Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Lacul Sf.Ana

Alternativa pentru Bitlocker

Becuri LED fiabile

Afisare info website dreapta la c...
 Zgomote cuidate PC. Sa fie de la ...

Avast Safezone Browser - s-a inst...

Problema transfer fișiere pe...

Cu cat poate fi mai scumpa o casa...
 Cablu prelungire videoproiector B...

A Quiet Place - 2018

Providerii meteo Android?

Minciuni si manipulare enel
 Scrisoarea celor sase ....

Panbalcanismul o posibila ideolog...

internet la tara

Mxhost - VPS
 

Instaled memory 10 GB/usable 6 GB

- - - - -
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#1
Warchild04021975

Warchild04021975

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 27.11.2016
Salutare,
My Computer properties imi arata ,,Instaled memory 10 GB/usable 6 GB''.Am incercat toate variantele,pornire cu fiecare placuta pe rand,detin 3 placute a cate 2 gb si una de 4 gb.Functioneaza toate in orice slot.
Incercat  cu msconfig,restart,nu functioneaza.Nu stiu ce sa-i mai fac.Vreo idee?

Attached Files

  • Attached File  1.PNG   8.88K   70 downloads
  • Attached File  2.PNG   14.07K   71 downloads


#2
ChemTeacher

ChemTeacher

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,078
  • Înscris: 26.05.2007
Despre ce laptop / sistem PC este vorba?

#3
feribalint

feribalint

    Il Consigliere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,237
  • Înscris: 24.05.2010
Sper ca nu intreb o prostie, dar Windows 7 de care este este pe 32 sau 64?
Parca pe 32 nu arata toata capacitatea RAM-ului.

#4
Fane

Fane

    membru pasiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,473
  • Înscris: 05.06.2002
n-o fi placa video integrata?

#5
Warchild04021975

Warchild04021975

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 27.11.2016
Sistem Desktop:
MB: ASUS P7P55D-E PRO
CPU: I5 760
RAM: 10 GB DDR3
GPU: MSI R9 380
SSD: SAMSUNG 850 EVO
Imi arata ca am instalat fizic 10 GB ,dar nu recunoaste decat 6 GB,e prima data cand patesc asa ceva.
Windows 7 Home Premium 64 bit

Edited by Warchild04021975, 06 June 2018 - 19:19.


#6
Mizu

Mizu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,054
  • Înscris: 10.12.2006
Pune un Linux Live CD si vezi daca e la fel.
Upgrade la BIOS.

#7
tEo

tEo

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,718
  • Înscris: 25.01.2002
@feribalint
un windows 32 biti arata intr-adevar, sub 4 gb de ram. in nici un caz 6 gb

@Warchild04021975
fa un stick bootabil cu memtest sau cu un linux. in primul caz testezi placutele de memorie, in al 2-lea caz, vezi cit raporteaza linuxul...

#8
Paz

Paz

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,240
  • Înscris: 29.04.2018

View Postferibalint, on 06 iunie 2018 - 19:17, said:

Sper ca nu intreb o prostie, dar Windows 7 de care este este pe 32 sau 64?
Parca pe 32 nu arata toata capacitatea RAM-ului.
Daca ar fi de 32, i-ar vede doar 4 Gb.

Cred ca am vazut placi de baza care "vedeau" doar ram-uri de aceeasi marime. Sau mergeau toate la nivelul celei mai mici.

#9
lowly

lowly

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 17.11.2012

View PostWarchild04021975, on 06 iunie 2018 - 19:06, said:

Salutare,
My Computer properties imi arata ,,Instaled memory 10 GB/usable 6 GB''.Am incercat toate variantele,pornire cu fiecare placuta pe rand,detin 3 placute a cate 2 gb si una de 4 gb.Functioneaza toate in orice slot.
Incercat  cu msconfig,restart,nu functioneaza.Nu stiu ce sa-i mai fac.Vreo idee?
Verifica daca ramii de doi nu sunt single channel si cel de patru este dual channel, am avut fix aceeasi problema, poti posta seriile de la fiecare placuta.. (le gasesti folosind cpu-z)

#10
alamic05

alamic05

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 197
  • Înscris: 31.12.2008
asta e rezolvarea

In Advanced > Uncore configuration > Memory Remap feature
Enable / disable (enabled by default)
What the manual says:
[Disabled] - Do not allow remapping of memory
[Enabled] - Allows for the segment of system memory that was previously overwritten by PCI devices to be remapped above the total physical memory

dai un enabled si o sa vada toti :)

#11
Warchild04021975

Warchild04021975

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 27.11.2016
Acum in graba am facut un test cu Windows Memory Diagnostic: No errors
@alamic05 : Memory Remap Feature : e pe Enabled
PCI MMIO Allocation: 4Gb to 3584 mb

In poza de mai jos nu stiu exact ce inseamna Hardware reserved 4098 mb,sunt exact ce-i care-mi lipsesc :)

Attached Files

  • Attached File  1.PNG   53.82K   38 downloads

Edited by Warchild04021975, 06 June 2018 - 20:22.


#12
ChemTeacher

ChemTeacher

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,078
  • Înscris: 26.05.2007
vezi daca pricepi ceva despre modul de imperechere .

Side(s): SS - Single-sided DS - Double-sided
DIMM support:
• A*: Supports one (1) module inserted into slot A1 or B1 as Single-channel memory
configuration.
• B*: Supports two (2) modules inserted into the blue slots (A1 and B1) as one pair of
Dual-channel memory configuration.
• C*: Supports four (4) modules inserted into both the blue and the black slots as two
pairs of Dual-channel memory configuration.

Attached Files



#13
Mizu

Mizu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,054
  • Înscris: 10.12.2006
E ceva incompatibilitate acolo. Vinde-i si cumpara 4x4 identici.

#14
Warchild04021975

Warchild04021975

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 27.11.2016
@chem teacher am o placuta de 4 gb,inca doua placute de cate 2 gb de la acelasi producator si o alta placuta de 2 gb,am inteles cum e cu sloturile,dar cum stiu ce placuta in ce slot merge?
Oricum maine voi incerca in toate felurile Posted Image

Attached Files

  • Attached File  3.PNG   138.87K   12 downloads

Edited by Warchild04021975, 06 June 2018 - 21:00.


#15
ChemTeacher

ChemTeacher

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,078
  • Înscris: 26.05.2007
Citeste manualul pdf atasat !Posted Image

#16
andreic

andreic

    Superior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 77,312
  • Înscris: 07.02.2003
Home edition parca suportra 8GB ram din cate stiam, oricum nu 10... e o valoare aiurea.

#17
Warchild04021975

Warchild04021975

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 27.11.2016
@andreic Windows 7 Home Edition?

#18
Mizu

Mizu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,054
  • Înscris: 10.12.2006
Here are the upper RAM limits for the different editions of Windows 7:
Starter: 8GB
Home Basic: 8GB
Home Premium: 16GB
Professional: 192GB
Enterprise: 192GB
Ultimate: 192GB

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate