Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!
 La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...
 Outlook e muta pe Android

Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...

Tastatura si mouse cu baterie int...
 AC Gree duce la palpait de becuri

Sfat / recomandare construire aco...

Cablu analog vs digital

Ce valoare stabiliti la RSSI la u...
 

EU (moi, je ,ICH) cred ca este o MINCIUNA!

* - - - - 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
15 replies to this topic

#1
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012
Asta :

Quote

EXCLUSIV Acuzațiile unui expert britanic: cât ar fi plătit CIA României pentru găzduirea unei închisori secrete


Informații în legătură cu faptul că România ar fi primit milioane de dolari de la CIA pentru a găzdui o închisoare secretă au apărut prima oară în spațiul public pe 9 decembrie 2014, atunci când Senatul american a prezentat versiunea publică a raportului privind tehnicile de interogare utilizate de CIA. În raport scria că CIA a plătit milioane de dolari unei țări (notată cu cuvântul cheie „black“) pentru a găzdui un centru de detenție, însă suma era secretizată, așa cum era secretizat și numele țării. În același raport al Senatului scria că „primii deținuți CIA au fost transferați la centrul de detenție în toamna anului 2003“.

Faptul că România ar fi fost țara care a găzduit o închisoare secretă și că țara noastră avea codul „black“ a ieșit la iveală în decembrie 2011, în cadrul unei investigații a Associated Press. Suma pe care România ar fi primit-o în schimbul respectivei închisori, cel puțin în teorie, nu este cunoscută cu exactitate. Totuși, Crofton Black, un expert britanic în programele de detenție ale CIA, care a fost audiat în cadrul amintitului proces de la CEDO, a făcut mai multe declarații înteresante și în ceea ce privește suma care ar fi putut fi încasată de țara noastră.

Black este investigator la un ONG din Londra numit „Biroul de jurnalism de investigație“ și este membru al organizației britanice Reprieve, ce luptă pentru victimele cărora le-au fost încălcate flagrant drepturile omului. Este expert în ceea ce privește programele de detenție ale CIA și are un doctorat în istoria filosofiei la Universitatea din Londra. Crofton Black le-a spus judecătorilor că suma pe care CIA ar fi plătit-o României în schimbul găzduirii unui centru de detenție ar fi de peste opt milioane de dolari. Judecătorii CEDO au precizat în sentința împotriva României că au folosit și rezultatele investigațiilor lui Crofton Black.

Cred că este clar că autoritățile din România știau de programul de detenție al CIA din țara lor, pentru că, printre altele, au primit bani pentru asta. Autoritățile din România au primit peste opt milioane de dolari și am determinat asta după ce am citit raportul Senatului SUA. Nu știu exact cât peste opt milioane de dolari. Cred că este clar, în cazul României, că au fost oficiali din România care erau conștienți că au primit bani de la CIA pentru a găzdui prizonieri“, a declarat pentru „Adevărul“ Crofton Black.

Investigatorul britanic a povestit și cum a ajuns la concluzia că suma plătită de CIA autorităților române ar fi fost de peste opt milioane de dolari: „Dacă vă uitați la raportul Senatului SUA, la pagina 97, veți vedea la paragraful legat de centrul de detenție «Black» (n. r. – despre care Associated Press spunea că este codul pentru România) că suma cerută de stația CIA din România sediul central al CIA a fost de «X milioane de dolari» (n.r. - în engleză este precizat: «an X million wish list», expresia însemnând costul cerințelelor țării respective legat de centrul de detenție). Iar cifra ascunsă este 8, și asta pentru că articolul nehotărât de dinaintea sumei este în engleză «an» și nu «a». Este tăiată o singură cifră. Iar singurul numeral din engleză înaintea căruia se pune articolul nehotărât «an» și nu «a» este «eight» (n.r. - opt). În același paragraf se specifică că o sumă de X milioane de dolari, mai mult decât cea cerută, a fost asigurată, dar nu știm exact cât“. Practic, expertul susține că România ar fi primit în cele din urmă o sumă mai mare decât cea de 8 milioane de dolari alocată inițial, însă nu se știe exact cât a primit în plus.

Citeste mai mult: adev.ro/pagw6p


Nu stiu de unde Associated Press "stie" ca Romania ar fi gazduit o închisoare secretă.

Intre noi fie vorba .. daca eu m-as tine de torturi isi alte din astea as face apellao tara diuntr-o zona in care acepta  si este legala, tortura.Sau si mai bine daca as ocupa Iracul ... inca un mort pe margine de drum ... ei si ce daca prrzinta urme de tortura ?!!

Doi - de unde aia a dnei ma-sa stie ala si  ca „black" inseamna Romania. Le-as cere sa decarteze sau sa plateasca!

Nu stiu engleza asa ca nu ma bag in discutia cu articolul nehotărât de dinaintea sumei.. asa va asa o fi...

INSA CE STIU  este ca ai "nostri", mai ales aia de o anumita varsta stou sa isi tina gura!!!  EU stiu. Cunoscutii mei stiu .. Asa ma fots crescuti.
Ca si batrani stiua insa isi tina gura.. De ex stiam un domn care a aprticipat la discutiile preliminare de la 23 August. Si in 1992 isi tinea gura .... desi.. desi sa zicem ca am avut grija sa aiaba destul "ulei"...
Inainte prin 1980 ... ;a masa cu gamilia ... batranii de cam imbatasera .. s[ua trezit brisc cand ipma intrebat ce a fots la Odesa (reperesalii)
Deci este exlcus ca din "partea noastra" sa fi sifonat careva ..

NU vreau sa cre ca "aliatii nostri stargegici"  au gura spatta. As zice ca mai degraba daca io as fi CIA  si ala ar fi pe bune "expert în ceea ce privește programele" mele "de detenție"  ... deja i se facau nu stiu cate parastase ...
Si mmai ales care"autoritati"? Ca suma de 8 milioane este un biet mizilic dasca este vorba despre inalti responsabili. Astoa ar cere "ajutoare militare" de sute de mil, miliardul de dolari -adica avioane, tancuri, sisteme AA . elicoptere de lupta .... asa cukm a primit Grecia, Turcia , Eghipetu ...

Insa as zice ca cam multi anglo saxoni sunt in solda Moscovei!@

#2
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,324
  • Înscris: 29.07.2013
CEDO condamnă România în dosarul închisorilor secrete ale CIA

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a condamnat România şi Lituania în dosarul închisorilor secrete ale CIA, ţara noastră fiind găsită vinovată de încălcarea drepturilor unui deţinut din acest centru.

Edited by argonaut, 17 June 2018 - 18:11.


#3
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
Romania are nevoie de sute si mii de miliarde de Euro, nu de cateva milioane, si in plus trebuie sa scape ( foarte serios si complet) de niste milioane de hoti de la toate nivelele, de la guvernanti pana la gainari, altfel e sac fara fund.

Problema mare nu sunt spagile/comisionele/protocolul, ci faptul ca se dau ca sa se fure miliarde, nu ca sa se construiasca si realizeze ceva bine.
Daca erau comisioane si se facea treaba buna, atunci era minunat.

Si Malaxa ii dadea spaga lui Carol al II-lea, dar a construit zeci de fabrici, uzine, combinate si platforme industriale in mai multe orase, a dat de lucru la mii de oameni, a facut export, a rezolvat o parte importanta din cererea interna, si a facut asta fiind si in avangarda tehnica la unele lucruri.
Acum se da spaga ca sa se fure mai mult, sa se puna bordura una peste alta si apoi sa se incarce cu pamant inca odata ca sa curga iar pe strada noroi - culmea imbecilitatii...; sa se asfalteze prost si apoi sa se dea cu sare care dizolva bitumul si sa se faca gropi ca dupa bombardament imediat, sa se fure gardurile si sa se aduca altele mai urate ca inainte ( ca de cotetz ), sa se puna la institutii si regii robinete proaste chiar si atunci cand la licitatie a fost specificat clar ce caracteristici se cer si baremul de pret era verificat la fabricant ( de ex se cerea ceva care era satisfacut de grohe acum cativa ani cand inca erau f bune..., si cei care raspundeau la licitatie dadeau un pret care e mai mic decat e posibil pt acele specificatii, de ex de 2X mai mic, dar ce e si mai grav e ca montau in final robineti de 20 X mai ieftini si evident niste porcarii, iar cei care au facut caietele de sarcini nu pot sa comenteze pt ca raman fara firme care sa liciteze si alte repercursiuni si mai grave...

In alte tari ( Cehia de ex.) pretul e fix ( fixat rezonabil suficient de mare) si se liciteaza doar care da caracteristici tehnice mai bune, superioare celor deja fixate destul de sus.
De ex. daca au nevoie de niste breaker-e industriale, se verifica la Siemens si ABB ce preturi sunt, si se cer caracteristicile necesare, chiar cu marja in plus de siguranta la performante, si pret acoperitor inclusiv pt profitul celor care liciteaza peste cel al fabricantului. Daca Siemens si modele clasice ABB ar fi acoperite de caietul de sarcini, atunci se propun variante si mai bune/superioare de la ABB ca sa castige licitatia. etc.

Edited by loock, 17 June 2018 - 18:48.


#4
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,434
  • Înscris: 10.08.2005

 argonaut, on 17 iunie 2018 - 18:10, said:

CEDO condamnă România în dosarul închisorilor secrete ale CIA

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a condamnat România şi Lituania în dosarul închisorilor secrete ale CIA, ţara noastră fiind găsită vinovată de încălcarea drepturilor unui deţinut din acest centru.
pai daca sunt CIA sa plateasca americanii

#5
kesarion111

kesarion111

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,065
  • Înscris: 15.06.2009
"In alte tari ( Cehia de ex.) pretul e fix ( fixat rezonabil suficient de mare) si se liciteaza doar care da caracteristici tehnice mai bune, superioare celor deja fixate destul de sus.
De ex. daca au nevoie de niste breaker-e industriale, se verifica la Siemens si ABB ce preturi sunt, si se cer caracteristicile necesare, chiar cu marja in plus de siguranta la performante, si pret acoperitor inclusiv pt profitul celor care liciteaza peste cel al fabricantului. Daca Siemens si modele clasice ABB ar fi acoperite de caietul de sarcini, atunci se propun variante si mai bune/superioare de la ABB ca sa castige licitatia. etc."
   Probabil politicul ceh isi cunoaste limitele si lasa profesionistii sa lucreze. La noi o gasca de impostori, lichele, fac si treaba profesionistilor. Prostul daca nu e si fudul (lipit de nume si o functie) parca nu fura destul. D-astea....

#6
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Un rahat! 8 milioane de dolari nici ca spaga nu e suficienta, dar mai ca "plata"!

#7
WestPoint

WestPoint

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,054
  • Înscris: 12.12.2016
Ce facem acum, ne tirguim cit a fost spaga sau daca a fost inchisoare sau nu?
Ce e mai important?

Edited by WestPoint, 17 June 2018 - 20:27.


#8
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,434
  • Înscris: 10.08.2005
Cat e amenda,

#9
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

 argonaut, on 17 iunie 2018 - 18:10, said:

CEDO condamnă România în dosarul închisorilor secrete ale CIA

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a condamnat România și Lituania în dosarul închisorilor secrete ale CIA, țara noastră fiind găsită vinovată de încălcarea drepturilor unui deținut din acest centru.


Draga tu cu cine crezi ca ai de a face? Ca imi trimiti un rahatus de ce a crezut un ignorant de al mediafaxului ca a citit ?
Daca vrei iata docimentu original de ma-sa CEDO :
http://hudoc.echr.co...ng?i=001-183685

Surpriza !  Eu ma descurc cu acel site~!


Cum sa iti zic - e o zapaceala perfecta !!! Adica l-au inhata in Emiratele Arabe Unbite (unde puteau sa il tirtreze in nsepe feluri ... unclus sa ii bage un ofer indroist in foc in anus! ) si il transfera ub POlonia , apoi in MAroc (iar o zaona incare tirtra e normala) , apoi  in Romania , din Romania in Guantanamo!
hai nu zau ?!
SI porvele ? Niste planuri e zbo ale unior avioane inchiariate de CIA ..


Ma lasi ?

#10
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,324
  • Înscris: 29.07.2013

 Ghita_Bizonu, on 17 iunie 2018 - 21:00, said:

Ma lasi ?

Da!

#11
garett

garett

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,874
  • Înscris: 28.06.2006
Și problema care e, mai exact? Ăia și-au făcut treaba, ai noștri au încasat niște bani, win-win! Vorbim totuși despre gunoaiele speciei umane, în afară de idioții de la cedo se mai crizează careva pe tema asta?

#12
stancosty

stancosty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,091
  • Înscris: 17.03.2009

 Ghita_Bizonu, on 17 iunie 2018 - 18:01, said:


Și în plus, refuzi și dovezile care ți se dau ... Dacă nu-ți convine, fă plângere la CEDO! Posted Image

Edited by argonaut, 17 June 2018 - 21:59.


#13
garett

garett

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,874
  • Înscris: 28.06.2006
Ca să citez din clasici: "F..k cedo!" ;)

#14
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,324
  • Înscris: 29.07.2013
Va rog lasati userul in pace.
Faptul ca nu-i iese scrisul nu denota lipsa de cultura. Este vorba de altceva.

#15
silverflower

silverflower

    Anti-dogmatic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,828
  • Înscris: 04.05.2008
- A fost un atac la persoană absolut nedrept. Ghiță bizonu nu numai că a citit mult, dar a și scris:

http://www.scribd.co...e-Din-1960-1980
https://www.scribd.c...are-Nu-Mai-Sunt

#16
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

 stancosty, on 17 iunie 2018 - 21:42, said:

Și în plus, refuzi și dovezile care ți se dau ... Dacă nu-ți convine, fă plângere la CEDO! Posted Image


Care dovezi?!!!

Raportullui Marty se bazeaza numai pe scheme de zbor si "de ce a zburat asa in dodecaedru neregulat?" BUn sa Zicem ca a bunghita avioanele alea bine ca au fost folosite de CIA .... INsa nu se poate sctii ce dracu faceau cu ele. Se presupune ca ii transferau pe teroristi. .. Insa daca transportau pur si simplu "supervizori" care contactau persoane aflate in acele locatii? Politiceini., sefi deservicii, patroni de presa ...


Uite ca savezi cu cine discuti - adica moi, ICH , je - oti dau un  citat din <b>2. Avis divergent de la délégation de la Roumanie à l’Assemblée parlementaire</b> (sursa : http://assembly.coe....d=22326&lang=fr
) care zice ca cum :

Quote

Les nouvelles accusations portées par M. Marty contre la Roumanie reposent exclusivement sur des interprétations, des citations de ses propres rapports, de prétendues sources confidentielles et des inférences sur la base d’allégations diffusées dans les médias.

Le rapporteur, alors qu’il ne présente aucune donnée pertinente et s’est refusé à effectuer des visites sur place, cite nommément plusieurs représentants officiels et organes du système de sécurité nationale de la Roumanie, dont certains encore en activité, en ignorant le principe fondamental de la présomption d’innocence et en s’abritant derrière un message prétendument politique. Les autorités roumaines sont contraintes de se défendre contre ces graves accusations dont les motifs restent mystérieux.

La démarche adoptée par le rapporteur consiste à ignorer des informations pertinentes afin de confirmer ses conclusions a priori et de présenter des opinions comme des vérités établies et des insinuations comme des faits. Son rapport risque, à notre avis, de jeter le discrédit sur les efforts engagés par les institutions démocratiques roumaines et l’ensemble de la société roumaine pour parvenir à un niveau élevé de protection des droits de l’homme et de responsabilité des pouvoirs publics.

Le rapport présente aussi sous un jour peu flatteur l’organisation de défense des valeurs démocratiques qu’est l’OTAN. C’est ainsi que le cadre de coopération mis en place par cette organisation est présenté comme servant à couvrir des opérations illégales impliquant l’usage de la torture ou le recours à des traitements inhumains ou dégradants

Signé:
Gyorgy FRUNDA, Président de la délégation roumaine


deci Marty ala a refuzat sa vina pe teritoriul romanesc .. adica sa ancheteze la"locul faptei"
Observa ca se zice ceva de NATO.
Cam asta este cioaca posibila- in 2005 UE era tare sucarita ptr Irac si tare indispusa pe Romania si Polonia. S=a zis ca Romania a pierdut ocazai sa taca ...
MAi rau Polonia a obtinut o comanda care punea sub comanda unui polonez trupe germane!!!
Ca este vorba despre NATO o zice destul de clar un europarlamentar :

Quote

M. GROSS (Suisse) (Interprétation) constate que l’on commet la même erreur depuis 2 000 ans: faire taire le messager dont on ne veut pas entendre le message ! L’attitude de Mme Cliveti et de M. Hancock est inacceptable. Ils ont déjà tenté l’année dernière de discréditer M. Marty. Pourtant, deux mois après la présentation de son premier rapport, le Président Bush lui donnait raison ! Sans doute, cela explique-t-il, la vérité étant sur le point d’éclater, que des citoyens polonais et roumains se soient ouverts depuis auprès de M. Marty. Certains hauts responsables de la CIA eux-mêmes semblent s’interroger sur la légitimité des trop grands pouvoirs qu’on leur a confiés.

Aujourd’hui, il faut faire preuve de lucidité et reconnaître les erreurs commises dans la lutte contre le terrorisme. Pour la première fois, l’article 5 de la Charte de l’Otan a été invoqué pour justifier les méthodes utilisées. Cet article n’a pourtant rien à voir… Certains gouvernements européens se sont faits complices de la CIA et comprennent aujourd’hui ce que cela signifiait de lui laisser les mains libres. Le gouvernement américain sait très bien ce qu’il ne peut pas faire et d’ailleurs, il ne commet d’actes illégaux qu’en dehors de son territoire! Toutefois, au-delà des cas de la Pologne et de la Roumanie, les Européens doivent lutter contre la véritable colonisation à laquelle ils sont soumis, et définir clairement ce qu’ils sont prêts à accepter de la part des Etats-Unis. (Applaudissements)
http://assembly.coe....0706271000F.htm
Individu face referie la Bush care a recunoscut niste centre "negre" .. fara a le  face publica localizarea.  Si in final zice clar Européens doivent lutter contre la véritable colonisation à laquelle ils sont soumis de la part des Etats-Unis si pomrste aplauze!
Insa ca unu care ... care a citit destulin franceza trebuie sa va explic ce inseamna "au-delà des cas de la Pologne et de la Roumanie," nu insemana doar "dincolo de cazul" sau "exceptand polonia si Romania"  ci face din cele 2 tari "complice" la activitate de colonizare si are o nuanta implicta  de "trebuie sa luptam cu Polonia si Romania!"

Inca ceva .. in rapoartele lui Marty era vorba des:pre  aeroprotul Mihail Kogalniceanu , unde SUA au o "facilitate"  avem si o harta :
[ http://assembly.coe.int/CommitteeDocs/2007/EMarty_20070608_Appendix-2_Low_res.jpg\ - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]http://assembly.coe....x-2_Low_res.jpg\

Quote

222. Néanmoins, nous sommes parvenus à établir de façon approximative le « pourtour extérieur » de la zone de sécurité de la CIA en Roumanie. Nous avons eu l’aide pour ce faire d’une source des services de renseignement militaires, d’une carte détaillée et d’une annexe à l’Accord d’accès de 2005 dans laquelle il est fait mention d’« installations »192 en général et d’une « zone de manœuvre » en particulier.193 Notre source a tracé avec l’index de la main droite les contours d’une zone non marquée sur la carte, qui englobait un axe vertical reliant les villes de Tulcea (au nord) et Constanta (au sud), ainsi qu’une large zone d’une cinquantaine de kilomètres s’étendant vers l’intérieur du pays (à l’ouest) et, dans la direction opposée, vers le littoral de la mer Noire (à l’est).194 Se référant au rôle de l’Unité roumaine « J2 » dans la mise en œuvre des accords bilatéraux avec la CIA, notre source a déclaré : « Nous devons isoler [cette] zone entière et y limiter l’accès ».

https://assembly.coe...7/fdoc11302.htm

Azi se zice Bucuresti ...HMN?!

Si sa nu uitam - SUA au/aveau o facilitate la Camp Bondsteel. Unde ei sunt stapani. De ce sa se incurce cu Polonia sau Romania? Doar ptr curve? {ai astea lefurnizeaza pe loc "supusii" lor

SI tote "probele" impotruva Romaniei sunt in gnl articole de presa!~!!! Plus o afrimatoe gazardata a lui Tribunu aflat in faza depresiba

===================

In fine dragii mei daca niste terosisti islamicimerita atat consideratie in ce priveste drepturile lor atunci ce ne facem cu a;ea de la noi in numele Codrutzei?


*

*    *


Ce zice mandel : poate da. Poate nu...
Insa din ratiuni politice riscam sa ne dam cu stnagu-n dreptu si invers.
Vom fi acuaati de "slugiule SUA" si ca sumtem de fpat impotruiva UE. SI daca suntem impotriva UE atunci musai vrem cu Moscova nu cu NATO! Pre nebunie insa nu cereti prea multa gandire layrailor de strada.

Din cazua asta va trebui sa "dam" si mai multe "dovezi" adica sa ne abandonam interesele noastre economice (gaze, aur,lemn, terenuri agricole) ... care vior duce la nooi nemultumiri si poteste care vir fragoloza si mai mult guvernulroman 9foie el si un Ciolos redoivivus) care va trebui sa ofere si mai mult.

In timpul asta ...noi nu vom putea pretunde ce ni se cuvine.

De exemplu ni am facut o mare favoare SUA .Nu cu pruspusele facilitati de dtenetie ci cu Deveselu.
favoare care ar fi trebuit sa seconcretizeze in ..bani. Sub forma unor "ajutoare miliatre" -adica armament, munitii,pese de schimb?SI ?
Si cumparam cu banii jos!!!

Si mai trebe sa va zic ca unele cestii nu prea imi plac. Si eu sunt pebtru o armata dotatata.Insa dotatat cfintereselor mele de aparare a teritoriului national nu a interese.llor sa zicem economice samdf ale altira , chiar daca imi sunt aliati!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate