Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat achizitie telefon cu camera/...

Nu se poate completa declaratia 2...

Caut firma pentru lucrare bucatar...

Dimensionare țevi incalzire
 Cum va merge sistemul dupa upgrad...

Cuvantul "ciunet"

Alternativa la Oppo Find X5 in ac...

Perioada de proba fara contract
 Idee articol stiintific Cisco/ret...

Setare/reglare AC pentru confort ...

Este teapa All inclusiv? Turcia, ...

Adio Doi Cocosi
 Touchpad nefunctional Acer Aspire...

Homemade Fly Trap - Capcana pentr...

Balcon inchis cu sticla pe cornie...

Cumparare ATV second Hand
 

Sony Xperia XA2

- - - - -
  • Please log in to reply
251 replies to this topic

#199
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Pozele sunt foarte frumoase ziua, la lumina puternica, in rest sunt nașpa. La fel si filmările.

#200
ech

ech

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,917
  • Înscris: 01.09.2006
Da, nu au rezolvat nimic la partea foto.
Sunt la fel de proaste pozele la lumina slaba.
Și blițul ala e inutil - iluminează un disc în centrul pozei și în rest e bezna.

#201
Klamatiel

Klamatiel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 07.09.2007
Camera pe lumina ok, pana si innorat, scoate poze decente spre bune. Noaptea e jale, zgomot albastru la greu.

#202
searcher8206

searcher8206

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,220
  • Înscris: 21.06.2009
mie mi-a aparut updateul acum o luna dar nu l-am facut si am optat sa nu imi reaminteasca nu aveam de gand sa-l fac in urmatoarele 2-3 luni
intre timp am resetat telefonul si m-am gandit ca ar fi un moment bun totusi pt update. Si surpriza, nu il mai primesc. Inteleg ca ar fi fost ceva probleme cu unele variante, in Rusia s-ar fi blocat definitiv cateva, dupa update si ca ar fi multe buguri legate de imagine si cativa senzori

asa ca zic iar pas chiar daca vine dinnou update-ul Posted Image

Edited by searcher8206, 10 May 2019 - 12:21.


#203
cataversi

cataversi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 30.01.2015
cineva pe aici care folosește custom rom? as dori câteva păreri, cel mai mult m-ar interesa Pixel Experience, dar nu neapărat

#204
Klamatiel

Klamatiel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 07.09.2007
PE nu pare foarte stabil. Eu inca ezit sa pun custom rom, ala default merge binisor.

#205
cartitaoarba

cartitaoarba

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 13.01.2012
Stie cineva cum se face downgrade de la 9.0?, am primit si instalat android 9.0 si merge foarte prost,se blocheaza,nu mai pot inregistra apeluri .....

#206
senzanome

senzanome

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,271
  • Înscris: 12.07.2017

View Postcartitaoarba, on 20 mai 2019 - 16:01, said:

Stie cineva cum se face downgrade de la 9.0?, am primit si instalat android 9.0 si merge foarte prost,se blocheaza,nu mai pot inregistra apeluri .....
Încearcă sa faci un factory reset. S-ar putea sa-ți meargă bine telefonul după aia.

#207
cartitaoarba

cartitaoarba

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 13.01.2012

View Postsenzanome, on 20 mai 2019 - 16:16, said:

Încearcă sa faci un factory reset. S-ar putea sa-ți meargă bine telefonul după aia.
multumesc de raspuns, totusi as prefera android 8 pentru inregistrare apeluri, defapt este cam principala cauza care ma nemultumeste la 9 :)

#208
t-balt

t-balt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,146
  • Înscris: 05.08.2005
Pe vremuri se facea lejer cu xperia firm, pur si simplu se dld firmwire-ul nou, se conecta telefonul la calculator si se rescria softul. Trebuie vazut pe xda, acuma e posibil sa fie alt program, dar la sony e lejer de facut vs huawei spre exemplu.,
https://forum.xda-de...d-line-t3619426

https://forum.xda-de...loader-t3926095



#209
searcher8206

searcher8206

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,220
  • Înscris: 21.06.2009

View Postcartitaoarba, on 20 mai 2019 - 16:55, said:

multumesc de raspuns, totusi as prefera android 8 pentru inregistrare apeluri, defapt este cam principala cauza care ma nemultumeste la 9 Posted Image
Nu merge nici cu ACR call recorder?

View Postt-balt, on 20 mai 2019 - 22:19, said:

Pe vremuri se facea lejer cu xperia firm, pur si simplu se dld firmwire-ul nou, se conecta telefonul la calculator si se rescria softul. Trebuie vazut pe xda, acuma e posibil sa fie alt program, dar la sony e lejer de facut vs huawei spre exemplu.,
https://forum.xda-de...d-line-t3619426

https://forum.xda-de...loader-t3926095
Atentie , e posibil sa fie nevoie de deblocarea bootloaderului.
In cazul asta:
1. Este posibil sa pierzi garantia
2. Fa obligatoriu un back-up la partia TA, in cazul in care o pierzi, ai pierdut garantia si e posibil sa ai probleme cu kernelul, camera, consumul bateriei.
Am patit-o cu Z5Compact.

#210
searcher8206

searcher8206

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,220
  • Înscris: 21.06.2009
Odata pierduta partitia TA, cel putin la unele telefoane, nu se mai poate reface configuratia codurilor de la producator, problemele vor ramane permanent, atunci chiar vei avea nevoie de un kernel custom sau cel mai probabil de un custom ROM. Ceea ce nu e neaparat rau dar e posibil sa iti dea batai de cap daca nu cunosti cateva chestii elementare (elementare si nu prea, rootul nu mai e ce-a fost, o chestie simpla si gata)

Edited by searcher8206, 22 May 2019 - 09:42.


#211
t-balt

t-balt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,146
  • Înscris: 05.08.2005
Backup la partitia TA e bine sa fie facuta, dar nu ar trebui sa ii suprascrie nimica. Ce i-am dat era pt bootloader lock, iar cand ai bootloader lock nu poti pune kernel nou sa poti sterge partitia TA.

Cea mai simpla varianta era si inca este, ca vad ca se poate si pt xa2 Flashtool.
Din el selectezi ce versiune de android vrei sa dld, dupa tot cu el instalezi.
Are toti pasii explicati in aplicatie si e safe. https://www.xda-deve...ony-xperia-xa2/

Pe vremea la arc S il foloseam des pt downgrade + root si apoi upgrade la 4.0 ca sa am root ca pe atunci inca nu aparusera exploit-uri pt el.

Ultima oara l-am folosit anul trecut pt uN experiment cu un xperia SP pe care am pus android 8.0 AOSP.

#212
Klamatiel

Klamatiel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 07.09.2007
Update, .379.

https://www.xperiabl...curity-patches/

#213
searcher8206

searcher8206

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,220
  • Înscris: 21.06.2009
960 MB

E primul update la Pie pe care il instalez. La prima vedere

- slider volume apare in dreapta, vertical, cand apesi pe butoanele de volum. Cred ca am remarcat deja un bug, cand apas pe butoane unoeri aparesliderul pentru volum media, nu pt notificari desi nu ruleaza nicio aplicatie media.
- bara de comenzi rapide are icoanele cam rarefiate, incap numa 6 pe pagina. Si eu am nevoie de multe comenzi rapide, trebuie sa trecprin 2-3 pagini uneori, nu prea mai sunt asa rapide
- sliderul pentru luminozitate din bara de comenzi rapide se misca singur in functie de luminozitatea exterioara daca o aveti pe auto
- la meniul bateriei a aparut optiunea de Restrictii aplicate - daca nu folositi unele aplicatii prea des le puteti restrictiona de acolo rularea in fundal
- referitor la baterie, sistemul te anunta ca aplicatiilor le va fi permisa mai putin rularea in fundal daca nu sunt folosite prea des.
- se reactiveaza administratorul de dispozitiv la fiecare restart, exact ca la Oreo.
- meniul butonului de start (restart, screen shot, oprire) apare tot in dreapta, la fel ca si cel cu volumele
- in rest, anumite optiuni legate de permisiuni sunt mutate de colo-colo, alte shimbari majore nu am remarcat momentan.

Bateria pare sa tina la fel de bine cu stamina mediu activat. Am 2 ore si jumatate de ecran cu baterie 76 % pe luminozitate 33% - auto. Facebook, date/wireless si ceva muzica. SI 18 ore de functionare (verificare google play dezactivata, gaseste dispozitivul dezactivat, scanare retele dezactivat)

Pie pare a fi o usoara imbunatatire la Oreo,nu sunt asa mari diferentele, cel putin nu in genul Nougat vs Oreo sau Kitkat vs Lollipoop. Poate pentru dezvoltatori sunt, pentru utilizatorii obisnuiti, daca nu ar fi modificat sliderul de volum si setarile rapide, nu ar iesi cu nimic in evidenta la prima vedere

Inteleg totusi din reclamele de la Google ca principala imbunatatire ar fi faptul ca statisticile individuale de utilizare a dispozitivului trec pe la Google AI care personalizeaza modul de rulare a aplicatiilor in functie de acestea, ce pastreaza in fundal si ce nu, ce memorie cache aloca fiecarei aplicatii etc

Edited by searcher8206, 05 June 2019 - 07:51.


#214
t-balt

t-balt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,146
  • Înscris: 05.08.2005
Pt pct 1. Nu e un bug.. E un feature.. Sliderul e doar pt media si in functie de aplicatie volum bluetooth, apel si in paralel volumul la dispozitivul la care faci cast.

Pt pct-ul 2 cand tragi in jos de tot bara de notificari apare creionul de editat. Dai pe el si iti poti pune mai la indemana functiile pe care le accesezi constant, sau chiar dezactiva cele pe care nu le doresti. Tii lung pe iconita si apoi o poti muta.

Pie nu mi se pare cine stie ce, teoretic face in background mai multe.

#215
searcher8206

searcher8206

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,220
  • Înscris: 21.06.2009

View Postt-balt, on 05 iunie 2019 - 21:04, said:

Pt pct 1. Nu e un bug.. E un feature.. Sliderul e doar pt media si in functie de aplicatie volum bluetooth, apel si in paralel volumul la dispozitivul la care faci cast.

In cazul asta nu mai exista o modalitate de control rapid al volumului notificarilor si apelurilor... Nu prea vad cum e un feature, ar trebui sa imi pot eu seta tipul de volum pe care vreau sa il controlez din butoane

View Postt-balt, on 05 iunie 2019 - 21:04, said:

Pt pct-ul 2 cand tragi in jos de tot bara de notificari apare creionul de editat. Dai pe el si iti poti pune mai la indemana functiile pe care le accesezi constant, sau chiar dezactiva cele pe care nu le doresti. Tii lung pe iconita si apoi o poti muta.
Am Z5C cu Resurection Remix, iti poti seta vreo 30 de icoane pe prima pagina de comenzi rapide, adica totul la un loc... Chiar si Oreo parca incapeau mai multe icoane pe prima pagina decat la Pie.

Edited by searcher8206, 06 June 2019 - 07:17.


#216
searcher8206

searcher8206

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,220
  • Înscris: 21.06.2009

View Postsearcher8206, on 06 iunie 2019 - 07:15, said:

In cazul asta nu mai exista o modalitate de control rapid al volumului notificarilor si apelurilor... Nu prea vad cum e un feature, ar trebui sa imi pot eu seta tipul de volum pe care vreau sa il controlez din butoane
Rezolvat
Am instalat Volume control (missing semicollon), am pus shortcut pe ecran, ai acces la toate setarile de volum de acolo, poti muta sliderul notificarilor fara sa se auda sunetul ca in setarile standard. Are si o notificare care ramane in bara, daca apesi pe pe unul din butoane, pe langa sliderul media se pot activa cele pentru alarma si notificari (acestea din urma, in mod standard, se activeaza doar daca suna telefonul sau alarma, in functie de situatie)

Edited by searcher8206, 06 June 2019 - 07:56.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate