Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Părintele Iosif și baptista demonizată

* - - - - 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
96 replies to this topic

#1
un-simplu-om

un-simplu-om

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,196
  • Înscris: 15.12.2017

Dumnezeu nu se lasă batjocorit !

Nu vă amăgiți: Dumnezeu nu Se lasă batjocorit; căci ce va semăna omul, aceea va și secera. (Galateni. 6:17)


În toamna anului 1956, își aduce aminte o bătrână care obișnuia să vină la Lavră, când la Liturghia de dimineață din biserica peșterii au început să cânte „Tatăl nostru", dinspre coridor s-a auzit un sunet pătrunzător. Strigătul violent ca de multe glasuri, se auzea din ce în ce mai tare, revărsându-se în biserică. Toți fără să vrea și-au întors privirea spre ușă. Aveai impresia că o gloată întreagă de nebuni se apropiau de ușă. Mare le-a fost uimirea când au văzut o femeie tânără, foarte slabă, care cu mare greutate putea fi dusă de patru oameni. Cu un efort de necrezut, fiind adusă în peșteră, s-a oprit. Imaginea raclei cu moaștele preacuviosului Iov și peștera unde s-a nevoit acesta i-au creat o stare de groază de nedescris. Strigând și mai puternic, ea dintr-o dată și-a eliberat mâinile și s-a aruncat de lângă sfintele moaște, îndoindu-și picioarele, cam la cinci metri mai aproape de intrare. Oamenii care pă-zeau sfintele cu mare efort punând stăpânire asupra creaturii firave, care era posedată de o putere neomenească, au dus-o în biserica Adormirii, unde în fața răstignirii părintele Iosif citea un acatist. Demonizații, fiind așezați în spatele lui, se întindeau pe podea în diferite poziții, umplând văzduhul de țipete răsunătoare. Femeia care fusese adusă, s-a aruncat pe una dintre demonizate și suindu-se deasupra ei, lovindu-o cu picioarele din ambele părți, striga: „Diii! Să mergem!" într-o parte a bisericii era soțul vărsând lacrimi amare. Era un bărbat înalt, tânăr, cu aspect de intelectual, și uitându-se cu jale în stânga și în dreapta, îi ruga pe oameni: „Rugați- vă pentru ea, o cheamă Zoia". Femeile îl învățau cum se țin degetele când faci cruce, iar Zoia, din timp în timp, venindu-și în sine, se arunca înaintea Răstignirii, strigând: „Doamne, iartă-mă!", „Maica Domnului, iartă-mă!" După aceea cădea fără cunoștință pe podeaua de piatră și iarăși începea să se chinuie, apucându-l pe părintele de veșminte. Abia ținându-se pe picioare, el continua să citească acatistul, ștergându-și câteodată picăturile reci de sudoare de pe față albită. Acatistul a luat sfârșit, părintele s-a întors spre Zoia și a întrebat-o: „Ești creștină?" Cutremurându-se cu indignare, cu o pustietate străină în ochi, Zoia a vorbit nu cu vocea sa:
- Zoia este creștină, eu însă sunt baptistă!
- Ieși, a zis starețul demonului.
- Dar unde o să mă duc?
- În adânc!
- Nu vreau în adânc! - a strigat duhul cel rău.
- Vedeți, creștinilor, adâncul îl înspăimântă până și pe demon! - a zis părintele oamenilor care erau adunați acoIo. între timp, Zoia, stând jos pe podea din cauza slăbiciunii, l-a rugat pe soțul său să-i dea bani părintelui Iosif. Părintele Iosif a refuzat să ia bani, făgăduind că se va ruga pentru ea.
Seara, Zoia, stând cu evlavie împreună cu soțul la slujbă, își amintea cu durere de anii grei pe care i-a petrecut în boala sufletească. Acum, având această experiență dureroasă, nu se mai îndoia care este adevărata credința. Totul începuse amuzant-romantic.
Cu unsprezece ani înainte, fiind foarte tânără și plină de viață, Zoia a întâlnit un tânăr care tocmai absolvise facultatea și fusese trimis la Donbas în calitate de șef de mină. Mama lui Alexandru - așa se numea tânărul - era baptistă. Acolo a atras-o și pe Zoia, așa încât aceasta cânta la adunările sectei. Zoia și Alexandru au hotărât să se căsătorească. Ca să nu-i întristeze pe părinții miresei, pentru că mama Zoiei era ortodoxă, au hotărât să se cunune. Dar Dumnezeu nu se lasă batjocorit. Spre groaza mamei, s-a dat pe față viclenia mirelui și a oaspeților: Zoia s-a îndrăcit în momentul în care preotul i-a pus cununia pe cap. Cu toate acestea, căsătoria a avut loc. S-au născut două fete. Atmosfera păcii și a liniștii din casă era câteodată stricată de crizele de nebunie în care cădea Zoia, în vreme ce tânărul soț nu cruța nici un mijloc pentru tămăduirea soției. Toate au fost zadarnice până în ziua în care niște oameni cu inimă bună i-au îndrumat spre Poceaev, unde părintele Iosif a vindecat-o chiar în prima noapte, când aceasta a stricat geamurile din hotelul orașului. Vindecarea Zoiei atât de evidentă și minunată i-a făcut pe amândoi să se căiască pentru rătăcirea lor și să cunoască adevărata cale a mântuirii.
Întorcându-se acasă, soțul Zoiei a făcut declarație scrisă la comitetul de partid cu cererea de a fi exclus din partidul comunist, motivând că a devenit creștin și ortodox.
Cererea i-au aprobat-o, de la lucru nu l-au alungat și Alexandru a fost până la pensie șeful acelei mine. După aceea a fost preoțit, venind câteodată la Poceaev, unde făcea slujba parastasului la mormântul îndrăgitului părinte.
În vara anului 1965, fiecare din cei ce veneau la părintele Iosif puteau observa că acesta era ajutat de o fată harnică, smerită. In timpul slujbelor de sfințire a apei, Nadejda, așa îi era numele, stăruia cu evlavie să-l ajute pe părintele: îi aducea apă, îi aprindea lumânările, îi aducea tămâie. Odată, după slujbă, ea și-a povestit istoria ei. Nadejda venise în Ialovița din Magadan, unde lucrase ca infirmieră. De la douăzeci de ani a început să aibă crize de îndrăcire. Un oarecare tânăr i-a propus să se căsătorească, însă ea a refuzat. Mama lui se pare că a făcut vrăji, pentru ca Nadejda să nu se mai poată căsători cu nimeni. La lucru erau nevoiți să-i suporte boala, care se manifesta periodic. Cineva i-a povestit fratelui ei, care absolvise universitatea de medicină, despre părintele Iosif și i-a dat și adresa acestuia. Fratele ei a adus-o la stareț. „Și l-am văzut în persoană. El stătea pe un cerdac înalt. Deodată s-a făcut simțită în sufletul meu o așa de mare ură, încât eram gata să-l rup în bucăți. însă el și-a ridicat mâna ca să mă binecuvinteze, și o putere interioară inexplicabilă m-a aplecat cu capul până la pământ. Eu am căzut și nu mai țin minte nimic. Când m-am trezit, am simțit că m-am vindecat: îmi era ușor pe suflet și eram plină de bucurie. Fratele a plecat pentru că el trebuia să se angajeze la spitalul la care a fost numit medic-șef, iar eu am rămas la părintele Iosif aproape două săptămâni. în curând o să mă întorc acasă".

(Sfântul Amfilohie de la Poceaev, Viața și minunile - Editura Sophia)



#2
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011
iarasi povesti cu draci? :)

#3
TheStarkestTruthMatters

TheStarkestTruthMatters

    Semper Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,983
  • Înscris: 09.12.2015
Posted Image pravoslavnicii rusofilo-putiniști întrec orice măsură, abjecția lor este profund diabolică ...

#4
Labelleepoque

Labelleepoque

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 342
  • Înscris: 04.06.2018
Ce vrea sa spuna omul asta?!

#5
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

View PostLabelleepoque, on 15 iunie 2018 - 21:35, said:

Ce vrea sa spuna omul asta?!
Că n-are habar că baptism înseamnă botez.
În rest, povești pescărești.

#6
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
baptistii sunt eretici,ei nu primesc botezul valid,de aceea ea a mintit ca e ortodoxa ca sa-i cunune preotul [care nu are voie sa cunune un ortodox cu o eretica]

#7
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,192
  • Înscris: 06.07.2007
era mai simplu daca mergea la catolici. Acolo se putea.

#8
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

View Postcristirg, on 15 iunie 2018 - 22:09, said:

baptistii sunt eretici,ei nu primesc botezul valid,de aceea ea a mintit ca e ortodoxa ca sa-i cunune preotul [care nu are voie sa cunune un ortodox cu o eretica]
Care e botezul valid?

#9
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,192
  • Înscris: 06.07.2007
depinde pe cine intrebi: ortodocsii si catolicii spun ca botezul valid e facut in numele sf treimi.
Daca-i intrebi pe adventisti, iti vor spune exact invers.

#10
penticostalul

penticostalul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,919
  • Înscris: 21.01.2014

View Postdan1980_25, on 15 iunie 2018 - 22:55, said:

depinde pe cine intrebi: ortodocsii si catolicii spun ca botezul valid e facut in numele sf treimi.
Daca-i intrebi pe adventisti, iti vor spune exact invers.
Te pricepi si cu botezu' si cu adventistii.
A, da, si cu Sfanta Treime. :)

#11
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011
bine-ai revenit, Sfinte Penticostal. Posted Image

View Postcristirg, on 15 iunie 2018 - 22:09, said:

baptistii sunt eretici
asa, implicit? Posted Image sau ne dai tu asigurari?Posted Image ceva argumente scripturale valide, ai?Posted Image

in afara de faptul ca baptistii sunt fermi sprijinitori ai razboaielor diabolice ale Entitatii Iconice, de ce alta erezie ii acuzi pe nefericiti?Posted Image

Edited by Dude_2nd, 16 June 2018 - 07:46.


#12
un-simplu-om

un-simplu-om

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,196
  • Înscris: 15.12.2017

View PostDude_2nd, on 16 iunie 2018 - 07:43, said:

Spoiler

Sfânta Scriptură spune următorul lucru : Iar orice pom care nu face roadă bună se taie și se aruncă în foc. (Matei. 7:19). Unde le sunt roadele, unde le e pocăința, Sfintele Taine, botezul în numele Sfintei Treimi ? Dar icoanele și cinstirea Maicii Domnului și a Sfinților ?

#13
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

View Postun-simplu-om, on 16 iunie 2018 - 08:29, said:

Sfânta Scriptură spune următorul lucru : Iar orice pom care nu face roadă bună se taie şi se aruncă în foc. (Matei. 7:19). Unde le sunt roadele, unde le e pocăința, Sfintele Taine, botezul în numele Sfintei Treimi ? Dar icoanele și cinstirea Maicii Domnului și a Sfinților ?
care sunt roadele ce recomanda Ortodoxia ca Mare Deconspirator al ereticilor din Crestinism?Posted Image
Faptul ca au fost sunt si vor fi implicati in politica murdara al acestei lumi?
Faptul ca au fost, sunt si vor fi implicati ca partasi/sustinatori ai razboaielor Cezarilor mascarici?
Faptul ca Il inchipuie pe Dumnezeu intr-o icoana ce seamana cu omul muritor?
Faptul ca exacerbeaza oribilul cult al mortilor?
etc,etc,etc

Toate astea, fac ca toate alea enumerate de tine - botezul, impartasania, spovedania, sfintele taine, icoanele din Ortodoxie- sa ramana la nivelul celor infierate de Hristos:
"Degeaba Ma cinstesc ei, dand invataturi care nu sunt decat niste porunci omenesti." (Marc.7:7)"Posted Image

Edited by Dude_2nd, 16 June 2018 - 08:35.


#14
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

View Postun-simplu-om, on 16 iunie 2018 - 08:29, said:

Sfânta Scriptură spune următorul lucru : Iar orice pom care nu face roadă bună se taie şi se aruncă în foc. (Matei. 7:19). Unde le sunt roadele, unde le e pocăința, Sfintele Taine, botezul în numele Sfintei Treimi ? Dar icoanele și cinstirea Maicii Domnului și a Sfinților ?
N-ai uitat nimic?

Sfintele moaște?
Sfânta ventuză care ține icoana lipită pe parbriz?
Sfânta ceară a lumânărilor vândute de BOR? (că celelalte sunt eretice Posted Image )

Hai că poți mai mult!

Edited by ericmario, 16 June 2018 - 13:13.


#15
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015

View Postpenticostalul, on 16 iunie 2018 - 00:27, said:


Te pricepi si cu botezu' si cu adventistii.
A, da, si cu Sfanta Treime. :)

Are dreptate.
Ca sa disec un pic, nu are importanta cultul in care e administrat botezul. El este acelasi act, atata vreme cat se respecta formula de botezare. Citatul din biblie. Mai mult, oficiantul, cel ce administteaza botezul
, nici macar nu se cere sa fie botezat sau crestin. Oricine poate boteza.
Pe mine ma amuza cazurile de convertiti de la un cult crestin la altul si vezi ca incep cu rebotezarile.


#16
un-simplu-om

un-simplu-om

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,196
  • Înscris: 15.12.2017

View Postargentum, on 15 iulie 2018 - 16:11, said:

Are dreptate.
Ca sa disec un pic, nu are importanta cultul in care e administrat botezul. El este acelasi act, atata vreme cat se respecta formula de botezare. Citatul din biblie. Mai mult, oficiantul, cel ce administteaza botezul
, nici macar nu se cere sa fie botezat sau crestin. Oricine poate boteza.
Pe mine ma amuza cazurile de convertiti de la un cult crestin la altul si vezi ca incep cu rebotezarile.

Crezul spune că Biserica e numai una : Întru Una, Sfânta, Sobornicească și Apostolească Biserică;. Deci Botezul nu e valid în niciun cult, ci numai în Biserica Ortodoxă iar acesta poate fi înfăptuit numai de un creștin-ortodox (preot sau mirean - în caz de război, cataclisme, ș.a.m.d.).

#17
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 60,918
  • Înscris: 16.03.2004

View Postun-simplu-om, on 15 iulie 2018 - 17:17, said:

acesta poate fi înfăptuit numai de un creștin-ortodox (preot sau mirean - în caz de război, cataclisme, ș.a.m.d.).

Dar de ce ar boteza ortodox pe un neofit, o persoană de altă religie decât cea ortodoxă? Voi gândiți puțin când faceți asemenea ”reguli”? Este ca și cum Canada nu are voie să acorde unei persoane solicitante, cetățenie mexicană!
Posted Image Posted Image

#18
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015

View Postun-simplu-om, on 15 iulie 2018 - 17:17, said:



Crezul spune că Biserica e numai una : Întru Una, SfĂąnta, Sobornicească și Apostolească Biserică;. Deci Botezul nu e valid Ăźn niciun cult, ci numai Ăźn Biserica Ortodoxă iar acesta poate fi Ăźnfăptuit numai de un creștin-ortodox (preot sau mirean - Ăźn caz de război, cataclisme, ș.a.m.d.).

Unu la mana. Crezul nu spune nimic de biserica soborniceasca. Ci catolica. Verifica crezul grecesc. Doar in romaneste ii zice soborniceasca.

Doi la mana. Sa inteleg ca botezul lui isus nu e valabil?

Botezul a precedat biserica

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate