Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor pt casti

În UE, permis digital de conducato...

Spalatorie auto profesionala in I...

Anxietate si Safety behaviors OCD.
 Conducta DN 800 pe teren construi...

placa video buna pentru redare ca...

in cat timp se activeaza un abona...

Dilema dupa facultate
 Reciclare metale - merita?

Renault Arkana sh sau Sang Yong K...

La multi ani @ceanu1980!

La multi ani @KiloW!
 ChatGPT - Certificat de rezidenta...

Page numbers in Google Docs, dar ...

Prenadez dubios

WhatsApp pe cartela din routerul ...
 

Serviciu nou TV cablu + card CI+, cu sunet distorsionat pe unele canale

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
43 replies to this topic

#19
addumi

addumi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,813
  • Înscris: 10.02.2017
Continuarea necazului!

Am asteptat o saptamana sa ma lamuresc ce si cum. Am cautat in meniul televizorului orice ar putea fi in legatura cu sunetul si setari pentru el.
Vineri am lansat solicitarea pentru deranjament cu precizarea ca vreau sa se verifice cu aparat intensitatea semnalului la mufa care intra in TV si la fel la conectarea la amplificatorul de pe casa scarii. Ieri s-a prezentat acelasi tehnician care a facut instalarea.
Stia despre ce este vorba pentru ca il apelasem in prealabil si-l rugasem sa preia el deranjamentul. Inainte de orice a constatat si el care este situatia sunetului pe unele canale.
A scos aparatul a conectat cablul ce intra in TV si a constatat ca sunt undeva la 72 - 73dB.
A deschis panoul unde este conectat cablul si a masurat si acolo. A marit puterea semnalului de iesire la amplificator.
Revenind, constatam amandoi ca povestea se repeta insa cu "intensitate" mai redusa / mai rar.
Propune sa incercam cu un receiver HD care sa preia semnalul si practic sa nu mai folosesc DVB-C-ul televizorului. Treaba e complicata dpdv al contractului care este de tip cablu si card CI+, insa mi-a spus ca intreaba ce solutie se poate adopta fara costuri suplimentare.
Pleaca, eu raman ca si inainte.

De aici incepe misterul acestei situatii.
Continuam sa privim la TV. Cand unii, cand altii de prin casa. Fiecare cu misiunea de a semnala cand si pe ce canal intervine distrorsiunea si/sau blocarea imaginii pentru 1 - 2 secunde.
Trec orele amiezii, nimic. Verific perosnal. Nimic! Functioneaza perfect chiar si pe canalele la care era necazul cel mai acut.
Vine seara. Lumea la culcare. Eu la TV cu castile pe cap, din canal in canal.
Undeva dupa ora 22.30, incepe "distractia". Distorsiunile din plin. Chiar si pe canale pe care eram 100% sigur ca nu pot aparea.
Schimb, schimb, schimb. La fel. Am selectate vreo 50 de canale, adica ordonate dupa interesul vizionarii. Pe cel putin 20 din ele, beleaua in toi!
Inchid la un moment dat ca ma lasa nervii.

Azi de dimineata. Liniste in casa. Zic sa verific din nou si cu casti si fara casti.
Aveti idee ce s-a intamplat?
Sunet perfect pe toate canalele. Nici urma de distorsiune.
Acum cand scriu, televizorul este in functiune si am sunet ok. Si imagine, fara urma de blocare.

Si-a bagat ala coada, altceva nu pot sa inteleg.
Cum se poate ca 80% din timpul de vizionare sa fie ok si seara, tarziu, oricat de tarziu pentru ca am stat si pana la 2 jumatate noaptea sa apara necazul.
Un defect se poate manifesta in functie de ora? Ce avem aici? Ca doar nu este internet si creste traficul si se ingusteaza banda. Parca asa era odata, o mai fi si acum, ca nu ma preocupa aspectul.

Nu am altceva de facut decat sa il sun din nou pe tehnician si sa ii spun ca nu s-a rezolvat nimic. Sa incercam cu un receiver extern. De unde ziceam ca am mai scapat de niste cutii bagate in priza si niste cabluri pe langa TV.....

Asa ceva...... Am avut toate formele de televiziune inca de la aparitia lor prin cablu, satelit, insa niciodata nu m-am confruntat cu asa ceva. Cand pica semnalul, pica si gata si evident nu era de la mine. Dar cand totul era ok, chiar era ok.

Edited by addumi, 24 June 2018 - 12:56.


#20
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,832
  • Înscris: 01.12.2001
In momentele de distorsiune, cat aveai la "calitate semnal" si la "nivel eroare"?
Cand mai ai asa ceva, faci cateva foto si le prezinti tehnicianului. (foto de la informatii calitate/putere/eroare)

Edited by dorin_2k, 24 June 2018 - 12:54.


#21
addumi

addumi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,813
  • Înscris: 10.02.2017
Imi pare rau, insa de suparare nu m-am mai gandit la asta.
Stiu clar ca inainte de a veni tehnicianul la deranjament am verificat si nu statea neam calitatea la 100%, iar la eroare fluctua din zero in diferite valori afisate.
Diseara ma inarmez cu tot ce trebuie si fac dosar!
Multumesc.

Edited by addumi, 24 June 2018 - 12:59.


#22
GingisHan2015

GingisHan2015

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,349
  • Înscris: 23.02.2015
E incredibil .Imi poare atat de rau, ma jur ca imi tin gura de acum .Sufar ca pentru un frate si nu inteleg ce poate fi .Eu cred ca e ceva tehnic,  ori tv -ul ori reteaua pana la bloc sa nu fie afectata de furtuni, vreun contact slabit prin vreo cutioaie de aia de a lor undeva sau pe vreun stalp .
Ma simt cu atat mai rau cu cat al meu functioneaza impecabil .Undeva e ceva, trebuie sa se rezolve .Imposibil .Legaturile in casa or fi bune? Mufe, chestii ? Posted Image Posted Image

Edited by GingisHan2015, 24 June 2018 - 13:01.


#23
addumi

addumi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,813
  • Înscris: 10.02.2017
Multumesc pentru empatie, este de apreciat! Dar nu ai nicio vina!

Optiunea de a continua contractul cu Telekom era luata oricum. Nu stiam eu clar ce implica aceasta schimbare, de asta am intrebat initial. Acum stiu! Cu varf si indesat inca de la momentul lansarii cererii de instalate si pana in prezent!
Nu aveam de unde sa stiu ce urmeaza. Iar asta s-a intamplat, adica optiunea de a trece pe cablu de la antena satelit Dolce care s-a comportat impecabil ani la rand (de cand au aparut in oferta Romtelecom), in momentul in care am cumparat acest TV nou.
Receiverul de la Dolce fiind unul analog, am decis inlocuirea tehnologiei cu pastrarea serviciilor existente - internet si telefonie fixa, tot de la Telekom de ani si ani...

La mine nu este vorba de trasee supraterane in exterior. Totul vine prin fibra optica  in subteran pana la panoul de la parter - de acolo pana in amplificatorul care este la jumatate intre parter si etajul 1 si de acolo pana la mine la etajul 1. Mai direct de atat cum s-ar putea.

Edited by addumi, 24 June 2018 - 13:22.


#24
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,832
  • Înscris: 01.12.2001
Ce receiver analog ai tu la Dolce?

#25
addumi

addumi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,813
  • Înscris: 10.02.2017
Am avut. Antena parabolica la fereastra + receiver (cel gri) care are iesire de semnal pe SCART si  3 RCA (rosu / alb / galben). Receiver-ul este cel cu cartela in el.
Pana la momentul in care sa se schimbe tehnologia pe cablu + card CI+, vreo saptamana am functionat cu acest receiver, conectat de data asta prin cablu 3 RCA. Se vedea si auzea impecabil, insa fara canale HD. Televizorul nou nu are intrare SCART.

Dincolo de asta, costul abonamenului este enorm, o combinatie veche ramasa asa pe care o suportam doar pentru a nu face schibbari la ceva care functiona impecabil. Nu doar TV, ci in special internetul, chiar daca era de rasul lumii la ce valori era. De net ma temeam cel mai tare sa nu o ia razna dupa modificare, in niciun caz de televiziune.
Na, ca nu a fost asa. Net-ul functioneaza impecabil si m-am ales cu beleaua la TV.

PS - in acest moment toate canalele au sunet perfect! Asta asa, sa-mi faca in necaz! Abia astept seara / noaptea.
Ma uitam la valorile date de TV la un canal care aseara face ca toate visele urate si acum este perfect. Valorile fluctueaza sub valoarea de 100% pana undeva spre 80% si din cand in cand apar si erori la bit rate. Sa-ti vina sa-ti iei campii!

Edited by addumi, 24 June 2018 - 17:47.


#26
GingisHan2015

GingisHan2015

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,349
  • Înscris: 23.02.2015
Posibil sa fi facut ceva manevre si reglaje pe undeva iar situatia sa se fi remediat .Ceea ce iti doresc din toata inima mea .Te rog sa ne tii la curent cu feed backuri .Posted Image

#27
addumi

addumi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,813
  • Înscris: 10.02.2017
Asa cum am banuit, aseara a inceput sa-si faca de cap. Undeva dupa ora 23, sau poate putin mai devreme.
Am atasat foto cu valorile aratate de televizor pentru doar cateva dintre canale.
Astazi la ora 6 AM, l-am pornit si acelasi lucru.
Daca se repeta povestea ca in zilele trecute si in orele urmatoare "dispare" ca prin farmec problema, deja este limpede ca televizorul nu are nicio vina.

Attached Files



#28
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,832
  • Înscris: 01.12.2001
Dechizi un bon de deranjament. Le arati foto acestea.
Treaba lor cum rezolva.

#29
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
ce bitrate de trei parale au astia.
eu, pe satelit, imi transmite tvr-ul SD cu 30 000 ks/s.

#30
COS_TUG

COS_TUG

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,349
  • Înscris: 29.05.2017
Ai facut poza la NAT GEO WILD, așa ca de final?

#31
addumi

addumi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,813
  • Înscris: 10.02.2017
Astazi am reusit sa fac ce-mi propusesem inca de luni cand am constatat ca nu s-a schimbat nimic in bine.

Am vorbit cu vecinul de la scara alaturata rugandu-l sa-mi primeasca pe fereastra sufrageriei lui un cablul coaxial mufat mama - tata, in ideea de a scoate din propriul lui TV cablul si a-l conecta la mufa mama a cablului meu.
Apartamentele sunt in oglinda, prin urmare sufrageriile sunt perete in perete.
Cablul meu, nou 100%, niciodata folosit. In prealabil pentru verificare l-am conectat ca o prelungire la cablul Telekom si totul a fost "ok", sigur in ideea de a ma lamuri daca am mufat bine si nu am vreun scurt.

Am zis, acu-i acu' daca imi face figuri cel putin la sunet si cu alt semnal, atunci inseamna ca tuner-ul din televizor are o problema.
Scanez grila cu pricina, imi arunca extrem de rapid in memorie peste 150 de canale si ma apuc de ascultat si vizionat.
Ca sa nu mai lungesc - IIMPECABIL.
Ca sa fie tacamul complet ma reped sa verific calitatea semnallului din canal in canal.

SURPRIZA MAXIMA! Absolut toate canalele stau in 100% la calitate, iar celebrul de acum Rata eroare bit sta intepenita in 0 (zero).

De aici incolo eu nu mai am ce face.
Deschis acum circa o ora inca un deranajament. Din nou explicat, explicat, EX-PLI-CAAAAT, ca m-am saturat!!!
Maine urmeaza sa ma sune pentru programare.

Merg pana la rezilierea contractului IN TOTALITATE, daca nu se rezolva. TOT TACAMUL - sesizari in toate directiile posibile si imposibile.
Am facut poze cu statusul semnalului meu si cel care vine din alta retea. Am facut film cu imaginea pe viu si cu cablul conectat la TV, scos pe fereastra si inclusiv cum se vede ca intra in apartamentul vecin.

CE NAIBA SA MAI FAC!!!!???
ANCHETA FILMATA SI DATA LA STIRILE DE SEARA?
SA CHEM VREO TELEVIZIUNE? SUNT IN STARE SI DE ASTA!

Ce aliniere nefasta de planete a fost cand mi-am zis, totusi, daca din 1977 am avut telefon fix ROMTELECOM, daca am avut printre primii din bloc, zona, cartier sau poate chiar din oras, antena parabolica Dolce, daca am avut internet tot de la ei, hai frate in continuare tot cu ei......
Nici prin minte nu mi-a trecut ca voi trece prin tot ce am trecut, incepand cu lungirea, prelungirea fara nicio explicatie rezonabila a perioadei de instalare, iar apoi cu aceasta problema cu semnalul care are fluctuatii foarte mari facand sunetul sa gajaie si/sau simultan, sau nu, imaginea sa "inghete" pentru circa 2 - 3 secunde.

Asta este. Din pacate povestea urata inca nu s-a sfarsit.

Nu pot urca filmul pentru ca este urias ca dimensiune, aproape 800MB. Nu stiu cum am reusit performanta, bine sunt si 6 minute. Daca aveti habar de un site free sa poata permite asemenea dimensiune, ziceti. Nu mai am rabdare sa caut.

Atasez foto cu starea semnalului si a bit error rate-ului + cablul insirat prin casa si scos pe fereastra.....

Attached Files


Edited by addumi, 27 June 2018 - 16:53.


#32
cristo4

cristo4

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 15.12.2006
Colegul....regret sa te informez, dar vecinul tau are cablu de la RCS-RDS, nu de la Telekom. DEci nu are nicio valoare ce ai facut tu, toata ingineria asta era valabila daca si el avea Telekom!

#33
addumi

addumi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,813
  • Înscris: 10.02.2017
Bine. Multa sanatate!

Ai cumva senzatia ca nu stiam lucrul asta?
M-a interesat in primul rand sa ma conving ca televizorul, respectiv DVB-C este capabil sa receptioneze in conditii perfecte.
Dincolo de asta sunt convins ca daca semnalul Telekom ar sta in 100% si fara erori de Bit rate, nu as avea problemele despre care vorbesc.

Era important sa stiu acest lucru pentru ca la primul deranjament tehnicianul a propus sa incercam varianta cu receiver, in asa fel incat televizorul sa se comporte ca un monitor ce primeste semnal si nu mai intervine propriul tuner. Ca ar mai fi avut un astfel de "caz" si asa s-a rezolvat. Pai treaba e asta?
Aproape ca imi intrase si mie in cap ideea ca ar putea fi de vina tunerul din TV si as fi acceptat varianta cu toate ca abia
scapasem de niste cabluri si o cutie langa TV.

Apropo. Nu pretind ca am toate notiunile in domeniu, dar...
Cand a venit sa masoare semnalul in dB (ce rau imi pare ca nu am facut o poza aparatului respectiv cu valorile de pe display) ma asteptam sa vad un grafic cat de cat stabil. Pe display, zona cu grafic de culoare albastru despre care mi-a explicat ca este cea care ne intereseaza, era sus-jos, munti si vai, ca sa zic asa.
Ce sa deduc din asta? Exact ceea ce imi arata televizorul in prezent, adica cum fluctueaza nivelul semnalului, lucru care nu se intampla DELOC la celalalt provider si pe cale de consecinta sunetul si imagine sunt STABILE.

Edited by addumi, 27 June 2018 - 17:30.


#34
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,832
  • Înscris: 01.12.2001
La mne tot asa. Nu a reusit instalarea din prima.
Cauza: tapul de pe casa scarii era montat invers (intrare iesire).
Instalatorul plecase.
L-am pus eu corect si l-am chemat iar.
A mers fara probleme.

#35
addumi

addumi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,813
  • Înscris: 10.02.2017
Scuze, insa daca ai putea detalia ce este "tapul de pe casa scarii", sa stiu ce le mai spun sa verifice.
Tot Telekom este providerul pentru TV?
Iar "La mne tot asa", inseamna ca pana la remediere semnalul si Bit rate-ul fluctuau?

L.E. - TAP, adica asa ceva?
Eu nu am o astfel de piesa. Este un splitter, din cate imi dau seama. Sau TAP nu este tot una cu ceea ce inseamna un splitter?
Nu am, cablul intra direct in amplificator.

L.E.2 - intre timp m-am lamurit ca nu este un splitter, insa e clar ca nu am asa ceva. Am vazut cum mufa a fost conectata la amplificator..... Zic ca am vazut bine.

Edited by addumi, 27 June 2018 - 19:15.


#36
ronuquet

ronuquet

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,123
  • Înscris: 22.02.2017
Tie nu-ti intra fibra in casa? N-ai treaba cu TAP-uri si minuni.

Rezilieaza cu Telekom si treci pe DIGI sau UPC.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate