Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Putere reactiva generatoare

Australia - un nou inceput (2019)

C.I. data nasterii

Disparitia socialismului/comunism...
 Cabluri si prize telefonice

Nesimtirea celor de la Vodafone

Reparație protecție cad...

In proces cu firma de recuperare ...
 Lista odraslelor angajate la stat

Java - variabila privata din alta...

Intrebari site

Windows 10 original
 Alegere monitor : HP vs PHILIPS

Honda Civic Sedan - 1.5 CVT

despre apa

Revolutie in Venezuela, se pare c...
 

Incarcare baterie

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
compo

compo

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 13.11.2008
Buna,
Nu am incarcator original 5v 1A,intrebarea ar fi daca iau unul de 5v 2A e problema? Dar daca incarc la o sursa de calculator care are zeci de amperi  ? Se va strica bateria?
Exista site oficial apple unde poti verifica daca tele e clean ?
Multumesc

#2
pupama

pupama

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,525
  • Înscris: 15.05.2010

View Postcompo, on 16 mai 2018 - 08:43, said:

Dar daca incarc la o sursa de calculator care are zeci de amperi  ? Se va strica bateria?


Cum? Cum? Cum? Posted Image
Cum legi un Iphone la o sursa de calculator? Cum stii care e firul de 5V? Posted Image

Edited by pupama, 16 May 2018 - 08:58.


#3
Sef-chenko

Sef-chenko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,287
  • Înscris: 17.04.2006
De gasit, gasesti 5V pe acolo dar de ce sa faci asa ceva...?
Incarca linistit cu ala de 2A - de la ipad probabil.

#4
red46

red46

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,290
  • Înscris: 06.03.2016

View Postpupama, on 16 mai 2018 - 08:58, said:




Cum? Cum? Cum? Posted Image
Cum legi un Iphone la o sursa de calculator? Cum stii care e firul de 5V? Posted Image
Firul rosu e de 5V.

Daca vrei sa-l incarci la o sursa de calculator atunci poti folosi firul +5VSB (cel mov) care functioneaza si cand sursa e oprita. Curentul pe acel fir e mult mai mic, undeva la 2-3A.

#5
danyel61

danyel61

    Fumător

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,405
  • Înscris: 19.08.2005
Merge fara probleme, dar in functie de valoarea amperajului va fi si timpul de incarcare.

#6
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,876
  • Înscris: 14.06.2006
absolut toate merg la 5V
nu văd problema
Amperi mai mulţi, timp de încărcare mai mic, nu lăsa la 100%

ca idee, am 4 baterii de tel. le încarc şi DIRECT la 5V. din 4, doar una s-a bosumflat, cumpărată la juma de preţ... m-am prins de ce.

Edited by sarac.lipit, 16 May 2018 - 10:17.


#7
dan78rom

dan78rom

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,749
  • Înscris: 28.02.2008
Amperajul tine de consumator, nu de sursa...
In prizele din casa puteti baga si ceva care trage 0,1A, si ceva care trage 15A. E magie curata.

#8
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,365
  • Înscris: 26.11.2006

View Postcompo, on 16 mai 2018 - 08:43, said:

Buna,
Nu am incarcator original 5v 1A,intrebarea ar fi daca iau unul de 5v 2A e problema? Dar daca incarc la o sursa de calculator care are zeci de amperi  ? Se va strica bateria?
Exista site oficial apple unde poti verifica daca tele e clean ?
Multumesc
Pentru 10 lei, la cat poti cumpara un chinezism de la piata, nu merita sa inveti toata cartea de fizica, capitolul electricitate.
Plus ca , la modul general, incarcatoarele au si niste sisteme de protectia a bateriei la supraincarcare.

Edited by myshyk, 16 May 2018 - 11:41.


Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate