Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...
 Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi
 Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 

Gradina Botanica Balcic - Castel Regina Maria

- - - - -
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#1
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Stiti cumva care este siteul oficial? Ma intereseaza daca este deschis luni. Si care sunt tarifele. Multumesc.

Edited by MembruAnonim, 23 June 2018 - 19:54.


#2
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,267
  • Înscris: 14.11.2006
Este deschis in fiecare zi. Vezi aici orarul si tarifele:
http://dobrudzha.com/en/57.html

Poate un moderator sa mute topicul aici?
https://forum.softpe.../696306-balcic/

Edited by florinbad, 23 June 2018 - 20:03.


#3
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Pe siteul asta scrie pret 5 leva pt Gradina. Pe un forum Am fost acolo am gasit 8 leva. Preturile sunt corecte pe siteul oficial?

#4
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,267
  • Înscris: 14.11.2006
Scrie foarte clar:
- adulti - 10 leva
- copiii intre 7 si 18 ani  - 2 leva
- copiii sub 7 ani - gratis

LE: acum am vazut, doresti sa vizitezi doar gradina botanica.

Edited by florinbad, 23 June 2018 - 20:35.


#5
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Te sfatuiesc sa mergi cu lei sau euro, paritatea oferita de bulgari este mai buna decat cea de la casele romanesti de schimb valutar. Nu cumpara vinuri de la crama din interiorul gradinii botanice . Cand te saturi de gradina botanica si te intorci spre Romania , mananca la Cap Kaliakra la restaurantul din stanca de sub fostul radar NATO.

Edited by JurasikMan, 23 June 2018 - 20:35.


#6
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 JurasikMan, on 23 iunie 2018 - 20:34, said:



Tu cand ai fost ?

#7
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Anul trecut . Am fost prima data acum 3 sau 4 ani si mi-a placut mult . Parca este alta tara , alta mare si alt litoral . Am fost patru persoane , si cu terase , doua mese , intrari la Gradina Botanica , castelul Reginei Maria , inghetate , beri reci , mici suveniruri , ne-a costat cam 100 de euro pe toti patru o zi .

Edited by JurasikMan, 23 June 2018 - 21:44.


#8
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,060
  • Înscris: 20.12.2007
Casele de bilete sunt puse strategic astfel incat sa cumperi ambele tichete si castel si gradina botanica

Am fost acolo de vreo 6-7 ori si nu am vazut vreodata pe cineva sa cumpere doar un singur bilet
De altfel acest mod de a vinde biletele este cam in topul plangerilor de pe Trip advisor sau AFA

Attached Files



#9
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Eu am mai mares de vreo 3 ori. Si nu vreau sa mai intru si in castel. Acum cateva zile am intrat pe la intrarea dinspre plaja. M-au obligat sa le cumpar pe amadou, cica altfel nu se poate. (minciuna).
Cand intru in castel, hopa, alta casa de bilete, cu casa de marcat, pret afisat tot tacamul. Pai stai asa nene, de ce mai este casa de bilete in castel daca tu esti obligat sa cumperi inca de la intrare si castel si gradina?!

Stine cineva de aici in mod oficial daca trebuie cumparate si castel si gradina?

#10
florinetzul

florinetzul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 455
  • Înscris: 11.05.2009

 MembruAnonim, on 23 iunie 2018 - 20:18, said:

Pe siteul asta scrie pret 5 leva pt Gradina. Pe un forum Am fost acolo am gasit 8 leva. Preturile sunt corecte pe siteul oficial?
am fost de 2 ori in iunie - este 8 leva gradina; 8 leva castelul.

O zi placuta,

#11
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,854
  • Înscris: 04.07.2010

 MembruAnonim, on 29 iunie 2018 - 14:11, said:

... Stie cineva de aici in mod oficial daca trebuie cumparate si castel si gradina?

Am fost acum 3 zile (duminică, 22 august 2021). Biletul pentru Castel este 7 leva, iar pentru Grădina Botanică 8 leva. Total 15 leva, obligatoriu.
Totuşi, tipa de la Expoziţia temporară cu Tezaurul de la Panaghiurişte mi-a cerut ambele bilete, pentru că cică sunt oameni care intră la castel doar cu biletul de 7 leva, "uitînd" să mai cumpere şi biletul de 8 leva. Eu i-am zis că nu e posibil, dar se pare că avea dreptate, fiindcă la ieşire nu am văzut pe nimeni care să ceară cuiva biletul. Se pare că la intrarea la Castel nu sunt controale decât dinspre Grădina Botanică şi dinspre mare.

LE: hai că m-am prins. Mi-am adus aminte că la intrarea în Vila Cuibul Liniştit ("castelul" propriu-zis) am întrebat tipele de acolo cum ajung la Tezaur, şi aveau bilete pentru vizitarea Vilei.
Iar sus sunt case separate, exact ca în poza lui Cocoş Mare. Noi am intrat mai întâi la Grădina Botanică, fiind mai mişto pentru cele 2 doamne din grup. Şi ne-a ştampilat toate biletele. Dar când am trecut spre castel un nene a cerut celălalt bilet, şi nu înţelegeam de ce, că fusese ştampilat deja.

Deci, dacă intri spre Castel, se pare că nu trebuie să plăteşti nimic, decât dacă vrei să vizitezi Cuibul Liniştit (un bilet), sau totul (ambele bilete).
Aşa cred acum, dar era duminică la ora 17 şi e posibil să mă fi înşelat şi să fie control şi sus, dacă intri întâi la castel.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 01 September 2021 - 13:41.


#12
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,539
  • Înscris: 14.04.2008
Ovidiu, din postarea ta (paragraful din mijloc) nu am inteles mai nimic. Ai descris lucrurile ca si cum noi am fi fost cu tine si am sti ce vrei sa spui! Banuiesc insa ca ai intrat pe sus si crezi ca daca voiai doar castelul se putea doar cu biletul pt el. Ei bine, nu!
Asadar, daca pe mkscorpion0 il mai intereseaza dupa 3 ani (sau poate pe altcineva!), ceea ce fac cei de la intrarea de pe plaja mi se pare clar un abuz!
In primul rand nu poti vizita castelul fara sa platesti gradinile! Surprinzator, nici invers nu se poate! Adica, pt o familie de francezi care a vrut doar gradinile nu s-a putut. Pt. una de bulgari,da!
Plata se poate face doar cu cash! Deci atentie! In plus, taxele -7 lv pt castel, 8 lv gradini (sau 3 lv pt studenti) nu se incaseaza in acelasi loc, ci la tarabe  diferite, deservite fiecare de catre o mutra acra si care mai sta prost si cu aritmetica.
Pt vizitarea castelului exista varianta de bilet pt familie : 2 adulti si 2 copii =12 lv. O familie formata din 2 adulti nu poate plati 12, pt ca nu are copii!
A, noi cand am vizitat tezaurul nu ne-a intrebat nimeni nimic de vreun bilet!

#13
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,854
  • Înscris: 04.07.2010

 dariuscha, on 01 septembrie 2021 - 14:24, said:

Ovidiu, din postarea ta (paragraful din mijloc) nu am inteles mai nimic. Ai descris lucrurile ca si cum noi am fi fost cu tine si am sti ce vrei sa spui ...

Ai dreptate, le-am făcut varză, scuze ...

Ok, hai să clarific. Mai întâi, am văzut că au trecut 3 ani, dar poza pusă de Cocoş este exact aia şi în prezent. Se văd cele 2 case de bilete, iar numele topicului îmbie la postare, mai ales că topicul nu a fost comasat cu topicul "Balchik", cum a rugat şi Florin. Iată de ce am postat aici, mai ales că nu am vizitat din Balchik decât fix aceste 2 obiective.

Apoi, hai să nu facem confuzie între Grădina Botanică şi grădinile castelului. Aşa cum ştim bine cu toţii, Castelul Reginei Maria nu este format dintr-o singură clădire (cum ne-am aştepta din denumire), ci din mai multe clădiri situate într-o mare grădină, cu pâraie, cu cascade, cu o moară de apă etc. Pe undeva aduce cu Palatul Topkapi din Istanbul prin multitudinea de clădiri situate într-un mare spaţiu verde. Hai să-i spunem Parcul Castelului, ca să facem diferenţa faţă de Grădina Botanică, ce este situată separat, iar vizitarea ei se plăteşte separat. E drept că ea comunică liber cu grădinile castelului, şi spuneam că e un nene care stă în zona de cactuşi dintre seră şi pârâiaşul estic şi verifică să ai cumpărate ambele bilete. Asta dacă vizitezi întâi Grădina Botanică şi abia apoi Castelul cu Parc cu tot. Invers nu ştiu, dar pot presupune că şi în acest caz nenea ăla verifică biletele.

Acuma, la ambele case de bilete ni s-a spus că e obligatoriu să cumpărăm ambele bilete. Adică exact cum ai spus şi tu. Noi am plătit cash, şi nu ne-a interesat dacă se poate plăti şi altfel, deci dacă tu spui că se poate doar cash, atunci fie cum spui tu.
Totuşi, din spusele tipei care supraveghea turiştii ce admirau Tezaurul de la Panaghiurishte (evident o copie), sunt mulţi care intră în parc şi vor să intre să vadă tezaurul fără să plătească nimic. Şi spuneam că e posibil acest lucru, fiindcă la ieşire eu nu am văzut pe nimeni care să ceară biletele cuiva care nu intră în Grădina Botanică, ci se duce direct spre parc şi spre clădirile din el. Dacă voi aţi mers direct către castel şi vi s-au controlat biletele, atunci e ok, aşa am presupus şi eu şi de aceea m-am şi contrazis cu supraveghetoarea camerei în care era expus tezaurul. Dar repet, după aceea, când am ieşit, nu era absolut nimeni care să controleze biletele dacă am fi mers către castel, în loc de a intra prin Grădina Botanică.

Hai că iar le-am făcut varză ...

Oricum, e de specificat că expoziţia temporară cu tezaurul este încă până pe la mijlocul lui septembrie în clădirea situată chiar în centrul parcului, la vreo 30 de metri est de marea cascadă.


Sănătate şi tcb !

#14
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,539
  • Înscris: 14.04.2008
Pe mine m-a amuzat putin ca relatarea ta a venit ca un raspuns la o intrebare de acum 3 ani. 😀 Asta pt ca orice informatie  (mai ales recenta) e intotdeauna bine-venita, nu trebuie sa o legi de ceva.
Si acum ai inceput f bine descrirea, dar m-ai pierdut pe undeva. Mai exact la expozitie.
Ideea e ca nu poti intra in parcul “castelului” fara sa ai macar biletul pt gradina botanica. Stiu persoane care au cumparat bilete doar pt gradina, dar nu stiu vreuna care sa fi cumparat doar pt castel. Daca exista, chiar sunt curioasa! Sau care sa fi intrat in parc fara vreun tip de bilet!
Noi doar pt castel am vrut, de asta ne-am si dus la intrarea de pe plaja, insa am aflat cu stupoare ca nu putem intra daca nu luam si bilet pt gradina botanica.
Problema platii e destul de serioasa, caci daca ai putin cash si te bucuri ca “uite, iti ajung banii pt castel!”, te trezesti ca nu poti intra, cu biletele in mana! De unde restul pt gradina?🤔


#15
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,854
  • Înscris: 04.07.2010

 dariuscha, on 01 septembrie 2021 - 19:18, said:

... Ideea e ca nu poti intra in parcul “castelului” fara sa ai macar biletul pt gradina botanica ...

Nu ştiu ce să mai zic, Dariuşa, nouă aşa ni s-a spus la ambele case. Anume că nu putem intra dacă nu cumpărăm ambele bilete.

Îmi pare rău că nu am luat-o-n jos direct către castel fără niciun bilet, că aşa vedeam clar care-i adevărul. În prezent nu mai ştiu care e, fiindcă fata aceea a spus că sunt mulţi care vin în parc fără bilet. Şi faptul că la intrarea în "Cuibul liniştit" puteai să cumperi bilete, iar la ieşire sus nu era nimeni care să verifice dacă intri fără bilet nu fac decât să confirme ce a spus ea.
Bine, noi am intrat la 5 şi ceva şi am ieşit la 6 jumate', adică hai să zic că poate era deja târziu şi nu mai erau vizitatori care să fie controlaţi, nu ştiu ...

Dacă la anul nu se termină pandemia şi ajung din nou în zonă, o să verific chestia asta cu biletele. Tot fac fetele şoping (şi acum au făcut), aşa că vom coborî  în continuare, nu mai oprim la casele de bilete, şi vedem dacă ne opreşte cineva. Şi dacă ne opreşte mă întorc eu şi cumpăr biletele, că tot sunt obişnuit să fac enşpe mii de paşi de când am dat jos 23 de kile de grăsime din corp.
Bine, mai mult mi-ar conveni să revenim în Grecia, dar nici la bulgari nu e rău deloc, ba din contră.


Sănătate şi tcb !

#16
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,854
  • Înscris: 04.07.2010

View Postdariuscha, on 01 septembrie 2021 - 19:18, said:

... m-ai pierdut pe undeva. Mai exact la expozitie ...

View PostOvidiuNS, on 01 septembrie 2021 - 17:01, said:

...  expoziția temporară cu tezaurul este încă până pe la mijlocul lui septembrie în clădirea situată chiar în centrul parcului, la vreo 30 de metri est de marea cascadă ...

Tipa nu m-a lăsat să pozez înăuntru. Și ca urmare am făcut o poză din ușa de la intrare:
Attached File  IMG_20210829_183515.jpg   110.43K   15 downloads.

Aici, la Balcic, expoziția este gratuită. La Nessebâr, pe 31 iulie am vizitat cu 10 leva o expoziție mult mai amplă și mai mișto, în clădirea aceasta:
Attached File  IMG_20210731_192239.jpg   127.44K   13 downloads.

Acolo tezaurul de la Panaghiuriște era prezentat compact:
Attached File  IMG_20210731_213515.jpg   93.69K   11 downloads Attached File  IMG_20210731_213847.jpg   32.7K   8 downloads Attached File  IMG_20210731_213855.jpg   98.14K   5 downloads.

La Nessebâr am putut face poze nestingherit, cum am putut face și la Muzeul Arheologic din Plovdiv, în toamna lui 2014. Și acolo era vedetă Tezaurul de la Panaghiuriște (tot o copie, evident).


Sănătate și tcb !

#17
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,854
  • Înscris: 04.07.2010
Poze din Grădina Botanică, din 29 august, mai întâi de afară:

Attached File  IMG_20210829_170012.jpg   156.21K   11 downloads Attached File  IMG_20210829_170043.jpg   142.09K   11 downloads Attached File  IMG_20210829_170215.jpg   170.94K   9 downloads

Attached File  IMG_20210829_170249.jpg   242.95K   9 downloads Attached File  IMG_20210829_170409.jpg   202.36K   9 downloads Attached File  IMG_20210829_170532.jpg   278.28K   9 downloads

Attached File  IMG_20210829_170811.jpg   180.25K   10 downloads Attached File  IMG_20210829_170852.jpg   222.38K   11 downloads Attached File  IMG_20210829_171048.jpg   205.79K   11 downloads

Attached File  IMG_20210829_171131.jpg   184.25K   11 downloads Attached File  IMG_20210829_171149.jpg   219.88K   9 downloads Attached File  IMG_20210829_171211.jpg   200.66K   8 downloads

Attached File  IMG_20210829_171253.jpg   161.7K   9 downloads Attached File  IMG_20210829_171409.jpg   210.94K   9 downloads Attached File  IMG_20210829_171418.jpg   187.61K   8 downloads.


Sănătate și tcb !

#18
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,854
  • Înscris: 04.07.2010
Poze din seră:

Attached File  IMG_20210829_171634.jpg   168.5K   7 downloads Attached File  IMG_20210829_171639.jpg   160.49K   7 downloads Attached File  IMG_20210829_171728.jpg   166.92K   8 downloads

Attached File  IMG_20210829_171753.jpg   126.03K   8 downloads Attached File  IMG_20210829_171812.jpg   135.11K   8 downloads Attached File  IMG_20210829_171848.jpg   136.01K   7 downloads

Attached File  IMG_20210829_171911.jpg   127.9K   8 downloads Attached File  IMG_20210829_172005.jpg   225K   8 downloads Attached File  IMG_20210829_172013.jpg   187.97K   9 downloads

Attached File  IMG_20210829_172109.jpg   175.84K   10 downloads Attached File  IMG_20210829_172153.jpg   143.92K   8 downloads Attached File  IMG_20210829_172205.jpg   158.34K   7 downloads.


Sănătate și tcb !

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate