Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vand Proiect AI cu ChatGPT 4(Gene...

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

Dan Tănasă: „Coaliția PSD-ALDE face noi cedări în fața UDMR pentru oficializarea limbii ungare”

* * * - - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
570 replies to this topic

#1
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011
Este vorba despre niște prevederi care au fost deja votate de senat, incluse în proiectul pentru codul administrativ care este în dezbatere parlamentară de vreo câteva luni. Dan Tănasă, un fervent luptător pentru apărarea unor drepturi ale românilor, pe baza documentelor parlamentului, face o analiză în urma căreia concluzionează asupra cedărilor coaliției de guvernare în fața UDMR în ceea ce privește funcția prefectului, folosirea limbilor minorităților în administrația publică (atât locală, cât și centrală, deocamdată doar la nivelul deconcentratelor). Mai în detaliu puteți citi la linkurile la care voi da trimitere mai jos.

Din punctul meu de vedere, are dreptate Dan Tănasă, coaliția face niște cedări, care încă nu au devenit lege, dar care transmit niște semnale. Ar trebui să mai amintim unora că limba oficială a Țării este limba română, iar prin astfel de prevederi se descurajează învățarea limbii române de către concetățenii de alte etnii decât cea română; pe de altă parte, discriminarea și marginalizarea etnicilor români la nivelul instituțiilor publice s-ar putea acutiza, avînd în vedere că vor trebui angajați oameni care să satisfacă în primul rînd condiții de multilingvism (fapt oricum inacceptabil) înaintea chiar a condițiilor de competențe, trecînd peste faptul că oricum limba română este limbă oficială a Țării și limba de predare în sistemul de învățămînt din România.

Prin mijlocirea creiării unor tipuri de structuri locale cvasi-enclavizate, vor exista premisele ca în viitor să apară mișcări separatiste și secesioniste; a se vedea cazul Spaniei, unde autonomiile locale sau regionale au creat condiții pentru mișcări separatiste, secesioniste, chiar unele teroriste, de crimă organizată, mișcări care au dus practic la o relativă destabilizare a statului respectiv. Prin urmare, ar fi cazul ca aceste măsuri adoptate de senat să fie anulate de Camera Deputaților, pentru că riscăm nu doar transformarea României într-un terci administrativ multilingv, nu doar discriminarea pe criterii etnice a etnicilor români, dar și crearea pe viitor a unor enclave etno-lingvistice care ar putea duce la destabilizarea Țării și chiar la pierderea integrității teritoriale. În plus de astea, există riscul să se avanseze cu visările unora din UDMR și poate și din alte structuri cu privire la forțarea unui așa-zis „caracter multinațional” al statului român, forțarea limbii maghiare, dar și a limbii țigănești ca limbi oficiale de stat (împotriva Constituției) și călcarea în picioare în practică a caracterului național al statului român, prevăzut și el de Constituția de stat a României.

De asemenea, se pare că există și niște cedări la nivelul funcției prefectului, fapt care va slăbi autoritatea guvernamentală centrală la nivelul teritoriului și practic va plasa centrul de greutate al administrației la nivel local, creiîndu-se condiții care în viitor ar putea fi exploatate pentru „ieșirea” de sub autoritatea guvernamentală centrală de stat, pentru tot felul de autonomii sau alte visări ale unor oameni certați cu spiritul comuniunii, posedați de tot felul de legiuni de duhuri de dezbinare și separări „exclusiviste”.

https://www.dantanas...riterii-etnice/
https://www.dantanas...-deconcentrate/
https://www.dantanas...publice-locale/
https://www.dantanas...ra-deputatilor/

#2
ioana1973

ioana1973

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,565
  • Înscris: 16.03.2014
Stiu ca am o opinie pe care majoritatea nu o impartaseste, dar nu m-ar deranja sa fie 2 limbi oficiale: romana si maghiara. Sunt zone cu majoritate ungureasca. Cand lumea cu apa si sapun traia nationalismul, Carol 1 se chinuia sa insufle un sentiment national, al natiunii romane (cu opozitia BOR-ului). Acuma la 100 de ani dupa, cand 1 world a intrat in multiculturalism, noi traim nationalismul vetust al Europei anilor 20-30. Poate peste alti 100 de ani cand 1 world vor fi iesind din multiculturalism, noi vom intra.

#3
danb1961

danb1961

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,531
  • Înscris: 09.03.2002
De acord, chiar daca imi va fi greu sa citesc intr-o combinatie de romana,engleza si maghiara.

