Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
achizitie oculus

Romanii cei mai fericiti din UE d...

Educatie financiara in scoli de u...

Optiune Garmin distanta in km
 Tractor New Holland tl 90 proble...

Joc de societate

Filmul Netflix nu se vede tot ecr...

Telefon pentru fotografii
 Username la inregistrare

Șina ghidaj + lanț Husq...

Alegere CPU + Motherboard + Memorie

Fara centrale de apartament peste...
 Boiler casa vacanta - sistem goli...

program conversie documente EXCEL...

Problema ștergatoare

Cod CAEN activitati birou

casa jud. Cluj - polistiren extrudat sub placa

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
43 replies to this topic

danwd

danwd

Member

• Grup: Members
Nu am terminat de construit, am inceput abia in noiembrie, terminat pana la nivel de placam iar actual sunt la planseul peste parter. Gasesti detalii pe Jurnal constructie casa, Casa din Luna.

Edited by danwd, 19 May 2020 - 21:37.

cretzzone

cretzzone

New Member

View Postkolfleading, on 26 decembrie 2019 - 12:52, said:

Luati va rog inca o parere de la unul care a studiat o vreme problema izolarii fundatiilor.

Fundatiile de tip continuu sub zidurile de rezistenta sunt foarte pacatoase dpdv termoenergetic. Sunt o mare punte termica. La casele cu zidarie de caramida si stalpi de beton, cum sunt majoritatea caselor, problema este foarte serioasa, daca ai aspiratii de casa cu consum redus de energie. La case cu structura de lemn, eu sincer nu mi-as bate capul cu izolatia sub placa de beton.

salut,

te referi ca nu ai pune sub placa de beton sau nu ai pune deloc pt casele de lemn? Eu tocmai mi-am turnat o fundatie cu 2 beciuri pentru o cabana/casa de lemn din barne de 8cm si nu am pus nici o termoizolatie peste placa de fundatie inca ... ma gandesc sa pun acum polistiren de 10 si sa mai torn o sapa de 5-8 cm iar mentiunea ta m-a facut sa ma intreb de ai zis asta ?

ms fain

kolfleading

kolfleading

Born to Raise Hell

• Grup: Senior Members
La case de lemn nu as pune deloc izolatie termica sub placa de beton.
Peste placa as pune minim 10 cm extrudat, sau chiar mai mult daca bugetul permite.

cretzzone

cretzzone

New Member

si nu ar fi o problema faptul ca lemnul va sta pe covorul de bitum fara nici o termoizolatie ?
banuiesc ca avantajul la varianta de la tine ar fi costul intrucat nu as mai investi in sapa, sau ar fi si altul ? pe de ala parte "dezavantajul" ar fi ca o ia din inaltimea camerei asta daca nu ma mai inalt cu inca o barna

kolfleading

kolfleading

Born to Raise Hell

View Postcretzzone, on 08 septembrie 2020 - 13:17, said:

nu ar fi o problema faptul ca lemnul va sta pe covorul de bitum fara nici o termoizolatie ?
Nu.
Asa se face in mod obisnuit.
Lemnul oricum sta pe elevatii fara nici o termoizolatie in marea majoritate a caselor de lemn.

View Postcretzzone, on 08 septembrie 2020 - 13:17, said:

banuiesc ca avantajul la varianta de la tine ar fi costul intrucat nu as mai investi in sapa, sau ar fi si altul ?
Pai shapa peste termoizolatie oricum trebuie...nu inteleg la ce te referi.

cretzzone

cretzzone

New Member

View Postkolfleading, on 08 septembrie 2020 - 14:59, said:

Pai shapa peste termoizolatie oricum trebuie...nu inteleg la ce te referi.
ms de rasp
credeam ca zici sa pun doar extrudatul incadrat intre zidurile exterioare de lemn si peste sa vin direct cu parchet sau sapa subtire peste care sa pot lipi gresie

Hunor_66

Hunor_66

Guru Member

View Postcretzzone, on 07 septembrie 2020 - 15:11, said:

Eu tocmai mi-am turnat o fundatie cu 2 beciuri pentru o cabana/casa de lemn din barne de 8cm ...
Alea de 8 cm nu sunt bârne.
Poti sa le zici cel mult rigle.

mindsoul

mindsoul

Member

View Postkolfleading, on 26 decembrie 2019 - 12:52, said:

Luati va rog inca o parere de la unul care a studiat o vreme problema izolarii fundatiilor.

Fundatiile de tip continuu sub zidurile de rezistenta sunt foarte pacatoase dpdv termoenergetic. Sunt o mare punte termica. La casele cu zidarie de caramida si stalpi de beton, cum sunt majoritatea caselor, problema este foarte serioasa, daca ai aspiratii de casa cu consum redus de energie. La case cu structura de lemn, eu sincer nu mi-as bate capul cu izolatia sub placa de beton.

Pe partea verticala a fundatiilor si elevatiilor, eu zic ca dpdv practic si logistic este mult mai potrivita izolarea cu polistiren extrudat. Sub placa, la fel, cred ca extrudatul este mai potrivit.

Problema este sub talpa fundatiilor. Aici majoritatea structuristilor (inclusiv al meu) nu sunt de acord cu materiale "moi" precum polistirenul. Deci ramane o mare punte termica. E ca si cum iesi iarna in zapada, incaltat in slapi de plaja.

Mie structuristul mi-a permis sa pun extrudatul marcat cu verde in poza atasata, dar nu m-a lasat sa pun extrudat sub talpa fundatiei (unde am figurat geocell-ul pe desen). Iar de geocell nu aflasem inca la vremea respectiva. Casa mea este deci afara, in zapada, cu slapi de plaja. Posted Image

Asa ca eu personal consider ca aici ar putea fi locul optim de bagat geocell / energocell, la case cu peretii din materiale bune conducatoare de caldura si cu stalpi de beton.

Daca avem vreun structurist prin zona, poate isi da cu parerea despre viabilitatea utilizarii geocell sub talpa fundatiei, dpdv al rezistentei.
wow, interesant, exact asta vreau sa fac eu casa de lemn , grinzi de 20 deasupra placii, deci sub talpa nu se poate pune absolut nimic thermo, adica ce ar putea tine tone...zeci de tone

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate