![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
casa jud. Cluj - polistiren extrudat sub placa
Last Updated: Nov 20 2022 18:19, Started by
sjrobert
, Jun 16 2018 19:08
·
0

Posted 19 May 2020 - 21:35

Nu am terminat de construit, am inceput abia in noiembrie, terminat pana la nivel de placam iar actual sunt la planseul peste parter. Gasesti detalii pe Jurnal constructie casa, Casa din Luna.
Edited by danwd, 19 May 2020 - 21:37. |
Posted 07 September 2020 - 15:11

Luati va rog inca o parere de la unul care a studiat o vreme problema izolarii fundatiilor. Fundatiile de tip continuu sub zidurile de rezistenta sunt foarte pacatoase dpdv termoenergetic. Sunt o mare punte termica. La casele cu zidarie de caramida si stalpi de beton, cum sunt majoritatea caselor, problema este foarte serioasa, daca ai aspiratii de casa cu consum redus de energie. La case cu structura de lemn, eu sincer nu mi-as bate capul cu izolatia sub placa de beton. salut, te referi ca nu ai pune sub placa de beton sau nu ai pune deloc pt casele de lemn? Eu tocmai mi-am turnat o fundatie cu 2 beciuri pentru o cabana/casa de lemn din barne de 8cm si nu am pus nici o termoizolatie peste placa de fundatie inca ... ma gandesc sa pun acum polistiren de 10 si sa mai torn o sapa de 5-8 cm iar mentiunea ta m-a facut sa ma intreb de ai zis asta ? ms fain |
Posted 07 September 2020 - 18:57

La case de lemn nu as pune deloc izolatie termica sub placa de beton.
Peste placa as pune minim 10 cm extrudat, sau chiar mai mult daca bugetul permite. |
Posted 08 September 2020 - 13:17

si nu ar fi o problema faptul ca lemnul va sta pe covorul de bitum fara nici o termoizolatie ?
banuiesc ca avantajul la varianta de la tine ar fi costul intrucat nu as mai investi in sapa, sau ar fi si altul ? pe de ala parte "dezavantajul" ar fi ca o ia din inaltimea camerei asta daca nu ma mai inalt cu inca o barna |
Posted 08 September 2020 - 14:59

nu ar fi o problema faptul ca lemnul va sta pe covorul de bitum fara nici o termoizolatie ? Asa se face in mod obisnuit. Lemnul oricum sta pe elevatii fara nici o termoizolatie in marea majoritate a caselor de lemn.
banuiesc ca avantajul la varianta de la tine ar fi costul intrucat nu as mai investi in sapa, sau ar fi si altul ? |
Posted 09 September 2020 - 09:15

Posted 21 September 2020 - 09:43

Posted 20 November 2022 - 18:19

Luati va rog inca o parere de la unul care a studiat o vreme problema izolarii fundatiilor. Fundatiile de tip continuu sub zidurile de rezistenta sunt foarte pacatoase dpdv termoenergetic. Sunt o mare punte termica. La casele cu zidarie de caramida si stalpi de beton, cum sunt majoritatea caselor, problema este foarte serioasa, daca ai aspiratii de casa cu consum redus de energie. La case cu structura de lemn, eu sincer nu mi-as bate capul cu izolatia sub placa de beton. Pe partea verticala a fundatiilor si elevatiilor, eu zic ca dpdv practic si logistic este mult mai potrivita izolarea cu polistiren extrudat. Sub placa, la fel, cred ca extrudatul este mai potrivit. Problema este sub talpa fundatiilor. Aici majoritatea structuristilor (inclusiv al meu) nu sunt de acord cu materiale "moi" precum polistirenul. Deci ramane o mare punte termica. E ca si cum iesi iarna in zapada, incaltat in slapi de plaja. Mie structuristul mi-a permis sa pun extrudatul marcat cu verde in poza atasata, dar nu m-a lasat sa pun extrudat sub talpa fundatiei (unde am figurat geocell-ul pe desen). Iar de geocell nu aflasem inca la vremea respectiva. Casa mea este deci afara, in zapada, cu slapi de plaja. ![]() Asa ca eu personal consider ca aici ar putea fi locul optim de bagat geocell / energocell, la case cu peretii din materiale bune conducatoare de caldura si cu stalpi de beton. Daca avem vreun structurist prin zona, poate isi da cu parerea despre viabilitatea utilizarii geocell sub talpa fundatiei, dpdv al rezistentei. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users