Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Caine cu apucaturi umane?

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
92 replies to this topic

#37
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,730
  • Înscris: 03.12.2005
Inteligenta si instinctul de haita nu se exclud reciproc. Cainele poate fi foarte inteligent, dar asta doar il va face si mai afurisit in felul in care urmareste obtinerea scopului urmarit.
Anumite comportamente care par simpatice la inceput, sau cand e mic, devin trasaturi extrem de enervante la animalul adult. Frecvent, multe din ele sunt cultivate voit sau accidental chiar de stapan.

Un caine nu se creste ca un om, are nevoie de reguli si limite clare si e fericit sa le urmeze. Asta face parte din natura existentei sale, la asta se asteapta. Nu e cazul aici, dar unele rase devin cu adevarat periculoase cand nu sunt conduse cu mana ferma. Malinois cred ca e cel mai bun exemplu.

#38
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 24.02.2011
Ai dat un exemplu prea de tot. Cu astia trebuie sa fii al dracului, chiar si asa se gandesc tot timpul cum sa-ti submineze autoritatea.

#39
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,730
  • Înscris: 03.12.2005
Deviem, dar nu sunt total de acord. Cainii se testeaza periodic si intre ei si pe stapani pentru stabilirea ierarhiilor. Daca vezi semnele din timp, il tii sub control mai usor. Daca nu, afli cand iti arata dintii sau te maraie si intri in panica.
Malinois, sunt de acord, nu e caine pentru orice curte. Exceleaza in ceea ce face, dar nu e animal de companie, e o unealta sau o arma, dupa caz.

#40
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,529
  • Înscris: 26.01.2010

 I2O, on 31 mai 2018 - 17:05, said:

Eu sunt curios ce face cainele cand ea si sotu ei fac amor....?
Si nu vorbesc la misto...pentru ca stim cu totii care am mai avut caini ca de multe ori ni se urcau pe picioar si dadeau din coor chiar daca ei erau caini ce traiau afara in curte si eu ma mir cum reactioneaza cainele asta care doarme cu ei in pat cand simte ca intre ei se consuma un act sexual...si nu e misto cainii chiar se excita cand vad oameni care fac sex

Ciudata curiozitatea ta dar o sa ti-o satisfac.
Il punem in cusca lui si pun o patura deasupra custii si asa stie baiatu' ca tre sa stea cuminte.  Am avut o aventura cu o matza soldata cu zgaraieturi  acum vreo 20 de ani si atunci am invatat sa nu mai las animale in camera.
Al meu a fost castrat la 6 luni si nu s-a urcat niciodata pe picioarele oamenilor. Si-a facut de cap cu salteaua lui pana pe la vreo 3-4 luni dar dupa castrare nu i-a mai ars de dat .

 kesarion111, on 31 mai 2018 - 17:11, said:

Nu l-as spala asa des, risca boli de piele. Odata cu fiecare baie distrugi si bariera pe care pielea o creeaza prin secretiile sale.

Daca pe o raza de 5 km se afla o baltoaca o gaseste imediat. Iarna asta am avut o gramada de zapada aici. Cateva zile la rand a fost soare si a apucat sa topeasca ceva zapada dupa care a dat gerul iar. Pana a inghetat baltoaca aia el si alti 2 caini intrau in apa dupa care o luau la fuga si intrau in apa iar. Am o poza cu el cu ace de gheata pe toata blana ,atat de indragostit e de apa.
Ieri au fost 20 de grade aici , nu foarte cald dar destul de cald pentru el. Eram in parc si majoritatea cainilor beau apa normal,ca toti cainii. Al meu inchide ochii , baga botul cat de mult poate in apa dupa care ridica capul rapid si reuseste sa imprastie apa pe cap si pe corp.

Cu sampon il spal cam odata pe saptamana sau de doua ori , depinde cat de mare e noroiul in care intra si cat de greu se ia. Cu apa simpla il cam spal zilnic pe burta si picioare ca altfel s-ar umple casa de nisip.



 Fane, on 31 mai 2018 - 18:10, said:

mare noroc ca e o rasa docila... chiar si asa nu sunt excluse probleme, cand se maturizeaza sexual si  instinctele o sa-i spuna sa preia conducerea haitei. poate o sa doareasca sa faca sex cu tine. desigur, intr-un mod foarte uman.

Doamne fereste , de unde le scoateti oameni buni? Daca va ziceam ca am o zebra in casa care se pupa cu girafa vecinului nu reactionati asa. Posted Image

 sandel1, on 31 mai 2018 - 18:29, said:

Faptul ca atunci cand doarme te atinge cu piciorul inseamna ca îi este frica sa nu pleci undeva si el sa nu fie pe faza si atunci si-a creat un sistem de alarma.

Majoritatea celor cu care stau de vb in parc spun la fel. E atat de atasat de mine incat ii e frica sa nu ma piarda si de aia ma urmareste peste tot. Unde ma duc eu e si el in urma mea. Culmea e ca atunci cand nu sunt acasa e bine merci fara mine.

#41
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,730
  • Înscris: 03.12.2005
Cainii se tavalesc prin tot ce gasesc ca sa ia mirosul mediului. Ii ajuta sa se camufleze la vanatoare. Sa zici mersi ca n-a gasit vreo mortaciune, dar pregateste-te si pentru ziua aia.

#42
driftking91

driftking91

    Freak on a leash

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,727
  • Înscris: 28.12.2008

 sebulbus, on 31 mai 2018 - 16:36, said:

Nu mai incercati sa atribuiti insusiri umane unui animal de haita. Nu e nimic uman la el, pur si simplu nu are un sef de haita asa ca si-a asumat el rolul.
Bine ca intre rase lab-ul nu e cine stie ce teritorial ca facea instructie cu voi.
[ https://pics.me.me/me-sit-dog-no-you-sit-me-ok-jk-5115599.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#43
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Si eu am dormit în pat cu un Presa  care avea 25 de kg la 3 luni si 80 kg la un an și două luni. Abia l-am scos din casa.  A trebuit sa-i fac camera cu pat .

Edited by JurasikMan, 31 May 2018 - 22:02.


#44
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 24.02.2011

 sebulbus, on 31 mai 2018 - 21:51, said:

Cainii se tavalesc prin tot ce gasesc ca sa ia mirosul mediului. Ii ajuta sa se camufleze la vanatoare. Sa zici mersi ca n-a gasit vreo mortaciune, dar pregateste-te si pentru ziua aia.
Sau vreun rahat ascuns prin iarbaPosted Image

#45
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,529
  • Înscris: 26.01.2010

 Dorel-Mesterel, on 31 mai 2018 - 20:01, said:

Comportamentul cainelui este normal, al prietenului/sotului si al tau nu prea. Sotul/prietenul ar fi bine sa se impuna (omeneste), ca sef de haita, iar tu ar trebui sa-l lasi sa faca asta. Tu ar trebui sa incerci sa te pozitionezi pe locul doi, e greu pentru un caine sa inteleaga asta, probabil tu vei fi pe locul trei, asta daca sotul/prietenul reuseste sa fie sef.

Ideea este ca atunci cand unul din voi (poate reusesti si tu dar lui ar trebui sa-i fie mai usor) revendica ceva (pe tine, canapea, fotoliu, mancare, etc.) cainele isi vede de treaba lui si nu voi, macar acolo ar trebui sa ajungeti.

Comportamentul nu este neaparat uman (atunci cand oamenii au bun simt), daca accepti pe cineva in gazdă acesta/aceasta ajunge uneori si in pat, insa este cu aprobarea unuia dintre voi. Adica unul dintre voi decide, nu cel din “afara”.

Comentariile rautacioase nu le lua in seama, incet incet ne civilizam si noi aici la romanica dar mai dureaza.

Pentru cei interesati, va spun eu cum e atunci cand faci dragoste si ai caine in casa, initial e cu boturi umede pe ici pe colo, daca vreti detaliez.

Pentru cei care se gandesc la sanatatea altora, mie imi e frica sa nu-i dau eu cainelui ceva, tratamentele pentru animale sunt costisitoare rau.

In fine, aveti o problema, daca nu o rezolvati acum mai tarziu va fi mai greu, daca nu va descurcati apelati la un specialist.

Cainele nu are nici o vina ca noi suntem cei care l-am pus in pat cand era mititel. Acum e obisnuit sa doarma in pat si am zis ca nu mi se pare o problema in afara de faptul ca doarme exact ca un om. Incep sa ma intreb daca a fost o idee buna sa deschid topicul asta.
Colegul meu are doi caini, unul talie mare si unul mititel si amandoi dorm impreuna cu el si sotia in pat. Seful are la fel doi caini si ambii dorm in pat. Un husky care-mi ajunge mie pana la talie doarme tot in pat cu stapanul lui. In fiecare zi ma duc in parcul de caini cu el si 99% din persoanele cu care stau de vorba spun ca dorm cu animalele in pat. Deci, nu-s singura nebuna din lume care imparte patul ca catelul.

Sunt obisnuita cu rautatile dar sincer nu ma asteptam la comentarii rautacioase aici pentru ca nu mi-a trecut niciodata prin cap ca as putea fi acuzata de zoofilie dar deh ,totul e posibil pe sofpedia :)
La specialist nu stiu daca e nevoie sa merg. Cred ca totul depinde de mine si de cum o sa ma comport in viitor fata de el.

 danv6, on 31 mai 2018 - 20:01, said:

Din cate mai tin minte, colega something00 are un labrador. Poate are niste sfaturi "din interior".
Il spalati prea des pentru sanatatea pielii lu (vezi postul #21).
Si curatul in urechi cu betisorul este cam dur. Eu curatam urechile "bestiei" cu niste discuri demachiante/vata inmuiate in apa oxigenata.
D.p.m.d.v. catelul are nevoie urgenta de dresaj. Vedeti ca labradorul de un an inca este pui.

Am explicat faza cu spalatul mai sus iar urechile le curat cu un tampon de vata imbibat intr-o solutie speciala. Pun tamponul si frec putin urechea dupa care pun un tampon uscat. Asa procedeaza medicul veterinar.

 cristip20, on 31 mai 2018 - 20:24, said:

1 Domnisoara/ Doamna. Cainele tau nu e prea intelingent, el actioneaza din instinct, vrea sa devina seful haitei.

2 P.S.
Oare de ce am impresia ca am pierdut timpul de pomana?
Colega e "indragostita" de un caine, nu va accepta nici un sfat primit aici.

3 P.S.1
Varul meu are doi ciobanesti germani, pereche, nu-i vad prea des, de 2-3 ori pe an, dar de fiecare data cind ma duc la el, cainii se bucura ca ma vad, nu-i mingai niciodata pe cap, toteauna ii scarpin sub barbie, ma joc cu ei, si niciodata nu or protestat cind le-am spus sa plece. Le dau de mincare cu mina mea, parca le e frica sa nu ma muste cind imi iau mincare din mina.
Max are 7 ani, Betty are 6 ani.

1 Din pacate cainele meu e mai inteligent si mai curat decat multe persoane. Vrea sa devina seful haitei urmarindu-ma pas cu pas sau e prea atasat de mine? Eu zic ca a doua varianta e mai de crezut dar nu exclud faza cu seful haitei.
2 Accept sfaturi de bun simt iar sugestia ca as fi indragostita de cainele meu nu e de bun simt deloc. Doar nu cumva nu stii care e diferenta dintre a te atasa de un animal si a fi indragostit de un animal. Sunt convinsa ca stii exact care e diferenta la fel cum stie si userul care m-a acuzat de zoofilie.
Am zis deja , ma asteptam la ceva rautati dar nu la genu asta.
3 Faci comparatie in cainii tai varului tau pe care-i vezi de 2-3 ori pe an si un catel pe care l-am crescut de cand avea 2 luni si am petrecut fiecare zi impreuna cu el?  Posted Image


 I2O, on 31 mai 2018 - 20:32, said:

Cainele are urechile extrem de sensibile,e o adevarata tortura sa umbli acolo
La fel si intre degetele labelor o sa vezi ca il deranjeaza foarte mult faca incrrci sa il speli
Noi trebuie sa intelegem ca ei nu au nevoie de acelasi toaletaj ca noi,adica spalat pe dinti,urechi,baie frecvent
Eu zic sa nu il speli mai de de o singura data pe luna...da stiu ca miroase...dar e caine doar are si el mirosu lui specific cum si noi avem

Sincera sa fiu si prietenul meu era la fel de ingrijorat ca il spal prea mult. Dupa ce a primit complimente de la medicul veterinar si majoritatea persoanelor care il ating si vad cat de curata si fina e blana lui a tacut din gura. Plus ca am vb personal cu medicul si mi-a zis ca atata timp cat nu il samponez zilnic e ok.
De exemplu acum pe timp de vara ne ducem cu el la plaja. Sare in Missourri fara nici o problema si sta in apa toata ziua. Seara cand ajungem acasa doar il clatesc cu apa curata ca sa iau nisipul de pe picioare si cam atat.

#46
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,529
  • Înscris: 26.01.2010

 sebulbus, on 31 mai 2018 - 21:51, said:

Cainii se tavalesc prin tot ce gasesc ca sa ia mirosul mediului. Ii ajuta sa se camufleze la vanatoare. Sa zici mersi ca n-a gasit vreo mortaciune, dar pregateste-te si pentru ziua aia.

A gasit mortaciuni de cerbi dar inca nu a venit acasa mirosind a mortaciune, Nu e timpul pierdut insa pentru ca anul asta il duce la vanatoare si-s o multime de carcase de animale prin padure asa ca ma pregatesc sufleteste demult :)

 JurasikMan, on 31 mai 2018 - 21:57, said:

Si eu am dormit în pat cu un Presa  care avea 25 de kg la 3 luni si 80 kg la un an și două luni. Abia l-am scos din casa.  A trebuit sa-i fac camera cu pat .

Si acum doarme singur fara probleme ?
Al meu are 30 kg si nu cred ca mai creste.

 sandel1, on 31 mai 2018 - 22:25, said:

Sau vreun rahat ascuns prin iarbaPosted Image

Is destui rahati in parc dar nu s-a tavalit in ei inca. Cand era mic a trebuit sa bag mana  in gura lui sa scot cativa rahatei uscati si vreo doi soricei.

#47
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018

 OriginalCopy, on 31 mai 2018 - 16:32, said:

Cainele, cel mai bun prieten al omului.
Nimic nou. Altceva?
Da, dar pisica niciodata nu ar spune unde ascunde fratele iarba.

#48
Eekstein

Eekstein

    White Supremacist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,056
  • Înscris: 28.10.2016
Cum sa manance doar mancare uscata pentru caini ? :facepalm:

#49
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Acum i-am gasit un prieten în parc si i l-am adus acasa .[attachment=2082124:20180501_164046.jpg]

#50
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,491
  • Înscris: 15.09.2010
Nu lua in seama răutățile unora. Cainele tau nu s-a maturizat mental. El se crede pui si vrea sa doarmă cu mami si tati. Labradorii se maturizează tarziu, cam pe la 3ani. Totusi ar fi bune sa-l înveți sa doarmă jos. Cumpara-i o salteluta sau un cos din burete si pune-l jos langa pat. Cand incepe sa se foiască, pui mana pe el. Eu asa am facut cu puiul de schnauzer cand l-am adus acasa si se trezea noaptea plângând dupa maica-sa. Dar avea doar 2luni si faza asta durat cred ca maxim alte 2luni. Al tau e cam mare(de varsta, nu de dimensiuni)ca sa-l mai tolerezi in pat. Totusi ar trebui sa luati niste masuri ca sa-i arătați ca e doar tolerat, nu e un drept si sa-i dati voie in pat ca o recompensa. Uite niste sfaturi pentru cei care doresc sa devina Pack-leader
http://www.cainele-m...ul-haiteib--505

#51
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,110
  • Înscris: 05.06.2002
tragand o linie dupa ce povesteste ea inclin sa cred si eu ca respectivul catel nu incearca sa domine, el e dependent de ea. dar si chestia asta nu-i una foarte normala, e ca un copil care sta numai dupa fusta mamei. invata-l si incurajeaza-l sa exploreze lumea si singur. sa-si dezvolte propria personalitate. javroii mei n-au prea mari probleme in a petrece ziua singuri prin curte si a ma cauta numai cand vor de mancare.

Edited by Fane, 01 June 2018 - 13:25.


#52
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014

 JurasikMan, on 01 iunie 2018 - 08:00, said:

Acum i-am gasit un prieten în parc si i l-am adus acasa . 20180501_164046.jpg
Vad ca-i cam grizonat pe la bot
Cati ani are?

#53
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,321
  • Înscris: 04.05.2006

 Noua_pe_site, on 31 mai 2018 - 16:26, said:

Incep prin a va anunta ca e primul meu caine asa ca daca sunteti la curent cu genul asta de comportament nu faceti prea mult misto de mine.
Rasa e chocolate lab , a implinit un an de zile pe 16 May , e jucaus si iubitor ,foarte energic si tot timpul cu chef de joaca.Uneori ma intreb daca ar fi cazul sa ma apuc sa mananc ce mananca el pentru ca mi se pare ciudat ca alearga 3 ore , doarme 10 minute dupa care vrea sa alerge iar 3 ore.
Mananca doar mancare uscata pentru caini si miroase destul de urat asa ca-s slabe sansele sa ma apuc sa impart masa cu el. Din fericire nu cunoaste gustul mancarii umane si nici nu am de gand sa ma apuc sa-l invat.

Stii ce misto e sa lasi farfuria cu friptura in sange langa el si lui sa nu-i pese de friptura ta?

Motivul pentru care am deschis subiectul este comportamentul lui care uneori ma sperie. Personal nu mi se pare normal si-s curioasa daca si prietenii vostri is la fel de umanizati precum pare al meu.

Evident, are cusca lui speciala cu saltea mai groasa decat salteaua patului meu dar am facut greseala sa-l tin in pat cand era mititel iar acum foloseste cusca doar cand vrea sa se ascunda de mine. Cum vede ca ma pregatesc sa-i curat urechile cum o taie in cusca lui. Sau cand se simte cu musca pe caciula si stie ca is suparata pe el. In rest , sta pe canapea , latra la ta'su sa se mute de pe fotoliul lor preferat ca sa stea el si doarme in pat cu noi.

Dormitul imi creeaza probleme.
Inainte dormea pe orizontala si se impingea cu picioarele in ta'su de uneori se ducea omu' sa doarma pe canapea ca nu avea loc de caine in ditamai patul king size Posted Image
Mai nou doarme pe verticala , intre noi doi cu capul pe perna mea. Daca misc perna se misca si el. De multe ori ma trezesc cu el ca pune laba superioara pe umarul meu si efectiv ma imbratiseaza. E normal asa ceva?

De cateva seri a inceput sa ma trezeasca pentru ca nu are loc sa-si puna capul pe perna mea. Imi place sa dorm cu perna imbratisata si in timp ce dorm uit de el. Pana mi-am dat seama de ce ma impinge cu botul si schiauna mi-a luat ceva vreme dar acum am invatat lectia. Ii fac loc sa-si puna capul pe perna si adorme imediat.

Seara nu se duce la culcare pana nu ma duc si eu la culcare. Deobicei adorm pe la miezul noptii dar la 10:30-11 trebuie sa ma duc in pat ca altfel sta langa mine si plange ca e obosit dar nu doarme pana nu ne ducem in pat.

Sambata sau duminica dupa ce venim din parc e obosit , nici sa mearga nu mai in stare dupa 2-3 ore de alergat impreuna cu alti caini. In loc sa doarma se tine dupa mine peste tot si pana nu ma asez pe canapea cu el nu ma lasa in pace. In felul asta ma aleg cu o ora,doua de somn ca daca ma ridic se impinge cu botul in mine si se uita cu ochi plangatori asa ca il las sa doarma si dorm si eu. Nu ma deranjeaza partea asta deloc , ba chiar imi convine ca-s la fel de obosita ca si el cand venim din parc. Totusi , e normal comportamentul asta?

Rasfatat. Nimic deosebit :)
Sa va traiasca.

 Noua_pe_site, on 31 mai 2018 - 16:49, said:

Atlceva ce ? Ai caine care se comporta la fel?



Stam la casa.Are suficient spatiu si in casa si pe langa casa iar de alergat il scot ori in parc ori mergem la plimbare cate 1-2 ore.
De aia am si deschis subiectul , mi se pare prea atasat de mine dar in afara de nebagat in seama cand vrea el , altceva nu cred ca as putea face. Si da, sunt zile cand am de spalat vase sau facut curat in casa si tre sa las totul ca sa il pun pe el la culcare.



Ce treaba are haita cu modul in care se comporta?  Vrei sa zici ca tie ti se pare normal sa nu poata dormi altfel decat cu capul pe perna mea?



Nu e sanatos de ce ? Face baie de 3-5 ori pe saptamana si e periat zilnic.

Na...asta cu baia de 3-5 ori pe saptamana, chiar ca nu e sanatos. Pentru el. Labradorul are un "sistem" special de protectie in blana, iar tu I-l strici. Sper ca macar daca tot il speli des, sa o faci DOAR cu apa, fara sampon.

 Ghita_Bizonu, on 31 mai 2018 - 18:24, said:


Pisicile mele cunosteau regula: nu pe cearsaf! Adica in timpu zilei , cupatulstans .. se tokaneau unde doreau. Odata pus cerseau .. luam pisica de ceaga si o aruncam (hi! Nu sa dau cu ea de pereti, nu sa .,.. doar asa din incehietura .. la 1-1,56 metru de pat. O nimica tioata tr pisica .. INSA GESTU CONTEAZA! Invatau f repede ..)

Noua_pe_site cainele ala nu prea stie ca este caine
.
l-ati luat de mic ...  traieste printre oameni ... de unde sa inete daca voi nu il invatati?
Nu are ce cauta in pat! Este caine nu sotul tau! (poate ii vine sotului o idee .. sunt paturi si la vecine nu?)
Poate nu e normalsa te iombratiseze ... insa e normal sa incerce sa se ;lipeasca de tine.Ar afce asa ci cu ma-sda aia patrupeda.. dar stii ce? Aia l-au pune la punct!!!

Tine minte - tu esti om, eleste caine.
Normal este ca somul sa conduca cainele nu invers (ca tit pomnea careva de Cezar Mialn. "fii seful haitei tale!" Cianele mnun stei ce e aia democratie,drpeturi .. Daca il garnestai dreptul si obligatia sa fii sef!

Si ca e plin de energie.
E inca tanar, da? Las ca-i trece!!! Imi aduc aminte de tekelul Aurica.. Lauta se staopana la sfatul medicvului. La inceput .. o alerga ... ma rog nu i-a stricat stapeni scosulla aer liber si alergati prin parc. Dimpotriva..
Insa dupa 14 ani .. batranul Aurica mai ramolit decat stapana sa (spre 80 doamna) de abia isi misca picioarele in urma ei .. Eas a supritata destu de bine poerderalui Aurica ... insa cand poveste despre el ai momente de confuzie .. ce ii era raposatu! Dar dna se mentine destul de bine

Dormitul in pat, nu are absolut nicio relevanta in stabilirea ierarhiei in haita. Cainele poate sa doarma oriunde, cu conditia sa isi stie locul si sa isi vada lungul nasului.
In cazul de fata, cainele pare intr-adevar ca a preluat sefia haitei, iar asta trebuie corectat de urgenta.
Trebuie sa I se interzica lucruri, nu sa i se ofere oricand le cere. Dormitul cu capul pe perna, trebuie sa fie interpretat ca o recompensa, ca un beneficiu avut pentru comportament potrivit, nicidecum ca un lucru care I se cuvine.

Catelusa mea, doarme in pat cu noi. Dar stie foarte clar ca ea e locul 3 in familie (haita, din punctul ei de vedere). In plus, nu lasa deloc par (Schnauzerul urias nu are blana, are par) si nici nu are miros specific cainilor.
Motivele de igiena, sunt hazardate. Faptul ca un caine e purtator de diversi germeni, e de natura sa iti intareasca sistemul imunitar si nu trebuie sa fugim de apropierea cu ei. Daca ne imbolnavim din cauza asta, problema nu e cainele care doarme in pat, ci noi ca avem un sistem imunitar varza.
Parerea mea este sa ii luati un dresor (de fapt sa va luati unul, dresorul lucreaza 10% cu cainele si 90% cu stapanii :D). Este cel mai sanatos lucru pe care il puteti face, atat pentru voi cat si pentru el.
Un caine fara sef de haita, va vrea sa fie el sef. Insa un caine nu poate sa conduca o haita compusa din el si doi oameni. Nu e inzestrat pentru asta. Si de aici vor interveni in timp probleme pentru toti trei.

#54
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006

 I2O, on 01 iunie 2018 - 14:07, said:

Vad ca-i cam grizonat pe la bot
Cati ani are?
"Bubu" are 7 ani . Il mai strigam " Hodor " , "Dodo" ..." Bubuloi " .
P.S. Numele lui este altul , evident ...dar noi il strigam cum ne vine si cainele stie cand este vorba despre el .

Legat de subiect , eu l-am tinut in casa pentru ca l-am luat cand avea 3 luni in Ianuarie si la Bv este foarte frig in aceasta perioada. Dupa aceea am remarcat ca era foarte cuminte , se cerea afara , nu facea prostii in casa . Practic l-am scos afara pentru ca ma trezea noaptea sa sa isi faca treburile si nu mai reuseam sa dorm ca omul sanatos ( eu adorm greu si cand adorm ...ma mai trezesc numai dimineata , asa ca ma cam incurca ) , altfel si acum dormea cu noi in camera . Desi este un caine extrem de puternic nu am avut niciodata probleme cu el. In nici un fel nu contesta "sefia " mea , stie care ii este locul si este un caine foarte iubitor fata de familie . Cand il cert ( rar , de cele mai mutle ori nu-i de vina el ci cel mic ) sta suparat si o jumatate de zi pana il dragalesc sa-l impac . Niciodata nu a incercat sa atace pozitia mea . Stie ca este foarte iubit si ca noi il consideram seful haitei din curte ( mai am inca trei caini in afara de el ) , asa ca este un fel de majordom imperial . Repet , nu l-am pedepsit niciodata ...il mai cert si ajunge sa-mi simta tonul si se blegeste . Cand il cert se uita ca un milog in ochii mei si de cele mai multe ori nu rezist sa nu rad si sa ma impac cu el instant. Este un caine extraordinar de echilibrat . Sigur  , pana vede pe strada un caine mare ( sau mai multi , numarul este irelevant pentru el ) si in momentul ala devine o fiara .
Faptul ca a fost crescut in casa , i-a ridicat standardele comportamentale. De aceea initiatoarea topicului remarca ca al ei are comportament uman. Chiar are , pentru ca de mic a fost nevoit sa se inteleaga cu oamenii ....sa priceapa ce vor oamenii de la el . Panarama aia mica si galbena din celalalt seslong este un golan fara 7 ani de acasa , care face doar ce il taie capul si care il stie doar pe Presa de sef , dar il toleram pentru ca este companionul lui . Cand face cate o prostie si il cert se duce direct intre picioarele lui Bubu si ia o atitudine sfidatoare . Comicaria este ca Bubu stie si se face ca ploua , ca si cand nu l-ar baga inseama .

Edited by JurasikMan, 01 June 2018 - 17:11.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate