Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 

Sony Xperia XA2

- - - - -
  • Please log in to reply
251 replies to this topic

#181
cataversi

cataversi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 30.01.2015

View PostG-Ionel, on 12 aprilie 2019 - 22:26, said:

Da, aseară.

arata-ne si noua interfata, așa, pe ici pe colo. eu sunt curios sa vad daca e ceva modificat la Dialer sau la InCallUI.
din cate am auzit, n-au bagat si bara aia de navigatie specifica Pie. si eu cel mai mult pentru aia asteptam update-ul... :(

#182
ech

ech

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,826
  • Înscris: 01.09.2006
Mai funcționeazã softurile de înregistrare apeluri pe androidul nou?

#183
cataversi

cataversi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 30.01.2015
până într-un final am decis să instalez update-ul la Pie folosind metoda pe care @Klamatiel mi-a recomandat-o (Newflasher). inițial am vrut cu Flashtool, dar metoda asta nu prea funcționează.
pentru cei care nu au primit update-ul, voi scrie mai jos, în detaliu, pașii pe care i-am urmat.

ca observație: am XA2 modelul H3113 single sim și am folosit Windows 10.

prima și prima oară se instalează aplicația flashtool-0.9.25.0-windows. se descarcă ori de pe site-ul ei, ori de pe cloud-ul meu, unde am uploadat-o chiar eu acum cateva minute.
site-ul ei -> http://www.flashtool.net/downloads.php
cloud-ul meu -> https://mega.nz/#!Ks...bitmjdkdN-zZ6nM
aș zice să o instalați 'băbește', în partiția C. după ce s-a instalat, mergem în ‘C:\Flashtool\drivers’ (dacă e in C, bineînțeles), dublu click pe Flashtool-drivers.exe și instalăm driverele, mai exact primele două:
[ https://i.postimg.cc/R0R25PLr/drivers.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
cât telefonul este încă pornit, ar trebui sa activăm USB Debugging din Developer options (dacă nu este deja)
după cum scrie și în tutorialul celor de la xperiablog.net, ar fi bine ca până să începem operațiunea, telefonul să mai fi fost deja conectat la PC, asta să ne asiguram că Windows-ul îl recunoaște.

după ce am terminat cu Flashtool și cu driverele, trebuie să descărcăm firmware-ul în sine.
aici, din nou, aveți doua opțiuni: fie folosiți XperiFirm din Flashtool, fie folosiți cloud-ul meu (doar daca aveți și voi tot H3113. dacă nu, folosiți cu încredere XperiFirm. software-ul descărcat de XperiFirm este localizat în 'C:\Users\userulTău\.flashTool\firmwares\Downloads').
firmware -> https://mega.nz/#!i5...Tr_BkvlKtsCDhks (firmware-ul folosit de mine este Central Europe 1)
mergem undeva în PC (eu m-am dus pe Desktop) și facem un folder în care să lucrăm (eu l-am numit forFlash). în acel folder extragem conținutul celor doua arhive: firmware-ul și tool-ul Newflasher
[ https://i.postimg.cc/Fs1ffRP8/1.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Newflasher se descarcă de aici -> https://mega.nz/#!D5...v3nOZxx85Cj9tjw
când intrăm in folder, trebuie sa avem direct fișierele, nu trebuie ca fișierele să fie intr-un subfolder.
după cum spunea și colegul mai sus, a instalat update-ul fără să mai șteargă anumite fișiere (fișierele .TA). eu l-am instalat în ambele moduri, și cu acele fișiere .TA dar și fără ele. a fost la fel, dar eu aș recomanda să instalați software-ul întreg, fără să ștergeți nimic. dacă ștergem fișierul 'userdata_X-FLASH-CUST-18AE', atunci datele se vor păstra. dacă nu, datele se vor sterge. (eu am ales să le șterg)
după ce am facut așazisele modificări în folderul firmware-ului, cu un CTRL+A copiem tot ce se află in folderul firmware-ului (în cazul de față în folderul 'H3113_Customized CE1_1312-1452_50.2.A.0.352_R1B') și dăm Paste in folderul 'Newflasher'.
[ https://i.postimg.cc/FKqZd8mX/image.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://i.postimg.cc/bvKxNnHz/image.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
nu cred că ar avea importanță dacă, copiem din folderul cu software in cel cu Newflasher sau invers, ideea e că Newflasher flash-uiește tot ce se află lângă el in folder. în poze am dat highlight la fișierele Newflash-erului ca să se poată evidenția de celelalte.

după toate astea, conectăm un cablu USB (de încredere, și de preferat să fie direct in placa de bază) și ne pregătim să conectăm telefonul: introducem cablul în telefon ținând apăsat constant pe butonul de volum jos până se aprinde led-ul de culoare verde si rămâne așa, după care eliberăm butonul.
deschidem 'newflasher.exe' și o să vedem un command prompt. scriem 'n' și apăsăm enter.
[ https://i.postimg.cc/bYRVTQXG/Sony-Xperia-Newflasher-Guide-10-640x399.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

la următorul optional step aceeași procedură, scriem 'n' și apăsăm enter.

[ https://i.postimg.cc/1RYwstwC/Sony-Xperia-Newflasher-Guide-11-640x399.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

progrămelul va începe să scrie softul

[ https://i.postimg.cc/JhPtx6Q6/Sony-Xperia-Newflasher-Guide-12-640x399.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

după ce totul este gata, Newflasher va afișa mesajul “You can disconnect your device when you close newflasher.exe“. apăsăm orice tastă să inchidem progrămelul și deconectăm telefonul, după care îl pornim și cam asta e tot. imediat după animația de boot o sa fie un black screen pentru câteva secunde, dar totul e ok.

[ https://i.postimg.cc/hvFr4t77/Sony-Xperia-Newflasher-Guide-13-640x399.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

într-un final, update-ul la Pie arată ca în imaginile atașate. :)

Attached Files


Edited by cataversi, 14 April 2019 - 18:05.


#184
Klamatiel

Klamatiel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 07.09.2007
Multumim pentru tutorialul extins Posted Image

Edited by Klamatiel, 14 April 2019 - 18:17.


#185
Octavianstefan87

Octavianstefan87

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 06.08.2017

View Postcataversi, on 14 aprilie 2019 - 17:59, said:

pânã într-un final am decis sã instalez update-ul la Pie folosind metoda pe care @Klamatiel mi-a recomandat-o (Newflasher). inițial am vrut cu Flashtool, dar metoda asta nu prea funcționeazã.
pentru cei care nu au primit update-ul, voi scrie mai jos, în detaliu, pașii pe care i-am urmat.

ca observație: am XA2 modelul H3113 single sim și am folosit Windows 10.

prima și prima oarã se instaleazã aplicația flashtool-0.9.25.0-windows. se descarcã ori de pe site-ul ei, ori de pe cloud-ul meu, unde am uploadat-o chiar eu acum cateva minute.
site-ul ei -> http://www.flashtool.net/downloads.php
cloud-ul meu -> https://mega.nz/#!Ks...bitmjdkdN-zZ6nM
aș zice sã o instalați 'bãbește', în partiția C. dupã ce s-a instalat, mergem în ‘C:\Flashtool\drivers’ (dacã e in C, bineînțeles), dublu click pe Flashtool-drivers.exe și instalãm driverele, mai exact primele douã:
[ https://i.postimg.cc/R0R25PLr/drivers.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
cât telefonul este încã pornit, ar trebui sa activãm USB Debugging din Developer options (dacã nu este deja)
dupã cum scrie și în tutorialul celor de la xperiablog.net, ar fi bine ca pânã sã începem operațiunea, telefonul sã mai fi fost deja conectat la PC, asta sã ne asiguram cã Windows-ul îl recunoaște.

dupã ce am terminat cu Flashtool și cu driverele, trebuie sã descãrcãm firmware-ul în sine.
aici, din nou, aveți doua opțiuni: fie folosiți XperiFirm din Flashtool, fie folosiți cloud-ul meu (doar daca aveți și voi tot H3113. dacã nu, folosiți cu încredere XperiFirm. software-ul descãrcat de XperiFirm este localizat în 'C:\Users\userulTãu\.flashTool\firmwares\Downloads').
firmware -> https://mega.nz/#!i5...Tr_BkvlKtsCDhks (firmware-ul folosit de mine este Central Europe 1)
mergem undeva în PC (eu m-am dus pe Desktop) și facem un folder în care sã lucrãm (eu l-am numit forFlash). în acel folder extragem conținutul celor doua arhive: firmware-ul și tool-ul Newflasher
[ https://i.postimg.cc/Fs1ffRP8/1.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Newflasher se descarcã de aici -> https://mega.nz/#!D5...v3nOZxx85Cj9tjw
când intrãm in folder, trebuie sa avem direct fișierele, nu trebuie ca fișierele sã fie intr-un subfolder.
dupã cum spunea și colegul mai sus, a instalat update-ul fãrã sã mai șteargã anumite fișiere (fișierele .TA). eu l-am instalat în ambele moduri, și cu acele fișiere .TA dar și fãrã ele. a fost la fel, dar eu aș recomanda sã instalați software-ul întreg, fãrã sã ștergeți nimic. dacã ștergem fișierul 'userdata_X-FLASH-CUST-18AE', atunci datele se vor pãstra. dacã nu, datele se vor sterge. (eu am ales sã le șterg)
dupã ce am facut așazisele modificãri în folderul firmware-ului, cu un CTRL+A copiem tot ce se aflã in folderul firmware-ului (în cazul de fațã în folderul 'H3113_Customized CE1_1312-1452_50.2.A.0.352_R1B') și dãm Paste in folderul 'Newflasher'.
[ https://i.postimg.cc/FKqZd8mX/image.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://i.postimg.cc/bvKxNnHz/image.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
nu cred cã ar avea importanțã dacã, copiem din folderul cu software in cel cu Newflasher sau invers, ideea e cã Newflasher flash-uiește tot ce se aflã lângã el in folder. în poze am dat highlight la fișierele Newflash-erului ca sã se poatã evidenția de celelalte.

dupã toate astea, conectãm un cablu USB (de încredere, și de preferat sã fie direct in placa de bazã) și ne pregãtim sã conectãm telefonul: introducem cablul în telefon ținând apãsat constant pe butonul de volum jos pânã se aprinde led-ul de culoare verde si rãmâne așa, dupã care eliberãm butonul.
deschidem 'newflasher.exe' și o sã vedem un command prompt. scriem 'n' și apãsãm enter.
[ https://i.postimg.cc/bYRVTQXG/Sony-Xperia-Newflasher-Guide-10-640x399.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

la urmãtorul optional step aceeași procedurã, scriem 'n' și apãsãm enter.

[ https://i.postimg.cc/1RYwstwC/Sony-Xperia-Newflasher-Guide-11-640x399.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

progrãmelul va începe sã scrie softul

[ https://i.postimg.cc/JhPtx6Q6/Sony-Xperia-Newflasher-Guide-12-640x399.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

dupã ce totul este gata, Newflasher va afișa mesajul “You can disconnect your device when you close newflasher.exe“. apãsãm orice tastã sã inchidem progrãmelul și deconectãm telefonul, dupã care îl pornim și cam asta e tot. imediat dupã animația de boot o sa fie un black screen pentru câteva secunde, dar totul e ok.

[ https://i.postimg.cc/hvFr4t77/Sony-Xperia-Newflasher-Guide-13-640x399.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

într-un final, update-ul la Pie aratã ca în imaginile atașate. :)

Salut, pentru a beneficia de volte si vowifi de la orange ce varianta de soft ar fi mai buna? In prezent am 1312-1461-R1B. Nu seamãnã cu nici una din tabel

#186
Klamatiel

Klamatiel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 07.09.2007
1312-1461 e Vodafone. RXX se schimba teoretic. Din ce vad, a primit deja update la 9. Probabil CE1 sau "portocala" daca e asa, dar orange n-a scos inca.

Attached Files


Edited by Klamatiel, 18 April 2019 - 07:27.


#187
Octavianstefan87

Octavianstefan87

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 06.08.2017

View PostKlamatiel, on 18 aprilie 2019 - 07:22, said:

1312-1461 e Vodafone. RXX se schimba teoretic. Din ce vad, a primit deja update la 9. Probabil CE1 sau "portocala" daca e asa, dar orange n-a scos inca.
Cu CE1 mai sunt instalate toate aplicatiile gen amazon, avg si alt bloatware?  As vrea sa scap de astea preinstalate.

#188
beavis03

beavis03

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,576
  • Înscris: 10.04.2009
https://www.emag.ro/...k/pd/DX7649BBM/

950 lei

#189
Klamatiel

Klamatiel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 07.09.2007
@Octavianstefan87 : da, ca asa vin. Ce vrei tu e un ROM bazat AOSP, care e doar Android stock. Eu le-am dat disable.

#190
Octavianstefan87

Octavianstefan87

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 06.08.2017
Pe partea root si instalare custom rom cum sta?

#191
Klamatiel

Klamatiel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 07.09.2007
Are recovery, root si custom rom. Inca nu m-am bagat in ele. Dar ai Sailfish, LineageOS si Sony AOSP.

#192
searcher8206

searcher8206

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,220
  • Înscris: 21.06.2009

View PostKlamatiel, on 19 aprilie 2019 - 19:49, said:

Are recovery, root si custom rom. Inca nu m-am bagat in ele. Dar ai Sailfish, LineageOS si Sony AOSP.
Dintre astea 3 doar Lineage e pentru necunoscatori si gratuit.
As adauga Resurection remix care vine si cu root, cel putin la Z5 compact, probabil si la XA2, se pot face multe reglaje la procesor, display, ram si placa video chiar si reglarea tensiunii de alimentare disponibila pentru un anumit tip de kernel. Nu ma pricep prea bine dar la z5 compact anumite setari ajuta sa nu imi mai manance bateria
La XA2 inschimb, stock ROM mi se pare aproape ireprosabil, telefonul fiind si in garantie, nu m-as baga acum, poate dupa ce dispare suportul si se duce garantia. Probabil peste un an da, daca va apare vreun ROM stabil la Android 10, 11

#193
Octavianstefan87

Octavianstefan87

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 06.08.2017

View Postsearcher8206, on 22 aprilie 2019 - 09:07, said:


Dintre astea 3 doar Lineage e pentru necunoscatori si gratuit.
As adauga Resurection remix care vine si cu root, cel putin la Z5 compact, probabil si la XA2, se pot face multe reglaje la procesor, display, ram si placa video chiar si reglarea tensiunii de alimentare disponibila pentru un anumit tip de kernel. Nu ma pricep prea bine dar la z5 compact anumite setari ajuta sa nu imi mai manance bateria
La XA2 inschimb, stock ROM mi se pare aproape ireprosabil, telefonul fiind si in garantie, nu m-as baga acum, poate dupa ce dispare suportul si se duce garantia. Probabil peste un an da, daca va apare vreun ROM stabil la Android 10, 11

Bine de stiut. Cei care aveti telefonul de mai mult de 3-6 luni, cam cate updateuri ați primit?

#194
Klamatiel

Klamatiel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 07.09.2007
Eu fac un an de cand il am, a avut cam 4-5 updateuri? pe acolo. Aici includ si cele de securitate si cel major, Android 9.

Edited by Klamatiel, 23 April 2019 - 00:53.


#195
searcher8206

searcher8206

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,220
  • Înscris: 21.06.2009
Pai Android Pie va fi ultimul update major. Probabil vor mai fi 2 de securitate si, in cel mai bun caz, unul pentru diverse imbunatatiri minore, ceva de genul 9.1. Deci, prin vara, cam gata cu suportul, telefonul e aparut la inceputul lui 2018, la middle 18 luni se ofera suport.
SI nici nu au interesul sa ofere mai mult suport, scopul e sa cumperi altul, la anul in timpul asta cu siguranta va fi pe piata un middle cu functii asemanatoare cu XZ2 doar ca la o treime din pret. Cel putin XA2 e chiar un midddle reusit, eu l-am luat cu 900 de lei acum 6 luni, mai merge pastrat 1 an

Edited by searcher8206, 23 April 2019 - 08:42.


#196
sagrid

sagrid

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 408
  • Înscris: 02.02.2013
Ceva feedback cu Pie?

#197
Klamatiel

Klamatiel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 07.09.2007
Pana acum nu am de ce sa ma plang, dar am observat ca tine mai mult fara stamina activat, nu stiu de ce. Exemplu, stamina activat, pe noapte se duceau 10% din baterie, stamina dezactivat. se duce 3%.

#198
sagrid

sagrid

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 408
  • Înscris: 02.02.2013
Camera ai folosit-o? Pe alte forumuri sau raportat probleme cu filmarile 4k si claritatea pozelor.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate