Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Recomandare cutit dezosat/transat carne
#1
Posted 09 June 2018 - 16:03
Am si eu nevoie de la voi de o recomandare si cateva pareri despre cutitul de dezosat/transat carne, adica din ce material sa fie, ce forma sa aiba.
La ce o sa fie folosit? La dezosat pulpe de pui, transat/portionat carne de porc, spata de porc. Scos pielita de pe pulpe de pui, de curcan, decupat grasimea de pe carnea de porc. |
#2
Posted 09 June 2018 - 16:17
Simplu
Sa fie cu lama din otel si maner foarte aderent. Pentru utilitate crescuta ar trebui sa ai mai multe cutite cu lama de mai multe lungimi - 12cm, 13cm, 15cm etc. - Victorinox sunt OK dar si ZWILLING sau Dixon care au lame flexibile deci foarte utile |
#4
Posted 09 June 2018 - 16:38
+ascutit la un unghi de 15 grade(cum sunt cele pentru filetat) si o sa iti fie frica sa tai cu el. Cutitul in sine conteaza din punct de vedere al fiabilitatii( cat de des trebuie sa il ascuti), dar ceea ce il face cu adevarat folositor nu e e aliajul din care e facut ci unghiul de ascutire.
PS: Pt ce ai tu nevoie eu imi fac treaba cu orice cutit de bucatarie ascutit la unghi de 20 de grade. PS2: Daca poti taia hartie cu el, poti dezosa orice . Edited by Serafim606, 09 June 2018 - 16:39. |
#5
Posted 09 June 2018 - 16:48
"relativ lata" e ceva prea relativ zis... unii ar zice ca trebuie ingusta. dai o cautare pe net "cutit dezosat" si vei gasi destule imagini. majoritatea sunt curbate spre varf si un pic flexibile, cu lungimi de cca 15 cm. poate or fi niste bucatari profesionisti printre noi, ei ar trebui sa stie cel mai bine.
|
#6
Posted 09 June 2018 - 17:03
Alea marca TEFAL de la altex nu sunt bune ? Vreau sa imi cumpar si eu unul cand prind transport gratuit.
|
#7
Posted 09 June 2018 - 17:03
Naijax, on 09 iunie 2018 - 16:17, said:
Pentru utilitate crescuta ar trebui sa ai mai multe cutite cu lama de mai multe lungimi - 12cm, 13cm, 15cm etc. - Victorinox sunt OK dar si ZWILLING sau Dixon care au lame flexibile deci foarte utile Lui Argent, un cutit de 19 lei i se pare scump iar tu ii recomanzi zwiling ? Argent, on 09 iunie 2018 - 15:44, said:
Vazui in auchan 19 lei un cutit de dezosat dar imi dadea bugetul peste capat. Am uitat sa pun linkul https://forum.softpe...4#entry23033088 Edited by Paz, 09 June 2018 - 17:08. |
#8
Posted 09 June 2018 - 17:06
Exact, pt dezosat pt lama ingusta. La transat poate lama mai lata.
|
#9
Posted 09 June 2018 - 17:06
Asa e, cutitul pentru dezosat trebuie sa fie ingust, foarte ascutit si usor curbat la varf. Am gasit la metro si nevasta-mea e foarte multumita la bucatarie.
|
#10
Posted 09 June 2018 - 17:07
Iti trebuie lama ingusta, sa o manevrezi usor pe langa oase, suficient de lunga sa ajungi peste tot. Acum depinde ce si cum lucrezi, cat de mari sunt bucatile.
De le ai deja taiate si isi colo un os, nu te complici cu cutit specializat. Lucrezi mult, carcase etc. Clar ca vrei cutit bun, lama usoara sa nu oboseasca mana etc. |
|
#11
Posted 09 June 2018 - 17:09
Naijax, on 09 iunie 2018 - 16:17, said:
Simplu Sa fie cu lama din otel si maner foarte aderent. Pentru utilitate crescuta ar trebui sa ai mai multe cutite cu lama de mai multe lungimi - 12cm, 13cm, 15cm etc. - Victorinox sunt OK dar si ZWILLING sau Dixon care au lame flexibile deci foarte utile MarianG, on 09 iunie 2018 - 16:26, said:
lama relativ lata, lungime 15-20 cm Serafim606, on 09 iunie 2018 - 16:38, said:
+ascutit la un unghi de 15 grade(cum sunt cele pentru filetat) si o sa iti fie frica sa tai cu el. Cutitul in sine conteaza din punct de vedere al fiabilitatii( cat de des trebuie sa il ascuti), dar ceea ce il face cu adevarat folositor nu e e aliajul din care e facut ci unghiul de ascutire. PS: Pt ce ai tu nevoie eu imi fac treaba cu orice cutit de bucatarie ascutit la unghi de 20 de grade. PS2: Daca poti taia hartie cu el, poti dezosa orice . nlcian, on 09 iunie 2018 - 16:48, said:
"relativ lata" e ceva prea relativ zis... unii ar zice ca trebuie ingusta. dai o cautare pe net "cutit dezosat" si vei gasi destule imagini. majoritatea sunt curbate spre varf si un pic flexibile, cu lungimi de cca 15 cm. poate or fi niste bucatari profesionisti printre noi, ei ar trebui sa stie cel mai bine. M-am ofticat cu cutitele mele care se miscau in gol si mai ca imi era frica ca ma tai singur. |
#12
Posted 09 June 2018 - 17:11
Mosule, am avut momente cand bagam la congelator 5 porci pe an. Nu ai nevoie de cutit cu forma speciala. Ia ce ai in casa, ascutit sa fie. Indemanarea nu tine de forma cutitului.
|
#13
Posted 09 June 2018 - 17:18
TruculMagic, on 09 iunie 2018 - 17:03, said:
Alea marca TEFAL de la altex nu sunt bune ? Vreau sa imi cumpar si eu unul cand prind transport gratuit. Paz, on 09 iunie 2018 - 17:03, said:
Lui Argent, un cutit de 19 lei i se pare scump iar tu ii recomanzi zwiling ? Am uitat sa pun linkul https://forum.softpe...4#entry23033088 argentum, on 09 iunie 2018 - 17:06, said:
Exact, pt dezosat pt lama ingusta. La transat poate lama mai lata. Labelleepoque, on 09 iunie 2018 - 17:06, said:
Asa e, cutitul pentru dezosat trebuie sa fie ingust, foarte ascutit si usor curbat la varf. Am gasit la metro si nevasta-mea e foarte multumita la bucatarie. argentum, on 09 iunie 2018 - 17:07, said:
Iti trebuie lama ingusta, sa o manevrezi usor pe langa oase, suficient de lunga sa ajungi peste tot. Acum depinde ce si cum lucrezi, cat de mari sunt bucatile. De le ai deja taiate si isi colo un os, nu te complici cu cutit specializat. Lucrezi mult, carcase etc. Clar ca vrei cutit bun, lama usoara sa nu oboseasca mana etc. Serafim606, on 09 iunie 2018 - 17:11, said:
Mosule, am avut momente cand bagam la congelator 5 porci pe an. Nu ai nevoie de cutit cu forma speciala. Ia ce ai in casa, ascutit sa fie. Indemanarea nu tine de forma cutitului. |
#14
Posted 09 June 2018 - 17:46
Asta :
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/rqf38_DIc2Y?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by Supermax, 09 June 2018 - 17:46. |
#15
Posted 09 June 2018 - 18:39
Argent, on 09 iunie 2018 - 17:18, said: Daca este ceva de calitate plusez la buget. Ok, acum imi e clar. Sa-ti dau si eu un sfat. Alege o tara din vest la care cunosti mai bine limba, mergi pe amazonul de acolo, cauta produsul care te intereseaza, si alege-l in functie de ratingurile celor care au cumparat si au fost satisfacuti. Asa e cel mai dificil sa gresesti. Edited by Paz, 09 June 2018 - 18:40. |
|
#16
Posted 09 June 2018 - 18:49
Supermax, on 09 iunie 2018 - 17:46, said:
Asta : [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/rqf38_DIc2Y?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Si vorba aia... am deja polizor de banc. Paz, on 09 iunie 2018 - 18:39, said:
Ok, acum imi e clar. Sa-ti dau si eu un sfat. Alege o tara din vest la care cunosti mai bine limba, mergi pe amazonul de acolo, cauta produsul care te intereseaza, si alege-l in functie de ratingurile celor care au cumparat si au fost satisfacuti. Asa e cel mai dificil sa gresesti. |
#17
Posted 09 June 2018 - 19:00
Argent, on 09 iunie 2018 - 18:49, said:
Nu stiu daca pentru 2 pulpe si ceva carne de porc merita sa cumpar o asemenea masina. Si vorba aia... am deja polizor de banc. Si vrei sa ma aleg cu dosar penal ca am comandat cutite online? Sa zic ca am vazut la vama ca nu ai voie sa comanzi cutite. Ideea e ca de acolo alegi marca si modelul potrivit pt tine. Pe urma cauti si cumperi unde vrei. Serafim606, on 09 iunie 2018 - 17:11, said:
Mosule, am avut momente cand bagam la congelator 5 porci pe an. Nu ai nevoie de cutit cu forma speciala. Ia ce ai in casa, ascutit sa fie. Indemanarea nu tine de forma cutitului. |
#18
Posted 09 June 2018 - 19:18
dick profesionale. orice ai lua ai nevoie obligatoriu de masat/ascutitor profi daca vrei sa faci treaba altfel nu faci nici juma de porc si te lasa taisul...pe la macelariicare chiar lucreaza la maxim 5 min se trece fiecare lama prin scula de indreptat taisul de cateva ori plus ceva masat...
a si sa nu uit...o manusa cu ochiuri de otel e sfanta daca vrei sa te feresti de surprize neplacute... |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users