#4
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,301
  • Înscris: 30.01.2008

View PostIochanan, on 18 iunie 2018 - 08:21, said:

Prin mijlocirea creiării unor tipuri de structuri locale cvasi-enclavizate, vor exista premisele ca în viitor să apară mișcări separatiste și secesioniste;


Cind se va prinde lumea ...s-ar putea sa fie prea tirziu .Va fi razboi civil....si prostii se vor intreba cum s-a ajuns la razboi !

Sau o acceptare in stil mioritic ( cum vad si acum) : Capul  plecat inseamna dorinta arzatoare de a fi sluga !

Nu mai spun de felul cum isi bat joc de romanii din zonele controlate etnic de maghiari !! Si maghiarii si slugile .Impreuna !

Edited by Daco_Get, 18 June 2018 - 09:22.


#5
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View Postioana1973, on 18 iunie 2018 - 08:50, said:

Stiu ca am o opinie pe care majoritatea nu o impartaseste, dar nu m-ar deranja sa fie 2 limbi oficiale: romana si maghiara.
În primul rînd, trebuie observat că în proiect nu este vorba despre două limbi oficiale la nivelul întregii Țări, acolo este vorba despre, deocamdată, administrația publică (atât ce ține de local, dar și chestiuni care țin de cea centrală, prin deconcentrate) și a raporturilor oamenilor cu aceste instituții administrative și cu alte instituții „locale”.

În al doilea rînd, propunerea matale nu este acceptabilă, mai ales avînd în vedere proporția populațiilor maghiarolingve în totalul populației Țării. Nu este acceptabilă nici datorită faptului că ar slăbi caracterul național al statului, al Țării și ar crea premise pentru tot felul de pretenții (ungurești, secuiești, țigănești chiar) pentru tot felul de „exclusivisme”, iar la un moment dat s-ar putea ca situația să nu mai poată fi ținută sub control și să se ajungă la destabilizarea României și punerea în primejdie a integrității teritoriale a României.

Mai mult, o astfel de cedare se face nu în spiritul democrației, pentru că oricum există obligativitatea concetățenilor noștri de a învăța și folosi limba română, ci s-ar face în spiritul unei slabiciuni, a unei renunțări la pretenția de suveranitate națională românească asupra statului român, cedare care la nivel simbolic este absolut inacceptabilă. Cine nu vrea să învețe și să folosească limba română în România, poate că ar putea să își caute el un alt loc pe fața pămîntului, că-i mare pămîntul, și să nu încerce să ne bage nouă, românilor, pe gîți multilingvismul și renunțarea la ceea ce au reușit să obțină strămoșii noștri cu extrem de multe și mari sacrificii istorice.

View Postioana1973, on 18 iunie 2018 - 08:50, said:

Sunt zone cu majoritate ungureasca.
Sunt zone cu tot felul de majorități, însă în ceea ce o privește pe cea maghiarolingvă, există zone cu majoritate ungurească, însă alte zone sînt cu majoritate secuiască, ori secuii nu sînt unguri. Trebuie să facem și este bine să facem astfel de distincții și să mai lăsăm deoparte „gogomăniile” pe care vor să ni le „vândă” unii de pe la UDMR, de prin Ungaria sau de printre slugile politicianiste din România ale ungurilor.

Iar dacă există zone unde etnicii români sînt minoritari, avînd în vedere că statul ăsta național nu a fost degeaba și fără jertfe creat, el trebuie să garanteze că românii nu vor fi „călcați în picioare”, discriminați, marginalizați, asimilați în zone unde sînt în minoritate. Statul național român trebuie să îi protejeze, că de-aia este stat național, nu „stat degeaba”. Practic românilor li s-ar altera profund libertatea de a munci pe teritoriul României, pentru că în anumite zone vor fi (și unii deja și sînt) condiționați să învețe limbile străine ale unor minoritari, dintre care unii refuză explicit să se supună cum trebuie legilor de stat.

View PostDaco_Get, on 18 iunie 2018 - 09:18, said:

Cind se va prinde lumea ...s-ar putea sa fie prea tirziu
Va fi razboi civil....si prostii se vor intreba cum s-a ajuns la razboi !
S-ar putea să se ajungă la mai mult decât la război civil, avînd în vedere caracterul permanent insidios al statului ungar pe teritoriul României, cu tot felul de ocazii și pretexte. S-ar putea ajunge, adică, la război interstatal între Ungaria și România, declanșat bineînțeles de partea ungară „pentru apărarea minorității „maghiare” „ostracizate””, „pentru a azvîrli jugul Trianonului”, „pentru a opri „genocidul”” etc.

Edited by Iochanan, 18 June 2018 - 09:28.


#6
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,301
  • Înscris: 30.01.2008

View Postioana1973, on 18 iunie 2018 - 08:50, said:

Acuma la 100 de ani dupa, cand 1 world a intrat in multiculturalism, noi traim nationalismul vetust al Europei anilor 20-30.
Sa ma anunti cind limba romana este limba oficiala in Italia, Spania, Franta, Ungaria, Anglia,etc . unde traiesc comunitati compacte de romani si dupa aia sa imi spui ca romanii sunt retrograzi !

Bineinteles ca o sa gasesti tot felul de artificii ca de ... e mai  usor sa scuipi pe romani ! Astia tac si pleaca capul . De civilizatie  si bun simt ( unii ii spun prostie) .

View Postdanb1961, on 18 iunie 2018 - 09:13, said:

De acord, chiar daca imi va fi greu sa citesc intr-o combinatie de romana,engleza si maghiara.
Daca tu crezi ca va mai exista limba romana....in acele zone ...te inseli amarnic !

Cred ca e ff greu de priceput ca asta e doar unul din multii pasi deja facuti  pina la exterminarea totala a romanilor si a romanismului in zonele respective-in prima faza !
Te-ai uitat la ultimele statistici cum nr romanilor se dilueaza constant acolo ?? Sau doar ...texte si PC ??
Sufletul de sluga ...ramine activ !

Dap, stiu ...ti se pare o prostie. Sa nu uiti ce ti se pare acum !

Edited by Daco_Get, 18 June 2018 - 09:31.


#7
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View PostIochanan, on 18 iunie 2018 - 08:21, said:

...avînd în vedere că vor trebui angajați oameni care să satisfacă în primul rînd condiții de multilingvism (fapt oricum inacceptabil) ...
De ce ?

Quote

...a se vedea cazul Spaniei, unde autonomiile locale sau regionale au creat condiții pentru mișcări separatiste, secesioniste,
A se vedea si cazul Italiei, unde nu e vorba de asa ceva.
Si cazul Elvetiei si Belgiei.
Si cazul Finlandei.

In cazul Spaniei, tocmai limitarea dreptului la autodeterminare al natiunilor o dus la miscari secesioniste.

View Postdanb1961, on 18 iunie 2018 - 09:13, said:

De acord, chiar daca imi va fi greu sa citesc intr-o combinatie de romana,engleza si maghiara.
Nu va fi o combinatie, vor fi coloane separate.
Da' de unde engleza ?

#8
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,301
  • Înscris: 30.01.2008

View PostHunor_66, on 18 iunie 2018 - 09:31, said:

In cazul Spaniei, tocmai limitarea dreptului la autodeterminare al natiunilor o dus la miscari secesioniste.
In Romania nu exista mai multe natiuni !

View PostHunor_66, on 18 iunie 2018 - 09:31, said:

A se vedea si cazul Italiei, unde nu e vorba de asa ceva.

Ce vrajeala de 2 lei . Tendinta EXISTA ACUM in HarCov . Si nu doar atit, nu doar tendinta , ci se MILITEAZA ACTIV de catre udemeristi si pepemetisti pentru SECESIUNE !!

Sa adormim prostii cu vrajeli si cind se trezesc .....nu mai conteaza .....Este ac de cojocul celor care nu se supun administratiei maghiare ! Si asta se vede ACUM in Romania  anului 2018 cind etnicii romani sunt DISCRIMINATI  SI TERORIZATI  in HarCov !

View PostHunor_66, on 18 iunie 2018 - 09:31, said:


Nu va fi o combinatie, vor fi coloane separate.

Pina va fi eliminata limba Romana total ! Pe principiul "autodeterminarii" !

Edited by Daco_Get, 18 June 2018 - 09:36.


#9
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View PostIochanan, on 18 iunie 2018 - 09:25, said:

... a unei renunțări la pretenția de suveranitate națională românească asupra statului român,
Suveranitatea asupra statului ar trebui sa apartina tuturor cetatenilor, indiferent de etnie.
Nu ar trebui sa fie apanajul etniei romane.
Fiindca astfel cetatenii de etnie romana sunt de rangul I, iar cei de alta etnie sunt de rangul II, si mai mult decat atat, este un instrument care forteaza asimilarea celorlalte etnii de catre etnia romana, cel putin la putin la modul cum se declara indivizii in relatiile cu statul.

#10
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,301
  • Înscris: 30.01.2008

View PostHunor_66, on 18 iunie 2018 - 09:37, said:

Suveranitatea asupra statului ar trebui sa apartina tuturor cetatenilor, indiferent de etnie.

Apartine tuturor si vede la vot ! Votarea este facuta de cetatenii Romaniei !

#11
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View PostDaco_Get, on 18 iunie 2018 - 09:37, said:

Tendinta EXISTA ACUM in HarCov . Si nu doar atit, nu doar tendinta , ci se MILITEAZA ACTIV de catre udemeristi si pepemetisti pentru SECESIUNE !!
Nu este adevarat.

#12
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View PostHunor_66, on 18 iunie 2018 - 09:31, said:

In cazul Spaniei, tocmai limitarea dreptului la autodeterminare al natiunilor o dus la miscari secesioniste.
În cazul Țării Românești, dreptul la autodeterminare națională s-a exercitat acum 100 de ani, și atunci s-au unit și teritoriile între ele. Cine ce autodeterminare națională, alta decât cea românească, ar vrea pe teritoriul național al României? Nici nu am auzit de astfel de gogomănii, dar este clar că de vreme ce le vociferezi, argumentele pe care le-am adus susțin (nu avînd în vedere persoana dumitale, ci „principiile” „tale” pe care le-ar putea alții invoca în viitor) necesitatea ca astfel de prevederi să fie eliminate din respectivul proiect legislativ.

Edited by Iochanan, 18 June 2018 - 09:41.


#13
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,301
  • Înscris: 30.01.2008

View PostHunor_66, on 18 iunie 2018 - 09:37, said:

Fiindca astfel cetatenii de etnie romana sunt de rangul I, iar cei de alta etnie sunt de rangul II,
In cazul asta trebuie facute 19 limbi oficiale in Romania ! . Si numai in Romania ci in toate tarile Europei cite minoritati atitea limbi oficiale !

View PostHunor_66, on 18 iunie 2018 - 09:38, said:

Nu este adevarat.
Este ADEVARAT ,REAL SI ACTUAL !!

Am demonstrat de n ori asta !
Si o sa mai demonstrez !

Edited by Daco_Get, 18 June 2018 - 09:41.


#14
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View PostDaco_Get, on 18 iunie 2018 - 09:38, said:

Apartine tuturor si vede la vot ! Votarea este facuta de cetatenii Romaniei !
Dupa opinia initiatorului, NU apartine tuturor, ci numai natiunii romane, nu si celorlalte natiuni.

Nu are legatura cu votul.
Votul este trasfigurat prin legea electorala, care in multe situatii nu respecta vointa votantului.

#15
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,989
  • Înscris: 31.07.2007

View PostHunor_66, on 18 iunie 2018 - 09:31, said:

De ce ?

De aia. Poate un profesionist din Moldova transferat in secuime nu vorbeste limba maghiara.

#16
2015Dan

2015Dan

    Genuine

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,506
  • Înscris: 31.10.2017

View PostHunor_66, on 18 iunie 2018 - 09:38, said:

Nu este adevarat.

Ba da.

#17
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View PostDaco_Get, on 18 iunie 2018 - 09:37, said:

In Romania nu exista mai multe natiuni !
Chiar din discutia de fata se vede ca exista.
Romania este un stat multi-national, multietnic  in realitate.

View Postedy_wheazel, on 18 iunie 2018 - 09:41, said:

De aia. Poate un profesionist din Moldova transferat in secuime nu vorbeste limba maghiara.
Pai, poate sa o invete.
Omul trebuie sa invete toata viata.
Si nu-i strica, daca o invata.

Edited by argonaut, 18 June 2018 - 19:32.
corectat confuzie


#18
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,301
  • Înscris: 30.01.2008

View PostHunor_66, on 18 iunie 2018 - 09:40, said:

Dupa opinia initiatorului, NU apartine tuturor, ci numai natiunii romane, nu si celorlalte natiuni.
Natiunea romana este majoritara ! Este o logica de clasa a 4-a !

View PostHunor_66, on 18 iunie 2018 - 09:42, said:


Pai, poate sa o invete.

Exact ce spuneam . MAGHIARIZAREA ROMANILOR CU FORTA !! in Romania !!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate