Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema pornire

Recmandare trepied pt Godox SL150...

Un documentar amuzant despre un b...
 Sare fina?

poate cineva sa completeze circui...

Problema cu youtube si yahoo mail

Cer o umila recomandare pentru ca...
 Unde fac distribuția 1.4 tsi...

Ceas de masa desteptator

Singuratatea dupa 30 de ani? Cum ...

Ce intelegeti din aceasta formula...
 Passat B8 Variant 4motion 2.0 dsg

Curea distributie slaba?

ZF vs DSG / 2.0 TDI vs B47

Lenovo - Google Meet microfon - ...
 

[Rezolvat] Pacman update

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
M-am jucat putin cu topicul shogunului de aici si am dat de o problema ciudata. De montat s-au montat partitiile corect, dar cand am incercat sa actualizez baza de date, pur si simplu nu a vrut:

Quote

[manjaro /]# pacman -Syu
:: Synchronizing package databases...
error: failed retrieving file 'core.db' from mirror.is.co.za : Could not resolve host: mirror.is.co.za
error: failed retrieving file 'core.db' from ftp.lysator.liu.se : Could not resolve host: ftp.lysator.liu.se
error: failed retrieving file 'core.db' from mirrors.shu.edu.cn : Could not resolve host: mirrors.shu.edu.cn
error: failed retrieving file 'core.db' from mirrors.ucr.ac.cr : Could not resolve host: mirrors.ucr.ac.cr
error: failed retrieving file 'core.db' from mirror.netcologne.de : Could not resolve host: mirror.netcologne.de
error: failed retrieving file 'core.db' from repo.sadjad.ac.ir : Could not resolve host: repo.sadjad.ac.ir
error: failed retrieving file 'core.db' from Manjaro.mirrors.uk2.net : Could not resolve host: manjaro.mirrors.uk2.net
error: failed retrieving file 'core.db' from www.mirrorservice.org : Could not resolve host: www.mirrorservice.org
error: failed retrieving file 'core.db' from mirror.espoch.edu.ec : Could not resolve host: mirror.espoch.edu.ec
error: failed retrieving file 'core.db' from mirror.xeonbd.com : Could not resolve host: mirror.xeonbd.com
---------------------------------------------------------

Ca si cum nu mergea netul, dar cu toate acestea reuseam cu pacman sa instalez individual pachete de pe net! Unde e greseala?

#2
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
Zici ca problema a aparut dupa reinstalare Grub2? Ca nu prea vad legatura, problema pare a fi la mirrors. Poate serverele alea nu-s sincronizate, sunt oprite sau altceva? Ai incercat sa schimbi pe altele? https://wiki.archlin...Sorting_mirrors

Ce ai mai putea incerca (https://forum.pirate...ead.php?7,21012):
sudo rm /etc/resolv.conf
sudo sh -c 'echo "nameserver 8.8.8.8" > /etc/resolv.conf '


LE: ai incercat si-un pacman -Syyu, sa fortezi actualizarea listei de pachete?

Edited by shogun1, 24 May 2018 - 06:22.
Completari


#3
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Nu am reinstalat grub, doar am testat, just in case :) ca sa nu am surprize pe viitor.

Quote

pacman -Syu pacman-mirrorlist
pacman -Syyu

Comenzile astea nu mergeau.

#4
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
Incearca ce-am spus mai sus. Eu am avut o singura data ceva asemanator, daca retin bine nu gasea pachetele, nu erau sincronizate serverele (cele din Romania, probabil nu updatasera la ultimele versiuni ale pachetelor), puteam astepta o zi sau doua, dar am schimbat pe alte servere si s-a rezolvat.

Edited by shogun1, 24 May 2018 - 07:27.


#5
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 245,290
  • Înscris: 08.10.2015
De ce nu puneti mirror din RO? Eu si pe Arch si pe Manjaro si acum ca ma joc cu menta am repo-urile din RO. Castig si veteza, automat si timp si cap de bataia de cap care inseamna mirror cine stie pe unde / ce tara.

PS: Server-ele alea iti raspund ICMP? traceroute / mtr ajungi la ele? DNS-ul iti rezolva numele? Pare pe de o parte problema de DNS, eu patasc asa daca intr-un fel sau altul nu am o ruta default pusa sau daca e ceva probleme cu cache-urile DNS.
[manjaro-i3 ~]# pacman-mirrors -b stable -c Romania -m rank
.: INFO Downloading mirrors from repo.manjaro.org
.: INFO User generated mirror list
--------------------------
.: INFO Custom mirror file saved: /var/lib/pacman-mirrors/custom-mirrors.json
.: INFO Using custom mirror file
.: INFO Querying mirrors - This may take some time
0.010 Romania	 : http://mirrors.serverhost.ro/manjaro/packages/
.: INFO Writing mirror list
Romania		 : http://mirrors.serverhost.ro/manjaro/packages/stable/$repo/$arch
.: INFO Mirror list generated and saved to: /etc/pacman.d/mirrorlist
.: INFO To remove custom config run 'sudo pacman-mirrors -c all'
[manjaro-i3 ~]# pacman -Syu
:: Synchronizing package databases...
core is up to date
extra is up to date
community is up to date
multilib is up to date
:: Some packages should be upgraded first...
resolving dependencies...
looking for conflicting packages...
Packages (3) archlinux-keyring-20180404-1 manjaro-keyring-20171027-2 manjaro-system-20180513-1
Total Download Size: 0.76 MiB
Total Installed Size: 1.06 MiB
Net Upgrade Size:	 0.03 MiB
:: Proceed with installation? [Y/n] y
:: Retrieving packages...
archlinux-keyring-20180404-1-any	 668.2 KiB 10.2M/s 00:00 [##################################] 100%
manjaro-keyring-20171027-2-any	 93.4 KiB 15.2M/s 00:00 [##################################] 100%
manjaro-system-20180513-1-any		 15.4 KiB 2.15M/s 00:00 [##################################] 100%

Din pacate nu am cum sa replic problema ta... Oricum eu prefer metoda pacman -Syyuu sau pacaur -Syyuu

Edited by MembruAnonim, 24 May 2018 - 10:20.


#6
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View Postshogun1, on 24 mai 2018 - 07:26, said:

Incearca ce-am spus mai sus.

Quote

[manjaro manjaro]#  pacman -Syyu  
error: GPGME error: No data
error: GPGME error: No data
error: GPGME error: No data
error: GPGME error: No data
:: Synchronizing package databases...
core   437.0   B   142K/s 00:00 [##########################################] 100%
core.sig   437.0   B  0.00B/s 00:00 [##########################################] 100%
error: GPGME error: No data
error: failed to update core (invalid or corrupted database (PGP signature))
extra 437.0   B  0.00B/s 00:00 [##########################################] 100%
extra.sig 437.0   B  0.00B/s 00:00 [##########################################] 100%
error: GPGME error: No data
error: failed to update extra (invalid or corrupted database (PGP signature))
community 437.0   B  0.00B/s 00:00 [##########################################] 100%
community.sig 437.0   B  0.00B/s 00:00 [##########################################] 100%
error: GPGME error: No data
error: failed to update community (invalid or corrupted database (PGP signature))
multilib   437.0   B  0.00B/s 00:00 [##########################################] 100%
multilib.sig   437.0   B  0.00B/s 00:00 [##########################################] 100%
error: GPGME error: No data
error: failed to update multilib (invalid or corrupted database (PGP signature))
error: failed to synchronize any databases
error: failed to init transaction (invalid or corrupted database (PGP signature))

Stickul e cam vechi, din ianuarie parca, de asta eroarea cu PGP. Dar dupa ce l-am facut cu ultima versiune a mers:

Quote

[manjaro /]# sudo rm /etc/resolv.conf
[manjaro /]# sudo sh -c 'echo "nameserver 8.8.8.8" > /etc/resolv.conf '
[manjaro /]# sudo sh -c 'echo "nameserver 8.8.8.8" > /etc/resolv.conf '
[manjaro /]#  pacman -Syyu
:: Synchronizing package databases...
core 144.3 KiB   229K/s 00:01 [###################] 100%
extra    1763.3 KiB   939K/s 00:02 [###################] 100%
community   4.6 MiB   955K/s 00:05 [###################] 100%
multilib 180.4 KiB   143K/s 00:01 [###################] 100%
:: Starting full system upgrade...
there is nothing to do

Misto linuxul asta, e atat de simplu sa il repari sau sa instalezi/dezinstalezi fara sa ruleze, doar cu imaginea live :).

#7
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
@MembruAnonim: de ce pacman -Syyuu? Cei doi de y au rostul lor, fortarea actualizarii mediilor de pachete (refresh), dar al doilea u (upgrade)?

Edited by shogun1, 24 May 2018 - 10:33.


#8
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View PostMembruAnonim, on 24 mai 2018 - 10:19, said:

Pare pe de o parte problema de DNS
Din pacate nu am cum sa replic problema ta...
Din Manjaro cum ai incercat tu nu am avut niciodata probleme, dar eu incercasem de pe imagine bootabila sa actualizez sistemul de pe partitia montata. Eram curios daca merge smecheria ;)

#9
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 245,290
  • Înscris: 08.10.2015
Posted Image. Mai sus e un test facut dupa ce am bootat ISO-ul de pe HDD cu GRUB2-ul lui Arch. In clipa de fata nu mai am Manjaro fizic instalat pe HDD Posted Image

LE: Nu mai tin minte de unde am scos-o pe asta cu uu. o folosesc de 3 ani asa ca mi-a intrat in reflex. O sa imi aduc aminte si o sa zic.

Edited by MembruAnonim, 24 May 2018 - 10:48.


#10
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009

View Postlucifer76, on 24 mai 2018 - 10:35, said:

Din Manjaro cum ai incercat tu nu am avut niciodata probleme, dar eu incercasem de pe imagine bootabila sa actualizez sistemul de pe partitia montata. Eram curios daca merge smecheria Posted Image
De ce sa nu mearga? Chroot (nu stiu in Manjaro, arch-chroot, manjaro-chroot, mhwd-chroot?) si instalezi, actualizezi, reinstalezi bootloader, samd.

#11
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Cu mhwd-chroot e si mai simplu, din cate vad. Habar nu aveam ca merge si la altceva in afara de restaurat grub.

#12
mcdsev3r

mcdsev3r

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 23.06.2013

View Postshogun1, on 24 mai 2018 - 10:33, said:

@MembruAnonim: de ce pacman -Syyuu? Cei doi de y au rostul lor, fortarea actualizarii mediilor de pachete (refresh), dar al doilea u (upgrade)?

Raspund eu: folosesti doi "u" cand ai de facut downgrade la pachete, cand ai pachete mai noi decat in repo oficial si vrei sa cobori la versiunea din repo

#13
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009

View Postmcdsev3r, on 24 mai 2018 - 19:36, said:

Raspund eu: folosesti doi "u" cand ai de facut downgrade la pachete, cand ai pachete mai noi decat in repo oficial si vrei sa cobori la versiunea din repo
Mulțam, nu știam.

#14
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 245,290
  • Înscris: 08.10.2015
Dap asta e, nu mai stiam nici eu exact. Banuiam ca e ceva legat de downgrade dar nu mai tineam minte exact ce.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate