Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Cirese amare-dulceata
Last Updated: Jun 20 2018 10:09, Started by
jimi91
, Jun 18 2018 22:35
·
0
#1
Posted 18 June 2018 - 22:35
Am facut ieri dulceata din cirese amare, 6 borcane...am inteles ca e o dulceata buna..acum, problema e ca, am realizat tarziu ca au viermi:|...le-am cules de la bunici, nu le-am cumparat...viermii aia au murit cand am facut dulceata? are ceva daca mananc cu viermi:| , imi e scarba, dar se aduna destul de greu si imi pare rau de munca depusa:|
|
#4
Posted 18 June 2018 - 22:52
E bio, e ecologică, e de la ''mama natură'', dulceață cu ''de toate'' !
''Cireșul (Prunus avium), este un pom fructifer care face parte din genul taxonomic Prunus familia Rosaceae. Termenul avium provine din cuvântul latin avis – pasăre, denumire care datorează faptului că cireșele sunt o hrană preferată de păsări, relatează wikipedia.org. Află de pe radiounirea.ro opt lucruri pe care nu le știai despre cireșe. Roșii sau negre, dulci sau amare, cireșele sunt preferate de către cei mari și de către cei mici, iar în luna iunie sunt nelipsite de pe mesele românilor. Iată opt lucruri inedite despre cireșe: 1. Cireșul a fost descoperit de romani, în Asia, la scurt timp după cireșele au devenit fructele preferate ale multor regi și împărați. Legenda spune că romanii au descoperit aceste fructe, în Asia, în anul 70 î.Hr. Tot romanii au adus apoi cireșele în Marea Britanie, undeva în primul secol al erei noastre. 2. În cultura japoneză, cireșele sunt simbolul vieții trecătoare, floarea de cireș fiind un important reper cultural. În fiecare an, japonezii primesc liber de la serviciu pentru a merge să admire parcurile pline de cireși înfloriți. 3. Cireșele au circa 40-60 de calorii per suta de grame, în funcție de soi, astfel că sunt recomandate pentru persoanele care țin o dietă. 4. Zahărul predominant în cirese este levuloza, perfect asimilabilă de către diabetici, așa că pot fi consumate fără restricții prea mari. 5. Un cireș are rod abia după trei-patru ani de la plantare. Abia acum este momentul în care cireșul dăruiește primele lui fructe. Pentru a reuși să dea o cantitate satisfăcătoare de fructe, pomul are nevoie de 7 ani. 6. Viermele din cireaşă este de fapt larva unei muşte, care îşi depune ouăle în pulpa moale a fructului. Larvele se hrănesc cu aceasta până când cade din copac, apoi îşi continuă dezvoltarea în sol.Viermii din cireşe nu sunt periculoși și nu pot supravieţui în corpul uman, fiind distruşi de acidul gastric. Cireșele cu viermi sunt mai sănătoase, fiind un semn că pomul nu a fost stropit cu insecticide. Citește și Cum scot viermii din cireșe? 7. La nivel mondial, România era în 2013 pe locul 3 în ce priveşte randamentul obţinut (119425 Hg/ha), pe locul pe locul 8 în ce priveşte producţia (81842 tone) şi pe 18 în ce priveşte suprafaţa recoltată (6853 ha), relatează agrointel.ro. 8. Lemnul de cireş este asociat cu „luxul” de către producătorii de mobilier şi artizani, iar prețul unui obiect de mobilă realizat din lemn de cireș poate trece ușor de câteva mii de euro.'' Sursa http://www.radiounir...rese-11620.html |
#5
Posted 18 June 2018 - 22:58
EMPP, on 18 iunie 2018 - 22:45, said:
in borcanul de duceață viermii cum s-au aliniat? am mai luat cu spumarul din ei:))...sper, ca nu prea ii vedeam, doar cativa au iesit la suprafata..acum, oare au murit? TheStarkestTruthMatters, on 18 iunie 2018 - 22:52, said:
E bio, e ecologică, e de la ''mama natură'', dulceață cu ''de toate'' ! ''Cireșul (Prunus avium), este un pom fructifer care face parte din genul taxonomic Prunus familia Rosaceae. Termenul avium provine din cuvântul latin avis – pasăre, denumire care datorează faptului că cireșele sunt o hrană preferată de păsări, relatează wikipedia.org. Află de pe radiounirea.ro opt lucruri pe care nu le știai despre cireșe. Roșii sau negre, dulci sau amare, cireșele sunt preferate de către cei mari și de către cei mici, iar în luna iunie sunt nelipsite de pe mesele românilor. Iată opt lucruri inedite despre cireșe: 1. Cireșul a fost descoperit de romani, în Asia, la scurt timp după cireșele au devenit fructele preferate ale multor regi și împărați. Legenda spune că romanii au descoperit aceste fructe, în Asia, în anul 70 î.Hr. Tot romanii au adus apoi cireșele în Marea Britanie, undeva în primul secol al erei noastre. 2. În cultura japoneză, cireșele sunt simbolul vieții trecătoare, floarea de cireș fiind un important reper cultural. În fiecare an, japonezii primesc liber de la serviciu pentru a merge să admire parcurile pline de cireși înfloriți. 3. Cireșele au circa 40-60 de calorii per suta de grame, în funcție de soi, astfel că sunt recomandate pentru persoanele care țin o dietă. 4. Zahărul predominant în cirese este levuloza, perfect asimilabilă de către diabetici, așa că pot fi consumate fără restricții prea mari. 5. Un cireș are rod abia după trei-patru ani de la plantare. Abia acum este momentul în care cireșul dăruiește primele lui fructe. Pentru a reuși să dea o cantitate satisfăcătoare de fructe, pomul are nevoie de 7 ani. 6. Viermele din cireaşă este de fapt larva unei muşte, care îşi depune ouăle în pulpa moale a fructului. Larvele se hrănesc cu aceasta până când cade din copac, apoi îşi continuă dezvoltarea în sol.Viermii din cireşe nu sunt periculoși și nu pot supravieţui în corpul uman, fiind distruşi de acidul gastric. Cireșele cu viermi sunt mai sănătoase, fiind un semn că pomul nu a fost stropit cu insecticide. Citește și Cum scot viermii din cireșe? 7. La nivel mondial, România era în 2013 pe locul 3 în ce priveşte randamentul obţinut (119425 Hg/ha), pe locul pe locul 8 în ce priveşte producţia (81842 tone) şi pe 18 în ce priveşte suprafaţa recoltată (6853 ha), relatează agrointel.ro. 8. Lemnul de cireş este asociat cu „luxul” de către producătorii de mobilier şi artizani, iar prețul unui obiect de mobilă realizat din lemn de cireș poate trece ușor de câteva mii de euro.'' Sursa http://www.radiounir...rese-11620.html cand am citit musca, m-ai speriat..dar e o altfel de musca...eu le-am pus in apa...dar, cu siguranta au mai ramas cateva...la fiert au mai iesit din ei la suprafata:| |
#6
Posted 18 June 2018 - 22:59
în general, viermişiorii se elimină la fierbere prin spumuire... colectarea spumei...
dacă ai o recoltă mai bogată în viermişori, ţii în apă ceva mai mult timp cireşele. vor ieşi singuri la suprafaţă nu sunt toxici ai garanţia că cireşele sunt perfecte, fără substanţe nocive. |
#7
Posted 18 June 2018 - 23:02
nu, nu au murit si o sa iti manince dulceata !!!
cum naiba sa supravietuiasca o fiinta asa de plapinda unei fierberi ? |
#8
Posted 18 June 2018 - 23:05
#9
Posted 18 June 2018 - 23:29
Este doar o chestie de optica.
Este un vierme curat, maninca din cireasa, nu este ca cel de musca de carne. Acum, poti sa treci peste asta, sau nu poti. Doar tu hotărăști. Cind zici vierme, asa generic, uau, este cîh, depinde daca intelegi ca sint viermi si viermi Ia si tu grosul cu o linguriță, ce nu vezi nu exista. |
#10
Posted 18 June 2018 - 23:30
Ia si mananca linistit. Cand erai mic ai mancat zeci si sute de astfel de borcane de dulceata facute de bunica/mama si n-ai avut nimic, doar ca atunci nu stiai de treaba asta.
Mergi pe principiul "ce nu vezi nu te doare". Zilele trecute mancam niste cirese, cele mai bune care le-am mancat anul asta. La un moment dat ma uit mai atent si vad ca multe dintre ele sunt cu "probleme", asa ca am stins becul ca sa nu mai vad problemele si mi-am vazut in continuare de masa. Edited by CeapaIndustries, 18 June 2018 - 23:35. |
|
#11
Posted 18 June 2018 - 23:55
CeapaIndustries, on 18 iunie 2018 - 23:30, said:
Ia si mananca linistit. Cand erai mic ai mancat zeci si sute de astfel de borcane de dulceata facute de bunica/mama si n-ai avut nimic, doar ca atunci nu stiai de treaba asta. Mergi pe principiul "ce nu vezi nu te doare". Zilele trecute mancam niste cirese, cele mai bune care le-am mancat anul asta. La un moment dat ma uit mai atent si vad ca multe dintre ele sunt cu "probleme", asa ca am stins becul ca sa nu mai vad problemele si mi-am vazut in continuare de masa. am mancat si eu cirese (inima porumbelului-cele mari) , eu am fost prost ca m-am uitat in ele sa vad daca au viermi:|..si aveau:|...nu m-am mai atins de ele:(...si a facut mama 20 de borcane de dulceata de cirese mari... si vreo 10 de visine..daca si visinele au viermi..eu imi bag picioarele si plantez nuci:))...dulceata de nuci e super...si cativa aluni:) |
#12
Posted 19 June 2018 - 00:29
#13
Posted 19 June 2018 - 01:31
eu nu am vazut niciodata viermi la cirese amare dar nu ai scos samburii inainte ? ai fi vazut imediat daca au viermi.
|
#14
Posted 19 June 2018 - 01:45
#15
Posted 19 June 2018 - 01:47
|
#17
Posted 19 June 2018 - 01:50
#18
Posted 19 June 2018 - 04:03
Nu ti'e frica sa o lasi asa un an? Se strica. Face viermi...
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users