Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ecou in telefon

cum fac sa imi afiseze ultimele p...

Ce frumos e la tara

Este normal sa ti se verifice sac...
 modificare / export fisier DDS

Sfat achizitie televizor NEI

Cod Sony C394-CDI-RECT-KW2000

Vinuk din damigeana
 De astazi, proteste masive impotr...

Dealeri scutere sh București

Cum se numesc ?

Cum compilez mai multe fisiere ge...
 Alianta Volkswagen - Ford

instructori auto/scoli auto Const...

Miercuri, 20 iunie, este anun5...

Nokia X5
 

Refacere izolatie conducte AC?

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,668
  • Înscris: 26.11.2001
Am un AC Hitachi de 10 ani intr-o camera pe care nu o folosesc decat rar.
Acum 2 ani stiu ca nu mai racea, asa ca am chemat service, care m-a anutnat ca sufera de un sindrom clasic Hitachi - placa arsa, care ma costa 1000 lei -> mai bine iau unul nou.

Aseara intru in camera si e racoare, copila maa daduse drumul la AC, iar aparatul merge!
Asta da surpriza placuta!

L-am inspoecat, iar afara e dezastru. pasarile au distrus aproape toata izolatia (se vad cablusile de cupru) si as dori sa o refac.
Ce produs imi recomandati pt asta si unde il gasesc?

#2
dreaQ

dreaQ

    Bucuresti GDPR :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,091
  • Înscris: 02.06.2005
Eu am folosit ceva de genulplus o banda pvc pentru a infasura totul.

PS: linkul corect ar fi asta. Eu am luat de la romstal ca aveam alta treaba pe acolo...

Edited by dreaQ, 13 June 2018 - 08:46.


#3
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,297
  • Înscris: 02.01.2008
Posibil sa fie dus doar releul de pe placa electronica (contacte perlate). Nu stiu ce releu este la Hitachi, insa la o alta marca stiu ca un releu dinala costa cam 25lei.

Complicat cu izolatul ca nu prea ai de unde sa cumperi burete pentru tevi de diametre asa de mici. Daca aparatul este de 9.000, atunci teoretic ai o teava de 6mm si una de 9 mm. Posibil sa gasesti pe la Romstal burete pentru teava de 10mm pe care sa o pui peste tevi si dupaia sa le matisezi cu banda de aluminiu. Sau cumperi citiva metri de teava izolata (pentru AC-uri) si recuperezi doar izolatia. Aia de 6mm costa cam 9 lei metrul si aia de 9mm costa cam 13 lei metrul.

#4
Sef-chenko

Sef-chenko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,041
  • Înscris: 17.04.2006
La fel ca dreaQ am procedat si eu insa am dat cu o panarama de banda izolatoare ce s-a cojit.
Cred ca e mai ok o banda lata cu textil inauntru si cateva coliere/fasete din loc in loc.

Ce fel de banda pvc ai folosit?

#5
maccip

maccip

    40 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,413
  • Înscris: 06.01.2007

View PostCourage, on 13 iunie 2018 - 08:38, said:

sindrom clasic Hitachi - placa arsa
Sindrom clasic service.
Uite de asta in tara noastra trebuie sa te pricepi la toate, nu trebuie sa ai incredere in nimeni.

#6
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,297
  • Înscris: 02.01.2008

Vizualizare mesajSef-chenko, pe 13 iunie 2018 - 08:57, a scris:

Ce fel de banda pvc ai folosit?
Foloseste cu incredre banda de aluminiu

#7
Fane

Fane

    membru pasiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,812
  • Înscris: 05.06.2002
despre ce lungime de traseu exterior vorbim? ca daca-i scurt nu-i nevoie de o inzolatie foarte pretentioasa, in schimb daca-i lung se simte un coeficient mai bun sau mai slab de inzolatie termica.

#8
corinadaniela

corinadaniela

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,570
  • Înscris: 05.06.2009
ai nevoie de izolatie pentru tevi si banda de matisat. intrebarea este daca poti face singur lucrarea, ma refer la faptul sa fie usor accesibil traseul frigorific, sa nu stai atarnat sau aplecat periculos de mult peste marginea geamului.

https://www.frigoteh...9-izolatie-tevi
https://www.romstal....25m-p48919.html

later-edit : sper ca ai facut o igienizare a unitatii interioare, daca spui ca aparatul nu a fost folosit de foarte mult timp. nu e deloc sanatos sa inspire copila ta aerul care iese din unitatea interioara, daca nu a fost curatata/igienizata.
poate ca n-ar fi o idee rea sa apelezi la o firma specializata sau la un tehnician bun, care sa-ti faca si igienizarea ac-ului, si refacerea izolatiei traseului frigorific.

Edited by corinadaniela, 13 June 2018 - 09:41.


#9
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,668
  • Înscris: 26.11.2001
Da, problema va fi pozitia.
Voi incerca sa folsoesc burete circular de izolatie si sa il strang cu banda de aluminiu.

La interior se curata relativ usor, cu un spray dezinfectant.

#10
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,297
  • Înscris: 02.01.2008
Pentru cine nu este atehnic, se poate folosi pentru unitatea interna un spray Rotenberg Sanifresh. (asta mi sa parut mie cel mai bun din ce se gaseste uzual prin magazine)
Pentru unitatea externa este mai complicat.

Edited by florin71_skoda, 13 June 2018 - 09:59.


#11
addumi

addumi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 640
  • Înscris: 10.02.2017
Confirm ca banda de aluminiu autoadeziva este excelenta. Am pus peste izolatia inintiala doar in ideea ca batea soarele multe ore si am zis sa o protejez per total. Sta asa, lipita perfect de peste 8 ani.

Anunturi


Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate