Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...
 Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi
 

Cum punem capăt obligației de a munci ?

* * * - - 12 votes
  • This topic is locked This topic is locked
3347 replies to this topic

#2233
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,463
  • Înscris: 15.06.2007

View PostBursul, on 06 iunie 2018 - 07:52, said:

LoL, si banii aia pentru venitul minim garantat sa-i produca prostii.

BTW nu ai citit cum s-a terminat saga lucrului de 6 ore in Suedia?
suedia si venezuela, doua tari model, de invidiat  

Chiar , cum s-a terminat la suedezi smecheria?

View PostPlatonX, on 14 mai 2019 - 13:11, said:

De ce sa ai ? Pentru ca sa nu ajungi la 65 de ani si sa nu ai pensie. Ce faci atunci, ceri de la altii, ceri de la stat ?
aia care stau pe ajutor social toata viata, mai primesc si pensie? Sau cum?

View PostPSC, on 14 mai 2019 - 13:21, said:

Hai, nu te supăra pe mine. Nici nu fac mișto, nici nu trollez.
Cu toții avem aceleași șanse la naștere. Fix aceleași.
Evident, sunt factori hotărĂątori cei menționați de tine (colibă, sărăcie vs. maternitate privată), dar șansele fiecăruia dintre noi sunt exact aceleași, Ăźn momentul nașterii.
Nașterea, de fapt, este un fenomen mult mai complex decĂąt ceea ce pare a fi; și asta, fiindcă vedem numai la suprafață, fiindcă ne rezumăm numai la ceea ce poate fi cuantificat.
Dar există mulți alți factori, care se pot rezuma sub o denumire colectivă: karma.
Karma este hotărĂątă, Ăźn principal, de părinți - și nu de colibă sau de maternitatea privată.
Nou-născutul nu are cum influența karma, cu ea se naște. Poate, Ăźnsă, să influențeze karma copilului său, cu mult Ăźnainte ca el să se nască.
Mă opresc, aici, cu asta, e și offtopic.

Părinții de bani gata, care formează copilul de bani gata, Ăźi scad șansele acestuia de a reuși Ăźn viață și, Ăźn final, un astfel de copil va ajunge asistat social pe banii ălora de s-au născut Ăźn colibe și au fost isteți și au fugit de munca ce i-a nenorocit părinții.
Partea proastă a acestei chestii este aceea că acelui copil i se pune ștampila VOTAT Ăźn mĂąnă...
chiar asa. Donald Trump, a fost toata viata lui un copil de bani gata, un playboy. El nu s-a nascut sarac, tac- su era deja multimilionar. Si uite nenorocitul, a ajuns primul asistat social al sua, prim-bugetar. Si-si doneaza leafa, parca, daca nu erau zvonuri.

Ps Conteaza si educatia dobandita.

Chiar mi-ai dat o idee despre un subiect de discutii: cum sunt scolile "inalte" alea scumpe, din Elvetia, Uk, USA, de unde absolventii ies (nu toti) "cu viitorul in fata si lumea la picioare"

#2234
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View PostAlexEn, on 14 mai 2019 - 16:20, said:

Pentru unii apar probleme daca fac comparatii [...], pentru altii e doar o motivatie de a deveni mai buni.
Exact asta am spus.
Nu vreau să mă pronunţ faţă de rromi, văd destui care, din cort, au ajuns în palat, chiar dacă e unul kitsch-os. Nu comentez despre cum au reuşit. Alţii, cei mai mulţi, ne dau nouă lecţii pe drumuri cu bemveuri şi merţane, fentează legea rutieră şi mituiesc tot ce se poate mitui.
E o realizare şi asta, în opinia lor şi a altora ca ei.

În satul soacrei mele sunt doi fraţi care au pornit în viaţă fix de la aceeaşi situaţie. Unul trăieşte din ţuica oferită de unii şi de alţii şi din ajutor social, exact ca Celentano în Las Fierbinţi; Celentano nu e un personaj fictiv. Şi votează corespunzător.
Celălalt frate a plecat de nebun în Germania, cu vreo 15 ani în urmă. A spălat vase şi closete, a servit oameni la mese, între timp a învăţat câte ceva prin construcţii, a început cu gresie, faianţă, apoi ca instalator, ca electrician...
Acum are firma lui de construcţii şi încheie contracte de lucru cu diverşi oameni şi diverse companii. Face de toate. La anul ar vrea să deschidă o filială în România, dar se mai gândeşte, din cauza fiscalizării şi a altor piedici.
A trecut din căruţă la mersul pe jos, de la mersul pe jos la taxi, de la taxi la cazan second hand, din cazan în BMW nou şi acum are Lexus nou, un SUV full option de ţi-e şi milă să-l atingi.

Deci, se poate, indiferent de situaţii. Totul e să ştii ce vrei de la viaţă cât mai de timpuriu posibil. Şi să nu-ţi creezi modele false.

Atât timp cât ai două mâini, două picioare şi un cap deasupra gâtului, ai toate şansele să te realizezi, chiar dacă eşti bogat sau sărac, indiferent unde te naşti şi cine ţi-e părinte.
Cei care ajung infirmi pierd multe şanse, din păcate. Dar acelea sunt cazuri speciale, însă deloc de neglijat.

Eu însumi am ratat multe oportunităţi, fie din naivitatea vârstei, fie din comoditate, fie din alte cauze. Ştiu că le-am ratat, ştiu că dacă aş fi fost niţel mai berbec şi m-aş fi repezit în ziduri aş fi doborât câteva.
Dar degeaba ştiu, acum. Trebuia să fi ştiut atunci. M-am complăcut, m-am plafonat şi acum nu pot să-mi hotărăsc singur obligaţia de a munci. Sunt obligat şi asta e.
Mai am la dispoziţie vreo 5 ani, la finalul cărora aş putea să muncesc scriindu-mi singur contractul de muncă şi nu semnând ce scriu alţii. Numai de mine depinde asta.
Dacă reuşesc să mă rup din comoditatea unui loc de muncă sigur şi plătit suficient (nicidecum bine), poate că voi reuşi, cu condiţia să fac niţeluş foamea. Dacă nu reuşesc, voi fi obligat să muncesc.

#2235
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,920
  • Înscris: 18.12.2007
Ai dat un exemplu dar nu inseamna ca ne nastem toti cu aceleasi sanse.
Daca vrei sa zici ca toti cei nascuti din aceeasi parinti au aceleasi sanse as putea intelege. Dar, cata vreme vorbim despre diferente sociale si intelectuale medii si majore, deja cineva 'a furat' startul.

#2236
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,463
  • Înscris: 15.06.2007
Nu e suficient sa vrei,trebuie sa vrei suficient.
A vrut ala cu nume italian  sa faca pe chirurgul, fara scoala? A reusit.
Becali, si multi altii, au ajuns de la stana in parlament si au iesit prin puscarie.
Mai erau niste ministri care in perioada revolutiei, erau chelneri de meserie sau alte calificari marete.
Mai intra in ecuatie si soarta, karma, sansa, oportunitatea. Voi credeti ca acum 10 ani Iohannis visa ca va ajunge presedinte?  Nici nu-si propusese in planuri. Conjuctura,alinierea planetelor si uite..

Edited by tfmercedez, 15 May 2019 - 16:48.


#2237
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Problema nu ar fi fiindcă 'a furat startul'. Ci ar fi dacă ştie că 'a furat startul' şi nu face nimic să recupereze la fiecare tur câte o jumătate de tur.
Eu, de exemplu. Sunt "too old to rock'n'roll, too young to die". Dacă mă refer la rock'n'roll, cu mult efort aş fi fost acum departe. Cât despre die... nimeni nu-şi vede capătul aţei de pe mosor până nu ajunge lângă mosor.
Dacă mi s-ar da o a doua şansă - şi câţi dintre noi n-au spus asta măcar de 2 ori în viaţă? - şi mi s-ar da un fel de restart, să pot să o iau de la faza de sugar (bebeluş, nu altceva Posted Image ) aş cam şti ce să fac ca să nu-mi iau iarăşi ţepele pe care mi le-am luat în viaţă.
Dar, cel mai important, aş face totul numai după capul meu, nu după al altora. N-aş mai asculta "sfaturi" pe care le dau alţii, generoşi, fără ca ei să le urmeze.

În general, părinţii vor de la copilul lui să ajungă, în viaţă, ceea ce n-au reuşit ei să ajungă. Nu contează ce vrea sau nu vrea copilul, el trebuie să facă aşa fiindcă "aşa a zis mami/tati", nu din alt motiv. De parcă mami şi tati au fost super-eroi, nu oameni - ei n-au greşit...

View Posttfmercedez, on 15 mai 2019 - 16:45, said:

Voi credeti ca acum 10 ani Iohannis visa ca va ajunge presedinte?  Nici nu-si propusese in planuri. Conjuctura,alinierea planetelor si uite..
Şi-au propus alţii. Au aliniat ei planetele.

#2238
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

View PostPSC, on 16 mai 2019 - 08:42, said:

Eu, de exemplu. Sunt "too old to rock'n'roll, too young to die".  

Dar, cel mai important, aş face totul numai după capul meu, nu după al altora. N-aş mai asculta "sfaturi" pe care le dau alţii, generoşi, fără ca ei să le urmeze.

În general, părinţii vor de la copilul lui să ajungă, în viaţă, ceea ce n-au reuşit ei să ajungă. Nu contează ce vrea sau nu vrea copilul, el trebuie să facă aşa fiindcă "aşa a zis mami/tati", nu din alt motiv. De parcă mami şi tati au fost super-eroi, nu oameni - ei n-au greşit...
Esti daca pleci de la o idee complet gresita ca: ' Sunt "too old to rock'n'roll, too young to die"'

Hai ca esti "pe drumul" cel bun. ;)

Copilul devine adult si decide singur ce si cum vrea sa faca, sau gresesc?

Edited by poadol, 18 May 2019 - 10:35.


#2239
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006
domnilor, vreau sa va impartasesc o revelatie. am fost plecat in ultima luna in doua tari complet diferite, plus concediul legat si zilele libere..  am constatat cat de frumoasa e viata cand te trezesti dimineata si nu ai nimic de facut..  m-am pus pentru cateva zile in pielea lui ion ion. am trait exclusivist, am comandat tot ce am poftit, am vizitat locuri frumoase si am sorbit cafeaua la terasa la 11am citind ziarul tacticos

dupa aceasta experienta, intaresc ideea ca ar trebui sa scapam definitiv de aceasta ingrozitoare corvoada numita munca. mai erau unii pe aici care spuneau ca se plictisesc daca nu fac nimic. eu intr-o luna de zile nu m-am plictisit absolut niciodata. sentimentul ala de libertate, care iti da ocazia sa iti organizezi ziua cu activitati placute sau pur si simlpu sa lenevesti undeva..  priceless

oamenii sunt zambitori si calmi. fericiti. nu se agita, nu claxoneaza, nu trag tare la jug, dolce far niente. siesta. centro benessere. dormit dupa-amiaza. plimbari. distractie. viata
din pacate de luni trebuie sa reincep munca.  horror. desi tot nimic nu voi avea de facut, sentimentul nu e acelasi. a fi captiv intr-un birou este in sine un chin. as prefera sa se implementeze "tele-munca" si sa stau macar la piscina daca nu altceva. voi ce planuri aveti cu cele 8 ore pe zi? daca ar fi posibil as vrea sa ies la pensie si apoi sa ma si angajez colaborator extern in acelasi loc, astfel as incasa si pensie si salariu si nu ar trebui sa merg la birou.

Attached Files


Edited by Flat, 18 May 2019 - 11:11.


#2240
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,741
  • Înscris: 13.09.2009
Pentru unii 8 ore pe zi sunt prea putine sa termine ce au in plan. Avand in vedere ca intr-o zi vei muri, ce lasi in urma pentru omenire ?

#2241
takillya

takillya

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,115
  • Înscris: 03.12.2005

View PostPlatonX, on 18 mai 2019 - 14:41, said:

Pentru unii 8 ore pe zi sunt prea putine sa termine ce au in plan. Avand in vedere ca intr-o zi vei muri, ce lasi in urma pentru omenire ?

probabil nimic, fiindca 99.99999999999999% din oameni nu sunt atat de speciali incat sa lase ceva in urma pentru omenire.
pe vasta majoritate nici nepotii n-o sa ne tina minte, d'apai omenirea :)))

de visat putem visa mult si bine la nemurirea sufletului si la viata fara munca, dara asa cum zice mai sus Flat, maine e luni, asa ca la munca.... :)))

#2242
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006
:))) buna asta, ce lasi in urma?
probabil datorii

ideal ar fi zero pe zero, dar din moment ce nu iti poti calcula exact data mortii, prefer sa ma bucur pana in ultima secunda de viata si nu sa ma oftic ca uite mai aveam bani in cont sa fac chestii interesante cu ei. asa ca mai bine sa fii pe minus cand mori, bancile trebuie sa mai ia si cate o pierdere in catastife din cand in cand.

#2243
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

Quote

probabil datorii

ideal ar fi zero pe zero
Ala este un ideal normal sau anormal???

Edited by poadol, 20 May 2019 - 15:42.


#2244
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,494
  • Înscris: 18.10.2011

View PostFlat, on 18 mai 2019 - 11:08, said:

domnilor, vreau sa va impartasesc o revelatie. am fost plecat in ultima luna in doua tari complet diferite, plus concediul legat si zilele libere..  am constatat cat de frumoasa e viata cand te trezesti dimineata si nu ai nimic de facut..  m-am pus pentru cateva zile in pielea lui ion ion. am trait exclusivist, am comandat tot ce am poftit, am vizitat locuri frumoase si am sorbit cafeaua la terasa la 11am citind ziarul tacticos

dupa aceasta experienta, intaresc ideea ca ar trebui sa scapam definitiv de aceasta ingrozitoare corvoada numita munca. mai erau unii pe aici care spuneau ca se plictisesc daca nu fac nimic. eu intr-o luna de zile nu m-am plictisit absolut niciodata. sentimentul ala de libertate, care iti da ocazia sa iti organizezi ziua cu activitati placute sau pur si simlpu sa lenevesti undeva..  priceless

oamenii sunt zambitori si calmi. fericiti. nu se agita, nu claxoneaza, nu trag tare la jug, dolce far niente. siesta. centro benessere. dormit dupa-amiaza. plimbari. distractie. viata
din pacate de luni trebuie sa reincep munca.  horror. desi tot nimic nu voi avea de facut, sentimentul nu e acelasi. a fi captiv intr-un birou este in sine un chin. as prefera sa se implementeze "tele-munca" si sa stau macar la piscina daca nu altceva. voi ce planuri aveti cu cele 8 ore pe zi? daca ar fi posibil as vrea sa ies la pensie si apoi sa ma si angajez colaborator extern in acelasi loc, astfel as incasa si pensie si salariu si nu ar trebui sa merg la birou.

Pt putin timp cat am lucrat la stat, acelasi sentiment l-am avut si eu. Chiar daca munca in sine nu e grea, ea nu avea niciun sens, sau ma rog, nu mare lucru. In orice caz, era facuta complicat, birocratizata, si ajungea sa fie inutila. In plus, stresul traficului etc etc.

Nu e vorba de nefacut nimic in sine, cat de a avea suficient de larg orarul incat sa iti poti organiza ziua dupa cum ai energie si chef pentru diverse activitati. Incluzand varietate, alternanta intre activitati fizice si intelectuale etc.

#2245
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006
Am cugetat și am găsit o analogie, apropo de atitudinea față de munca.

Ați fi de acord să fiți aliniati la startul unei curse, sa zicem o alergare. Sa vi se spună care sunt premiile și cât trebuie sa munciți (alergați) pentru a le câștiga. Apoi constatați că băieții de bani gata iau startul de la 2km mai în față, pe un culoar smooth cu umbra și puncte de rehidratare, iar voi trebuie să treceți prin soare și garduri și ciulini și teren noroios sau accidentat. Mai mult, deja 95% din premiu este pus deoparte pentru băiatul miliardarului care sponsorizează cursa, ți se spune că trebuie să trudesti pentru 5%. Și în fine, alaturi de voi la start mai sunt vreo 5-6 kenyeni angajați de concurenții voștri sa alerge în numele lor.
Și start! Dacă printr-o minune întreci kenienii, sari peste obstacole, te autodepășești și plin de rani și praf și transpirație îți dai duhul pe linia de sosire cu 1 sec înaintea băieților de bani gata, ți se spune că de fapt n-ai înțeles tu traseul și mai aveai de dat o tura.
Cam așa e viața și munca. Unii tot insistă, participa, ai o șansă, în loc să se alieze și să spună nu nene organizatorule această întrecere nu e corectă. Te bucuri că ajungi al 1456360-lea și mai sunt inca alte milioane în spatele tau. Ți se aruncă o ciosvârtă și esti mulțumit, zici că ai un trai decent, ce-ti trebuie mai mult? Deținătorul de capital e tot pe yacht, fericit că a scăpat de tine și că nu i-ai cerut o halca mai mare drept premiu.

#2246
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,920
  • Înscris: 18.12.2007
Deci ce vrei? De 125 de pagini te plangi ca viata e nedreapta si noi iti confirmam ca asa e, te plangi ca trebuie sa muncesti si noi iti spunem ca legal nu te poate obliga nimeni sa faci asta, te plangi ca aia bogati nu isi impart averea cu aia saraci si noi iti spunem ca, in locul lor, nici tu nu ai face asta, dovada fiind si faptul ca nu te-ai dus la vreun om al strazii sa ii dai jumatate din castigurile tale.
Mi-a scapat ceva?

Poate inchide cineva topicul asta? Ca sa tot bate apa in piua pe aceleasi idei...

#2247
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006
Mă aștept ca în loc să confirmați că viața e nedreaptă, să mă susțineți în acest demers și să faceți ceva in sensul ăsta. Un prim pas ar fi desființarea muncii, sau promovarea revoltelor sindicale, a grevelor și a încetării glorificării muncii și hărniciei intru îmbogățirea altora.

Spărgători de grevă, asta sunteți :)

#2248
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,920
  • Înscris: 18.12.2007
Incepe tu sa faci ceva in sensul asta, de exemplu: imparte-ti bunurile cu cei mai saraci decat tine. De ce tot eviti sa raspunzi la provocarea asta?

#2249
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006
care bunuri?> n-am nimic, numai datorii
in plus, pentru ca sistemul sa functioneze trebuie sa participam toti

#2250
Testosteron

Testosteron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,890
  • Înscris: 27.01.2016

View PostFlat, on 26 mai 2019 - 22:05, said:

Mă aștept ca în loc să confirmați că viața e nedreaptă, să mă susțineți în acest demers și să faceți ceva in sensul ăsta. Un prim pas ar fi desființarea muncii, sau promovarea revoltelor sindicale, a grevelor și a încetării glorificării muncii și hărniciei intru îmbogățirea altora.

Spărgători de grevă, asta sunteți :)
Esti membru P.C.R? Fan Ceausescu?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate