Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Masina de copt paine - pareri

Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...
 La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)
 sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android

Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...
 Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri

Sfat / recomandare construire aco...

Cablu analog vs digital
 

Bancomatul anului 2020

- - - - -
  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#37
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View PostKoal, on 04 iunie 2018 - 13:23, said:

Varianta lui izometric este mai simplă, doar intri în aplicație, scanezi codul generat de ATM și eventual apeși un buton de validare (deși se poate merge la pasul următor și direct după citirea codului, butonul suplimentar nu este necesar), după aceea tranzacția continuă ca orice altă tranzacție efectuată cu un card.

Cel mai eficient e sa faci toate alegerile in aplicatia pe care o ai "in palma", sa nu stai nu stiu cit la ATM/POS, sa nu stii pe unde/ce sa alegi, sa parlamentezi, etc. Ai ales cit vrei, confirmi, genereaza codul pe care il scaneaza si iti da banul. Nu e ceva ce mi-a traznit mie prin cap, asta e o implementare concreta (nu merge la ATM ci la POS, in magazine gen Penny, Real, eventual si altele nu neaparat din lanturi de-astea mari): [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/K9INss4gd-0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#38
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,985
  • Înscris: 21.08.2008
Și eu m-am gândit la asta, acum ar trebui și Mastercard/Visa și integratorii locali să vrea să implementeze așa ceva.

De fapt chiar voiam să implementez și eu o soluție care are puncte comune cu asta, doar că trebuie să o bazez pe una din soluțiile de plată existente și nu va putea lucra cu bancomatele.

Soluția din filmulețul postat de tine este foarte complicată și are niște cerințe hardware suplimentare pentru bancomate, cititorul de cod de bare.
Este de preferat să fie aleasă o soluție care să poată fi folosită la toate bancomatele existente.

În linii mari:
- după ce telefonul a citit codul de puncte generat de bancomat,
(codul respectiv corespunde tranzacției ce urmează a fi efectuată, dar și bancomatului în fața căruia ne aflăm)
- utilizatorul completează pe telefon datele tranzacției, suma de extras,
(timp în care cei care stau la coadă îl înjură că a ocupat bancomatul și se joacă pe telefon)
- datele și codul tranzacției sunt trimise către bancă pentru validare,
- dacă datele sunt corecte iar bancomatul are suficienți bani, tranzacția este executată și banii sunt eliberați,
- altfel se întoarce o eroare atât către ecranul bancomatului cât și către telefon,


--
Apropo, toate soluțiile astea nu pot elimina banii lichizi, pentru că toate se folosesc de rețeaua internet lar aceasta nu este disponibilă pretutindeni.

De asemenea este dezamăgitor că nici în ce privește cardurile de credit/debit nu există o soluție globală unanim acceptată, spre exemplu în Statele Unite nu a fost promovat chipul EMV, dar a fost impus cel contactless (deși este mai vulnerabil).
Toate inovațiile astea, inclusiv cea enunțată de mine în acest thread, deși există pe mai multe piețe nu sunt standard și prin urmare nu pot fi ușor folosite de cei care călătoresc (de fapt și aceștia sunt nevoiți să folosească și cash și să apeleze la schimbul valutar de cele mai multe ori).

Tot Mastercard și Visa ar trebui să selecteze una din soluții și să o generalizeze.

Edited by Koal, 04 June 2018 - 21:49.


#39
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Nu e nimic complicat, pe telefon daca ai setata aplicatia de banking (inclusiv autentificarea biometrica) nu dureaza mai mult de 2-3 secunde, inclusiv sa bagi suma. Dupa care intinzi telefonul cu codul ca si cum ai cumpara un pachet de tigari si iti da banii. Nu numai ca nu exista cerinte suplimentare, nici macar de POS nu e nevoie - e nevoie doar de cititorul de coduri de bare (care exista la orice magazin de afara in mod sigur). Asta e solutia pentru magazine, exact ca sa EVITE cheltuielile cu ATM-urile (si e de fapt concurenta directa). Si ATMurile oricum au cititoare optice, chiar mult mai complexe (pui factura/ordinul de plata si recunoaste tot de pe el), dar nu e pentru asta facut.

De asemenea Mastercard si Visa sint ultimii interesati sa-ti dea tie cash cumva, ei sint interesati sa platesti cu cardul astfel incit sa poata sa-si ia banii de la comerciant. Procentual, plus ca sint facute foarte bine contractele - daca vrei sa accepti carduri nu poti sa percepi comisionul extra. Daca e vreo retea de ATM-uri care-ti ia 2% din ce scoti nu o faci decit din greseala sau in caz de urgenta ca trebuie sa scoti de la colt. Daca iau de la comerciant te doare la basca, platesti si de zece ori pe zi in stinga si in dreapta cu cardul.

#40
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,985
  • Înscris: 21.08.2008
Nu există o concurență reală între POS și ATM, entitățile care le operează sunt aceleași, băncile și operatorii independenți de rețele de ATM sau POS.
De asemenea ambele implică folosirea unui instrument de plată care este legat la rețeaua globală a Mastercard/VISA, chiar dacă nu mai este vorba de un card ci de o aplicație pe telefon.

Un dezavantaj major al POS-ului este că are nevoie de un operator (casier) și nu este disponibil 24 de ore, așa cum sunt majoritatea ATM-urilor.
De asemenea la POS rareori poți obține sume mari de bani.

--

Apropo,
De ieri și până mâine are loc o conferință la Amsterdam despre modalitățile de plată curente:
https://europe.money2020.com/

#41
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View PostKoal, on 05 iunie 2018 - 08:51, said:

Nu există o concurență reală între POS și ATM, entitățile care le operează sunt aceleași, băncile și operatorii independenți de rețele de ATM sau POS.
De asemenea ambele implică folosirea unui instrument de plată care este legat la rețeaua globală a Mastercard/VISA, chiar dacă nu mai este vorba de un card ci de o aplicație pe telefon.

- dupa cum am spus nu e vorba de ATM si nu e necesar sa existe POS-ul, e o chestie in afara retelelor respective si ESTE o concurenta directa (nu intre ATM si POS ci intre banci care opereaza retele mari si cele care nu si nici nu vor sa plateasca prea mult ca sa le foloseasca) - iar banca implicata concret nu are nici un POS sau ATM. Si ca sa nu mai plateasca la altii atunci cind clientii au nevoie de bani s-au lipit (sau au creat, habar n-am daca sint jucatori principali sau doar clienti) de alt sistem total paralel

- POS-urile nu numai ca nu trebuie sa aibe nici o legatura cu Mastercard/Visa dar in Germania mai ales sint enorm de multe care nu accepta Mastercard/Visa

- ce am mai spus e ca Visa&Mastercard ar prefera sa cumperi direct de la comercianti, nu sa scoti bani din perete. O sa fie petrecere pentru ei daca dispare cash-ul, nu un motiv de suparare ca le-a disparut o parte din bizniz.

#42
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,039
  • Înscris: 09.08.2005

View Postf300, on 04 iunie 2018 - 13:19, said:

Depinde de utilizator, normal ca daca vezi telefonul ala o data pe zi ca e egal daca scoti cardul, telefonul sau un siret. Dar nu e asa, lumea e "pe telefon" oriunde, pe strada, la coada, in transportul in comun. Cersetorii, jucatorii de tenis, soferii de microbuz angajati in depasire - ca sint pe facebook sau softpedia e relativ nerelevant. Fapt e ca pentru multi treaba nu e ca scot telefonul sau scot cardul ci am telefonul deja in mina, deblocat, tot - trebuie sa bag telefonul (sau sa il las pe ceva si eventual sa-l uit acolo), sa ma caut de card sa folosesc cardul, sa bag cardul, etc.
Well... dacă motivul e să nu uite telefonul sau să nu se se despartă de el nici la bancă... merge. Așa își dă omul seama de ce e o tragedie globală cînd pică facebook juma' de oră.

#43
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Nu motivul e sa nu se desparta de telefon nici la banca nici la magazin nici mai stiu eu unde ci este o realitate ca lumea (*) nu se desparte de telefon la banca, la magazin, pe strada (si dupa cum se vede nu numai ca pieton dar si ca sofer, eventual angajat in depasire), pe terenul de sport (ca sportiv, nu ca spectator), la bar, oriunde. In anumite cazuri e ceva de condamnat nu numai moral ci si penal (si probabil se intimpla in caz ca ai pe cine sa tragi la raspundere, adca nu-i mort vinovatul) in alte cazuri nu-i decit cel mult de comentat. Oricum e o realitate care n-o sa se schimbe decit "in sensul celalalt" (adica daca o sa fie mai putina lume cu degetul pe telefon o sa fie nu pentru ca nu mai sint la moda telefoanele ci pentru ca au alte interfete mai bune prin ochi, creier sau mai stiu eu unde).

(*) "lumea" nu inseamna neaparat absolut 100% desigur.

#44
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,039
  • Înscris: 09.08.2005
N-am nimic contra telefonului ca mijloc de plată/autentificare/etc. cu o singură excepție - cînd manevrele necesare sînt prea multe. Dacă e comparabil cu scos card + tastat patru cifre e OK. Dacă nu, nu.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate