Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...

Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...
 Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet

Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...
 De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!

Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...
 schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac

Sfat achizitie bicicleta oras

Canalele Sky Showtime 1 și S...
 

Recorder - jurnalism

* * - - - 3 votes
  • This topic is locked This topic is locked
168 replies to this topic

#145
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009
Bucifon, ai cuvântul.

View PostBucifon, on 04 februarie 2023 - 16:58, said:

Daca ai chef de puțină lectură

https://mainnews.ro/...ajelor-angajat/
Am încercat să citesc, dar nu am reușit din cauza fontului și recunosc că le-am parcurs pe diagonală. La sfârșit sunt întrebările pe care i le-au pus, o parte dintre ele mi se par agresive  - sau tendențioase, cum a zis omul.

Quote

Cristinel Necula a refuzat dialogul cu Main News
În cursul documentării materialului, am încercat să aflăm punctul de vedere al fostului director al UPS Dragomirești, Cristinel Necula, însă acesta a refuzat realizarea unui interviu. Iniţial, a fost de acord să răspundă unor întrebări transmise în scris, însă ulterior a refuzat, motivând că sunt tendențioase. Redăm întrebările adresate fostului șef al UPS Dragomirești:
  • Care au fost principalele probleme pe care le-ați constatat în legătură cu funcționarea utilajelor de producție a măștilor?
  • De ce nu ați sesizat neregulile  la momentul la care au fost recepționate utilajele?
  • Care au fost criteriile în funcție de care ați stabilit prețul de producție al măștilor? De ce ați agreat să semnați contractul de prestari servicii dacă ați constatat că utilajele nu sunt funcționale?
  • La finalul lunii aprilie, o delegație oficială a vizitat UPS Dragomirești. Sustineați că, anterior vizitei, l-ați informat pe ministrul Economiei de la acel moment cu privire la problemele întâmpinate. De ce nu ați ridicat problema și în timpul discuției informale cu premierul și cu ceilalți oficiali?
  • Ați sesizat, oficial, și alte institutii/persoane abilitate cu privire la dificultățile de producție a măstilor?
  • De ce nu ati informat opinia publică referitor la existența unor probleme anterior incetarii mandatului de director al UPS Dragomirești și ați ales să o faceți după ce mandatul nu v-a mai fost prelungit?


#146
fum

fum

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,675
  • Înscris: 11.03.2007
În prima poză ar putea fi rugină pe cilindrul hidraulic; puțin probabil, dar posibil. Asta chiar contează. În poza 2 rugina nu are importanță, fiind pe niște axuri care probabil ar fi trebuit să fie vopsite. În ultima poză se vede clar despre ce grad de ruginire vorbim, este rugină proaspătă. Pentru cei care nu știu, suprafețele din oțel proaspăt prelucrate au o mare atractivitate pentru rugină, dacă nu sunt vopsite sau unse, ori acel cilindru nu putea fi uns. Dacă ar fi fost folosit și-ar fi întreținut singur suprafața. Acea rugină nu este din China, ci este dobândită, cel mai probabil chiar la el în hală. Simpla descărcare de la temperatură redusă, apoi introducerea echipamentelor într-o hală încălzită, este o manevră suficientă pentru a ”bruma” utilajele și a expune ruginii supafețele proaspăt prelucrate și netratate corespunzător. Dar ce văd acolo este o glumă care se rezolvă în câteva ore; până la urmă oricum utilajul trebuie întreținut. Dacă există rugină care să impacteze asupra funcționării utilajului, asta ar fi problema, întreținerea fiind o problemă pe care utilizatorul trebuie să și-o asume.

#147
antinari

antinari

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,372
  • Înscris: 08.12.2006

View Postantinari, on 04 februarie 2023 - 17:36, said:

O să revin după ce parcurg tot materialul cu atenţie, sunt 34 de minute. Merită o atenţie aparte.
A durat ceva timp pentru că nu doar am ascultat, ci m-am şi documentat referitor la ce auzeam pe acolo. Am considerat că e important să pun ce aud în contextul de atunci.

Concluzia generală despre cazul investigat ar fi, ca să parafrazez un mare cugetător, că au fost câţiva cărora le-a plăcut untura pe pâine. Sper să ajungă să plătească, toţi.

Despre podcastul recorder: în esenţă este o reluare a unei investigaţii rise project, (jos pălăria pentru aceasta), în contextul mediatizării dosarului DNA. Un dialog, două doamne, din care una fiind cea care a cercetat anterior cazul, prezintă câteva fapte şi fragmente de înregistrări însoţite de opinii sau concluzii personale, formatul materialului favorizând receptarea opiniilor drept fapte. Pe total un material ok, cu mici amendamente totuşi

Nu sunt absolut deloc convins de buna credinţă a fostului director, Nicula, nu cred că a fost vreun exemplu de profesionalism. A fost întrebat dacă poate face treaba, a spus că "da şefu cum să nu, facem orice", în momentul în care era clar că ce a primit nu e ok şi nu poate face treaba nu a avut curaj să iasă în faţă şi să spună că nu se poate, a mers pe principiul "las că o merge şi aşa, dacă-i ordin cu plăcere, doar n-o să-mi pun postul în joc". Nu a mers, normal că după aia fiecare a dat vina pe fiecare şi el pe toţi că a fost dat afară. Relevant mi se pare că după ce a fost retrogradat din director general în director tehnic el, profesionistul respectat din fabrica aia se plângea că a fost izolat, că nimeni nu mai stătea de vorbă cu el, nu mai intra nimeni la el în birou. Păi dacă erai profesionist şi nu un habarnist ajuns director general că aveai ochi frumoşi nu erai izolat după aia, dimpotrivă.

Interesant şi că cele două doamne consideră important să nu cumva să planeze vreo suspiciune privindu-l pe domnul Năsui, au grijă să explice că el nu putea face nimic. Cum ar veni ministrul dinaintea lui a avut instrumentele şi puterea să politizeze tot pe acolo şi să-l pună pe securist şef la romarm dar ministrul Năsui dorea să facă bine dar ce să vezi, nu era în puterea ministrului. Păi ori e în pixul ministrului ori nu? Din informaţiile găsite în context reiese că domnul Năsui chiar şi-a propus să-l schimbe pe domnul Ţuţu, a demarat procedura dar la un moment dat "s-a oprit". S-o fi oprit singură?!?,  o fi oprit-o cineva mai potent, "sistemul" poate? Nu e exclus nici ca lipsa de experienţă administrativă a domnului Năsui să fi contat, schimbările la romarm presupun că se discută, cel puţin informal, şi în csat, nu faci chiar de capul tău.

Încă o chestie interesantă e reacţia doamnei reporter la cererea şefului romarm ca discuţia lor să fie înregistrată. Adică dumneata te duci acolo să-l înregistrezi dar eşti foarte ofensată că ţi se cere acordul ca şi cealaltă parte să înregistreze discuţia?!? WTF?

Sper că ancheta DNA va scoate la iveală ce e de scos din operaţiunea asta. În opinia mea acolo s-a întâlnit hoţul (chinez) cu prostul (român). În condiţiile în care toată lumea (adică toate ţările de pe glob) voia măşti şi ventilatoare, producţia fiind aia care era înainte de momentul ăla adică insuficientă grav în noul context, clar că astfel de achiziţii nu se puteau face de ageamii. Statele citove la tărtăcuţă şi-au trimis serviciile secrete, profesioniştii care aveau contacte, la "vânătoarea de comori". Cu bani la dispoziţie, ca la nevoie să supraliciteze cu banul jos şi să obţină marfa. Ăsta e doar un exemplu despre cum îşi procurau statele materialele necesare https://www.europafm...aterie-moderna/
Unifarmul sau romarmul sau orice altă instituţie a statului român în afara SIE/SRI nu aveau nici o şansă să facă vreo achiziţie ok decât cu ajutorul unor particulari care să pună banul jos înainte şi să-l recupereze după aia, după ce se fac procedurile birocratice. S-au uitat în jur, "pe cine cunoaştem noi şi e băiat bun, ştie şi tabla împărţirii" şi-au găsit pe unii care habar n-aveau cum trebuie să arate utilajele alea (bine că nici inginerii domnului Nicula nu aveau habar) iar chinezii, previzibil, le-au dat ţeapă. Nu chiar daună totală, le-au livrat însă ce au mai avut prin bătătură, că ştiau că oricum n-au ce să le facă. Dacă recunoşteau că e ţeapă puneau premierul în lumină proastă şi normal că se lăsa cu repercusiuni, aşa fiecare a încercat să-şi acopere partea lui că poate trece şi asta, ca multe altele câte or mai fi fost până atunci că doar nu degeaba industria de apărare era practic falimentară...

Edited by antinari, 07 February 2023 - 07:45.


#148
antinari

antinari

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,372
  • Înscris: 08.12.2006

View Postalthea, on 04 februarie 2023 - 18:01, said:

La sfârșit sunt întrebările pe care i le-au pus, o parte dintre ele mi se par agresive  - sau tendențioase, cum a zis omul.
Uite ce spune ActiveWatch: "Jurnaliştii nu sunt doar un stativ de microfon sau asistenţii personali ai politicienilor pe care-i chestionează. Datoria lor este să fie incomozi [...]"
Şi eu m-aş fi aşteptat ca un profesionist onest să fi "sesizat neregulile  la momentul la care au fost recepționate utilajele" (2) Aş fi interesat şi "De ce a agreat să semneze contractul de prestari servicii dacă a constatat că utilajele nu sunt funcționale" (3)
"De ce nu a ridicat problema și în timpul discuției informale cu premierul și cu ceilalți oficiali" (4) cred că e clar, doar nu era prost să iasă el în faţă să-şi pună postul în joc. O alegere neinspirată.
La întrebarea 5 răspunsul e deja dat la precedenta, din moment ce n-a avut curajul să-l informeze pe premier că lucrurile nu stau deloc aşa cum crede el normal că nu a trimis vreun memoriu la csat, preşedenţie sau alte persoane/instituţii...
Cât despre ultima nu e deloc tendenţioasă, e inutilă. Normal că dacă rămânea el director general toate erau bune şi frumoase iar utilajele parfum :)

#149
fum

fum

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,675
  • Înscris: 11.03.2007
În genereal, probabil contrar a ceea ce cred mulți, chinezii nu dau țeapă. Dar... având în vedere contextul, este foarte posibil ca să fi făcut o încropeală, de genul ”vedem ce și pe unde găsim”, deoarece este clar că la momentul respectiv nu erau materiale și utilaje pentru producție sanitară peste tot. M-aș fi așteptat de la statul ăsta să fi avut deja aza ceva, chiar și în conservare, m-aș fi așteptat ca să producă la cerere, în regim de urgență, având în vedere că există o Academie Tehnică Militară, sau chiar ”banale” facultăți TCM, căci un asemenea utilaj nu reprezintă totuși tehnică spațială... Garantez faptul că 3-5 srl-uri, alese de o comisie special însărcinată cu punerea pe picioare a unui asemenea proiect, pune utilajul ăsta pe picioare într-o săptămână, lejer. Romarm are și specialiști în ”înzestrare”, dar ei nu sunt musai șefi.

#150
Prototype2

Prototype2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.11.2008

View Postfum, on 07 februarie 2023 - 18:10, said:

În genereal, probabil contrar a ceea ce cred mulți, chinezii nu dau țeapă.

Ei na! Oi fi eu mai fraier sau restul lumii... totusi termenul "chinezarie" nu eu l-am inventat.

https://youtu.be/BxLrTbxDNR0?t=110

https://youtu.be/vDJg_hJbDfY?t=9

https://www.cbsnews....-piece-of-junk/

#151
antinari

antinari

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,372
  • Înscris: 08.12.2006

View Postfum, on 07 februarie 2023 - 18:10, said:

M-aș fi așteptat de la statul ăsta să fi avut deja aza ceva, chiar și în conservare
Acum are. În conservare ;)

#152
Bucifon

Bucifon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,434
  • Înscris: 08.05.2005

View Postantinari, on 07 februarie 2023 - 07:39, said:


A durat ceva timp pentru că nu doar am ascultat, ci m-am și documentat referitor la ce auzeam pe acolo. Am considerat că e important să pun ce aud în contextul de atunci.

Concluzia generală despre cazul investigat ar fi, ca să parafrazez un mare cugetător, că au fost câțiva cărora le-a plăcut untura pe pâine. Sper să ajungă să plătească, toți.

Despre podcastul recorder: în esență este o reluare a unei investigații rise project, (jos pălăria pentru aceasta), în contextul mediatizării dosarului DNA. Un dialog, două doamne, din care una fiind cea care a cercetat anterior cazul, prezintă câteva fapte și fragmente de înregistrări însoțite de opinii sau concluzii personale, formatul materialului favorizând receptarea opiniilor drept fapte. Pe total un material ok, cu mici amendamente totuși

Nu sunt absolut deloc convins de buna credință a fostului director, Nicula, nu cred că a fost vreun exemplu de profesionalism. A fost întrebat dacă poate face treaba, a spus că "da șefu cum să nu, facem orice", în momentul în care era clar că ce a primit nu e ok și nu poate face treaba nu a avut curaj să iasă în față și să spună că nu se poate, a mers pe principiul "las că o merge și așa, dacă-i ordin cu plăcere, doar n-o să-mi pun postul în joc". Nu a mers, normal că după aia fiecare a dat vina pe fiecare și el pe toți că a fost dat afară. Relevant mi se pare că după ce a fost retrogradat din director general în director tehnic el, profesionistul respectat din fabrica aia se plângea că a fost izolat, că nimeni nu mai stătea de vorbă cu el, nu mai intra nimeni la el în birou. Păi dacă erai profesionist și nu un habarnist ajuns director general că aveai ochi frumoși nu erai izolat după aia, dimpotrivă.

Interesant și că cele două doamne consideră important să nu cumva să planeze vreo suspiciune privindu-l pe domnul Năsui, au grijă să explice că el nu putea face nimic. Cum ar veni ministrul dinaintea lui a avut instrumentele și puterea să politizeze tot pe acolo și să-l pună pe securist șef la romarm dar ministrul Năsui dorea să facă bine dar ce să vezi, nu era în puterea ministrului. Păi ori e în pixul ministrului ori nu? Din informațiile găsite în context reiese că domnul Năsui chiar și-a propus să-l schimbe pe domnul Țuțu, a demarat procedura dar la un moment dat "s-a oprit". S-o fi oprit singură?!?,  o fi oprit-o cineva mai potent, "sistemul" poate? Nu e exclus nici ca lipsa de experiență administrativă a domnului Năsui să fi contat, schimbările la romarm presupun că se discută, cel puțin informal, și în csat, nu faci chiar de capul tău.

Încă o chestie interesantă e reacția doamnei reporter la cererea șefului romarm ca discuția lor să fie înregistrată. Adică dumneata te duci acolo să-l înregistrezi dar ești foarte ofensată că ți se cere acordul ca și cealaltă parte să înregistreze discuția?!? WTF?

Sper că ancheta DNA va scoate la iveală ce e de scos din operațiunea asta. În opinia mea acolo s-a întâlnit hoțul (chinez) cu prostul (român). În condițiile în care toată lumea (adică toate țările de pe glob) voia măști și ventilatoare, producția fiind aia care era înainte de momentul ăla adică insuficientă grav în noul context, clar că astfel de achiziții nu se puteau face de ageamii. Statele citove la tărtăcuță și-au trimis serviciile secrete, profesioniștii care aveau contacte, la "vânătoarea de comori". Cu bani la dispoziție, ca la nevoie să supraliciteze cu banul jos și să obțină marfa. Ăsta e doar un exemplu despre cum își procurau statele materialele necesare https://www.europafm...aterie-moderna/
Unifarmul sau romarmul sau orice altă instituție a statului român în afara SIE/SRI nu aveau nici o șansă să facă vreo achiziție ok decât cu ajutorul unor particulari care să pună banul jos înainte și să-l recupereze după aia, după ce se fac procedurile birocratice. S-au uitat în jur, "pe cine cunoaștem noi și e băiat bun, știe și tabla împărțirii" și-au găsit pe unii care habar n-aveau cum trebuie să arate utilajele alea (bine că nici inginerii domnului Nicula nu aveau habar) iar chinezii, previzibil, le-au dat țeapă. Nu chiar daună totală, le-au livrat însă ce au mai avut prin bătătură, că știau că oricum n-au ce să le facă. Dacă recunoșteau că e țeapă puneau premierul în lumină proastă și normal că se lăsa cu repercusiuni, așa fiecare a încercat să-și acopere partea lui că poate trece și asta, ca multe altele câte or mai fi fost până atunci că doar nu degeaba industria de apărare era practic falimentară...

Eu ți-am zis că articolul jurnalistic recorder respectiv scârție din toate încheieturile. De fapt așa sunt mai toate daca le iei la puricat puțin.

Cum a fost și pamfletul acela cu serviciile, sau ăla cu calitatea asfaltării când măsură bucăți căzute pe margine, sau ăla de la Ape care si-a dat demisia deși nimeni nu l-am forțat ai apoi plângea la tv că nu mai vorbește nevasta-sa cu el, așa a fost și ăla cu individul dat pe bună dreptate în judecată de pădurar că i-a raportat cioatele din pădure când furturile se raportează altundeva etc.

Dpmdv articolele jurnalistice recorder sunt niste comedii

Edited by Bucifon, 08 February 2023 - 00:38.


#153
antinari

antinari

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,372
  • Înscris: 08.12.2006

View PostBucifon, on 08 februarie 2023 - 00:35, said:

Dpmdv articolele jurnalistice recorder sunt niste comedii
Cand eram copil aveam niște ochelari luați de bunicul de la bâlci. Când îi purtam dintr-o data totul în jur își schimba culoarea, lumea se făcea albastra.

Nu spun ca interviul (nu e articol) e vreo mostra de obiectivitate dacă ne raportam la ideal, insa raportat la peisajul media romanesc e foarte ok, chiar ok.


#154
antinari

antinari

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,372
  • Înscris: 08.12.2006

View PostBucifon, on 08 februarie 2023 - 00:35, said:

sau ăla de la Ape care si-a dat demisia deși nimeni nu l-am forțat ai apoi plângea la tv că nu mai vorbește nevasta-sa cu el,
Despre cazul acesta am citit pe aicişa pe forum, apoi ceva ştiri, nu e cel care nu a acceptat să fie dat la o parte de o pilă politică?
Dacă nu mă înşel a avut câştig de cauză în instanţă.
Jos pălăria pentru recorder!

#155
Bucifon

Bucifon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,434
  • Înscris: 08.05.2005

View Postantinari, on 08 februarie 2023 - 08:04, said:

Dacă nu mă înşel a avut câştig de cauză în instanţă.

Nu mai stiu cum s-a rezolvat. Atat imi mai amintesc de acel caz, ca individul si-a dat demisia desi nimeni nu l-a pus sa o faca, ca plangea cu sughituri ca si-a dat demisia si ca nevasta-sa nu mai vorbea cu el ca nu mai era director. Si ca recorder il prezenta ca o mare victima (ce sa-ti povestesc). Ceva de genul Posted Image

Edited by Bucifon, 09 February 2023 - 22:45.


#156
Prototype2

Prototype2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.11.2008
Da da, cine sugite la urma sughite mai bine
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/UdZy3WXFAYE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

ce sa zic... e low... sa ataci pe cineva atacand partenerele/familia acestora...

#157
fansat

fansat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,225
  • Înscris: 31.08.2006

View PostBucifon, on 08 februarie 2023 - 00:35, said:


Dpmdv articolele jurnalistice recorder sunt niste comedii

                                     Comedii asa cum zici ca sunt, au vizionari si aprecieri cu carul pe net, asta in timp ce impostorii politici aroganti, mult prea aroganti, isi iau huiduieli ori unde apar in mijlocul oamenilor pe care ii dispretuiesc. Asta-i viata, o commedia dell'arte.

#158
Bucifon

Bucifon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,434
  • Înscris: 08.05.2005
Nu contest că or avea vizionări dar dpmdv vizionările și calitatea nu e musai sa aibă ceva în comun. (Ce, filmele americane cu supereroi, de exemplu, le vezi că mari filme de calitate? Ele produc bani căcălău dar sunt niste rahaturi oribile greu de privit)

Vizionările pe YouTube nu sunt altceva decât rezultatul măiestriei de a impacheta frumos și de a livra un produs pentru publicul țintă pe care baetii de la recorder îl cunosc foarte bine. Știu cum trebuie livrat, ce trebuie livrat și cât trebuie livrat că produsul sa fie apreciat. Și de obicei nu ratează.

Dar pe mine unul mă interesează conținutul, nu livratul. Cât de credibil ii și cât ii de relevant. Nu v-ați întrebat niciodată de ce filmele astea nu sunt niciodată preluate de televiziunile de obicei avide de scandal?

#159
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,427
  • Înscris: 30.10.2003
Nu inteleg ce relevanta are preluarea reportajelor de catre alte televiziuni.

Continutul e unul foarte bun. Ala cu Marele Alb e epic. Bine, sunt multe reportaje misto, Si sunt prezentate foarte bine.

#160
Prototype2

Prototype2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.11.2008
Pai pentru unii au relevanta ca aceste reportaje nu sunt preluate de televizuini pentru ca acestia sunt spalati pe creer tocmai de aceste televizuini, care la randul lor sunt corupte cu bani sa faca propaganda. Zicea o vorba ca intotdeauna trebuie sa urmaresti banii, dar din pacate astia n-au miros si li se "pierde" urma usor...

View PostBucifon, on 10 februarie 2023 - 11:14, said:

(Ce, filmele americane cu supereroi, de exemplu, le vezi că mari filme de calitate? Ele produc bani căcălău dar sunt niste rahaturi oribile greu de privit)
Filmele cu omul sovietic sunt ceea ceea ce trebuie, nu te mai indoctrina cu superman!

Edited by Prototype2, 10 February 2023 - 11:57.


#161
mccrya

mccrya

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,346
  • Înscris: 05.03.2005
episod nou, cu al nostru b...

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/07QdoQr2wLw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#162
a_user

a_user

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,321
  • Înscris: 22.04.2017
Foarte tare aia cu: cand voia al doilea mandat, totul era transparent. Cand era la al doilea si al treilea nu se mai putea, e “secret” cu cat imi platiti calatoriile in tarile prietene si mari parteneri comerciali din America de sud.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate