Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Proiect PSD-ALDE: Casa Regală primește Palatul Elisabeta plus 860.000 euro pe an

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
127 replies to this topic

#1
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
,,Deputatul PSD Gabriel Vlase a depus un nou proiect de lege care prevede înființarea unei instituții pentru promovarea valorilor naționale, intitulată „Regele Mihai I” și care funcționează ca autoritate administrativă autonomă cu personalitate juridică.


Proiect PSD-ALDE: Casa Regală primește Palatul Elisabeta plus 860.000 euro pe an

Deputatul PSD Gabriel Vlase a depus un nou proiect de lege care prevede înființarea unei institușii pentru promovarea valorilor naționale, intitulată „Regele Mihai I” și care funcționează ca autoritate administrativă autonomă cu personalitate juridică.

Această nouă instituție, care practic statuează existența Casei Regale, va fi sub control parlamentar. Sediul va fi la Palatul elisabeta, iar activitatea institutiei consta in crearea si dezvoltarea de programe si proiecte in vederea promovarii traditiilor, obiceiurilor si simbolurilor nationale, a persoanelor si realizarilor de valoare din domeniul stiintific, cultural, educational, sportiv si economic, promovarii unor evenimente cu semnificatie istorica si a unor programe de dezvoltare pe termen mediu si lung, se arată în motivarea propunerii legislative.

Activitatea acesteia mai consta in promovarea, cu avizul Ministerului Afacerilor Externe, a imaginii Romaniei, investitiilor si turismului, artei, stiintei, educatiei si a monumentelor istorice, fata de personalitati, investitori si institutii din strainatate, se arata in proiect.

Pentru realizarea obiectului de activitate, institutia deruleaza activitati ca:
  • efectuarea de studii si cercetari in tara si strainatate pentru aprofundarea premiselor obiectului de activitate si publicarea acestora
  • organizarea sau participarea la proiecte sau programe de dezvoltare in domeniul stiintific, cultural, educational, sportiv si economic
  • organizarea de reuniuni si colocvii nationale sau internationale
  • organizarea de vizite si evenimente in tara si strainatate
  • stabilirea si dezvoltarea de relatii de colaborare cu autoritatile publice centrale si locale, precum si cu institutii, organizatii si personalitati din tara si strainatate.
Proiectul de lege stabileste ca aceasta institutie este condusa de un director numit si revocat din functie de Parlament, la propunerea custodelui Coroanei Romaniei, cu votul majoritatii parlamentarilor prezenti.

Directorul este coordonatorul principal de credite, iar cheltuielile curente si de capital se finanteaza de la bugetul de stat si din venituri proprii.

Veniturile proprii se obtin din studii si cercetari, editarea si vanzarea de carti, prestari de servicii, consultanta, incheierea de contracte si acorduri de colaborare cu persoane fizice sau juridice. Veniturile proprii se mai pot obtine si din sponsorizari sau donatii, mai prevede proiectul.

"Anual, se aloca de la bugetul de stat, prin bugetul Senatului, o suma in lei echivalenta a 860.000 de euro pentru acoperirea unor cheltuieli curente si de capital. Suma alocata se prevede distinct in bugetul Senatului si se actualizeaza din oficiu in fiecare an cu rata medie anuala a inflatiei", se arata in proiect.

Potrivit documentului, activitatea institutiei se realizeaza prin aparatul propriu de lucru. Incadrarea personalului se face pe baza de concurs sau examen, salarizarea acestuia se realizeaza conform prevederilor legale privind salarizarea in sectorul bugetar in sistem contractual, iar numarul maxim de posturi este 20.

Institutia prezinta in plenul Parlamentului raportul anual si contul de executie bugetara.

La data intrarii in vigoare a legii, imobilul Palatul Elisabeta se transmite din administrarea Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" in administrarea institutiei. Institutia de subroga de drept in toate contractele, drepturile si obligatiile Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" cu privire la imobilul transmis.

Pentru anul 2018, fondurile necesare organizarii si functionarii institutiei se asigura din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, se mai arata in proiect.

Organigrama institutiei prevede postul de director si director adjunct si compartimentele: financiar-contabil si resurse umane, proiecte si programe, secretariat general, juridic, secretariat, administrativ si relatii publice.

Initiativa legislativa apartine deputatului PSD Gabriel Vlase si este semnata de 35 de deputati si senatori PSD si 4 deputati ALDE. Ea este in dezbatere publica pe site-ul Camerei pana pe 26 iunie.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, anunta in luna martie ca va fi depus un nou proiect de lege privind Casa Regala, care va intra in procedura parlamentara si va fi adoptat pana la sfarsitul acestei sesiuni.

"S-a realizat un nou proiect de lege impreuna cu dumnealor (Casa Regala - n.red.) care va intra sau urmeaza sa intre imediat in procedura parlamentara zilele acestea. Categoric va fi adoptat pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare", a declarat atunci Liviu Dragnea.

La inceputul lunii martie, proiectul pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a Romaniei a fost retras din circuitul legislativ chiar de initiatori, Calin Popescu-Tariceanu si Liviu Dragnea, fiind invocate potentiale riscuri de neconstitutionalitate.''

https://revista22.ro...euro-pe-an.html

Romania este republica si nu monarhie asa ca statul roman nu are obligatii materiale fata de asa zisa casa regala.
In plus, PSD-ALDE ar trebui sa ofere familiei fostului rege Mihai I, doar bunuri aflate in patrimoniul lor si nu al statului roman.
Daca majoritatea parlamentara PSD-ALDE vor adopta acest proiect de lege, vor da o noua gaura bugetului statului si o teapa consistenta, poporului roman.

Edited by max_01, 22 May 2018 - 13:57.


#2
geo76com

geo76com

    Maninc clone fara memorie si stresez userii bugetari

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,952
  • Înscris: 14.09.2004
L-au pupat si astia pe mustacios in ......a
Pofta buna regalisti. Sa speram ca nu creste pretul lamailor  cind veti vorbi despre monarhie.
ps
O sa aiba condica margareta ? :P

#3
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Proiectul Decebalus per Scorilo nu au ? Sau proiectul România guvernată corect ?

Să le dau nevasta pinguinului.

Hai susținătorii care fac foamea în timp de ăștia fură pe ruptelea ...

Margarina și prințul Dudă nu au și ei nevoie de bani ?

#4
britishpub

britishpub

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,636
  • Înscris: 01.10.2010
Cum 'zda ma-sii se face ca atat cat a fost Regele Mihai I in viata si Principele Nicolae in Familie (si tipul devenea mai popular cu zi ce trece), nu i-a bagat nimeni in seama? A murit Mihai I, pe ala mic l-au zburat, fix cand poporul roman incepea sa se deschida complet catre revenirea la Regat. Si acum deodata cata iubire pentru Margareta si Radu?!

Nu bun. Nu bun deloc.

#5
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,293
  • Înscris: 13.01.2011
Mai, daca ajungea regele Mihai la conducerea tarii, mai intelegeam, dar asa, nu are rost sa dam de mincare unor fomisti, care se cearta intre ei, parinti cu copil, au început si astia sa rinjeasca, dupa ce au simulat scorțoșenia caselor regale serioase.

#6
diegodanny

diegodanny

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,354
  • Înscris: 01.07.2015
Si se mai vaita guvernantii ca nu au bani de pensii,salarii si investitii.
Banii astia puteau sa ii investeasca in ceva care ar putea aduce bani la buget si sa mai scada din taxe.......

Edited by diegodanny, 22 May 2018 - 14:12.


#7
madagascar123

madagascar123

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,797
  • Înscris: 12.03.2017
Asta ar putea fi lovitura de gratie .
Vedeti de ce Ilievici a fost reticent si nu i-a prea vrut prin preajma ?

#8
Supermax

Supermax

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,154
  • Înscris: 25.01.2018
Eu care sunt numit pro psd de multi colegi sunt TOTAL impotriva acestei mizerii . Nu exista familie regala in Romania iar trantorii astia deja sunt extrem de bogati .Punct !!!

#9
Pollux

Pollux

    Mandru ca sunt barbat alb, crestin, heterosexual si liberal-cons

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,339
  • Înscris: 28.02.2005
mentalitatile comuniste sunt la putere. mai ales la astia care isi zic "capitalisti de dreapta".
si va mai mirati ca va joaca in picioare pesedeaua...

pai hai sa vedem, "capitalist de dreapta":
1. este vorba de o institutie publica, aflata in subordinea senatului.
2. banii provin din bugetul senatului, dupa cum spune acolo, deci nu este o povara suplimentara pe bugetul de stat
3. Familia Regala, adica persoanele fizice descendente din Regele Mihai nu vor vedea niciun șfanț. cei 860.000 de euro sunt bani publici care sunt executati de aceasta institutie iar raportul va fi facut public anual. angajatii acestei institutii nu vor fi dintre membrii Familiei Regale, ci dintre romanii care vor dori sa lucreze acolo si vor lua concursul. ei se vor afla in subordinea senatului, nu a Familiei Regale.


deci, de unde porneste mania asta proletara?

Edited by Pollux, 22 May 2018 - 14:16.


#10
geo76com

geo76com

    Maninc clone fara memorie si stresez userii bugetari

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,952
  • Înscris: 14.09.2004

View PostPollux, on 22 mai 2018 - 14:15, said:

mentalitatile comuniste sunt la putere. mai ales la astia care isi zic "capitalisti de dreapta".
si va mai mirati ca va joaca in picioare pesedeaua...

pai hai sa vedem, "capitalist de dreapta":
1. este vorba de o institutie publica, aflata in subordinea senatului.
2. banii provin din bugetul senatului, dupa cum spune acolo, deci nu este o povara suplimentara pe bugetul de stat
3. Familia Regala, adica persoanele fizice descendente din Regele Mihai nu vor vedea niciun șfanț. cei 860.000 de euro sunt bani publici care sunt executati de aceasta institutie iar raportul va fi facut public anual. angajatii acestei institutii nu vor fi dintre membrii Familiei Regale, ci dintre romanii care vor dori sa lucreze acolo si vor lua concursul.


deci, de unde porneste mania asta proletara?
Polluxe as putea sa te intreb de unde mataranga magarului provin banii din bugetul Senatului ?
Nu tot din bugetul de stat ? Ce Senatul strange taxe si se autofinanteaza singur ???
Vezi ca o dai in strachini cind auzi monarhie....:P

#11
dmx85

dmx85

    antrenor dă jmekheri

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,253
  • Înscris: 06.01.2009
Tre sa se mai inventeze niste sinecuri ca si asa nu aveam destule

#12
Pollux

Pollux

    Mandru ca sunt barbat alb, crestin, heterosexual si liberal-cons

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,339
  • Înscris: 28.02.2005

View Postdiegodanny, on 22 mai 2018 - 14:10, said:

Si se mai vaita guvernantii ca nu au bani de pensii,salarii si investitii.
Banii astia puteau sa ii investeasca in ceva care ar putea aduce bani la buget si sa mai scada din taxe.......

sunt 42 de miliarde de euro pentru investitii. din care am absorbit vreo 7 pana acum.
deci, sunt bani de investitii.
nu exista capacitate de investitii in Romania, din motive pe care le-am mai zis si pe alte topicuri. este altceva...

#13
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Chiar așa. Săracii se dau de ceasul morții să ne fie nouă bine și noi comentăm ca niște proști ce suntem.

#14
Pollux

Pollux

    Mandru ca sunt barbat alb, crestin, heterosexual si liberal-cons

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,339
  • Înscris: 28.02.2005

View Postgeo76com, on 22 mai 2018 - 14:19, said:

Polluxe as putea sa te intreb de unde mataranga magarului provin banii din bugetul Senatului ?
Nu tot din bugetul de stat ? Ce Senatul strange taxe si se autofinanteaza singur ???
Vezi ca o dai in strachini cind auzi monarhie....Posted Image

dar nu este ca si cum o sa iti creasca impozitele ca sa infiinteze institutia asta.
este vorba despre o alta impartire a banilor.

#15
geo76com

geo76com

    Maninc clone fara memorie si stresez userii bugetari

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,952
  • Înscris: 14.09.2004

View PostPollux, on 22 mai 2018 - 14:20, said:



sunt 42 de miliarde de euro pentru investitii. din care am absorbit vreo 7 pana acum.
deci, sunt bani de investitii.
nu exista capacitate de investitii in Romania, din motive pe care le-am mai zis si pe alte topicuri. este altceva...
Hai sa ii investim in monarhie.
Cool..

#16
dmx85

dmx85

    antrenor dă jmekheri

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,253
  • Înscris: 06.01.2009

View PostPollux, on 22 mai 2018 - 14:20, said:



sunt 42 de miliarde de euro pentru investitii. din care am absorbit vreo 7 pana acum.
deci, sunt bani de investitii.
nu exista capacitate de investitii in Romania, din motive pe care le-am mai zis si pe alte topicuri. este altceva...

42 miliarde te referi la fonduri europene (FEDR, FSE etc)? Stii ca astea tre cofinantate din bugetu' de stat, nu? Cam la fiecare 5 lei nerambursabili de la UE, 1 leu reprezinta contributia din Bugetu' de Stat. Multe fonduri UE nu se acceseaza sub pretextu' ca nu sunt bani pt cofinantare.

Edited by dmx85, 22 May 2018 - 14:24.


#17
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
bă, ce să zic?
dacă tăntălăii plătesc, nu văd problema.

#18
Pollux

Pollux

    Mandru ca sunt barbat alb, crestin, heterosexual si liberal-cons

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,339
  • Înscris: 28.02.2005

View Postgeo76com, on 22 mai 2018 - 14:21, said:

Hai sa ii investim in monarhie.
Cool..

nu putem. sunt bani cu destinatie precisa.
14 miliarde din astia sunt pentru investitii in infrastructura rutiera, infrastructura de apa canal si gropi de gunoi ecologice.

hai sa fim oameni seriosi si sa vorbim lucruri serioase. vrei? sau vrei sa alergam dupa fenta (vorba lui Palada) in timp ce pesedeaua isi face de cap? :console:

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate