Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Sfaturi pentru folosirea cuptorului electric

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
belisima

belisima

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 579
  • Înscris: 31.05.2007
Ce ar trebui sa stie un posesor de cuptor electric care pana acum a folosit numai cuptor cu gaz?
Am citit pe net tot felul de patanii cu aluaturi necrescute,checuri aratoase dat necoapte in interior,dar as vrea sa aflu  parerea unor gospodine care au cuptoare electrice si care sunt multumite de ele si de preparatele lor.Sau nemultumite.

#2
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,614
  • Înscris: 07.02.2003
Singura diferenta e ca are si sus sursa de caldura, le combini jos cu sus, setezi temperatura corecta si merge perfect.

#3
arab

arab

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,577
  • Înscris: 12.03.2006
https://www.carticic...pid-si-sanatos/

#4
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,957
  • Înscris: 03.12.2005
Ca ventilatorul ala din spate o sa-ti sufle chestiile moi si pufoase spre usa, ca o freza cu breton. Si ca te rumeneste mai putin la fata daca il opresti un minut (dai pe alt program) cand deschizi usa sa te uiti la preparat.

#5
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018

 belisima, on 24 iunie 2018 - 08:48, said:

Ce ar trebui sa stie un posesor de cuptor electric care pana acum a folosit numai cuptor cu gaz?
Am citit pe net tot felul de patanii cu aluaturi necrescute,checuri aratoase dat necoapte in interior,dar as vrea sa aflu  parerea unor gospodine care au cuptoare electrice si care sunt multumite de ele si de preparatele lor.Sau nemultumite.
Ar trebui sa stie sa gateasca. Eu nu vad nici o diferenta.
Aprinzi cuptorul, il pui la temperatura justa, bagi platoul cu lasagne, pui timerul, si e ca si facuta. Posted Image

#6
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,587
  • Înscris: 31.01.2010
La cel cu gaz ai umiditata mare la coacere datorata arderii gazului.

#7
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

 Paz, on 24 iunie 2018 - 09:05, said:

Ar trebui sa stie sa gateasca. Eu nu vad nici o diferenta.
Aprinzi cuptorul, il pui la temperatura justa, bagi platoul cu lasagne, pui timerul, si e ca si facuta. Posted Image

ahhh, lasagnia e chiar buna...yum...bine, aia deja facuta :))… am incercat sa fac odata, nu mi-a iesit :(

#8
Pisoic

Pisoic

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 28.11.2009
Mie nu mi se pare ca ventilatorul "sufla" aluatul. Din contra, asigura circulatia buna a caldurii si coacerea uniforma. Trebuie setata temperatura buna, apoi arderea de sus si de jos sau doar dintr-o directie...
Cuptorul meu imi da niste temperaturi orientative pt fiecare tip de carne, pt prajituri, etc. Are multe functii (pana acum nu am folosit decongelarea pt ca dezghet in frigider) si sunt f multumita de el. Nu l-as mai schimba cu unul pe gaz.
Acum sunt in cautare de plita electrica :).

#9
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018

 jimi91, on 24 iunie 2018 - 09:48, said:


ahhh, lasagnia e chiar buna...yum...bine, aia deja facuta Posted Image)… am incercat sa fac odata, nu mi-a iesit Posted Image
Pt azi la pranz, am "comandat" pene al ragu la cuptor. Posted Image

#10
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,614
  • Înscris: 07.02.2003

 Pisoic, on 24 iunie 2018 - 10:16, said:

Mie nu mi se pare ca ventilatorul "sufla" aluatul. Din contra, asigura circulatia buna a caldurii si coacerea uniforma. Trebuie setata temperatura buna, apoi arderea de sus si de jos sau doar dintr-o directie...
Ventilatorul din spate (ca de obicei sunt 2) este pentru a realiza crusta, nu sufla nimic aiurea (decat poate la stifturi de cuptoare). Ventilatorul de recirculare integrat asigura flux uniform de aer fierbinte, in mod normal e suficient.

#11
Pisoic

Pisoic

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 28.11.2009

 andreic, on 24 iunie 2018 - 10:34, said:

Ventilatorul din spate (ca de obicei sunt 2) este pentru a realiza crusta, nu sufla nimic aiurea (decat poate la stifturi de cuptoare). Ventilatorul de recirculare integrat asigura flux uniform de aer fierbinte, in mod normal e suficient.

Corect. Eu l-am incercat prima oara cu o prajitura cu fructe, gen pandispan. Nici nu se compara. Crusta frumoasa, fundul prajiturii bej, coapta bine in interior, crescuta uniform.

#12
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006

 belisima, on 24 iunie 2018 - 08:48, said:

Ce ar trebui sa stie un posesor de cuptor electric care pana acum a folosit numai cuptor cu gaz?
Am citit pe net tot felul de patanii cu aluaturi necrescute,checuri aratoase dat necoapte in interior,dar as vrea sa aflu  parerea unor gospodine care au cuptoare electrice si care sunt multumite de ele si de preparatele lor.Sau nemultumite.
Eu am cuptor electric, dar nu sunt gospodina. Deci nu ma calific :lol:

#13
belisima

belisima

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 579
  • Înscris: 31.05.2007

 richelieu, on 24 iunie 2018 - 11:35, said:

Eu am cuptor electric, dar nu sunt gospodina. Deci nu ma calific Posted Image
Nu-i bai ca nu esti gospodina,sfaturi primesc si de la "gospodini".

 Pisoic, on 24 iunie 2018 - 10:51, said:


Corect. Eu l-am incercat prima oara cu o prajitura cu fructe, gen pandispan. Nici nu se compara. Crusta frumoasa, fundul prajiturii bej, coapta bine in interior, crescuta uniform.
Cineva mi-a spus ca i-a iesit checul necopt inauntru,desi aparent era facut.Persoana era la o prima incercare.Trebuie asezata tava jos sau la mijloc?

#14
Pisoic

Pisoic

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 28.11.2009
La al meu am 5 pozitii pe care pot pune tava. La prajituri scrie in instructiuni sa pui tava in pozitia a doua de jos in sus, cu ambele rezistente pornite si cu ventilator. A iesit perfect. Cam aici coc cele mai multe chestii, mai rar pe a treia.

Ma gandesc ca daca pui o temperatura prea mare se poate sa se coaca rapid la exterior si sa ramana crud inauntru. Sau a tinut checul prea putin in cuptor. Exista intotdeauna testul cu scobitoarea :). Sau bete de frigarui la cozonaci.

#15
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,158
  • Înscris: 15.05.2008
cuptorul pe gaz mi se pare doar ultima solutie,nu poti compara produsul final intre cele 2

#16
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
Nu mai sta pe ganduri, ia-ti cuptor electric, rezultatele sunt incomparabile. Ai instrucțiuni in cartea cuptorului in care scrie pe care raft trebuie pus un anumit fel de mancare sau prăjitura, paine budinci precum si programul pe care trebuie  setat sau temperatura si timpul, depinde de tipul de cuptor. In functie de buget, iti iei unul mai simplu sau unul cu funcții complexe.

#17
belisima

belisima

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 579
  • Înscris: 31.05.2007
Asa voi face si sper sa nu regret.

#18
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006
Sfat: nu lua unul ieftin. Investește intr-unul mai serios. Deși aparent fac același lucru, exista diferențe mari între ele. Nu zic sa iei neaparat un Miele, da’ măcar un Franke entry level, ar fi Ok. Și nu cauta sa aibă nu știu câte funcții. E ca la mașina de spalat, tu tot 2 folosești.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate