Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Studii in Anglia

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
72 replies to this topic

#37
vpiti

vpiti

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,857
  • Înscris: 11.01.2010

 Skiuc, on 19 mai 2018 - 19:54, said:

O intrebare simpla! Baiatul meu a fost admis la 4 facultati in Anglia si, dupa 3 mai, a fost obligat sa aplice la 2 din ele, a ales Imperial College London iar ca rezerva University of Manchester. Intrebarea este: ii trebuie pasaport? (nu sunt lamurit in actualele conditii). Evident ca orice sfat suplimentar, de bun simt, il voi aprecia cu maxima deferenta. Multumesc anticipat tuturor!
Nu in Londra dar da, am avut nevoie de pasaport in prima saptamana pentru un Identity check cu scopul de a primi ID cardul universitatii. Am intrebat pe un prieten ce a terminat in Edinburgh si mi-a confirmat ca a avut parte de ceva similar.
Oricum, e bine sa aiba pasaport chiar si pentru simplul motiv ca poate folosi E-gates pe aeroport, in loc sa stea sa astepte la coada sa-i verifice un functionar plictisit buletinul. Sau cine stie pe unde vrea sa se plimbe.

 jimi91, on 19 mai 2018 - 20:15, said:

pare putin dur, dar, e o prostie sa inveti intr-o limba straina:|..e mult mai dificil invatatul...in Anglia, scoala se plateste...la noi e gratis:)...ai nevoie doar de diploma, restul inveti tu singur:)...
In primul rand, a fi capabil sa inveti in limba engleza e deja o necesitate - majoritatea literaturii de specialitate/publicatiilor stiintifice sunt oricum in engleza si, daca vrei sa faci o treaba calumea, trebuie sa fii mereu la curent cu ce se publica. In al doilea rand nu, nu ai nevoie doar de o diploma. Lasand deoparte calitatea actului educational, as vrea sa vad cum inveti tu singur intr-un domeniu unde ai nevoie de aparatura de laborator sau soft-uri ce costa mii/sute de mii de euro si care la noi lipsesc de obicei.

Edited by vpiti, 20 May 2018 - 12:38.


#38
A10Warthog

A10Warthog

    Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 902
  • Înscris: 12.11.2017
Încep prin a-mi cere scuze că nu am dezvoltat partea cu angajările din top 50, aparent a fost cel mai intrigant quote. Am vrut să subliniez faptul că e o idee bună să te duci cât de sus posibil, pentru a putea accesa companii care impun diverse bariere, precum educație în top xx.

Compania la care m-am referit face parte dintr-un ecosistem și este contactul direct dintre clienți și toți oamenii care sapă după soluții. Majoritatea celor care lucrează aici au specializări duble și musai doctorat, în principiu drept plus altceva. Drept și chimie, drept și inginerie, drept și management industrial etc, pentru a acoperi multe domenii. În spatele lor există un alt rând de specializări duble - de la științe pur teoretice până la inginerie civilă, inginerie industrială, fintech, audit & controlling - toți cu activitate în cercetare. Ultimul nivel menționat primește problemele de rezolvat, se organizează în funcție de cerințe, apoi contactează celelalte companii din ecosistem, care sunt specializate pe domenii.

Cei care fac C level shadowing și au o mare răspundere pentru viitorul companiilor consultate trebuie să fie vârfuri. De ce? Clienții precum Siemens, Bosch, BMW, Deutsche Bahn & DB Schenker, ÖBB, ThyssenKrupp sau BASF au destule resurse încât să cumpere cele mai exersate și actualizate minți pe care banii le pot cumpăra.

Mulți aplicanți vin din Universități din top 50, așa că regula nu are de ce să fie scoasă. Restul companiilor cu care lucrăm angajează și din top 200, fix pentru motivele ridicate de Newbie. În final, toată lumea competentă, chiar dacă nu se califică pentru primul nivel de conducere, constituie o parte esențială din tot ce se întâmplă.

Văd studenți fără master, ieșiti din TU Wien (#182 global, #50-100 în CS), care ar șterge pe jos cu mine la orice înseamnă implementare. Am ales să fiu parcat în Viena pentru a sta printre tineri cu talent fenomenal, care trebuie cultivat și valorificat. Patru zile pe săptămână lucrăm, în a cincea învățăm tehnologii noi, căutăm idei în alte domenii și ne distrăm cu jucării destul de mișto. Bonus combo: scap de ocazionalul Ivy League circlejerking de la biroul din München, dar și de draga mea soție care ține să-mi amintească zilnic că cine nu are încă doctorat duce sticlele la reciclat. Posted Image

E timpul pentru un TL;DR, deoarece e threadul lui Skiuc și pentru el lucrăm aici: cu cât omul nostru se duce mai sus în ranking, cu atât poate să acceseze mai multe oportunități. Unele posturi de conducere sunt gated, dar nu e neapărat să se lovească de asta. Scopul final e să-și găsească un loc plăcut și să activeze acolo unde se poate dezvolta cât mai bine.

 dani.user, on 20 mai 2018 - 12:17, said:

Cand topurile se fac adesea dupa rezultatele echipelor de cercetare, ce relevanta are asta asupra a cat de bine se vor descurca studentii in industrie?

Echipele de cercetare nu lucrează separat de studenți, ci sunt lăsate să umble în libertate. Ba chiar se dau și pe tobogane. Studenții sunt invitați să participe la proiecte de cercetare încă din primul an, prilej cu care sunt integrați în cercetare și fac tot felul de munci relevante.

Imaginează-ți că esti student și lucrezi pe o tehnologie nouă, în care Siemens urmează să arunce cu bani. Ce-o să facă Siemens după ce alfă că ai găsit miezul din Fanta? În niciun caz nu o să pună anunțuri pe eJobs, ci te va chema cu tot cu colegi să lucrați la următoarea generație de Fanta cu miez (și implicit la profitul lor pe următorul an). Iată-te în industrie, într-o poziție despre care nu știa nimeni înaintea ta. Fără investiția Universității în reasearch nu aveai șansa asta.

Clasamentul pe bază de research are un sens în pregătirea studenților. Cu cât există rezultate mai bune, cu atât ai mai mulți bani. Uite cifre:

ICL, buget pentru 2016-2017: 1.12 miliarde de euro (am făcut conversia de la GBP)
TUM, 2016-2017: 1.4 miliarde de euro

Când stai pe resursele astea ai cum să investești în jucării pentru studenți. Astfel apar chestii precum supercomputere sau reactoare nucleare de 20MW în campus, facilități care în mod clar aproprie industria de procesul de învățare.

Răspuns final: clasamentul Universității e relevant pentru viitorul studenților în industrie. Nu o iei de jos, de la entry level, ci te duci direct în poziții care nu-s publicate pe net. Uneori pe posturi făcute special pentru tine.

 dani.user, on 20 mai 2018 - 12:17, said:

Apoi, cei ce termina acolo sunt si platiti de 10x mai bine pentru a recompensa acea eficienta? Deocamdata realitatea imi arata joburi in zona München din care iti platesti chiria si cam atat, iar cercetarea in mediu universitar chiar mai rau platita decat industria chiar daca necesita mai multa pregatire.

Salariile nu-s publice. Nu știu decât despre mine, despre soție și despre câțiva colegi care s-au spart la bere. Salariile pe care le găsești pe net nu sunt reprezentative pentru cei care își diversifică interesele. Companiile cunosc bine conceptul de adverse selection, de aceea nu publică decât unele internship-uri, posturile entry level și puțin mai sus. Candidații cu leverage mare vin ori din Universități, ori migrează de la o companie la alta, pe bază de networking.

Apoi contează unde stai, cât consumi și cât de mult timp liber vrei să ai pe săptămână. Nevastă-mea nu depinde de mine și nici eu de ea, cât despre foștii colegi de facultate, considerând codurile poștale și flotele de mașini, nu cred că au probleme. Cred că singura metodă prin care poți să o duci nașpa e să lucrezi activ împotriva propriilor interese. Nu sunt convins că te-am lămurit. Cert e doar că educația te poate propulsa destul de mult, dar nu aruncă nimeni cu milioane în tine cât dormi.

Edited by A10Warthog, 20 May 2018 - 18:30.


#39
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,194
  • Înscris: 24.02.2007
Interesant ce ne povestesti, in special partea cu specializari duble si musai doctorat. Prin mediul pe unde ma invart, cine e bun (foarte) tehnic n-a avut timp de studiat alte domenii total diferite (ex drept), iar cine nu s-a prea descurcat pe partea tehnica a luat-o pe calea managementului (adesea fara studii speciale in acest domeniu).

#40
corsica

corsica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,941
  • Înscris: 13.04.2007

 Skiuc, on 19 mai 2018 - 19:54, said:

O intrebare simpla! Baiatul meu a fost admis la 4 facultati in Anglia si, dupa 3 mai, a fost obligat sa aplice la 2 din ele, a ales Imperial College London iar ca rezerva University of Manchester. Intrebarea este: ii trebuie pasaport? (nu sunt lamurit in actualele conditii). Evident ca orice sfat suplimentar, de bun simt, il voi aprecia cu maxima deferenta. Multumesc anticipat tuturor!

Felicitari pentru tine si baiatul tau. Obligatoriu pasaport, va avea nevoie de el, spune asta tatal unei fete ce este la studii in Londra.
Iti va fi greu la inceput, nu stiu daca mai ai copii, la mine este singura. Ne-a fost destul de greu, mai ales sotiei. Acum e totul in regula, partea frumoasa este ca a plecat impreuna cu prietenul ei. Merita orice sacrificiu pentru copii.

@A10Warthog - ai punctat foarte bine, felicitari si multumiri.

PS: am postat anul trecut aici bucuria dupa absolvire, fata este la UCL, singura modificare este ca a aplicat pentru master in 2 ani, nu puteam achita taxa de 14.200 lire intr-un singur an.

#41
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,299
  • Înscris: 23.02.2017

 corsica, on 20 mai 2018 - 21:30, said:

PS: am postat anul trecut aici bucuria dupa absolvire, fata este la UCL, singura modificare este ca a aplicat pentru master in 2 ani, nu puteam achita taxa de 14.200 lire intr-un singur an.
mai nou nu mai e nici masterul platit (adica se plateste tot prin acel credit extrem de avantajos)

#42
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

 unbrutus, on 20 mai 2018 - 11:38, said:

cand citesc asa ceva de la un tanar, imi dau seama ca Romania nu are nici o speranta pt viitor cu asemenea mentalitati

sper sa fii doar o minoritate, ba nu, doar un unicat. Sper sa nu gandeasca si altii ca tine... noroc ca stii sa pui multe:) si Posted Image ca sa te exprimi eficient... felicitari


Mi-a facut deosebita placere sa citesc postarea ta. Numai un om educat in afara reuseste sa sistematizeze asa frumos informatia (nu vreau sa jignesc pe nimeni dar am observat o diferenta enorma intre postarile de pe forumurile romanesti comparate cu cele de pe forumurile in alte limbi)

Referitor la relevanta studiilor: desi am studiat la o universitate f mica din UK, cursurile, suportul de curs, dotarile tehnice erau de top, moderne, ancorate in realitatea cotidiana si aplicate la ceva cat se poate de practic (de ex, programare: se studia direct programare jocuri pe xbox ultima versiune... doar un exemplu care mi-a venit acum)

O alta chestie care m-a mirat pana la shocat, este ca dupa curs, am fost cautat in mod insistent de facultate pt a afla ce fac, daca lucrez in domeniul in care am studiat.

Asta pt ca daca studentii nu s-au angajat in domeniu, e posibil sa fie din cauza cursurilor care nu sint relevante pt industrie in mod suficient.
Asta poate duce fie la desfintarea cursului fie la modificarea materiilor de studiu si formatului cursului.

Intrucat ca orice roman veritabil am considerat ca nu am timp sa le raspund la intrebarile referitoare la ce fac dupa ce am terminat cursurile (la vreun an si ceva dupa), m-a sunat in final pe numarul personal module leaderul de curs si m-a invitat la o masa in oras, unde nu s-a lasat pana nu mi-a pus intrebarile respective si mi-a explicat importanta acestor statistici pt universitate.

In Romania nu intereseaza pe nimeni ca se scot pe banda rulanta absolventi de drept, spihologie, economie si alte specializari din nenumarate universitati particulare (pt ca, nu-i asa, aceste specializari nu necesita dotari tehnice pt universitatile respective), nu se urmaresc necesitatile de absolventi pt industrie etc

asa socat ai fost? pana la urma ai platit o gramada de bani:)..de ce esti socat?

La noi invatamantul e gratuit, e o mare diferenta fata de o scoala pe care trebuie sa o platesti;)...

Cat despre invatatul in limba engleza, da, este mai greoi decat cel in limba materna..din punctul meu de vedere, nu merita..dar, poate pentru voi merita;)..nu mi se pare o mandrie sa faci o facultate in strainatate, sa platesti o caruta de bani pentru ceva ce ai putea avea gratis in tara;)..mi se pare chiar o prostie, un efort financiar din partea parintilor..un gest egoist din partea ta..

In fine, eu ma dau batut...o sa spun ca e daor parere mea si atat..n-are rost sa intru in polemici degeaba..fiecare cu experienta lui;)

#43
jm2010

jm2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,979
  • Înscris: 14.03.2013

 jimi91, on 23 mai 2018 - 03:29, said:

asa socat ai fost? pana la urma ai platit o gramada de bani:)..de ce esti socat?

La noi invatamantul e gratuit, e o mare diferenta fata de o scoala pe care trebuie sa o platesti;)...

Cat despre invatatul in limba engleza, da, este mai greoi decat cel in limba materna..din punctul meu de vedere, nu merita..dar, poate pentru voi merita;)..nu mi se pare o mandrie sa faci o facultate in strainatate, sa platesti o caruta de bani pentru ceva ce ai putea avea gratis in tara;)..mi se pare chiar o prostie, un efort financiar din partea parintilor..un gest egoist din partea ta..

In fine, eu ma dau batut...o sa spun ca e daor parere mea si atat..n-are rost sa intru in polemici degeaba..fiecare cu experienta lui;)
Pentru ca tu ai facut o facultate (daca ai facut-o) pentru hartia aia care crezi ca are o valoare pentru tine. Cei care fac o facultate in Anglia nu o fac pentru diploma. S-a mai explicat anterior ca tu compari dacia cu mercedesul si nu intelegi de ce lumea nu alege dacia. Insa trebuie sa mergi cu un mercedes ca sa intelegi diferenta.

Edited by jm2010, 23 May 2018 - 04:44.


#44
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,361
  • Înscris: 21.06.2016

 Skiuc, on 19 mai 2018 - 20:20, said:

pare putin dur, dar, e o prostie sa inveti, fiul meu iti da clasa oricand la mate si fizica, e multiolimpic national, in Anglia nu pleaca de nebun ci cu un examen de limba; scoala in Anglia e 9700 lire/an imprumut guvernamental, tu de fapt ce mi-ai recomanda? daca eu m-am ratat in tara asta lui de ce nu i-as oferi o raza de speranta? mai ales ca vrea sa plece... da-mi un raspuns plauzibil

Domle, daca e olimpic multi national cum se face ca ta-su - destept prin forta geneticii - nu stie sa depisteze un trolache oarecare de 16 ani de pe internet si se ia la ratoiala cu el?

Mai on topic, de ce in UK? Pentru inginerie chiar nu pare a fi cea mai buna varianta.

Quote

Sa inveti intr-o limba straina, e mai dificil decat daca inveti in limba materna:)..intelegi? sunt doar fite
Acum, daca e intr-adevar baiat destep, analizeaza situatia el singur...si va observa ca iese in castig in tara;)...atat financiar, cat si educational;)

Ma baietel, diferenta pentru acelasi om intre o facultate no name din estul europei si una cu nume din vest e ENORMA, finaciar si educational, si se adinceste pe parcusul vietii, chiar daca ar invata exact acelasi lucru (ceea ce evident nu e deloc adevarat). Diferenta de bani pe tuition/cazare etc e irelevanta in context.

Edited by vrajitoruldinoz, 23 May 2018 - 09:26.


#45
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,299
  • Înscris: 23.02.2017

 jimi91, on 23 mai 2018 - 03:29, said:

Cat despre invatatul in limba engleza, da, este mai greoi decat cel in limba materna..
e dificil pt tine pt nivelul tau de inteligenta pe care il afisezi si aici in mod repetat...
A face o facultate este mai dificil decat a nu face

A face 12 clase e mai dificil decat a face 8 clase.

A invata sa citesti e mai dificil decat a nu invata sa citesti.

Unii isi dau copii la scoli in engleza, germana etc inca din scoala primara... te depasesc se pare toate aceste concepte. In schimb esti f bun la pus:) si ;) (fara spatiu intre ele si cuvantul precedent, ca deh... asa ai invatat tu la scoala ta)

#46
soricelucut

soricelucut

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 835
  • Înscris: 25.02.2015
N-aveti pe ce arunca 9000lire/an? :) Facultatile astea din strainatate sunt doar miraje.

 jimi91, on 19 mai 2018 - 22:41, said:

da, sunt fite sa inveti in engleza:)...nu se compara cu invatatul in limba materna... Posted Image..asta e adevarul:) fie ca-ti place sau nu...sa inveti in romana, e mult mai practic si mai usor;)

Nimeni nu publica cercetarile in romana. Nu-i nimica greu sa inveti in engleza. E ca si cum te-ai uita la Cartoon Network. Problema e ca banii aia nu merita aruncati pe nimicuri. In Anglia in anul 1 la matematica se studiaza numere complexe care la noi se studiaza in clasa a 10-a. Cand am luat 10 la examenul de matematica din anul 1 se mira profesorul ca wow, cum de am luat 10. :lol: Concluzia mea e ca am risipit degeaba banii parintilor cand as fi putut sa stau acasa si tot aia era. Iar eu am studiat pe vremea cand inca erau taxele 3000 lire. Acum cu 9000+ e deja aberatie. :)

 A10Warthog, on 20 mai 2018 - 04:09, said:

Experiența la o Universitate din top 50

Evaluarea la Imperial College se face pe distribuție normală (Bell curve). Dacă ești sub performanța mediei sunt șanse mari să pici cursul. La fiecare curs ai de citit cel puțin cinci cărți, pe care chiar trebuie să le citești ca să treci. Nu există "n-am reușit", nu există "n-am avut timp", nu există săptămână de pauză.

Întreaga experiență te pregătește pentru performanță, iar asta înseamnă muncă în fiecare zi, 8 ore pe zi de studiat în bibliotecă, uneori 100 de pagini de citit de pe o zi pe alta, plus proiecte de predat în fiecare săptămână. Ai responsabilitatea de a contribui la grupul din care faci parte, pentru că nu te cară nimeni în spate.

Pentru a trece de examene trebuie să joci totul cu cap. Îți trebuie o strategie pentru nutriție, ca să poți să funcționezi. Trebuie disciplină și optimizare în absolut tot ce faci, inclusiv pentru somn.

Un bun exemplu e strategia de care m-am folosit mereu în facultate: aplicam la examenele pe care urma să le am în semestrul următor, să văd care sunt exigențele profesorului, să văd unde bate și ce consideră important. Astfel aveam 30% din baza de date de întrebări și puteam să pun o ordine în incertitudine. În Germania, facultatea are obligația să-ți asigure evaluarea oricărui examen pe care l-ai dat, așa că spuneam că sunt bolnav și ei îmi trimiteau o copie a examenului acasă. În rest, luam scriptul cursului și formulam întrebări din text, paragraf cu paragraf - două săptămâni de muncă pentru fiecare curs.

Ce-mi plac descrierile astea apocaliptice. :lol:

Experienta mea la universitati de top 20-30 (Manchester si Singapore) e mai mult stat degeaba si invatat rapid in sesiune. Ba in Singapore experienta include o gramada de stat la piscina. :lol: Mai serioase mi se par universitatile din Romania. :)

Initiator, conteaza omul, nu reclamele. Daca fiul tau e sa faca ceva, va face oriunde. Daca nu, nu.

#47
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,299
  • Înscris: 23.02.2017

 soricelucut, on 23 mai 2018 - 11:31, said:

N-aveti pe ce arunca 9000lire/an? Posted Image Facultatile astea din strainatate sunt doar miraje.
pe langa faptul ca nu se arunca nici un ban pe geam, din buzunar, pt ca e un credit care e platit DOAR daca se angajeaza apoi DOAR cu un salariu peste o anume suma minima si DOAR daca il plateste in 25 de ani, altfel datoria se anuleaza pur si simplu, facultatile din strainatate sint singurul mod de a garanta o educatie sanatoasa.
Facultatile din Romania sint doar miraje. Nu inveti mai nimic din ele, urmarind manuale scrise de profesori semi-docti de cele mai multe ori.

 soricelucut, on 23 mai 2018 - 11:31, said:

Nimeni nu publica cercetarile in romana.
si nici nu prea se face cercetare in Romania.
Sa nu uitam ca din universitatile astea din strainatate pe care tu le bagatelizezi, ies zilnic aproape rezultate ale cercetarii in tot felul de domenii, e de ajuns sa deschizi un ziar, o emisiune de stiri la tv, ma mir ca ti-au scapat.

 soricelucut, on 23 mai 2018 - 11:31, said:

Nu-i nimica greu sa inveti in engleza. E ca si cum te-ai uita la Cartoon Network.
Nu vad legatura intre privitul la cartoon network si realizarea unei lucrari de dizertatie in limba engleza folosind si un limbaj academic.
Efectiv nici o legatura.
Evident ca nu e greu sa inveti engleza, de aia iti sint predate inca din clasa a 5a, nu una, ci 2 limbi straine.
De multe ori, inca din gradinita se invata o limba straina, si nu da nici un copil pe spate de cat e de greu, insa tot nu vad legatura cu cartoon network

 soricelucut, on 23 mai 2018 - 11:31, said:

Concluzia mea e ca am risipit degeaba banii parintilor cand as fi putut sa stau acasa si tot aia era. Iar eu am studiat pe vremea cand inca erau taxele 3000 lire. Acum cu 9000+ e deja aberatie. Posted Image
Nici aici nu prea ai nimerit-o, cum adica banii parintilor? Creditul de studii se face in numele tau personal.
Daca te referi la costuri cu viata, chiria, pe langa faptul ca se poate lua credit si pt ele, lua un job peste vara etc, acele costuri le aveau cu tine si daca stateai acasa si te uitai la cartoon network.

 soricelucut, on 23 mai 2018 - 11:31, said:

Initiator, conteaza omul, nu reclamele. Daca fiul tau e sa faca ceva, va face oriunde. Daca nu, nu.
Nu e adevarat. Absolut de fiecare data cand sint prezentati la TV ceva olimpici, toti spun acelasi lucru: vom merge sa studiem in strainatate, de multe ori anglia.

Mediul si media conteaza mult. E una sa inveti intr-o scoala din Vaslui, la gura sobei cu WC in curte si alta intr-o scoala moderna si bine dotata cu elevi care au preocupari asemanatoare cu ale tale.

#48
soricelucut

soricelucut

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 835
  • Înscris: 25.02.2015

 unbrutus, on 23 mai 2018 - 17:20, said:

Daca te referi la costuri cu viata, chiria, pe langa faptul ca se poate lua credit si pt ele, lua un job peste vara etc, acele costuri le aveau cu tine si daca stateai acasa si te uitai la cartoon network.

Ei, hai, ca in Romania nu dai la camin 2000 lei/luna. :)

 unbrutus, on 23 mai 2018 - 17:20, said:

Nu e adevarat. Absolut de fiecare data cand sint prezentati la TV ceva olimpici, toti spun acelasi lucru: vom merge sa studiem in strainatate, de multe ori anglia.

Ce sa zica si ei? :) Ai impresia ca un licean intelege prea multe din viata? Asa ziceam si eu, si m-am dus si m-am pacalit. Bani risipiti de pomana pentru cursuri mai de slaba calitate decat ce se face in Romania. Macar m-am plimbat, asta a fost singurul avantaj si singurul motiv pentru care nu regret. Nu oricum poti ajunge sa traiesti 1 an intr-o tara precum Singapore. Dar cu privire la cursuri, acelasi lucru e peste tot, ca doar in alte tari mecanica cuantica n-o fi alta.

 unbrutus, on 23 mai 2018 - 17:20, said:

Mediul si media conteaza mult. E una sa inveti intr-o scoala din Vaslui, la gura sobei cu WC in curte si alta intr-o scoala moderna si bine dotata cu elevi care au preocupari asemanatoare cu ale tale.

Ei, hai, ca n-a zis nimeni de Vaslui, ci Bucuresti, Iasi, Cluj, universitati cat se poate de decente.

#49
A10Warthog

A10Warthog

    Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 902
  • Înscris: 12.11.2017

 soricelucut, on 23 mai 2018 - 11:31, said:

Concluzia mea e ca am risipit degeaba banii parintilor cand as fi putut sa stau acasa si tot aia era.

 soricelucut, on 23 mai 2018 - 11:31, said:

Experienta mea la universitati de top 20-30 (Manchester si Singapore) e mai mult stat degeaba si invatat rapid in sesiune. Ba in Singapore experienta include o gramada de stat la piscina.

*Tape rewind*

Ți-ai dat seama că ai ars degeaba banii părinților după ce ai petrecut o grămadă de timp la piscină? Posted Image

 soricelucut, on 23 mai 2018 - 11:31, said:

Mai serioase mi se par universitatile din Romania.

Dacă sunt moka și au ceva waterpark pe-aproape, clar bifează tot ce trebuie pentru un start bun în carieră.

Se prea poate să avem toți dreptate, dar fiecare cu nivelul său de așteptări. Tot ce-am înșirat în thread-ul ăsta a pornit de la interesul unui tată de a-și trimite copilul la studii, nu în vacanță. Am stabilit de la început că pe lângă investiția în bani va exista și o investiție de efort. Cei care au o experiență vastă în stat la piscină sunt de asemenea căutați și, sper, bine plătiți. Oricum, discuția de mai sus nu era despre minimul necesar de efort pentru a trece prin educație.

#50
jm2010

jm2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,979
  • Înscris: 14.03.2013

 soricelucut, on 23 mai 2018 - 18:47, said:

Ei, hai, ca in Romania nu dai la camin 2000 lei/luna. Posted Image



Ce sa zica si ei? Posted Image Ai impresia ca un licean intelege prea multe din viata? Asa ziceam si eu, si m-am dus si m-am pacalit. Bani risipiti de pomana pentru cursuri mai de slaba calitate decat ce se face in Romania. Macar m-am plimbat, asta a fost singurul avantaj si singurul motiv pentru care nu regret. Nu oricum poti ajunge sa traiesti 1 an intr-o tara precum Singapore. Dar cu privire la cursuri, acelasi lucru e peste tot, ca doar in alte tari mecanica cuantica n-o fi alta.

Ei, hai, ca n-a zis nimeni de Vaslui, ci Bucuresti, Iasi, Cluj, universitati cat se poate de decente.
Asa au zis foarte multi capsunari care au plecat in vest crezand ca acolo alearga cainii cu colacii in coada. Si s-au intors cu coada intre picioare injurand "ciudatii" din vest, ei fiind o mare valoare neinteleasa. Cu toate astea, viata merge inainte, realitatea arata altceva si aia raman doar cu frustrarile ca nu au reusit acolo unde altii in mod normal reusesc. Si arunca din tribune cu rosii si oua in altii.

Edited by jm2010, 23 May 2018 - 22:24.


#51
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

 jm2010, on 23 mai 2018 - 22:24, said:

Asa au zis foarte multi capsunari care au plecat in vest crezand ca acolo alearga cainii cu colacii in coada. Si s-au intors cu coada intre picioare injurand "ciudatii" din vest, ei fiind o mare valoare neinteleasa. Cu toate astea, viata merge inainte, realitatea arata altceva si aia raman doar cu frustrarile ca nu au reusit acolo unde altii in mod normal reusesc. Si arunca din tribune cu rosii si oua in altii.

omul a facut o constatare din propria lui experienta:)..de ce trebuie sa te victimizezi? pe nimeni nu intereseaza ca ai facut scoala la englezi, pardon, poate doar babele de la tara, care habar n-au unde e Anglia:))

#52
soricelucut

soricelucut

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 835
  • Înscris: 25.02.2015

 A10Warthog, on 23 mai 2018 - 21:21, said:

Tot ce-am înșirat în thread-ul ăsta a pornit de la interesul unui tată de a-și trimite copilul la studii, nu în vacanță.

Ce va mai place sa va credeti studiosi. Posted Image
Dar realitatea e asta:

Attached Files



#53
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,361
  • Înscris: 21.06.2016
Yep... si d-aia e plin d eratati pentru care nu conteaza unde faci facultatea.
Ca daca nu faci nimic, poti sa nu faci nimic oriunde...

#54
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,361
  • Înscris: 21.06.2016

 A10Warthog, on 20 mai 2018 - 04:09, said:

O diplomă de master în inginerie de la Politehnica București acoperă aproximativ un sfert din ce am studiat doar la licență, la TUM. Concluzia asta vine după câțiva ani de discutat aproape săptămânal cu studenți români, nu e scoasă din puțul gândirii.


Sint de acord cu aproape tot ce ai spus in restil mesajului si e confirmat de experienta mea in afara de fraza asta.
Eu am facut facultatea in Romania. Da, unele chestii erau invechite. Da, am invatat cu mici exceptii numai 2 luni pe an. Da, nu se dadeau proiecte decit rar si teme si mai rar.
Cu toate astea am invatat enorm si ca diversitate sigur era similar cu ce se invata la univresitati de top, probabil peste. Da, nu am invatat la fel de bine si profund, una e sa faci un proiect si alta e sa bagi totul in 5 zile in sesiune, dar mie astea mi se par diferente minore pentru ca daca stii baza care la noi se face rezonabil ca sa pui la punct cu cerintelele unui job nu ia foarte mult (evident sint niste probleme logistice aici, ca sa poti sa te pui la punct trebuie sa lucrezi undeva si cum lucrezi daca nu treci un interviu?).

Problema in Romania e alta, nu lipsa volumului de materie... dar e irelevant aici.

 newbie13, on 20 mai 2018 - 11:47, said:

rankings sunt relativ irelevante cand vorbim de universitati de top iar decizia companiei tale de a angaja doar "din top 50" e snobism.



Snobism sau nu, il intilnesti la greu in toate companiile bune. Astea sint joiburi care venind de la Poli sau chiar de la o univresitate fara cine stie ce nume din vest nu ai acces decit in cazul in care ai altceva cu care sa dovedesti ca esti bun. Adica daca esti la de la Poli dar ai inventat apa calda, ai facut o sfirleaza cu fofeaza etc da, se trece peste univresitate. Dar astia sint o minoritate.

 dani.user, on 20 mai 2018 - 12:17, said:

Cand topurile se fac adesea dupa rezultatele echipelor de cercetare, ce relevanta are asta asupra a cat de bine se vor descurca studentii in industrie?

Intrebarea asta are cel putin 2 raspunsuri posibile:
1. Pentru ca studentii sint preselectati de univresitate. Un student de la o univresitate de virf deja a biruit un proces de admitere, a supravietuit la nivelul ala, si a trait atitia ani intre studenti buni (anturajul e cel putin la fel de important ca si profesorii in educatie). E deja dovedit ca e exceptional, si se stie ca stie cam ce trebuie sa stie.
2. Pentru ca cei care angajeaza vin si ei de la acelasi grup de univresitati si dispretuiesc pe ceilalti.
CEO-ul unie companii la care am lucrat angaja initial numai absolventi de Berkeley, Stanford, MIT, Carnegie-Melon si UCLA (cind nevoia de oameni a crescut a lasat-o mai moale). Da, din snobism, dar ce conteaza?



Quote

Apoi, cei ce termina acolo sunt si platiti de 10x mai bine pentru a recompensa acea eficienta?


Virfurile da ca ajung in pozitii de sus.
Oricum asta e o intrebare grea. La Wharton e o zicala, prima treime (la note) o sa lucreze pentru a doua treime in companii infiintate de ultima treime.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate