Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...

Ditra 25
 Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE
 Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...
 Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis
 

Monociclul - trials, street, flatland

- - - - -
  • Please log in to reply
175 replies to this topic

#1
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
In secolul al XXI-lea, monociclismul sportiv a inceput sa se raspandeasca tot mai mult si sa cucereasca persoane de toate varstele, concomitent cu disparitia sau cel putin atenuarea stereotipurilor sau cliseelor care asociaza monociclul cu circul (eventual, cu clownii).

Faptul ca este mai greu de invatat decat trotineta, bicicleta, skateboard-ul, rolele etc. a reprezentat pentru tot mai multe persoane o provocare tentanta pe care au acceptat-o. Astfel tineri, maturi, batrani de pe toate continentele au invatat sa mearga pe un monociclu (ceea ce nu este deosebit de dificil, necesitand in jur de 10 ore cumulate de practica de-a lungul mai multor zile succesive), ba chiar sa progreseze (de-a lungul mai multor saptamani, luni sau ani de antrenamente), insusindu-si uneori skill-uri freestyle, de exemplu, cum ar fi o parte dintre cele clasificate de IUF (International Unicycling Federation) pe 10 niveluri: http://www.unicyclis...cont/levels.cfm

Unele persoane mature care au invatat sa foloseasca un monociclu au ajuns sa il prefere ca mijloc pentru a face sport sau chiar pentru commuting (deplasari pe distante mai mari, datorita rotilor cu diametre de la 26" in sus, eventual si a unui sistem care permite schimbarea vitezelor - la asa-numitele GUNI = geared unicycles).
Dintre sporturile care folosesc monociclul, preferate de persoanele mature, cel mai popular este monociclismul off-road sau monociclismul montan pentru care am deschis un topic separat: https://forum.softpe...-off-road-muni/

Tinerii prefera monociclismul montan extrem sau sa practice sporturi gen: curse, hochei pe monociclu, baschet pe monociclu, fotbal pe monociclu etc.
In unele cazuri exista tineri care au deprins monociclismul freestyle si au inceput sa participe la competitii de freestyle, la intreceri de dans/ balet pe monociclu (individual sau in grup), gimnastica pe monociclu si alte sporturi hibride de acest gen care recombina mai multe sporturi sau sportul cu arta si muzica.
Unii tineri, la fel ca unii maturi sau persoane in varsta, folosesc monociclul si pentru commuting (orice monociclu este mai rapid, mai comod si mai putin monoton decat mersul pe jos, mai lent decat bicicleta, dar foloseste mai multi muschi, solicitand totodata mai mult psihicul si intr-un fel este mai putin periculos decat multe vehicule similare, deoarece caderea este in 99% din cazuri in picioare).

Dintre copiii si adolescentii care populeaza skatepark-urile, unii au inceput sa renunte la skateboard, role, trotineta, bicicleta pentru trials etc. in favoarea monociclului. Aceasta situatie a fost incurajata si prin introducerea monociclismului ca obiect de studiu in diverse sisteme de invatamant (deoarece dezvolta echilibrul si coordonarea motrica mai puternic decat alte mijloace, amelioreaza anumite tulburari de invatare si dezvoltare, este mai putin periculos, este distractiv etc.).
Insa monociclul nu a ajuns doar in skatepark sau pe terenuri amenajate pentru trials, ci si in strada (street) unde se folosesc scari, balustrade, banci etc. pentru a exersa anumite trick-uri, unele dintre ele avand de-a face cu sportul extrem.
O parte dintre adolescenti (uneori si copii) isi demonstreaza abilitatile si creativitatea pe teren plat (flatland).
Periodic se organizeaza competitii de trials, street si flatland la nivel local sau international, se acorda premii, medalii etc.
La topicul general despre monociclism am mentionat o tentativa de acest gen si din tara noastra: https://forum.softpe...0#entry22972086

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Y9xD7x2XyHM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Pasiunea pentru monociclism a diversificat tipurile de monocicluri pentru a fi mai adecvate diverselor contexte in care sunt utilizate. Cu ocazia anumitor sarbatori "monociclistice" locale (in special, din S.U.A.) se pot observa in public atat monocicluri care exista in ofertele magazinelor cat si monocicluri custom-made (unele dintre ele destul de neobisnuite sau chiar amuzante). In unele cazuri astfel de monocicluri customizate sau feedback-ul din partea utilizatorilor (in special de pe www.unicyclist.com) stau la baza unor modele de monocicluri care s-au standardizat, cum ar fi cele produse de Nimbus, Impact, Kris Holm (unul dintre cei mai cunoscuti monociclisti extremi) etc., majoritatea marcilor si modelelor importante fiind promovate prin magazinul international unicycle.com (in Romania, din pacate, nu sunt reprezentati).

Pentru trials/ street si flatland se folosesc monocicluri dedicate.
In Europa, marca QU-AX (marca germana) este cea mai cunoscuta. QU-AX clasifica monociclurile in:
a) monocicluri pentru incepatori, monocicluri de lux si monocicluri profesionale (toate acestea sunt monocicluri freestyle de 20" sau, pentru cazuri speciale de 24" sau 16", diferind intre ele prin calitatea constructiei si mici amanunte cum ar fi: furca rotunjita sau plata - pentru sprijinirea picioarelor, lungimea gatului de la furca etc.);
B) monocicluri pentru distanta sau pentru curse, acestea fiind dotate cu roti care au diametrul mai mare, brat pedalier mai scurt (care asigura o viteza mai mare si un efort mai mic) etc.;
c) municicluri (monocicluri off-road sau montane - denumirea vine de la mountain unicycle). In categoria "municiclurilor" intra si monociclurile pentru trial, street sau flatland care, in esenta, sunt monocicluri montane, adica rezistente la impact, cu un cauciuc mai mare care are aderenta mai buna, pedale mai late si care nu aluneca, brat pedalier mai lung pentru o stabilitate mai buna la trecerea obstacolelor si care presupun un efort mai mic la urcarea rampelor etc.
In probele de trial, street si flatland se folosesc monocicluri (municicluri) de 19" sau 20" si rar de 24". Strict pentru off-road se folosesc monocicluri cu roti de 24", 26", 27.5" si 29" (cele mai populare au fost cele de 26" care tind sa fie substituite de catre cele de 27.5" ca si in mountain biking), mai rar de 19"-20". In downhill (la vale) se utilizeaza, de regula, monocicluri montane dotate cu frana. In disciplinele sportive care fac obiectul topicului nu se folosesc monocicluri cu frana.

Ca regula generala, cu cat un monociclu are roata mai mica, cu atat se poate utiliza in mai multe scopuri (cum ar fi sariturile) si cu cat este roata mai mare, cu atat trece mai usor peste obstacole si este mai rapid. Cu cat cauciucul este mai mare (ca latime si inaltime), cu atat monociclul permite efectuarea unor sarituri mai inalte si amortizeaza mai bine socurile la pretul cresterii rezistentei la rulare (sunt mai obositoare) si a unui control mai mic (este mai greu sa virezi cu ele).

In occident, cele mai populare monocicluri in trials, street si flatland sunt monociclurile Impact, mai ales, Impact Gravity: https://www.unicycle...ycle-black.html
Dar cum se precizeaza in pagina din link, disciplina principala in care poate fi utilizat este trials si abia dupa aceea street si flatland. In flatland este mai putin adecvat, deoarece nu are furca plata (neputand sprijni picioarele, anumite trick-uri sunt imposibile) si are brate pedaliere prea lungi (incomodand la anumite trick-uri). In street poate fi utilizat mai bine, deoarece furca rotunjita permite rotirea monociclului fara riscul de a lovi furca cu genunchii. Acelasi avantaj il are si in probele de trials.

Un tip mai nou de monociclu recomandat pentru flatland ca disciplina primara sau pentru freestylerii care vor sa se apropie de flatland sau chiar de street si trials, obtinand un monociclu mai robust si cu un cauciuc apropiat de dimensiunile cauciucului pentru trials (dar fara a incomoda, de exemplu, la viraje stranse sau rotiri rapide), insa incapabil de sarituri prea inalte sau lungi este Impact Sylph Pro: https://www.unicycle...e-black-32.html

Ambele monocicluri mentionate mai sus au roti de 20 inch (ca diametru exterior, cu tot cu anvelopa), dar ultimul are janta de 20 inch si un cauciuc mai mic, iar primul are janta de 19 inch si un cauciuc mai mare). Echivalentul ultimului model, la QU-AX este Muni Starter: https://www.qu-ax.de...?v=f5b15f58caba
Un avantaj important al lui Muni Starter este numarul mai mare de spite (48 de spite), ceea ce protejeaza mai bine forma rotii (nu este usor sa ajunga "optata").
Acest monociclu (succesorul lui "Cross"/ "Crossfire") este prezentat ca fiind mai putin "specializat", in sensul ca permite abordarea tuturor celor 3 discipline (trials, street si flatland), dar la un nivel de performanta mai limitat. Insa, in realitate, este foarte adecvat practicantilor de flatland care doresc sa aiba o parte din flexibilitatea monociclurilor freestyle (in fond, nu se rezuma totul la inaltimea sariturilor si la o amortizare buna a socurilor).
Practicantii "profesionisti" deseori isi construiesc singuri monociclurile pornind de la cumpararea unui monociclu si apoi inlocuind anumite componente pe care le gasesc mai adecvate pentru ei (furca rotunda o inlocuiesc cu o furca plata, eventual care sa aiba colturile usor rotunjite, bratele pedaliere mai lungi le inlocuiesc cu altele mai scurte, cauciucul mai gros il inlocuiesc cu un cauciuc mai subtire etc. sau... invers).
De regula, fiecare monociclist detine mai multe monocicluri dintre care il alege in fiecare situatie pe cel mai potrivit scopurilor.
Deci totul porneste de la alegerea unui monociclu corespunzator si dorinta de a progresa intr-o anumita disciplina monociclistica.

Cele trei discipline din titlul topicului pot fi analizate rapid la acest link (video-uri incluse): https://www.unicycle.uk.com/qr/street/

Comparativ cu alte discipline le puteti consulta in lista competitiilor UNICON (sunt clasificate la competitii urbane, "Urban") http://eng.unicon18.com/competitions/

Pentru cine nu cunoaste, Unicon vine de la "World Unicycling Convention and Championships" si se afla sub reglementarea IUF (International Unicycling Federation).
Campionatele mondiale de monociclism se organizeaza sub Unicon din 2 in 2 ani in diverse tari (independent de Unicon au loc multe alte competitii, doar ca la noi raman aproape necunoscute, deoarece nu li se face publicitate prin mass-media, romanii fiind pasionati, in general, doar de fotbal).
Editia precedenta (Unicon XVIII) a avut loc in anul 2016 in Spania, iar in acest an (Unicon XIX) se va organiza intre 29 iulie si 3 august in Coreea: http://www.unicon19.kr/en/

Ofer spre exemplificare, un video cu finalele de flatland din Spania, 2016:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/PK7WitnrRyI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2
OPEDI

OPEDI

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,729
  • Înscris: 16.11.2017
circ
NU sport

#3
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View PostOPEDI, on 30 mai 2018 - 21:59, said:

circ
NU sport

Poti sa argumentezi?
Oare de ce nu ma mira ca atunci cand cineva face o remarca de acest gen sau apreciaza o astfel de remarca intotdeauna se dovedeste incapabil de orice argumentare?
As vrea sa mi se dovedeasca ca ma insel. Posted Image



In urmatorul video se poate observa granita subtire dintre freestyle, stillstand si cele trei discipline din titlul topicului:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/z63qziR9t0o?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Dintre "eroii" din acest video (se poate observa si unde se antreneaza acestia, printre pusti pe hoverboarduri):
  • Janna Wohlfarth - campioana mondiala in freestyle
  • Mark Fabian - campion mondial in Trials si in Stillstand (in 2016 a stat in echilibru pe monociclu timp de 25 min si 6.5s, dar a fost depasit cu un an mai tarziu de Ana Schrödinger care a ramas in echilibru timp de 1h 49min 8,37s): https://unicycling.o...-world-records/

Edited by _-_, 30 May 2018 - 22:31.


#4
OPEDI

OPEDI

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,729
  • Înscris: 16.11.2017
comitetul olimpic nu-l considera sport.

#5
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Nu a ajuns inca sport olimpic. Abia a intrat skateboardingul in randul sporturilor olimpice.

Insa exista Federatia Internationala de Monociclism care gestioneaza cele mai importante evenimente sportive in care se folosesc monocicluri: https://unicycling.org/

#6
afh

afh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,836
  • Înscris: 14.04.2005
Mie îmi place de ăsta:

https://youtu.be/sFUcxnvAeMc?t=1m5s

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/F1mnz-OXTOc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by afh, 30 May 2018 - 22:53.


#7
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Pentru ca tot ai amintit de Flaviu Cernescu si pentru ca tot am adus in discutie monociclurile customizate: https://forum.softpe...2#entry22927910

Totusi, Flaviu Cernescu, nu prea este sportiv (in sensul ca nu practica sporturile clasificate de IUF) sau, mai bine zis, este unul mai atipic (din punctul meu de vedere incearca sa fie mai curand circar).

Edited by _-_, 30 May 2018 - 23:01.


#8
AMETHIST

AMETHIST

    Hardware Troll

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,518
  • Înscris: 11.11.2007
Da. Cam asa e. Ce face el e mai mult spectacol decat un sport reglementat.
Il cunosc in RL si stiu ca intr-o vreme baga 30km+ pe zi pe monociclu.

#9
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Unii dintre cei mai cunoscuti monociclisti din Europa sau, mai exact, din Austria, sunt fratii Pöham (Lorenz, Elias si Raphael): https://www.poehambrothers.com/

In pagina principala a site-ului lor au postat urmatoarele:

Cel mai bun lucru in acest sport este acela ca ajungem sa cunoastem oameni din intreaga lume. Desi multi dintre ei locuiesc foarte departe, este intotdeauna important pentru noi sa mentinem o relatie de prietenie. Comunitatea monociclistilor are propriul ei spirit pozitiv care ii motiveaza si ii inspira pe toti monociclistii. Sentimentul de a fi binevenit oriunde in lume este unic.
In mod consistent facem echipe cu monociclisti din diverse tari, calatorim peste tot prin lume cu monociclurile, filmam si ne distram.

Extreme Unicycling - Street, Downhill & Flatland | The Pöham Brothers, Ep. 1:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/OrYkLUSypcg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Jibbin' in Vienna, Austria - The Pöham Brothers, Ep. 2:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/FW-AFdQeTvo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

(Videoclipuri publicate de EpicTV.)

In titlul primului videoclip apare si termenul "Downhill". Desigur ca in acest caz este vorba de monociclismul montan extrem (monociclismul montan combinat cu elemente de trials) in care se folosesc "la vale" monocicluri cu roti mai mici (care permit efectuarea anumitor trick-uri intalnite in trials/ street si flatland).

#10
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
O serie de 3 videoclipuri foarte bine realizate si care sunt focalizate pe STREET postasem acum cateva zile in topicul general: https://forum.softpe...0#entry22970343

De acum inainte, deoarece am deschis topic dedicat, voi posta in acest topic despre cele 3 discipline enumerate in titlul topicului.
Cu anumite exceptii (una dintre ele fiind cea de mai jos), voi pune, eventual, link-uri in topicul de fata cu postarile mai importante din topicul general care au de-a face cu tema acestui topic.

Exceptia la care ma refeream are in vedere reluarea primei parti (prezentata initial in topicul general) si completarea cu cea de-a doua parte a unui cuplu de videoclipuri referitoare la modurile in care monteaza monociclul (se urca pe monociclu) o monociclista destul de populara in Europa, Roos Seegers din Olanda, care practica disciplinele clasificate de IUF in URBAN (dintre care cele mai importante sunt disciplinele Trials, Street si Flat):

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/9uUjmvs9zqE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/75FR5SRLBX0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Roos S. (cum obisnuieste sa se semneze) este campioana europeana in street, ls saritura in lungime = long jump (pallets) si trial de viteza, a fost clasata pe locul al 2-lea in trials si pe locul al 3-lea la saritura in inaltime = highjump (pallets).
Pagina ei de web este aceasta: http://unicycleforever.com/
Pagina de pe Facebook: https://www.facebook.com/roos.seegers
Pe YouTube se semneaza "Unicycle_Forever {Roos S.}: " https://www.youtube....D-1Ht0SWfo1c6ZA

Stiu ca postasem si o emisiune TV cu festivitatea ei de premiere organizata dupa un concurs, dar nu mai gasesc postul (daca il gasesc, voi edita mesajul si voi pune link).

#11
Aldulescu

Aldulescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,794
  • Înscris: 04.01.2018

View Post_-_, on 30 mai 2018 - 21:48, said:

Dintre copiii si adolescentii care populeaza skatepark-urile, unii au inceput sa renunte la skateboard, role, trotineta, bicicleta pentru trials etc. in favoarea monociclului.
Unde, ca nu am vazut nicaieri pe cineva pe uniciclu, doar odata era un tip in parc pe unul din ala electric si se uita toata lumea la el ca la urs.

Attached Files



#12
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
In primul videoclip din topic ai un exemplu. Se gasesc multe altele pe YouTube: https://www.youtube....cling skatepark

Uite si un exemplu de la "capatul lumii", adica din Noua Zeelanda unde monociclurile au fost introduse si in scoli:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/gOqHK3resfQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

(In videoclipul de mai sus aveti inclusiv prilejul sa auziti cum suna limba bastinasilor Maori si sa audiati o piesa muzicala cu... Haka.)

Desigur ca se gasesc mult mai multe videoclipuri cu monociclisti din Statele Unite si Europa...

Monociclismul se mai practica in parcuri, pe munte, dar si pe terenuri de sport sau in sali de sport:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/2-TRSgdba_g?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Iar datorita cauciucului care nu are nevoie de amenajarile din skatepark-uri monocicluri pot fi vazute deseori pe strada, in special la practicantii de "Street":

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/C8x4Div7bWo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

,,,dar si la practicantii de Freestyle (un exemplu de la Paris):

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/8_P0tBBEdDs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

...sau la commuteri (exemplu din Londra):

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/p8h7xDeLZ38?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Autorul videoclipului remarca faptul ca daca este primejdios sa folosesti o bicicleta in Londra, cu monociclul esti observat mai bine de catre soferi (deoarece atrage atentia)...

Eu as folosi monociclul pentru deplasare prin oras si probabil ca multi altii ar face-o (monociclul este mai mic decat o bicicleta, mai usor, mult mai manevrabil, mai distractiv, nu iti tine mainile ocupate, asigura o pozitie corecta a coloanei si foloseste musculatura intregului corp pentru echilibrarea continuua, poate fi utilizat legal atat pe strada cat si pe trotuar etc.; bicicleta este utila pe trasee mai lungi si pentru viteza). Dar ma opreste exact ce ai spus tu, ca s-ar uita lumea la mine "ca la urs" daca as incepe sa folosesc monociclul pe strada, mai ales in Romania unde popularitatea monociclismului este aproape zero si te izbesti frecvent de oameni cu un nivel precar de educatie (chiar si cand folosesc trotineta imi mai face "viata amara" cate un grup de astfel de indivizi si nici nu vreau sa ma gandesc cum ar reactiona la vederea unui monociclu).

Atunci cand folosesc monociclul electric pe strada, de regula, li se pare interesant oamenilor si multi imi cer diverse detalii, isi doresc sa incerce sau isi manifesta aprecierea. Desigur ca reactiile sunt foarte diverse. Insa rar m-am confruntat cu gasti care sa pufneasca in rasete zgomotoase, care sa fluiere sau sa strige dupa mine, sa faca glume rautacioase etc. cand circul cu monociclul electric (cu trotineta, insa, pot sa spun ca am avut ghinion, deoarece m-am confruntat frecvent cu situatii neplacute).

Edited by _-_, 31 May 2018 - 14:39.


#13
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
In skatepark-uri mai rar apar persoane adulte (cu monocicluri).

Un exemplu de monociclista care merge la skatepark cu monociclul este cel al lui Danielle S. Ross care s-a apucat sa invete sa mearga pe monociclu dupa varsta de 50 de ani:

Attached File  Danielle Ross.PNG   284.26K   2 downloads

Povesteste ca invatarea a durat foarte mult (desigur ca atat datorita varstei cat si a "lipsei unor talente deosebite" dupa cum declara chiar ea), dar cativa ani mai tarziu o intalnim in skatepark:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/HFER3rxYoe4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Si dupa inca o vreme face trecerea catre MUni.

De asemenea, sunt putine persoane mature care practica trials, street si/ sau flatland. Dar exista si astfel de persoane:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Dghe4fmvxOs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

De la o anumita varsta in sus, mai ales cand te urci prima oara pe un monociclu dupa varsta "primei tinereti" este foarte greu sa progresezi.
Eu, de exemplu, practic monociclismul de cca. 9 luni si abia daca am deprins cat de cat cateva trick-uri simple din freestyle, flatland si trials. Ocazional, practic si monociclism off-road. Ceea ce este mai valoros la monociclism este ca mereu iti ofera ceva nou de invatat, reprezentand o provocare continuua. Nu ai cum sa te plicitisesti de el si este un mijloc extraordinar de a face sport (chiar si in casa), mai eficient si mai distractiv decat orice altceva am incercat (deseori, cand nu am posibilitatea, abia astept sa ma urc iar pe monociclu). Dupa ce inveti un trick, iti doresti sa incerci un trick nou, iar invatarea unui trick oarecare, in cazul meu a durat de la cateva saptamani la cateva luni. Este drept ca invatarea unui trick te ajuta sa deprinzi mai rapid alte trick-uri similare si ca de la un punct in sus ar trebui sa se produca un progres mai evident. Eu deocamdata sunt incepator, deci progresul este foarte lent. Insa micile reusite imi produc o satisfactie suficient de mare ca sa nu abandonez (inca) si ma ajuta sa ii ignor pe cei care nu reusesc sa ma ignore (desigur ca ma refer la oamenii care isi obtin satisfactia nu facand sport, ci judecandu-i pe cei din jur in speranta ca aceasta le insenineaza viata). Chiar daca nu imi reuseste un trick, fac miscare si la sfarsitul zilei cine este castigator? De aceea, dincolo de exemplul meu si al celorlalte exemple pe care le-am ilustrat cred ca intotdeauna vor exista persoane de orice varsta care sa nu fie satisfacute de un sport mainstream oarecare, ci care vor cauta altceva care sa nu li se para prea monoton, persoane pe care le vom intalni inclusiv in situatii in care nu ne-am fi asteptat sa le intalnim.

#14
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
X-Style este o disciplina ceva mai noua, aflata la granita dintre Freestyle si Flatland, in care competitorii trebuie sa etaleze cat mai multe skill-uri intr-un timp dat. Dismounturile neplanificate (caderile) sau esecurile sunt ignorate, in schimb, este apreciata creativitatea si sunt valorizate trick-urile mai dificile care nu isi au locul intr-o competitie Freestyle.
https://unicycling.o...tition-x-style/

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/FCavU7-2OLg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/HxB1CWvtoKc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#15
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
NMF-uri in skatepark (videoclip publicat ieri):

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/aWq-jChWboI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

NMF (Nu Mare Scofala) este o traducere posibila pentru acronimul NBD ("No Big Deal") utilizat in titlul videoclipului (in plural).
Daca acronimul mai are si alte semnificatii, mie imi scapa.

#16
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Riscurile incercarilor extreme (fara a fi pregatit pentru ele)...

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/75snF07n-kQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#17
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Unicycle Grinds (A little encyclopedia):

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Iyiw1ihGRgY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Flatland tutorial (basic tricks):

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/wjZYXfZosMM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#18
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Din preistoria disciplinelor monociclistice urbane (street, trial, flatland etc.):

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/b1vBBUh2fD0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Clipul de mai sus a fost filmat in anul 2003 (deci cu 15 ani in urma).

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate