Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Italia

* * * - - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
3498 replies to this topic

#1
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
Italia este o tara membra fondatoare a UE, a treia economie a UE, dupa Brexit  si cea in care locuiesc cei mai multi imigranti romani asa ca merita sa aiba si ea un topic pe acest forum.
Anul acesta, pe data de 04.03.2018, au avut loc alegeri parlamentare in Italia.Circa 74% din cetatenii cu drept de vot s-au dus sa voteze.
Cele mai multe voturi au fost obtinute de Miscarea 5 Stele, un partid cu o puternica ideologie de stanga si coalitia condusa de  fostul premier Silvio Berlusconi din care au facut parte  Forza Italia , Liga Nordului si Fratii Italiei, cu toate de dreapta, ultimele fiind si nationaliste.Aceste partide nu au reusit sa obtina suficiente voturi pentru a forma singure, majoritatea parlamentara  si guvernul.
Dupa saptamani de negocieri, recent,  Liga Nordului si Miscarea 5 Stele au ajuns la o intelegere , pentru a forma impreuna, majoritatea parlamentara iar Berlusconi a fost de acord sa sprijine in parlament, aceasta majoritate parlamentara.Oficial, pentru binele Italiei.Cu adevarat, probabil pentru a obtine un capital de imagine si pentru ca cele doua partide sa se erodeze politic suficient pentru ca la urmatoarele alegeri parlamentare, foarte posibil, organizate anticipat, datorita aparitiei divergentelor intre cei de la guvernare, Forza Italia sa obtina un rezultat electoral destul de bun incat sa ajunga din nou la guvernare si probabil, la conducerea unei coalitii de guvernare.
,,In acest moment, propunerea pentru functia de premier, a celor care formeaza majoritatea parlamentara este avocatul și profesorul de drept Giuseppe Conte (54 de ani).
CV-ul său publicat pe website-ul M5S se întinde pe 12 pagini și menționează perioade de studii și cercetări în cele mai prestigioase universități ale lumii. A predat la universități din insula Sardinia, la Roma, Florența și în Malta, iar în prezent ține cursuri de drept privat la Florența și are un birou de avocatură la Roma.

Conte a fost membru al Agenției spațiale italiene, consultant juridic al Camerei de comerț a Romei și membru al comitetului de supraveghere al mai multor firme de asigurări.

La alegerile legislative italiene din 4 martie, cele mai multe mandate au fost câștigate de o alianță de centru-dreapta condusă de formațiunea antiimigrație Liga, iar partidul antisistem Mișcarea 5 Stele s-a clasat, individual, cel mai bine. Partidul Democrat, de centru-stânga, s-a plasat pe poziția a treia.

Liga și M5S au făcut public vineri un "contract de guvernare" care ar pune capăt austerității și "dictatelor" Bruxellesului, promițând cea mai mare fermitate împotriva corupției, a tuturor formelor de delincvență și a imigrației.''
https://www.agerpres...pulista--112814

,,Mișcarea 5 Stele (antisistem) și Liga (extrema dreaptă) și-au făcut public vineri programul cu care își propun să guverneze, după ce au anunțat joi că au ajuns la un acord final cu privire la acest document.
Contractul de guvern al schimbării'' prezentat de populiști este marcat puternic de euroscepticism și are poziții foarte la dreapta pe teme precum imigrația și securitatea, informează AFP, preluată de Agerpres.
Populiștii își propun reducerea datoriei publice, prin creșterea PIB printr-o relansare a cererii interne, revizuirea, ''împreună cu partenerii europeni, a cadrului guvernanței economice'', inclusiv a politicii monedei unice, și cer ''o întărire a rolului și puterilor Parlamentului European, unica instituție europeană care are legitimitate directă''.
Liderul Mișcării 5 Stele, Luigi Di Maio, a declarat că cele două partide doresc să solicite Bruxelles-ului o parte din cele 20 de miliarde de euro din contribuția anuală a Italiei la bugetul UE.
În ceea ce privește imigrația și islamul, va fi acordată prioritate expulzărilor și luptei împotriva ''business-ului cu migranți'', plecând de la rețelele de traficanți până la asociațiile care administrează centrele de primire, accelerarea examinării cererilor de azil și repatrierea sistematică a celor respinși, înființarea unui registru al imamilor, închiderea imediată a moscheilor neautorizate, referendum local înainte de înființarea unui nou lăcaș de cult musulman.
În plan extern, cele două formațiuni reafirmă ancorarea Italiei în alianța atlantică, dar prevăd ''o deschidere către Rusia, care nu trebuie percepută drept o amenințare, ci ca un partener economic și comercial''. Pentru aceasta, ele consideră oportună ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei, ''care trebuie reabilitată ca interlocutor strategic''.
https://www.euractiv...steritate-10802

Actuala conducere a UE este foarte ingrijorata de consecintele politicilor interne si externe care vor fi adoptate de actuala coalitie majoritara din Italia.Si are toate motivele sa fie.
Ce a inceput in Austria a continuat cu Italia si in timp, vor urma si alte state din vestul Europei.

#2
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Bravo lor !

#3
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,024
  • Înscris: 07.11.2006
Este interesant de urmarit interesul alogenilor,indiferent despre ce tara vorbim.
Este atat de usor sa caracterizam pe cineva,fara sa avem habar despre acel cineva.Si cand scriu asta nu ma refer la acest topic,ci in general.
De ce trebuie sa conteze parerea noastra despre Italia?De ce consideri ca este necesar sa discutam despre preferintele politice,ca pana la urma despre asta este vorba,ale italienilor?
Nu-i treaba noastra ce se intampla in Italia,cu atat mai mult cu cat suntem total incapabili sa ne rezolvam rahatul care ne inconjoara si care ne-a aruncat inca odata la periferia civilizatiei europene.
Un lucru este sigur si este demonstrat inca odata de votul din Italia:migratia populatiei,perceputa ca un fapt revolutionar la inceput,a ajuns sa reprezinte o corvoada pentru statele dezvoltate.In mod garantat,la modul general,le pare extrem de rau ca exista aceasta clauza.
Toate statele s-au saturat de mizeria si promiscuitatea implementata odata cu valurile de migranti romani,polonezi,bulgari,etc,si si-au dat seama de greseala imensa comisa.
Sigur ca exista si exceptii notabile,dar aceste exceptii oricum ar fi ajuns,pe diferite cai,in statele dezvoltate.Dar libera circulatie a insemnat in primul rand stramutarea scursurilor unei/unor societati in deriva in societati bine consolidate,cu traditii culturale si spirituale de sute de ani.

Iar conducerea UE,de fapt pseudoconducerea UE se dovedeste incapabaila,nu ingrijorata,inca odata si inca odata si inca odata sa gestioneze o criza care pare interminabila si care va avea finalul nedorit de multi,dar prevazut de si mai multi.UE nu mai este organismul care emana de dragoste,lapte si miere,fiind considerat casa europeana a tuturor.A devenit un azil de batrani pentru unii,casa de corectie pentru altii si un paradis exotic pentru foarte putini.

#4
Onan_Barbaru

Onan_Barbaru

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,169
  • Înscris: 21.08.2017

View Postmax_01, on 22 mai 2018 - 08:50, said:

Italia este o tara membra fondatoare a UE, a treia economie a UE, dupa Brexit  si cea in care locuiesc cei mai multi imigranti romani asa ca merita sa aiba si ea un topic
Sclavii aia doar nu erau sa mearga in Danemarca sau Elvetia. E o vorba: cin' se-aseamana se-aduna. E plina de africani, t.igani si moldoveni.

#5
catalinn

catalinn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,843
  • Înscris: 25.10.2004

View Postmax_01, on 22 mai 2018 - 08:50, said:

...
,,... .. premier avocatul şi profesorul de drept Giuseppe Conte (54 de ani).
CV-ul său se întinde pe 12 pagini şi menţionează perioade de studii şi cercetări în cele mai prestigioase universităţi ale lumii.

nu se ridica la nivelul vioricai da' e ......"pe drumul cel bun":

Quote

"Giuseppe Conte, potenzialmente il prossimo leader italiano, ha scritto che 'perfezionò e aggiornò i suoi studi' alla New York University, ma, quando abbiamo chiesto, ci è stato risposto: "Una persona con questo nome non compare nei nostri archivi come studente o membro di facoltà"  

Quote

Giuseppe Conte, potentially Italy’s next leader, wrote that he “perfected and updated his studies” at NYU, which, when asked, said “A person by this name does not show up in any of our records as either a student or faculty member.

http://www.repubblic...sity-197043056/

#6
Onan_Barbaru

Onan_Barbaru

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,169
  • Înscris: 21.08.2017

View Postadisz, on 22 mai 2018 - 09:19, said:

Toate statele s-au saturat de mizeria si promiscuitatea implementata odata cu valurile de migranti
Daca s-ar fi saturat, ar fi luat niste masuri gen deportare, eutanasiere etc. Nu poti sa mananci sau sa bei ceva la o terasa intr-un oras "european", ca esti asaltat de cersetori sau "negustori" ambulanti. Romania e peste ei la capitolul asta, la noi ii rup ospatarii cu bataia daca indraznesc sa deranjeze clientii.

#7
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,554
  • Înscris: 13.06.2004
Eu am o curiozitate: dacă Italienii sunt mai ca Românii la capitolul mafie şi corupţie, cum de au ajuns peste noi?

#8
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,077
  • Înscris: 20.12.2007

View Postdjl, on 22 mai 2018 - 11:13, said:

Eu am o curiozitate: dacă Italienii sunt mai ca Românii la capitolul mafie şi corupţie, cum de au ajuns peste noi?
Pai scrie si tu Italia occupation 1945 si Romania occupation 1945 si da pe imagini. Ia vezi , te prinzi ?

#9
motanul13

motanul13

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,351
  • Înscris: 03.08.2006

View Postdjl, on 22 mai 2018 - 11:13, said:

Eu am o curiozitate: dacă Italienii sunt mai ca Românii la capitolul mafie şi corupţie, cum de au ajuns peste noi?
Poate pentru ca le-au lipsit 50 de ani de comunism ?
Da` sa stii ca exceptand nordul Italiei , nu prea sunt peste noi ....

#10
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,077
  • Înscris: 20.12.2007

View Postmotanul13, on 22 mai 2018 - 11:29, said:

Poate pentru ca le-au lipsit 50 de ani de comunism ?
Da` sa stii ca exceptand nordul Italiei , nu prea sunt peste noi ....
Cum se schimba vremurile
http://adevarul.ro/l...95cf/index.html

#11
motanul13

motanul13

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,351
  • Înscris: 03.08.2006

View PostKokoshmare, on 22 mai 2018 - 11:31, said:

Cum se schimba vremurile
http://adevarul.ro/l...95cf/index.html
Dap .
Eu nu i-as primi nici acum , mai ales pe cei din Sicilia ...Posted Image

#12
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,077
  • Înscris: 20.12.2007

View Postmotanul13, on 22 mai 2018 - 11:41, said:

Dap .
Eu nu i-as primi nici acum , mai ales pe cei din Sicilia ...Posted Image
Aia vin ei.
Tata a fost vecin in satul de bastina cu Dan Spataru. Dupa ce acesta a murit , casa lui a fost cumparata de un Italian mai in varsta. Discret dar cel mai cumsecade om din lume. Intotdeauna buna ziua, intotdeauna cu o tigara pe care sa o dea ca la tara, oricarui trecator. Dupa vreo trei ani, tot satul a fost trezit de o invazie de jandarmi, mascati, dube, o armata intreaga ce sa mai.
Si ce sa vezi, domnul in varsta Italian era un mare cap al mafiei care-si conducea afacerile de la distanta dintr-un loc tihnit pe malurile lacului Mostistea.

#13
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017

View Postdjl, on 22 mai 2018 - 11:13, said:

Eu am o curiozitate: dacă Italienii sunt mai ca Românii la capitolul mafie şi corupţie, cum de au ajuns peste noi?
Datorita geografiei.Datorita pozitiei sale pe harta s-a invecinat cu Franta, Elvetia si Austria(in afara Iugoslaviei sau Albaniei, Greciei, aflate peste mare)si nu cu imperiul otoman, tarist, si apoi cu URSS, Bulgaria, Ungaria, iar dupa anul 1945, aceasta a intrat in sfera de influenta occidentala si a SUA.
Renasterea a avut loc in Italia si nu in Romania.Asta ca sa dam Cezarului ce este al Cezarului.
Totusi, daca Romania s-ar fi aflat pozitionata din punct de vedere geografic, la nord vest de Italia, cred ca ar fi fost mai dezvoltata acum decat Italia sau ar fi fost macar la acelasi nivel de dezvoltare ca zona nordica a Italiei.

View PostKokoshmare, on 22 mai 2018 - 11:45, said:

Aia vin ei.
Tata a fost vecin in satul de bastina cu Dan Spataru. Dupa ce acesta a murit , casa lui a fost cumparata de un Italian mai in varsta. Discret dar cel mai cumsecade om din lume. Intotdeauna buna ziua, intotdeauna cu o tigara pe care sa o dea ca la tara, oricarui trecator. Dupa vreo trei ani, tot satul a fost trezit de o invazie de jandarmi, mascati, dube, o armata intreaga ce sa mai.
Si ce sa vezi, domnul in varsta Italian era un mare cap al mafiei care-si conducea afacerile de la distanta dintr-un loc tihnit pe malurile lacului Mostistea.
Mafioti italieni sunt destui, peste tot in Europa, atat in vest dar si  est in tari ca cele din fosta Iugoslavie, Romania, Ucraina, Republica Moldova si probabil Ungaria.

Edited by max_01, 22 May 2018 - 13:00.


#14
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,506
  • Înscris: 30.10.2003

View Postmotanul13, on 22 mai 2018 - 11:41, said:

Dap .
Eu nu i-as primi nici acum , mai ales pe cei din Sicilia ...Posted Image
De ce? Eu am coleg tocmai de acolo. Baiat de treaba.

#15
motanul13

motanul13

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,351
  • Înscris: 03.08.2006

View PostBursul, on 22 mai 2018 - 13:03, said:

De ce? Eu am coleg tocmai de acolo. Baiat de treaba.
Acum doi ani am fost in Catania . Am vazut cum i-au smuls geanta unei tipe pe trotuar , de pe scuter .
Nu ca nu as fi vazut aceiasi faza si la Milano , acum vreo 5-6 ani .

#16
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,506
  • Înscris: 30.10.2003
Si ai zis, uite hotii de sicilieni!! La Piovra!

#17
motanul13

motanul13

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,351
  • Înscris: 03.08.2006

View PostBursul, on 22 mai 2018 - 13:07, said:

Si ai zis, uite hotii de sicilieni!! La Piovra!
Nu numai .
Tu ai fost in Sicilia , la Palermo sau Catania ?
Orasele romanesti sunt la ani lumina de ei in toate privintele .
Incepand cu curatenia , strazile si terminand cu siguranta .
Nu cred ca ai vazut armata patruland pe strazi in Romania .
In Sicilia sunt peste tot .

Edited by motanul13, 22 May 2018 - 13:22.


#18
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017

View Postmotanul13, on 22 mai 2018 - 13:13, said:

Nu numai .
Tu ai fost in Sicilia , la Palermo sau Catania ?
Orasele romanesti sunt la ani lumina de ei in toate privintele .
Incepand cu curatenia , strazile si terminand cu siguranta .
Nu cred ca ai vazut armata patruland pe strazi in Romania .
In Sicilia sunt peste tot .
Probabil Sicilia este frumoasa sa o vizitezi ca turist.
Datorita Mafiei este asa cum zici tu in Sicilia.

View Postmotanul13, on 22 mai 2018 - 13:06, said:

Acum doi ani am fost in Catania . Am vazut cum i-au smuls geanta unei tipe pe trotuar , de pe scuter .
Nu ca nu as fi vazut aceiasi faza si la Milano , acum vreo 5-6 ani .
Furturi si talharii sunt peste tot in lume.
In cazul nativilor sicilieni sunt oameni si oameni.Unii cu un caracter pozitiv iar altii cu cel negativ.

View PostBursul, on 22 mai 2018 - 13:07, said:

Si ai zis, uite hotii de sicilieni!! La Piovra!
Stii si tu ca Mafia nu se ocupa cu asemenea fapte.Mafia joaca la un nivel mult superior fata de ce a prezentat colegul nostru.Contrabanda, droguri, delapidarea banilor publici destinati unor lucrari de interes public, taxe de protectie, trafic de persoane, trafic de influenta, licitatii de stat castigate prin trafic de influenta si amenintari, samd.

Edited by max_01, 22 May 2018 - 13:25.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate