Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Ce cărucior să aleg?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
murilexix

murilexix

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 759
  • Înscris: 14.03.2009
Bună ziua tuturor. Vă rog să mă ajutați cu sfaturi referitoare la cea mai bună variantă de 'sistem pentru plimbat bebele', din punct de vedere al raportului preț-calitate; nu am un buget mare, pentru a alege produsele 3 in 1 al căror preț variază între 2000 și 5000 de lei și nu știu ce să cumpăr:

1. Landou pentru primele 6 luni, după care un cărucior sport și separat un scaun auto?

2. Un port bebe pentru primele 6 luni, după care un cărucior sport 2 în 1, care să aibă scoică pretabila și pentru mașină?

La modul general, să aleg produse noi sau să încerc variante second-hand de pe Internet?

Am mai văzut pe acest forum topic-uri cu această temă, dar toate erau vechi de câțiva ani.
Sunt din Suceava, deci îmi este puțin dificil să ajung în București la vreun târg de profil.
Postați, vă rog, link-uri cu produsele pe care le-ați achiziționat online recent, dacă sunteți sau nu mulțumiți de ele.

#2
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Vorbesti de raport pret/calitate si buget dar incepi de la 2000 de lei. Pentru un carucior de deja prea mult. Daca nu cumva intentionezi sa il folosesti zi de zi timp de 10 ani crede-ma ca nu are sens cheltuiala. Stiu ca apare la inceput ideea de a face tot ce e mai bun pentru micutul tau, dar asta nu inseamna sa arunci sume neverosimile pe plastice.

Am un prieten care voia sa cumpere un scaun pentru masina si tot citind el pe net ajunsese aproape sa runce 2000 de lei pe o tampenie de-asta. I-am dat "imprumut" scaunelul pe care il aveam de la fiica mea (300-400 lei)si peste cateva zile mi-a zis ce prostie era sa faca aruncand banii si ca e foarte ok scaunul. Sunt lucruri pe care le folosesti 1-2 ani max, eu unul nu vad de ce ar merita cheltuiala. Eu am luat de pe emag un carucior 3in1. Landoul e vraja marii, on functie de anotimpul in care se naste il vei folosi 3-4 luni maxim, scoica de masina e destul de utila, la fel si caruciorul in sine.

Edited by Bylly00, 10 June 2018 - 07:33.


#3
murilexix

murilexix

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 759
  • Înscris: 14.03.2009
@Bylly00, am spus că nu am alocat un buget foarte mare, prin urmare, nu vreau sa cumpar vreun sistem x în 1 între 2000-5000 lei, ergo, am nevoie de sfaturi din partea comunității.

#4
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,980
  • Înscris: 24.02.2006
in principiu astfel de produse sunt ideale pentru achizitia sh, pentru ca au durata de utilizare relativ mica (mai ales landoul).

#5
Marius3k

Marius3k

    Rechin de stepă, "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,676
  • Înscris: 14.03.2006
3in1 SH, dacă vă plimbați mult cu mașina grijă ca baza să se plieze cât mai compact.

#6
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
Daca nu te deranjeaza ca copilul tau va sta in pishatu/voma/mizeria altui copil, absolut...

Despre scaunul de 300 de lei o sa inteleaga amicul cit de bun e in caz de accident. :first:

La carucior, problem a e foarte simpla: iei ce-ti permiti si esti dispus sa cheltui. Landoul poti sa-l fentezi cu un ham, pentru ca oricum nu-l folosesti mai mult de vreo 4-5 luni, dupa care poti trece direct la carucior. Sigur ca daca iei un carucior de 2000 de lei o sa ai si tu si copchilul o viata mult mai fumoasa decit cu un carucior de 500 de lei

La masina ai nevoie de scoica primele luni, dupa care urmeaza scaunul. Sigur ca cu cit mai ieftin si mai facut pe vapor, de sclavi, in Marea Chinei de Sud, cu atit mai bine. :lol:


#7
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,886
  • Înscris: 01.01.2010
Eu am luat scump, a fost bun, dar copilul a crescut repede si abia un an ce l-am folosit. A avut geanta, scoica si landou. Cangaroo este. Nu recomand SH, iar despre siguranta, la dimensiunile acelea, calitatea scaunului este irelevanta.

#8
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Asa e, mult mai bine sa stea copilul in pishatul lui, nu al altuia. Fiecare cu voma lui, ce naiba?

Calitatea vietii si fericirea nu stau in cat dai pe carut. Faci curse cu el sau ce? Daca pierzi cu 10 secunde mai mult sa il pliezi se termina lumea? Merita in plus banul pentru asta? Fiecare decide pentru el... Scaunul ala vine fixat cu centura de siguranta. In caz de accident nu prea vad cu ce ajuta un scaun de 2000. Are Isofix, se pune mai usor (economisesti si acolo 10 secunde - viata-i scurta).

#9
trestie-de-balta

trestie-de-balta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,505
  • Înscris: 24.01.2007
Pentru primele 5-6 luni cel mai ieftin landou e foarte, foarte bun.
Dupa varsta asta unul tip umbrela de buna calitate bate la cur cam toate sistemele 3 in 1.
La transport cu masina vei folosi o scoica in primele 8-10 luni si apoi scaun pana face copilul 135 de cm.
Si la scaune e mult de spus, dar mai ai pana acolo.
La scoica si la scaun mai ales te uiti cat e de comod pentru copil, mai ales daca faci drumuri de peste 3-5 ore.

Eu am folosit un Peg Perego Pliko 3 in 1.
A fost bun cu landou, dar cand am schimbat sa stea in fund copilul nu a mai fost comod, nici pentru el, nici pentru noi.
Nu intra in lift fara sa te chinuiesti putin, nu puteai sa-l duci cu o mana, era greu si foarte incomod sa-l urci cateva trepte.

Asa ca am cumparat unul umbrela, https://www.google.r...KHZxbB7MQsAQIPA
Asta a fost parfum, cand a iesit prima data cu el bona lui fi-miu a zis ca mai bine nu se poate.
Ea spunea din punct de vedere al usurintei in utilizare, dar mai era ceva ce ea nu a observat.
Sezutul nu e paralel cu pamantul, cum e la majoritatea scaunelelor, ci e ca la seslonguri, fundul mai jos si genunchii mai sus, iar spatarul e reglabil cat sa doarma copilul comod.

#10
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,066
  • Înscris: 06.01.2007

View PostMosotti, on 10 iunie 2018 - 09:00, said:

Daca nu te deranjeaza ca copilul tau va sta in pishatu/voma/mizeria altui copil, absolut...
Eu recomand ca hainele, landoul, cearceafurile sa fie spalate de cacat, pishat si voma. Nu e deloc OK ca copilul sa zoiasca in astea.

On topic.
Ai mei s-au nascut toamna-iarna. Si cel mai util ne-a fost la inceput landoul. Sunt mai multe feluri, dar cel mai bun e ala simplu, fara brizbrizuri, doar cu o copertina pliabila si cu sezutul reglabil, cand creste mai maricel o sa vrea sa stea mai ridicat cu capusorul sa vada si el ce-i prin lume.
Dupa vreo 6 luni, ai mei n-au mai vrut in landou cu ocazia asta am cumparat un carucior umbrela la nici mai mult, nicimai putin de 100 de lei, carucior care a fost cel mai util. E bun si la 1an jumate, spre 2 ani cand copilul inca nu merge prea mult (ca nu poate sau ca ii e lene).
Si un portbebe. Primul l-am luat de prin moluri, de le la Crocodillo parca, pe la 400lei, dar s-a dovedit a fi prost, incomod atat pentru tine ca parinte cat si pentru copil.
Al doilea l-am luat dupa studii pe forumurile straine, l-am luat de pe OLX la 100 lei. Baby Bjorn. Nu va pot spune cat de bun a fost. L-am dat mai departe la prieteni, e si acum folosit intens si laudat. Insa am vazut ca acum se gasesc, atunci nu se gaseau in Romania, deci exista varianta sa-l cumperi si nou-nout.

Cat despre SH. Eu consider ca e o optiune buna, mai ales cand produsul e de calitate. Evident ca nu iei orice rapandula veche si uzata, dar se gasesc chestii bune si pe OLX, dar mai ales de pe la prieteni.
Eu am primit o gramada de haine si chestii pe care le-am triat si folosit la copii si le-am dat mai departe. Am mai cumparat si eu, dar mai mult de drag, nu din necesitate. Si acum mai primesc hainde de pe la prieteni, desi cand copiii sunt mai mari, uzeaza hainele (si mai ales incaltarile) mai tare si nu prea mai merge chestia cu datul hainelor, poate geci de iarna, bocanci, chestii de-astea.
In fine, daca ai bani gramada, poti sa iei absolut totul nou, insa necesita destul de multi bani + umblat prin magazine. Individual, luat boarfa cu boarfa, nu e niciuna scumpa sa te sparga la dinti, dar .. se aduna, mai ales ca in primii ani de viata copilul creste repede si nu apuca sa le poarte foarte mult.
Chestia cu primitul si datul hainelor merge incepand de la primul an de viata si scade treptat pana cand copilul implineste 4 ani, cand copilul poate purta o chestie pana la uzura. Pana la 1 an, n-are cum sa uzeze hainutele, asadar ele raman  ca si noi, daca au fost de calitate si nu chinezarii din piata.
Caruciorul, desi se uzeaza pe la roti, in general mai poate fi utilizat de catre al doilea, chiar si al treilea copil. Landoul nu prea se uzeaza, dar poti face leagan din el, eu asa am facut. Cand ajungeam de la plimbare acasa, luam copilul cu tot cu landou si-l montam in carabinierele legate cu o sfoara de tavan. :D
Scoica de masina nu prea se uzeaza.
Caruciorul umbrela ajunge sa se epuizeze, ba chiar vei mai cumpara unul pentru copil, depinde de calitatea lui. Noi am avut ceva ieftin, cumparate in graba de la magazinul de cartier.

Eu n-as investi multi bani intr-un carucior sau set din asta 3in1. Desi nu le-am luat de pe OLX, acum asa as face daca as mai avea un borac, evident, daca as gasi ceva OK ca si calitate. Altfel.. ceva ieftin si functional, cu 4 roti, neaparat cu landou usor si solid, daca sa zicem ca ai deja scoica de masina.

#11
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,087
  • Înscris: 15.05.2008
masoti ai auzit de apa si dero,eu deduc ca nu
initiator cauta ceva polonez 3 in1

#12
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
Nu mai aberati, un carucior nu se poate curata la fel ca hainele. Acuma fiecare face ce vrea cu banii lui, doar n-am obligat io pe nimeni. Doar va spun ca o strategie geniala este sa cumperi un carut scump si dupa ce-l folosesti il pui pe olx si recuperezi 50-70% din bani. Practic il folosesti nou si te costa mai putin decit pe  ala care crede ca face o mare afacere :lol:

Daca nu-ti permiti asta e, da cind vad zgircomani care isi permit, da nu vor, pentru ca “nu merita”, nu pot decit sa ma amuz. Eu personal vreau sa-i ofer copilului meu cele mai bune chestii pe care mi le pot permite, asa ca daca imi permit un scaun de masina de 2000 de lei, testat ca chiar ajuta la ceva, n-o sa-i iau un scaun din Marea Chinei de Sud, rebranduit de ceva SRL din Ciorogirla, care doar arata a scaun de masina :w00t:

Idem si la carucioare sau orice altceva...

Ideea ca ieftin e bun si scump e de fitze e doar o cretinatate inventata ca sa justifice zgircenia. Eu am un portbebe Isara, vreo 400 de lei, si este nu bun, ci absolut fenomenal...

#13
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,066
  • Înscris: 06.01.2007

View PostMosotti, on 10 iunie 2018 - 18:00, said:

Eu personal vreau sa-i ofer copilului meu cele mai bune chestii pe care mi le pot permite
Aici ne deosebim fundamental.
Eu nu vreau sa-i iau copilului cele mai bune chestii ci cele mai naspa cu putinta. Restul banilor ii beau si-i joc la pacanele.

#14
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
"Ideea ca ieftin e bun si scump e de fitze e doar o cretinatate inventata ca sa justifice zgircenia"

Pe aceeasi nota pot spune si eu ca doar intr-un scaun scump scapa copilul in caz de accident e inventata ca sa justifice snobismul.

#15
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

View Postmaccip, on 10 iunie 2018 - 21:16, said:

Aici ne deosebim fundamental.
Eu nu vreau sa-i iau copilului cele mai bune chestii ci cele mai naspa cu putinta. Restul banilor ii beau si-i joc la pacanele.
De parca nu poti sparge banii pe altceva decit beutura si pakanele. Sint sigur ca ii investesti la bursa. Sau poate cumperi bitcoi. Sa fim seriosi :first:

Daca iti permiti sa-i cumperi carucior cu 1000 de lei sau cu 2000 de lei si ii cumperi o janghina cu 300 de lei, ne deosebim fundamental si nu trebuie sa te prefaci ca ii oferi tot ce iti permiti. Cine nu-si permite, asta e, nu inseamna ca n-ar trebui sa faca copii daca nu poate sa-i ia avioane...

View PostBylly00, on 10 iunie 2018 - 21:31, said:

"Ideea ca ieftin e bun si scump e de fitze e doar o cretinatate inventata ca sa justifice zgircenia"

Pe aceeasi nota pot spune si eu ca doar intr-un scaun scump scapa copilul in caz de accident e inventata ca sa justifice snobismul.
Ideea ca un scaun de firma testat are aceeasi functionalitate in caz de accident cu un scaun din Marea Chinei de Sud, rebranduit de un SRL din Ciorogirla, a absolut imbecila si io nu-mi mai pierd timpul cu idioti care pretind acest lucru. Scaunele alea chinezesti de 3 parale au fix aceleasi caracteristici ca o masina chinezeasca, nu tre sa-ti explic cite stele obtine o masina chinezeasca la un test european. Sau poate ca trebuie: ZERO.

Nici macar nu vorbesc de scaun "scump", vorbesc de scaun care sa nu fie ultima janghina de pe emag, vindut de Ciorogirla SRL, cum se recomanda in draci pe-aici.

Referitor la scaunele care se prind in centura, problema principala este prinderea lor incorecta, de-aia sistemul isofix este net superior, nu pentru ca e fita. S-a facut un sondaj la 4000 de masini si s-a descoperit ca 66% dintre ele aveau probleme de instalare. "Io nu gresesc niciodata, io sint destept" ar spune orice idiot de soi. Foarte bine si mult succes in continuare, cu idotii nu poti sa argumentezi :first:

Oricum aici nici nu e vorba de scaune, e vorba de carucioare, nu stiu de ce ati pomenit iar de scaune "ieftine si bune", din Marea Chinei de Sud...

Cit despre "snobism", este un cuvint des folosit de cei fara pic de simt estetic, zgircomani sau pur si simplu care nu-si permit. De obicei astia isi si imbraca copiii cu cele mai hidoase haine, da-l dreacu ca creste repede :first:


Sint curios citi din astia care nu dau bani pe "snobisme" fumeaza cite un pachet pe zi, adica 6000 de lei pe an, adica un carucior supermegaultrasnob :lol:

#16
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,066
  • Înscris: 06.01.2007

View PostMosotti, on 10 iunie 2018 - 23:55, said:

Daca iti permiti sa-i cumperi carucior cu 1000 de lei sau cu 2000 de lei si ii cumperi o janghina cu 300 de lei, ne deosebim fundamental si nu trebuie sa te prefaci ca ii oferi tot ce iti permiti. Cine nu-si permite, asta e, nu inseamna ca n-ar trebui sa faca copii daca nu poate sa-i ia avioane...

Pai tu ziceai ca iei ceva scump si apoi vinzi pe OLX.
Pai cui crezi tu ca vinzi pe OLX daca n-ar fi si d-astia ca mine?
Ai ramane cu paguba 100%.
Aniway, mai scade si tu la pret. La 70% nu-ti ia nimeni. Vorba ta, daca tot e sa-mi cresc copilul in voma si cacatul copilului tau, macar sa merite. Doar n-o sa iau ceva de 1400 lei de pe OLX cand pot sa iau nou la 2000 lei, hai sa fim seriosi. Scoate si tu la 600 lei.


Si in final hai sa fim seriosi, decat sa faci 1 copil sa-l cresti in carut de 2000 lei, mai bine faci 3 si-i cresti pe fiecare in carrut de 600 lei de pe OLX.
Nu banii sunt problema celor care stiu de OLX sau stiu sa umble pe net.
Curajul de a face copii.
Au impresia ca le ingroapa cariera, timpul liber, ca-i saraceste, ca tre sa le dea apartamente mostenire, aifoane la majorat.
Curaj. Pentru a face copii, iti trebuie curaj. Nu-i dracu chiar asa de negru,
Dragoste si decenta in tot. Si masura. Niste produse mai sofisticate ale vietii decat balanta castig/cheltuieli.
Si eu pot sa-i ofer fetei mele un iPad de 7000lei la o adica. Dar n-o fac. De ce? Nu vreu, nici de-al naibii.
Las-o sa invete sa stea pe un Vonino.
O sa-i iau iPad daca o sa-si mai doreasca, dar voi incerca s-o fac in asa fel incat sa nu-si doreasca neaparat. O sa incerc s-o fac sa inteleaga ca sunt si alte repere mai importante.
Normal ca o sa fac altceva in schimb. Ca nu stau sa adun bani ca harciogul, n-am facut-o niciodata. Dar nu sunt ala care "face tot ce-i posibil pentru copiii lui", cel putin nu in sensul ca "le cumpar tot ce-mi pot permite". Mi se pare un mod iluzoriu de a-ti indeplini datoria.

In fine, e offtopic, dar ideea e ca nu e rusinos ca copilul tau sa poarte ceva purtat de alt copil.
Si tot felul de chestii oversafe, overkill, overclean nu sunt bune. Adica sunt bune, dar numai sa nu-ti faci un obicei din asta. Obiceiurile, metehnele, in general nu-s bune. Sunt ale adultilor, dar lovesc si copilul  mai devreme sau mai tarziu, fara niciun drept. A-si baga degetul in cur si apoi in gura e parte din dezvoltarea normala a unui copil. La fel cu multe altele, care tin de colectivitate, imprastierea virusilor de pe jucarii sau alte chestii. Astea sunt normale.

#17
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
N-am zis nimic de purtat alte haine, alea se spala. Si noi am primit si am dat mai departe, alea care se mai puteau da, ca pe unele le-a cam maltratat.

Un carucior nu se va curata niciodata ca lumea. Al meu a supt si scaunul de masina si caruciorul de sus pina jos si e de parte de a termina cu ele. ADN-ul lui crede-ma ca e adinc infipt in fibrele alea si nu-l scoti cu una cu doua. Motivul pentru care am cumparat un carucior scump e ca n-am vrut sa suga plastic toxic chinezesc in primul rind, apoi pentru confortul lui, apoi pentru confortul meu si in cele din urma pentru ca e placut la ochi.

Cind ne-am uitat pe olx la carucioare erau cam la jumate de pret fata de unul nou sau mai mult. Idem scaune de masina

Uite asta de exemplu il am eu

https://www.olx.ro/o...html#c21a57ddc9

Pe mine m-a costat 1000 baza si 1200 scaunul, pe olx e 1450, cit e, 60%?. Folosit de "numai un copil", daca e ca al meu, si ma gindesc ca toti sint asa, ADN-ul lui e in scaun si nu vreau sa-l suga copilul meu. Simplu ca buna ziua, n-are nici o treaba cu fitzele :)

La 600 de la 2200 deja e probabil la al 3-lea copil, deja e hora de ADN-uri si atomi de pipi...

Si nu-s adeptul filozofiei "multi, da prosti", adica prefer sa fac un copil, care sa aibe de toate, decit o droaie, care sa primeasca o bucata de lemn si sa pretinda ca e masinutza. Prin ceva asemanator am trecut io, nu din cauza parintilor, ci din cauza regimului care era.

Nu e vorba de extreme de genul iPad de 7000 de lei pentru copil, e vorba de lucruri de calitate decenta care nu provin din Marea Chinei de Sud, via alibaba via Ciorogirla SRL via emag

#18
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Halal forumist. Ma faci pe mine idiot (ataca ideea, stimabile, nu persoana - asta e regula nr.1 pe orice forum) si apoi vorbesti de supt ADN :))). E buna asta, idee de injuratura, multumesc.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate