Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Porumb pentru fiert/copt - dulce sa nu?
Last Updated: Jun 22 2018 19:37, Started by
cris2d2
, Jun 19 2018 18:38
·
0
#1
Posted 19 June 2018 - 18:38
Stie cineva de ce nu se prea mai gaseste porumb nedulce, nezaharat? La vanzatorii ambulanti de porumb gata fiert sau copt dar si in piete gasesc foarte greu porumb care NU e zaharat. Ce e cu acest soi? Cu ceva ani in urma nici nu stiam de acest fel de porumb, nimeni nu cultiva/vindea, nici nu concepeam ca porumbul pentru consum uman sa fie dulce.
|
#2
Posted 19 June 2018 - 18:43
Daca stai la casa poti sa iti cultivi niste porumb pentru fiert in gradina , ce soi vrei tu
Eu asa fac de ani de zile Edited by diegodanny, 19 June 2018 - 18:45. |
#3
Posted 19 June 2018 - 18:47
Cel zaharat fierbe mai repede si e mai fraged (coaja bobului mai subtire).
Ala furajer / de mamaliga e mai dens si cu coaja bobului mai groasa. Gasesti doar de cumparat, nefiert, in piata. Ti-l fierbi singur. Dar sa nu te superi daca umpli bucataria de aburi. Porumbul zaharat, ca soiuri, e foarte vechi, probabil de pe vremea incasilor / aztecilor. |
#4
Posted 19 June 2018 - 18:56
Pai e simplu de ce nu se mai gaseste, cerere si oferta, daca tie iti place ala care nu e dulce si mai tare, nu inseamna ca ne place si noua
|
#5
Posted 19 June 2018 - 19:02
Inseamna ca nu se prea vindea/cultiva/fierbea cel nezaharat, cu, sa zic, 10-15 ani in urma.
@Hunor_66, am mancat atatia ani porumb nezaharat fraged si laptos. Totusi, in principala piata agroalimentara din orasul meu, unii mai vin si cu porumb vechi, nezaharat, dar sunt tot mai rari cultivatorii. Sau poate sunt furati de pe parcele cu porumb de mamaliga, cum spuneai :-) Oricum, nu pot sa ma obisnuiesc nicicum cu porumbul zaharat, in plus cred ca e si mai contraindicat diabeticilor. @logy: cu ceva ani in urma nu gaseam porumb zaharat, lumea il consuma cu placere pe cel de atunci, fara atat zahar, ce spui tu e fortarea consumatorilor, altceva nu au de ales si il prefera pe cel existent, zaharat, ca doar nu s-o deda omu' de la porumb fiert sau copt... Edited by cris2d2, 19 June 2018 - 19:05. |
#6
Posted 19 June 2018 - 19:08
cris2d2, on 19 iunie 2018 - 19:02, said:
@logy: cu ceva ani in urma nu gaseam porumb zaharat, lumea il consuma cu placere pe cel de atunci, fara atat zahar, ce spui tu e fortarea consumatorilor, altceva nu au de ales si il prefera pe cel existent, zaharat, ca doar nu s-o deda omu' de la porumb fiert sau copt... |
#7
Posted 19 June 2018 - 19:32
Diferenta este ca cel normal are mai mult amidon si daca nu e bine fiert, provoaca tulburari digestive.
|
#8
Posted 19 June 2018 - 20:24
Da, dar cine pohteste la porumb fiert, sau chiar copt nu se impiedica de o cufureala scurta.
si magiunul face la fel, dar asta nu inseamna ca te refuza cineva daca-i oferi o felie groasa de paine neagra si un borcan de magiun |
#9
Posted 20 June 2018 - 06:58
Si eu prefer porumbul simplu. De obicei de la tara ca de cumparat nu prea gasesc. Uneori sunt tentat sa iau de pe marginea drumului dar m-am abtinut deocamdata. Ca daca iau toti care se opresc, omul ala nu mai are ce culege toamna. Altfel cam asa am fost crescut la tara, cu mentalitatea ca luatul cucuruzului de fiert in limita a cativa stiuleti nu e furt Fiecare lua de la cel care era mai aproape de casa ca doar nu era sa merg 5 km pentru 5 stiuleti. Badea Gheorghe de la noi din parcela, noi de la badea Vasile , etc. Viata la tara Toata lumea stia, ba mai si ziceam daca ne intalneam, vezi ca ti-am luat niste cucuruz de fiert Nu prea se agita nimeni pentru 5 cucuruzi.
Edited by PoeOvidiu, 20 June 2018 - 06:59. |
#10
Posted 20 June 2018 - 08:31
Pe vremuri,cucuruzul bun de fiert tinea cam 2-3 saptamani.Ca-i zicea si zaharat sau nu,nu conteaza,pentru ca oricum era dulce.Era bun pentru fiert doar cel "in lapte".
Acum,ca exista varianta astalalta nu-i bine,ca-i prea dulce.Pentru unii. Solutia este foarte simpla si la indemana tuturor.Cei carora nu le place "zaharatul",asteapta sa vina toamna,iar ceilalti,majoritatea covarsitoare,cumpara de la piata cat pot si cand pot in functie de buget. Pentru cei carora li se pare prea dulce cucuruzul,le reamintesc ca exista o mare varietate de condimente,printre care si sarea. Edited by adisz, 20 June 2018 - 08:34. |
|
#11
Posted 20 June 2018 - 11:12
Am luat si eu din piata porumb din asta dulce si nu mi-a placut deloc, nici ca textura nici ca gust. Am crezut ca e ceva nou aparut la noi, nu stiam ca prin alte parti ale lumii se mananca in mod traditional. Prima data l-am gasit la Mega Image, si am crezut ca e ceva de fite ). Acum l-am luat din piata de la taraba, nu m-as fi gandit ca e tot din ala dulce. In capul meu, 'taranii' care vand la piata n-ar vinde asa ceva. As vrea sa pot sa-l diferentiez de cel obisnuit, ca sa nu ma mai pacalesc cu el, problema e ca e identic la aspect. Cel obisnuit apare pe piata mai tarziu, cred.
|
#12
Posted 21 June 2018 - 15:29
In Bucuresti se poate gasi undeva din ala standard, nezaharat? ieri in piata doar din asta dulce era. Si mi-au spus ca e romanesc, ca e OK.... cand colo
|
#13
Posted 21 June 2018 - 15:51
Cred ca se intampla cu porumbul clasic, nezaharat, ceea ce s-a intamplat cu lubenita aceea lunga, verde deschis, ca o torpila: pur si simplu a fost inlocuita cu soi "mai bun", din import, si uite asa oamenii au ajuns sa prefere lubenita bagata pe gat de cultivatori ca fiind cea mai buna. Si normal ca e cea mai buna, daca doar asta se gaseste...
|
#14
Posted 22 June 2018 - 19:37
castoras, on 21 iunie 2018 - 15:29, said:
In Bucuresti se poate gasi undeva din ala standard, nezaharat? ieri in piata doar din asta dulce era. Si mi-au spus ca e romanesc, ca e OK.... cand colo Stimata castorash In Buicuresti se va gasi,eventual,in momentul cand se va coace.asta prin august-septembrie.Atunci va apare autohtonul in lapte si va dura cateva zile, Edited by adisz, 22 June 2018 - 19:37. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users