ci specialisti in algoritmi matematici , ajutati de aparatura computerelor de calcul. Acestia vor putea prevesti nu vremea si schimbarile climatice, ci  evenimentele politice, trendurile culturale, politice si sociale,   accidentele, crimele,  razboaiele,  cresterile sau crizele economice, aparitia unor noi natiuni si directia tehnologiei. Si sa fie unul foarte bine platit.

26. Preotul:  nu cred ca vor fi bisericile conservatoare dispuse sa lase un robot sa predice

27. Managerul - logic ca nu va disparea







Ce alte meserii credeti ca vor exista si in viitor?
Ce alte meserii vor fi create de automatizare?

Edited by YK20, 30 June 2018 - 01:30.


#2
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018
nevasta

#3
YK20

YK20

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 22.06.2018

 jimi91, on 30 iunie 2018 - 01:25, said:

nevasta
Va disparea, inclusiv profesia de prostituata,  inlocuita de Harmony!

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/0CNLEfmx6Rk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by YK20, 30 June 2018 - 01:31.


#4
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,614
  • Înscris: 07.02.2003
Lasati prostiile... asa credeau si oamenii la 1900 ca vai cum va fi in anul 2000 si fleasc... nimic nu este previzibil in asa masura incat sa fi sigur de ceva.

>1.Inginerul Gunoier:  e de asteptat ca planeta sa fie tot mai poluata in viitorul apropiat datorita cresterii populatiei, consumului si deseurilor.
Fals, e de asteptat sa scada intrucat industria ambalajelor trece treptat pe biodegradabile si pe tehnologii de ecologizare superioare ce vor reduce volumul si viata deseurilor.

>2. ECO-Consultantul in energii alternative:  asta va ajunge sa castige mai mult decat un agent imobiliar
Nu e necesar pentru ca ecologia in sine va fi integrata in ideologia si valorile umane deci si copii vor sti ce si cum, e nonsens un consultant.

>3. Seismolog/Vulcanolog:  avand in vedere ca traim o perioada seismica foarte activa, iata ca n-ai terminat facultatea de geografie degeaba. E posibil ca in viitorul apropiat, in urma cercetariilor si dezvoltarii tehnologice   sa masuram cu exactitate intervalul cutremurelor si eruptiilor vulcanice.
Lucruri fara legatura, seismele nu sunt predictibile si nu au cum sa fie intrucat incorporeaza multe variabile, vulcanii nici ei desi sunt mai accesibili studiului.

>4.  Medic Chirurg  :  poate ca robotii chirurgicali vor acapara...
Nu acapareaza ci devin instumente.

> 6. Nutritionistul  :  la cum creste rata obezitatii, trebuie sa existe un specialist care sa sfatuiasca oamenii cum sa manance
De parca acuma nu sunt si tot nu fac nimic.

>7.Consultant de moda pe retele sociale:  cred ca deja exista
Da, exista deja, next...

8 si 9, balastru.

>10. Inginerul aviatic/Mecanicul Auto/Programatorul:  poate ca pilotii si soferii vor disparea, fiind inlocuiti de inteligenta artificiala, si totusi, cineva tot trebuie sa coordoneze si sa supravegheze mijloacele de transport si sa le repare.
Logica gimnaziala, lucruri evidente.

>12. Genetician:  multi oameni vor fi curiosi sa-si afle stramosii, altii vor sa-si cloneze animalele de companie,
Si acuma sunt si va fi o meserie de viitor dar pentru chestii serioase nu cele mentionate cu clonari bla bla.

Restul banalitati si redundante.

Edited by andreic, 30 June 2018 - 01:49.


#5
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

 andreic, on 30 iunie 2018 - 01:38, said:

Lasati prostiile... asa credeau si oamenii la 1900 ca vai cum va fi in anul 2000 si fleasc... nimic nu este previzibil in asa masura incat sa fi sigur de ceva.


suntem limitati doar de imaginatia noastra...poate nu in secolul asta, dar, se va intampla...vom coloniza alte planete, ne vom imprieteni cu extraterestrii :)...dar, nu vom apuca noi asa ceva :P

#6
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,614
  • Înscris: 07.02.2003
Exact, oamenii acum un secol nu au putut prevedea revolutia digitala.

#7
YK20

YK20

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 22.06.2018

Quote

Lasati prostiile... asa credeau si oamenii la 1900 ca vai cum va fi in anul 2000 si fleasc... nimic nu este previzibil in asa masura incat sa fi sigur de ceva.
La 1900 aveai cunostinte si educatie de 2000?  
Fata de ce avem acum, stiinta era la nivel de evul mediu la 1900.


 andreic, on 30 iunie 2018 - 01:38, said:


Fals, e de asteptat sa scada intrucat industria ambalajelor trece treptat pe biodegradabile si pe tehnologii de ecologizare superioare ce vor reduce volumul si viata deseurilor.

Poate doar in Suedia, Franta , Japonia si in cateva tari dezvoltate ce isi vor permite tehnologiile de ecologizare care sa reduca deseurile.
In tarile aflate in dezvoltare si subdezvoltate nu se va trece asa usor la biodegradabile.
Unde mai punem si celelalte gunoaie ca nu sunt doar ambalajele.

Procesul de ecologizare la nivel global va fi foarte lent si posibil ca nici in 100-200 de ani sa nu se rezolve problema.  



Quote



Nu e necesar pentru ca ecologia in sine va fi integrata in ideologia si valorile umane deci si copii vor sti ce si cum, e nonsens un consultant.
Nu cred, nu in cazul Americii , Chinei, Indiei sau Rusiei, cei mai mari poluatori ai planetei, plus alte state subdezvoltate unde analfabetismul e ridicat.  




Quote


De parca acuma nu sunt si tot nu fac nimic.
Asa e, nu fac nimic, si totusi fac profit. Asta e frumusetea.  



Quote

Da, exista deja, next...
Nu asa de multi.

 andreic, on 30 iunie 2018 - 01:38, said:


Si acuma sunt si va fi o meserie de viitor dar pentru chestii serioase nu cele mentionate cu clonari bla bla.


Daca loveste o criza a apei potabile sau o foamete regionala, clonarea si genetica vor fi cam necesare in agricultura.

Edited by YK20, 30 June 2018 - 02:14.


#8
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018
Eu cred ca era roboticii abia a inceput, dar nu va fi tehnologia finala.

Adevarata tehnologie definitiva, va fi bioingineria. Se vor crea fiinte artificiale, fiecare cu un rolul sau. Din momentul ala, probabil foarte putini oameni vor mai munci.

Noi nu vom fi ca sa vedem, nu ne ramane decat sa speram in reincarnare.

#9
YK20

YK20

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 22.06.2018

 andreic, on 30 iunie 2018 - 01:50, said:

Exact, oamenii acum un secol nu au putut prevedea revolutia digitala.
N-au putut prevedea tocmai din cauza nivelului scazut de educatie, al alfabetizarii si avand in vedere ca cercetarea stiintifica de atunci era la nivel de epoca de piatra.
Multi inca mai legau stiinta cu religia.  
Dar au putut prevesti ca orasele se vor extinde, ca pe baza petrolului vom fabrica automobile personale in masa precum si al avioanelor, au prevestit aparitia televiziunii, radioului si sistemului telefonic la scara larga daca te uiti pe niste timbre sau desene frantuzesti de epoca.


Acum oamenii cam stiu limitele tehnologice , cunosc legile fizicii in mare,  stim din ce este alcatuit universul, cunoastem atomii si elementele chimice,  am explicat deja foarte multe fenomene, stim mai multe despre planeta , cosmos, mediul natural si corpul uman decat stiau cei de la 1900 si am experimentat mai multe trenduri culturale, economice si politice intr-un interval scurt, deci putem face predictii mai corecte!  

Nu cred ca in 2100 o sa mai descoperim si altceva decat daca am trece in sfera filmelor mult prea SF si pentru urmatorul milion de ani.

Edited by YK20, 30 June 2018 - 02:06.


#10
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018

 andreic, on 30 iunie 2018 - 01:50, said:

Exact, oamenii acum un secol nu au putut prevedea revolutia digitala.
Dar Jules Werne, a prevazut o gramada de chestii.

#11
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

 YK20, on 30 iunie 2018 - 01:54, said:



au aparut masini electrice de ceva timp, de ce crezi ca inca nu am ajuns sa schimbam masinile? Mafia petrolului e mult prea mare, chiar daca avem tehnologia si resursele sa avem statii dotate pentru masini electrice, nu se vrea acest lucru, momentan :)...o sa dureze multi ani pana cand se va schimba...cel putin 20 de ani ;)...
Si vorbim de o tehnologie care a ajuns deja pe piata;), dar inca nu e practic sa ai o astfel de masina ;)....cand va fi practic, atunci va ramane

Evolutia inseamna lucruri practice;)

 Paz, on 30 iunie 2018 - 01:58, said:

Dar Jules Werne, a prevazut o gramada de chestii.

nostradamus a prevazut ca in anul 2050 o sa fie o apocalipsa :))

#12
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018

 YK20, on 30 iunie 2018 - 01:57, said:

N-au putut prevedea tocmai din cauza nivelului scazut de educatie si avand in vedere ca cercetarea stiintifica de atunci era la nivel de epoca de piatra.



Acum oamenii cam stiu limitele, cunosc legile fizicii in mare, am explicat deja foarte multe fenomene, stim mai multe despre planeta , cosmos, mediul natural si corpul uman decat stiau cei de la 1900.

Nu cred ca in 2100 o sa mai descoperim si altceva decat daca am trece in sfera filmelor mult prea SF si pentru urmatorul mileniu.
Mai e de descoperit materia obscura, energia obscura, si de aprofundat fizica cuantica. Viitorul poate depinde mult de astea.

#13
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

 Paz, on 30 iunie 2018 - 01:56, said:

Eu cred ca era roboticii abia a inceput, dar nu va fi tehnologia finala.

Adevarata tehnologie definitiva, va fi bioingineria. Se vor crea fiinte artificiale, fiecare cu un rolul sau. Din momentul ala, probabil foarte putini oameni vor mai munci.

Noi nu vom fi ca sa vedem, nu ne ramane decat sa speram in reincarnare.

tehnologia finala cred ca are legatura cu mintea umana...mai exact subconstientul...cred cu tarie ca are legatura cu evolutia noastra ca specie

#14
YK20

YK20

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 22.06.2018

 Paz, on 30 iunie 2018 - 02:01, said:

Mai e de descoperit materia obscura, energia obscura, si de aprofundat fizica cuantica. Viitorul poate depinde mult de astea.
Le descoperim, le studiem, dar mi-e teama ca nu le putem prelucra si valorifica cum putem face cu petrolul, aerul , apa, lemnul,  lumina solara, gazul, solul,  zacamintele de metale,  electricitatea sau uraniul de exemplu.

Iti trebuie ceva mai mult ca sa lucrezi cu ele, ceva de nivel de Star Trek, ori eu nu cred ca in secolul 23 vom descoperi tehnologia teleportarii si al calatoriilor interstelare la viteza Warp.  
E o chestiune de milenii asta.

 jimi91, on 30 iunie 2018 - 02:00, said:

au aparut masini electrice de ceva timp, de ce crezi ca inca nu am ajuns sa schimbam masinile? Mafia petrolului e mult prea mare, chiar daca avem tehnologia si resursele sa avem statii dotate pentru masini electrice, nu se vrea acest lucru, momentan Posted Image...o sa dureze multi ani pana cand se va schimba...cel putin 20 de ani Posted Image...
Si vorbim de o tehnologie care a ajuns deja pe piata;), dar inca nu e practic sa ai o astfel de masina Posted Image....cand va fi practic, atunci va ramane

Evolutia inseamna lucruri practice;)




Nu e doar in interesul mafiei petroliere, ci si al taximetristilor si soferilor care isi vor pierde locurile de munca.  
Ca daca se vor fabrica masinile electrice in masa, vor avea si functie autopilot ca una dintre principalele inovatii.

 jimi91, on 30 iunie 2018 - 01:41, said:

suntem limitati doar de imaginatia noastra...poate nu in secolul asta, dar, se va intampla...vom coloniza alte planete, ne vom imprieteni cu extraterestrii Posted Image...dar, nu vom apuca noi asa ceva Posted Image

Cu toate ca interactiunea cu extraterestri ar crea multe joburi, gen translatori,  nu cred ca ii vom putea intalni vreodata.

Distantele sunt enorm de mari, iar paradoxul Fermi si absenta unor probe demonstreaza ca galaxia aceasta duce lipa de civilizatii galactice de tip 2-3 capabile sa faca calatorii interstelare.

S-ar putea ca majoritatea civilizatiilor si speciilor inteligente din galaxie sa fie la acelasi nivel cu al nostru sau sa fie mai primitive........ sau mai rau, sa se fi autodistrus dupa un anume prag de dezvoltare prin razboaie, pandemii,  epuizarea resurselor, catastrofe geologice/cosmice incontrolabile  sau anihilare tehnologica.

Edited by YK20, 30 June 2018 - 02:18.


#15
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

 YK20, on 30 iunie 2018 - 02:13, said:

Le descoperim, le studiem, dar mi-e teama ca nu le putem prelucra si valorifica cum putem face cu petrolul, aerul , electricitatea sau uraniul de exemplu.

Iti trebuie ceva mai mult ca sa lucrezi cu ele, ceva de nivel de Star Trek, ori eu nu cred ca in secolul 23 vom descoperi tehnologia teleportarii si al calatoriilor interstelare la viteza Warp.  
E o chestiune de milenii asta.




Nu e doar in interesul mafiei petroliere, ci si al taximetristilor si soferilor care isi vor pierde locurile de munca.  
Ca daca se vor fabrica masinile electrice in masa, vor avea si functie autopilot ca una dintre principalele inovatii.



Cu toate ca interactiunea cu extraterestri ar crea multe joburi, gen translatori,  nu cred ca ii vom putea intalni vreodata.

Distantele sunt enorm de mari, iar paradoxul Fermi si absenta unor probe demonstreaza ca galaxia aceasta duce lipa de civilizatii galactice de tip 2-3 capabile sa faca calatorii interstelare.

S-ar putea ca majoritatea civilizatiilor si speciilor inteligente din galaxie sa fie la acelasi nivel cu al nostru sau mai rau, sa se fi autodistrus dupa un anume prag prin razboaie sau epuizarea resurselor.


in privinta mafiei petrolului, nu e vorba de taximetrsiti, saracii oameni n-au nciun cuvant de spus ....e vorba de altceva, o buna parte din economia SUA se trage din forajul petrolier.
din petrol se fac si alte lucruri, cum ar fi plasticul...combustibilul, din cate imi amintesc reprezinta doar 60 sau 40 de  procente (nu mai retin)...Iar SUA cred ca este cel mai mare producator de petrol din lume...interese...cred ca 20 de ani sunt putini :))

cat despre omuletii verzi, specia umana, raportata la nivelul universului, este abia la inceput ...  este o diferenta genetica de doar un procent intre om si cimpanzeu si se vede diferenta...nici macar nu ne putem imagina ce ar insemna un extraterestru cu un procent peste noi, dar cu doua procente? sau cu 10?

#16
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018

 jimi91, on 30 iunie 2018 - 02:25, said:

SUA cred ca este cel mai mare producator de petrol din lume

Ai vrut sa zici consumator. Consuma un sfert din resursele planetei.

#17
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

 Paz, on 30 iunie 2018 - 02:34, said:

Ai vrut sa zici consumator. Consuma un sfert din resursele planetei.

producator...e pe locul doi momentan, in 2019  se preconizeaza ca o sa ajunga pe locul 1....+ ca fac import la greu...nu degeaba au baze militare prin Asia de sud-vest, langa arabi Posted Image

recunosc ca ultima parte mi-a spus-o nea google, eu stiam de texas, acolo au resurse americanii...si probabil ceva sonde pe la arabi:)

Edited by jimi91, 30 June 2018 - 02:47.


#18
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018
Ai dreptate ca produce mult. E pe locul 3. Dar pe primul la consum.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate