![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
[Rezolvat] Pacman update
Last Updated: May 24 2018 20:34, Started by
lucifer76
, May 24 2018 05:59
·
0

Posted 24 May 2018 - 05:59

M-am jucat putin cu topicul shogunului de aici si am dat de o problema ciudata. De montat s-au montat partitiile corect, dar cand am incercat sa actualizez baza de date, pur si simplu nu a vrut:
Citat
[manjaro /]# pacman -Syu :: Synchronizing package databases... error: failed retrieving file 'core.db' from mirror.is.co.za : Could not resolve host: mirror.is.co.za error: failed retrieving file 'core.db' from ftp.lysator.liu.se : Could not resolve host: ftp.lysator.liu.se error: failed retrieving file 'core.db' from mirrors.shu.edu.cn : Could not resolve host: mirrors.shu.edu.cn error: failed retrieving file 'core.db' from mirrors.ucr.ac.cr : Could not resolve host: mirrors.ucr.ac.cr error: failed retrieving file 'core.db' from mirror.netcologne.de : Could not resolve host: mirror.netcologne.de error: failed retrieving file 'core.db' from repo.sadjad.ac.ir : Could not resolve host: repo.sadjad.ac.ir error: failed retrieving file 'core.db' from Manjaro.mirrors.uk2.net : Could not resolve host: manjaro.mirrors.uk2.net error: failed retrieving file 'core.db' from www.mirrorservice.org : Could not resolve host: www.mirrorservice.org error: failed retrieving file 'core.db' from mirror.espoch.edu.ec : Could not resolve host: mirror.espoch.edu.ec error: failed retrieving file 'core.db' from mirror.xeonbd.com : Could not resolve host: mirror.xeonbd.com --------------------------------------------------------- Ca si cum nu mergea netul, dar cu toate acestea reuseam cu pacman sa instalez individual pachete de pe net! Unde e greseala? |
Posted 24 May 2018 - 06:10

Zici ca problema a aparut dupa reinstalare Grub2? Ca nu prea vad legatura, problema pare a fi la mirrors. Poate serverele alea nu-s sincronizate, sunt oprite sau altceva? Ai incercat sa schimbi pe altele? https://wiki.archlin...Sorting_mirrors
Ce ai mai putea incerca (https://forum.pirate...ead.php?7,21012): sudo rm /etc/resolv.conf sudo sh -c 'echo "nameserver 8.8.8.8" > /etc/resolv.conf ' LE: ai incercat si-un pacman -Syyu, sa fortezi actualizarea listei de pachete?
Edited by shogun1, 24 May 2018 - 06:22.
|
Posted 24 May 2018 - 06:24

Nu am reinstalat grub, doar am testat, just in case
![]() Citat
pacman -Syu pacman-mirrorlist pacman -Syyu Comenzile astea nu mergeau. |
Posted 24 May 2018 - 07:26

Incearca ce-am spus mai sus. Eu am avut o singura data ceva asemanator, daca retin bine nu gasea pachetele, nu erau sincronizate serverele (cele din Romania, probabil nu updatasera la ultimele versiuni ale pachetelor), puteam astepta o zi sau doua, dar am schimbat pe alte servere si s-a rezolvat.
Edited by shogun1, 24 May 2018 - 07:27. |
Posted 24 May 2018 - 10:19

De ce nu puneti mirror din RO? Eu si pe Arch si pe Manjaro si acum ca ma joc cu menta am repo-urile din RO. Castig si veteza, automat si timp si cap de bataia de cap care inseamna mirror cine stie pe unde / ce tara.
PS: Server-ele alea iti raspund ICMP? traceroute / mtr ajungi la ele? DNS-ul iti rezolva numele? Pare pe de o parte problema de DNS, eu patasc asa daca intr-un fel sau altul nu am o ruta default pusa sau daca e ceva probleme cu cache-urile DNS. [manjaro-i3 ~]# pacman-mirrors -b stable -c Romania -m rank .: INFO Downloading mirrors from repo.manjaro.org .: INFO User generated mirror list -------------------------- .: INFO Custom mirror file saved: /var/lib/pacman-mirrors/custom-mirrors.json .: INFO Using custom mirror file .: INFO Querying mirrors - This may take some time 0.010 Romania : http://mirrors.serverhost.ro/manjaro/packages/ .: INFO Writing mirror list Romania : http://mirrors.serverhost.ro/manjaro/packages/stable/$repo/$arch .: INFO Mirror list generated and saved to: /etc/pacman.d/mirrorlist .: INFO To remove custom config run 'sudo pacman-mirrors -c all' [manjaro-i3 ~]# pacman -Syu :: Synchronizing package databases... core is up to date extra is up to date community is up to date multilib is up to date :: Some packages should be upgraded first... resolving dependencies... looking for conflicting packages... Packages (3) archlinux-keyring-20180404-1 manjaro-keyring-20171027-2 manjaro-system-20180513-1 Total Download Size: 0.76 MiB Total Installed Size: 1.06 MiB Net Upgrade Size: 0.03 MiB :: Proceed with installation? [Y/n] y :: Retrieving packages... archlinux-keyring-20180404-1-any 668.2 KiB 10.2M/s 00:00 [##################################] 100% manjaro-keyring-20171027-2-any 93.4 KiB 15.2M/s 00:00 [##################################] 100% manjaro-system-20180513-1-any 15.4 KiB 2.15M/s 00:00 [##################################] 100%Din pacate nu am cum sa replic problema ta... Oricum eu prefer metoda pacman -Syyuu sau pacaur -Syyuu Edited by MembruAnonim, 24 May 2018 - 10:20. |
Posted 24 May 2018 - 10:26

Incearca ce-am spus mai sus. Citat [manjaro manjaro]# pacman -Syyu error: GPGME error: No data error: GPGME error: No data error: GPGME error: No data error: GPGME error: No data :: Synchronizing package databases... core 437.0 B 142K/s 00:00 [##########################################] 100% core.sig 437.0 B 0.00B/s 00:00 [##########################################] 100% error: GPGME error: No data error: failed to update core (invalid or corrupted database (PGP signature)) extra 437.0 B 0.00B/s 00:00 [##########################################] 100% extra.sig 437.0 B 0.00B/s 00:00 [##########################################] 100% error: GPGME error: No data error: failed to update extra (invalid or corrupted database (PGP signature)) community 437.0 B 0.00B/s 00:00 [##########################################] 100% community.sig 437.0 B 0.00B/s 00:00 [##########################################] 100% error: GPGME error: No data error: failed to update community (invalid or corrupted database (PGP signature)) multilib 437.0 B 0.00B/s 00:00 [##########################################] 100% multilib.sig 437.0 B 0.00B/s 00:00 [##########################################] 100% error: GPGME error: No data error: failed to update multilib (invalid or corrupted database (PGP signature)) error: failed to synchronize any databases error: failed to init transaction (invalid or corrupted database (PGP signature)) Stickul e cam vechi, din ianuarie parca, de asta eroarea cu PGP. Dar dupa ce l-am facut cu ultima versiune a mers: Citat [manjaro /]# sudo rm /etc/resolv.conf [manjaro /]# sudo sh -c 'echo "nameserver 8.8.8.8" > /etc/resolv.conf ' [manjaro /]# sudo sh -c 'echo "nameserver 8.8.8.8" > /etc/resolv.conf ' [manjaro /]# pacman -Syyu :: Synchronizing package databases... core 144.3 KiB 229K/s 00:01 [###################] 100% extra 1763.3 KiB 939K/s 00:02 [###################] 100% community 4.6 MiB 955K/s 00:05 [###################] 100% multilib 180.4 KiB 143K/s 00:01 [###################] 100% :: Starting full system upgrade... there is nothing to do Misto linuxul asta, e atat de simplu sa il repari sau sa instalezi/dezinstalezi fara sa ruleze, doar cu imaginea live ![]() |
Posted 24 May 2018 - 10:33

@MembruAnonim: de ce pacman -Syyuu? Cei doi de y au rostul lor, fortarea actualizarii mediilor de pachete (refresh), dar al doilea u (upgrade)?
Edited by shogun1, 24 May 2018 - 10:33. |
Posted 24 May 2018 - 10:35

Pare pe de o parte problema de DNS Din pacate nu am cum sa replic problema ta... ![]() |
Posted 24 May 2018 - 10:37

![]() ![]() LE: Nu mai tin minte de unde am scos-o pe asta cu uu. o folosesc de 3 ani asa ca mi-a intrat in reflex. O sa imi aduc aminte si o sa zic. Edited by MembruAnonim, 24 May 2018 - 10:48. |
Posted 24 May 2018 - 10:42

Din Manjaro cum ai incercat tu nu am avut niciodata probleme, dar eu incercasem de pe imagine bootabila sa actualizez sistemul de pe partitia montata. Eram curios daca merge smecheria ![]() |
|
Posted 24 May 2018 - 11:29

Cu mhwd-chroot e si mai simplu, din cate vad. Habar nu aveam ca merge si la altceva in afara de restaurat grub.
|
Posted 24 May 2018 - 19:36

@MembruAnonim: de ce pacman -Syyuu? Cei doi de y au rostul lor, fortarea actualizarii mediilor de pachete (refresh), dar al doilea u (upgrade)? Raspund eu: folosesti doi "u" cand ai de facut downgrade la pachete, cand ai pachete mai noi decat in repo oficial si vrei sa cobori la versiunea din repo |
Posted 24 May 2018 - 19:50

Posted 24 May 2018 - 20:34

Dap asta e, nu mai stiam nici eu exact. Banuiam ca e ceva legat de downgrade dar nu mai tineam minte exact ce.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users