Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Sfaturi pentru folosirea cuptorului electric
Last Updated: Jul 24 2018 12:54, Started by
belisima
, Jun 24 2018 08:48
·
0
#1
Posted 24 June 2018 - 08:48
Ce ar trebui sa stie un posesor de cuptor electric care pana acum a folosit numai cuptor cu gaz?
Am citit pe net tot felul de patanii cu aluaturi necrescute,checuri aratoase dat necoapte in interior,dar as vrea sa aflu parerea unor gospodine care au cuptoare electrice si care sunt multumite de ele si de preparatele lor.Sau nemultumite. |
#2
Posted 24 June 2018 - 08:50
Singura diferenta e ca are si sus sursa de caldura, le combini jos cu sus, setezi temperatura corecta si merge perfect.
|
#4
Posted 24 June 2018 - 09:05
Ca ventilatorul ala din spate o sa-ti sufle chestiile moi si pufoase spre usa, ca o freza cu breton. Si ca te rumeneste mai putin la fata daca il opresti un minut (dai pe alt program) cand deschizi usa sa te uiti la preparat.
|
#5
Posted 24 June 2018 - 09:05
belisima, on 24 iunie 2018 - 08:48, said:
Ce ar trebui sa stie un posesor de cuptor electric care pana acum a folosit numai cuptor cu gaz? Am citit pe net tot felul de patanii cu aluaturi necrescute,checuri aratoase dat necoapte in interior,dar as vrea sa aflu parerea unor gospodine care au cuptoare electrice si care sunt multumite de ele si de preparatele lor.Sau nemultumite. Aprinzi cuptorul, il pui la temperatura justa, bagi platoul cu lasagne, pui timerul, si e ca si facuta. |
#6
Posted 24 June 2018 - 09:14
La cel cu gaz ai umiditata mare la coacere datorata arderii gazului.
|
#7
Posted 24 June 2018 - 09:48
Paz, on 24 iunie 2018 - 09:05, said:
Ar trebui sa stie sa gateasca. Eu nu vad nici o diferenta. Aprinzi cuptorul, il pui la temperatura justa, bagi platoul cu lasagne, pui timerul, si e ca si facuta. ahhh, lasagnia e chiar buna...yum...bine, aia deja facuta )… am incercat sa fac odata, nu mi-a iesit |
#8
Posted 24 June 2018 - 10:16
Mie nu mi se pare ca ventilatorul "sufla" aluatul. Din contra, asigura circulatia buna a caldurii si coacerea uniforma. Trebuie setata temperatura buna, apoi arderea de sus si de jos sau doar dintr-o directie...
Cuptorul meu imi da niste temperaturi orientative pt fiecare tip de carne, pt prajituri, etc. Are multe functii (pana acum nu am folosit decongelarea pt ca dezghet in frigider) si sunt f multumita de el. Nu l-as mai schimba cu unul pe gaz. Acum sunt in cautare de plita electrica . |
#9
Posted 24 June 2018 - 10:25
#10
Posted 24 June 2018 - 10:34
Pisoic, on 24 iunie 2018 - 10:16, said:
Mie nu mi se pare ca ventilatorul "sufla" aluatul. Din contra, asigura circulatia buna a caldurii si coacerea uniforma. Trebuie setata temperatura buna, apoi arderea de sus si de jos sau doar dintr-o directie... |
|
#11
Posted 24 June 2018 - 10:51
andreic, on 24 iunie 2018 - 10:34, said:
Ventilatorul din spate (ca de obicei sunt 2) este pentru a realiza crusta, nu sufla nimic aiurea (decat poate la stifturi de cuptoare). Ventilatorul de recirculare integrat asigura flux uniform de aer fierbinte, in mod normal e suficient. Corect. Eu l-am incercat prima oara cu o prajitura cu fructe, gen pandispan. Nici nu se compara. Crusta frumoasa, fundul prajiturii bej, coapta bine in interior, crescuta uniform. |
#12
Posted 24 June 2018 - 11:35
belisima, on 24 iunie 2018 - 08:48, said:
Ce ar trebui sa stie un posesor de cuptor electric care pana acum a folosit numai cuptor cu gaz? Am citit pe net tot felul de patanii cu aluaturi necrescute,checuri aratoase dat necoapte in interior,dar as vrea sa aflu parerea unor gospodine care au cuptoare electrice si care sunt multumite de ele si de preparatele lor.Sau nemultumite. |
#13
Posted 24 June 2018 - 12:08
richelieu, on 24 iunie 2018 - 11:35, said:
Eu am cuptor electric, dar nu sunt gospodina. Deci nu ma calific Pisoic, on 24 iunie 2018 - 10:51, said: Corect. Eu l-am incercat prima oara cu o prajitura cu fructe, gen pandispan. Nici nu se compara. Crusta frumoasa, fundul prajiturii bej, coapta bine in interior, crescuta uniform. |
#14
Posted 24 June 2018 - 12:15
La al meu am 5 pozitii pe care pot pune tava. La prajituri scrie in instructiuni sa pui tava in pozitia a doua de jos in sus, cu ambele rezistente pornite si cu ventilator. A iesit perfect. Cam aici coc cele mai multe chestii, mai rar pe a treia.
Ma gandesc ca daca pui o temperatura prea mare se poate sa se coaca rapid la exterior si sa ramana crud inauntru. Sau a tinut checul prea putin in cuptor. Exista intotdeauna testul cu scobitoarea . Sau bete de frigarui la cozonaci. |
#15
Posted 24 June 2018 - 17:44
cuptorul pe gaz mi se pare doar ultima solutie,nu poti compara produsul final intre cele 2
|
|
#16
Posted 24 June 2018 - 19:35
Nu mai sta pe ganduri, ia-ti cuptor electric, rezultatele sunt incomparabile. Ai instrucțiuni in cartea cuptorului in care scrie pe care raft trebuie pus un anumit fel de mancare sau prăjitura, paine budinci precum si programul pe care trebuie setat sau temperatura si timpul, depinde de tipul de cuptor. In functie de buget, iti iei unul mai simplu sau unul cu funcții complexe.
|
#18
Posted 25 June 2018 - 06:43
Sfat: nu lua unul ieftin. Investește intr-unul mai serios. Deși aparent fac același lucru, exista diferențe mari între ele. Nu zic sa iei neaparat un Miele, da’ măcar un Franke entry level, ar fi Ok. Și nu cauta sa aibă nu știu câte funcții. E ca la mașina de spalat, tu tot 2 folosești.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users