Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 

Renault EASY 5 ani fara griji

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
57 replies to this topic

#37
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View PostStefanSC, on 16 mai 2018 - 17:48, said:

...
@_R_A_D_U:
Nu ai un meniu de Service in care intervalul ala scade? Gen, ar trebui sa fie 30000 de km dar in functie de cum mergi cu masina, se reduce...
Ba da, Stefan, am. Uite, mai jos [in poze] ce zice acolo...  Deci 23.734 + 6.300 > 30.000. Dupa calculele CB-ului, am exploatat masina mai bine decit si-a propus VAG. :D Oricum, de la anu', trec pe 15.000 km / 1 an. Am zis sa profit la maxim de uleiul "original" pus de fabrica. Amindoi stim ca un alt ulei de aceeasi calitate, masina mea "nu mai pupa"...

#38
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu există decât în matematică

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,669
  • Înscris: 24.11.2015

View PostKroghy, on 16 mai 2018 - 16:22, said:

Am un coleg de birou care a luat Logan cu astfel de optiune, 5 ani fara griji.
In contract scrie ca beneficiaza de garantie 5 ani in conditiile in care efectueaza reviziile in reteaua de service autorizata platind costurile materialelor originale.
Deci se intelege ca nu plateste manopera.
A fost la prima revizie si a platit 600 ron. Cam mult raportat la valoarea masinii dar asta-i viata.

Pai iti ofera gratuit niste chestii, insa isi scot banii din piese, ulei, filtre. La un service normal iesi mult mai ieftin, nu mai zic daca le schimbi singur :)

#39
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,299
  • Înscris: 23.02.2017

View Postdorel_acdc, on 16 mai 2018 - 18:30, said:

Cum sa coste 500 , filtru si ulei te costa maxim 200 si iti ia 10 minute sa le schimbi . A , ca sant fraieri care merg la servisuri de lux care umfla preturile de 20 de ori , aia e altceva . Domnia si prostia se platesc . Dar cine e smecher se descurca si nu imbogateste pe altii .
nu e vorba nici de domnie nici de prostie, pt garantie, trebuie sa schimbi uleiul la service.
In plus, daca stai la bloc e cam greu sa schimbi.
Si daca nu stai, unde deversezi uleiul vechi? E ilegal sa il arunci la canal

#40
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015

View Post_R_A_D_U, on 16 mai 2018 - 19:52, said:

Ba da, Stefan, am. Uite, mai jos [in poze] ce zice acolo...  Deci 23.734 + 6.300 > 30.000. Dupa calculele CB-ului, am exploatat masina mai bine decit si-a propus VAG. Posted Image Oricum, de la anu', trec pe 15.000 km / 1 an. Am zis sa profit la maxim de uleiul "original" pus de fabrica. Amindoi stim ca un alt ulei de aceeasi calitate, masina mea "nu mai pupa"...


e doar o opinie, nu vreau sa ma contrez de dragul de a contra. schimba uleiul mai des. masina e mai 'castigata" daca schimbi uleiul mai des, decat daca pastrezi unul de o "calitate" mai ridicata, un timp mai indelungat.
eu nu sunt adeptul schimburilor la 5000km, dar cred ca fabricantii intind prea mult coarda cu schimbul la 30k. si o fac asta pe cheltuiala ta. nu au nici'un interes sa le tina motoarele 500k. vor ca masina cand atinge pragul de 10 ani, sa fie gata de trimis la rabla. un pic de rugina, uzura, motorul slabit. aia e, iti iei alta noua. tu schimbi la 30k, ew ok, masina nu crapa. nu crapa nici daca schimbi la 50k si de iese smoala cand deschizi busonul. crapa ea mai incolo, cand e iesita din garantie si cauzele "crapelnitii" se gasesc in ingrijirea de la inceput. eu unul as schimba uleiul la fiecare 15k sau o data pe an.
apoi, desi motoarele s'au imbunatatit fata de acum 30 de ani, totusi, e bine primul schimb sa'l faci relativ repede, dupa cateva mii de km, dai o spalare (sunt uleiuri speciale flush) si apoi pui uleiul. e un pic exagerata abordarea asta, totusi asta e maximul de ingrijire si nicidecum sa tii uleiul "original" ca ala e mai bun. caldura, praful, combustibil prost etc. se creeaza multe depuneri, mazga, mizerie etc. e bine sa o scoti afara din motor nu sa o tii acolo pana se depune pe peretii motorului de nu stii daca ai piese sau cvarbune.
cum am spus, doar o parere. si eu sunt dintre aceia ce trateaza masina ca pe o bucata de fier, o spal o data pe an. sau chiar la 2 ani. totusi, nu vrerau sa ma lase'n drum, cand imi e lumea mai draga.

chestia asta cu schimbatul la multe mii de km e de data mai recenta si nu cred ca a evoluat compozitia uleiurilor atat de mult, mai ales ca motoarele sunt din ce in ce mai mici si turatii mai mari. e doar o chestie de green cat si o chestie de marketing, sa se vanda. au tot crescut fabricantii intervalul de schimbare incat au ajuns la un nivel destul de mare, dar cresterea e data din pix si nu performantele materialelor din motor si a formulei uleiului.
stiu cum s'a procedat, intr'un alt domeniu, la aprecierea performantelor unui asamblu. trebuia schimbat la intervalul x. l'au schimbat. totul bine. apoi au scimbat la x*1.25. fara probleme. apoi au crescut la 1.5 si tot asa pana au ajuns la un factor de cateva ori mai mare. si nu au fost probleme. apoi, au decis sa nu il mai schimbe deloc la interval si sa se faca doar inspectie si sa se schimbe in functie de gradul de uzura. totul cu rapoarte si calcule pe hartie si certificari etc.  doar ca inspectiile nu pot fi facute la modul pertfect si sa elimine orice problema. apoi, asamblul a cedat. cineva a murit. si asta din vina unor ingineri, unui fabricant etc. ca au crezut ca pot trage de ata fara sa ia in calcul ca ata aia se poate rupe.

#41
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004

View PostKroghy, on 16 mai 2018 - 16:22, said:

Am un coleg de birou care a luat Logan cu astfel de optiune, 5 ani fara griji.
In contract scrie ca beneficiaza de garantie 5 ani in conditiile in care efectueaza reviziile in reteaua de service autorizata platind costurile materialelor originale.
Deci se intelege ca nu plateste manopera.
A fost la prima revizie si a platit 600 ron. Cam mult raportat la valoarea masinii dar asta-i viata.
...

Inseamna ca l-au pacalit.
Eu l-am convins sa-si ia Logan si tot eu l-am convins sa-si ia 5 ani fara griji dupa urmatorul calcul: in 5 ani ai 5 revizii, fiecare revizie costa aprox. 100 euro. Dai acum 500 euro si ai scapat de griji cu banii de revizii plus 2 ani in plus la garantie.
Acum la prima revizie a dat 600 ron. Nuprea mai iese calculul.


Kroghy ai nenorocit colegul.
Cum să recomanzi Logan ?
Aaaa, stai că m-am prins.
Ori ți-e dușman, ori nu îl suporți, ori așa se fac farsele la voi la birou:
"Ia domne Logan că uite e nou plus că uite ai reviziile moka"

Și după aia când face fraiereșteanu revizia faceți mișto de el:

"Cum e Dorele cu revizia moka ? HAHAHAHAHAHAH

(se cutremură biroul de-un hohot uriaș de râs, râd agenții, râd șoferii,  râde șefu', râde contabila, râde aia de la HR, râde portaru. Până și cățelu ăla străveziu de foame din curtea firmei rânjește. Și proprietarul  dă Logan nou  e stacojiu la față și lasă ochii-n pământ)"


Kroghy să faci bine să dai 500 de euro la om.

Culmea sărăciei combinată cu lipsa de IQ - să vrei mașină cu miros de nou, dar să n-ai bani să o și îngrijești după aia.

Edited by exceswater, 17 May 2018 - 08:16.


#42
gabrieln2016

gabrieln2016

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,211
  • Înscris: 04.11.2016
Nu trebuie sa-i dea 500 de euro. Am sunat acum o jumatate de ora la concesionarul local sa cer relatii. Am primit confirmarea clara si fara echivoc ca cei care au contractul de intretinere "5 ani fara griji" intocmit acum un an beneficiaza de revizii in totalitate gratuite, incluzand consumabilele si manopera exact ca in fisa de intretinere a producatorului. Mai mult, nu este nevoie sa prezinti contractul deoarece toti cei care l-au semnat sunt inregistrati in sistem. Trebuie doar sa te programezi si sa te prezinti la revizie.

#43
Kroghy

Kroghy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,973
  • Înscris: 06.01.2006

View Postexceswater, on 17 mai 2018 - 08:15, said:

Kroghy ai nenorocit colegul.
Voia masina in care sa nu bage decat benzina timp de 5 ani, fara pretentii de calitate, confort, siguranta sau performanta.

View Postgabrieln2016, on 17 mai 2018 - 09:37, said:

Am primit confirmarea clara si fara echivoc ca cei care au contractul de intretinere "5 ani fara griji" intocmit acum un an beneficiaza de revizii in totalitate gratuite, incluzand consumabilele si manopera exact ca in fisa de intretinere a producatorului.
Se duce azi colegul inapoi la service sa-i intrebe. Va tin la curent.

Edited by Kroghy, 17 May 2018 - 10:40.


#44
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,067
  • Înscris: 17.01.2012

View PostKroghy, on 17 mai 2018 - 10:38, said:

Voia masina in care sa nu bage decat benzina timp de 5 ani, fara pretentii de calitate, confort, siguranta sau performanta.

uite cum neatenția duce la erori grave: omu' își dorea MAȘINĂ, și voi l-ați convins să ia DACIE logan!!!

(faza cu biroul cutremurat de râs continuă!!! :) )

(pamflet!)

#45
Kroghy

Kroghy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,973
  • Înscris: 06.01.2006
S-a intors colegul de birou.
I-a dat TOTI banii inapoi pe care i-a platit pe revizie.

Edited by Kroghy, 17 May 2018 - 12:29.


#46
DannyMC

DannyMC

    Bug freak

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,982
  • Înscris: 09.05.2009
Da si marmota invelea ciocolata...

#47
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017

View PostKroghy, on 17 mai 2018 - 12:29, said:

S-a intors colegul de birou.
I-a dat TOTI banii inapoi pe care i-a platit pe revizie.
Fain asa !
Totusi daca nu caraia , ramanea fara bani deci tot astia de la Dacia is magari .

#48
niggaru

niggaru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 873
  • Înscris: 05.05.2005
nu, aia de la service sunt magari. e altceva.

#49
Kroghy

Kroghy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,973
  • Înscris: 06.01.2006

View PostBaxon, on 17 mai 2018 - 12:45, said:

Fain asa !
Totusi daca nu caraia , ramanea fara bani deci tot astia de la Dacia is magari .
Defapt el a fost capcaun, eu i-am spus de ieri, spune-le ca ai acea optiune si ca din cate stii nu ar trebui sa platesti.
El nu, ca a sunat si i-a spus ca va costa 600 ron. Probabil i-a spus pretul pt. cei fara optiunea de revizii incluse asa cum au majoritatea.
Era mai simplu daca intreba din prima.
E bine ca s-a rezolvat elegant.

Edited by Kroghy, 17 May 2018 - 13:04.


#50
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Ha ha ha ha ha ha....

Cățelu ăla străveziu tot mai rânjește și acum.

Care service Kroghy ?

Nu merită și ei o reclamă ? O reclamație ceva pentru înșelăciune nimic ?

Quote

E bine ca s-a rezolvat elegant.

Mentalitate de România. După ce colegul a fost furat de niște bani, profitând de naivitate/prostie/neștiință - i s-au returnat banii.
Deci asta este elegant.

Vorba lui Moromete Cum devine asta ?

Edited by exceswater, 17 May 2018 - 13:07.


#51
Kroghy

Kroghy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,973
  • Înscris: 06.01.2006

View Postexceswater, on 17 mai 2018 - 13:05, said:

Care service Kroghy ?
Nu merită și ei o reclamă ? O reclamație ceva pentru înșelăciune nimic ?
Caremil Iasi. Nu a fost intentionat, pur si simplu colegul a crezut ca e totul automat si daca i-au cerut bani inseamna ca asa trebuie.

Edited by Kroghy, 17 May 2018 - 13:07.


#52
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Sper că măcar tu nu ai luat Logan și doar îl recomanzi la colegii mai naivi ? Posted Image Posted Image Posted Image

#53
Kroghy

Kroghy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,973
  • Înscris: 06.01.2006
Nu am Logan dar niciodata nu se stie ce ne rezerva viitorul.

#54
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017

View PostKroghy, on 17 mai 2018 - 13:03, said:

Defapt el a fost capcaun, eu i-am spus de ieri, spune-le ca ai acea optiune si ca din cate stii nu ar trebui sa platesti.
El nu, ca a sunat si i-a spus ca va costa 600 ron. Probabil i-a spus pretul pt. cei fara optiunea de revizii incluse asa cum au majoritatea.
Era mai simplu daca intreba din prima.
E bine ca s-a rezolvat elegant.
Pai trebuia sa figureze in sistem ca are revizia gratuita ( asa cum a precizat colegul @gabrieln ) ; deci aia de la service / reprezentanta , ce dracu is o fost niste jegosi care au vrut sa insele pe beneficiar .

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate