Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme acte constructor casa la...

Legatura dintre religiile dominan...

ochelari achizitionati azi 27 sep...

Plita cu inductie si circuitul pa...
 Care este procedura pentru a deve...

Elemente cheie pentru achizitia u...

Bluray player-ele vechi pot reda ...

Credeți ca generația ta...
 Totul despre AEROITALIA

Kia E-niro 2021 64kwh

Neclaritate Bios Placa de baza Gi...

Black Friday 2023 (TOPIC DISCUTII...
 Nou proiect de lege pentru prosum...

Backup si restaurare drivere

Cu masina la supermarket

RCA to jack 3.5

casa jud. Cluj - polistiren extrudat sub placa

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
43 replies to this topic

bobitzaaa

bobitzaaa

Senior Member

• Grup: Senior Members
Raspund eu care am pus eps100 sub sape: nu.

jeepers

jeepers

Member

• Grup: Members
Ce grosime ai pus? Oare are ceva dacă bagi unul gros de 15cm ?

bobitzaaa

bobitzaaa

Senior Member

Dpmdv conteaza rezistenta la compresiune, nu grosimea (nu ma refer la izolare).  Eps 100 are rezistenta de ~10 tone/mp. Poti pune si 1 metru grosime caci greutatea sa e neglijabila. Eu am pus 5 caci asa am avut planul: 5 eps, 5 sapa, 2 finisaj.

Edited by bobitzaaa, 17 June 2018 - 20:50.

kolfleading

kolfleading

Born to Raise Hell

View PostHunor_66, on 16 iunie 2018 - 20:02, said:

2. Solul este unul din cei mai buni izolanti termici.
Cauta coeficientul de transfer termic si vei vedea ca nu este. Posted Image

picomouse

picomouse

Active Member

View Postjeepers, on 17 iunie 2018 - 07:21, said:

Legat de acest aspect. Are ceva daca se pune de exemplu 15cm eps 100 sub sapa in defavoarea extrudstului sub placa care este mai scump?

Nu are nimic. Si eu am pus Eps 100 10 sub placa si 10 pe placa. XPS e foarte util cind poate fi lovit sau cind sta in zona umeda. La soclu am mers pe XPS.

mmmgigi

mmmgigi

Member

View Postpicomouse, on 18 iunie 2018 - 06:29, said:

Nu are nimic. Si eu am pus Eps 100 10 sub placa si 10 pe placa. XPS e foarte util cind poate fi lovit sau cind sta in zona umeda. La soclu am mers pe XPS.

sub placa nu poate fi risc de zona umeda? este cam in exterior, nu?
mai mult de atat, XPS-ul ala poate chiar sa-ti protejeze placa de apa/umezeala.

Edited by mmmgigi, 18 June 2018 - 06:46.

bobitzaaa

bobitzaaa

Senior Member

El vorbea de sub sape. Dar sunt oameni pe acest forum care au pus eps si sub placa.

Edited by bobitzaaa, 18 June 2018 - 11:22.

cyobytm

cyobytm

Junior Member

• Grup: Junior Members
sub placa nu se poate pune poliester expandat  gen 3 straturi  de 10 cm ? adica oricum vine beton peste, si betonul tine greutatea, iar zidurile o sa vina pe fundatie, se poate folosi expandat ?

wizake

wizake

¯\_(ツ)_/¯

Se poate pune, dar sa fie putin mai dur, de exemplu EPS 100 sau EPS 150
Si doar daca nu ai apa in zona (infiltratii, panza freatica prea sus, etc) pentru ca EPS-ul nu se impaca bine cu apa/umezeala

Edited by wizake, 27 November 2019 - 17:02.

danmannx

danmannx

Senior Member

View Postwizake, on 27 noiembrie 2019 - 17:02, said:

Se poate pune, dar sa fie putin mai dur, de exemplu EPS 100 sau EPS 150
Si doar daca nu ai apa in zona (infiltratii, panza freatica prea sus, etc) pentru ca EPS-ul nu se impaca bine cu apa/umezeala
Sub polistiren se pune oricum strat de capilaritate si folie

Edited by danmannx, 21 December 2019 - 22:19.

wizake

wizake

¯\_(ツ)_/¯

In general, da

Eu, de exemplu, nu am mai pus folie

Pressario

Pressario

New Member

• Grup: Candidate Members
A pus cineva sub placa parter sticla expandata  in loc de polistiren extrudat? Cam care ar fi diferenta de pret, tinand cont ca dpdv termic un strat de 30 cm (dupa compactare) de sticla expandata echivalează cu aproximativ 10 cm xps?

danwd

danwd

Member

Dupa cum stii am pus eu recent. Motivul pentru care l-am pus a fost tocmai faptul ca preturile sunt sensibil egale, mie mi-a iesit cu 250 euro/ total mai mare costul cu energogel insa manopera a fost mai mica, deci se recupereaza o buna parte.
Pentru 120 mp de izolatie ramasi dupa ce am scazut elevatiile din suprafata de 175 mp desfasurata ( am pus energogel si sub terasa cat si sub cele 2 scari)exterioare la cca 27-30 cm dupa compactare care este echivalentul a12-15 cm de polistiren am platit adus la locatie 2950 euro fara TVA. Daca ai la dispozitie un buldo sau incarcator frontal poti aduce vrac, costa 46 euro/mc si economisesti 11,7 euro/mc adica costul big bagului si a paletului, ajungand astfel la un cost de 11,85euro+TVA/mp adica 14 euro/mp. Daca tii cont de faptul ca polistirenul extrudat costa 470-490 lei/mp adica cca 10,3 euro/mp si mai adaugi piatra...fa tu singur calculele.
Eu am ales varianta ambalat in Bigbag de 3 mc astfel am avut nevoie de un Manitou cu brat de 6 m pentru cca 3,5-4 ore pt descarcat din TIR si golit sacii in casetele fundatiilor in strat subtire.Costul nu il pun la socoteala deoarece daca aveam piatra pentru ruperea capilaritatii era identic.

Edited by danwd, 26 December 2019 - 10:30.

Pressario

Pressario

New Member

Ai pus si sub grinzile de fundare (sub fundatii) sau doar sub placa?

kolfleading

kolfleading

Born to Raise Hell

Luati va rog inca o parere de la unul care a studiat o vreme problema izolarii fundatiilor.

Fundatiile de tip continuu sub zidurile de rezistenta sunt foarte pacatoase dpdv termoenergetic. Sunt o mare punte termica. La casele cu zidarie de caramida si stalpi de beton, cum sunt majoritatea caselor, problema este foarte serioasa, daca ai aspiratii de casa cu consum redus de energie. La case cu structura de lemn, eu sincer nu mi-as bate capul cu izolatia sub placa de beton.

Pe partea verticala a fundatiilor si elevatiilor, eu zic ca dpdv practic si logistic este mult mai potrivita izolarea cu polistiren extrudat. Sub placa, la fel, cred ca extrudatul este mai potrivit.

Problema este sub talpa fundatiilor. Aici majoritatea structuristilor (inclusiv al meu) nu sunt de acord cu materiale "moi" precum polistirenul. Deci ramane o mare punte termica. E ca si cum iesi iarna in zapada, incaltat in slapi de plaja.

Mie structuristul mi-a permis sa pun extrudatul marcat cu verde in poza atasata, dar nu m-a lasat sa pun extrudat sub talpa fundatiei (unde am figurat geocell-ul pe desen). Iar de geocell nu aflasem inca la vremea respectiva. Casa mea este deci afara, in zapada, cu slapi de plaja. Posted Image

Asa ca eu personal consider ca aici ar putea fi locul optim de bagat geocell / energocell, la case cu peretii din materiale bune conducatoare de caldura si cu stalpi de beton.

Daca avem vreun structurist prin zona, poate isi da cu parerea despre viabilitatea utilizarii geocell sub talpa fundatiei, dpdv al rezistentei.

Attached Files

cosmin_cosmin_1

cosmin_cosmin_1

Junior Member

aici e o casa cu geocell sub talpa
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/TvjfGBRqBoo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

danwd

danwd

Member

View PostPressario, on 26 decembrie 2019 - 12:36, said:

Ai pus si sub grinzile de fundare (sub fundatii) sau doar sub placa?

Nu,da' am vrut ! Amu serios recomandarea tehnicianului de la ei a fost sa NU folosesc sub talpi. Pentru asta exista ceva produs compact dar cam scump asa ca am renuntat.
Eu am izolat sub placa asa:Attached File  R03 DETALII.pdf   1.37MB   256 downloads
Am schimbat piatra de rupere a capilaritatii si polistirenul de sub placa cu energogel, restul e conform proiect.

Edited by danwd, 27 December 2019 - 17:41.

Emu991

Emu991

New Member

Frumoasa izolatie. Ai terminat de construit? Ceva detalii despre cheltuieli la incalzire si ce fel de sistem pt incalzire folosesti, poti ne dai ? Merci

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate