Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata
 

Incompetenta crasa a inginerilor Apple, sau e altceva la mijloc?

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
94 replies to this topic

#19
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008
El nu la asta se refera, garantia nici nu se mai considera (altfel de ce sa-i aduca lui mac-ul cand poate sa-l duca direct la Apple), el zice acolo foarte clar ca e imposibil sa pornesti laptopul daca se defecteaza tastatura pentru a recupera datele,iar la Apple chestia se complica foarte tare fiindca recuperarea datelor e foarte dificila pana nu inlocuiesti tastatura de tot (la mac-urile noi SSD-ul e sudat).Stiu ca intr-o lume ideala toti care au mac folosesc time machine dar din pacate in realitate nu e asa.

#20
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011
Cand ai date importante , faci 2 copii de rezerva...

#21
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,299
  • Înscris: 23.02.2017

View Postlaffin, on 15 mai 2018 - 21:45, said:

Si cu ce ma incalzeste ca porneste laptop-ul daca nu-i merge tastatura? Ma uit ca boul la el?

Apropo, macbook pro-ul meu acum cateva minute tocmai a luat o cazatura de la 1.5 metri direct pe gresie si n-are nici pe dreacu. Asta conteaza, nu toate cacaturile care le posteaza hipsterasii pe youtube pentru vizualizari.
mai degraba nu conteaza "cacaturile pe care le posteaza hipsterasii" ca sa te citez, anonimi pe un forum
Ross are 393.000 de abonati! Poate nu stii de el, nu cunosti despre ce e vorba, insa totusi... pastreaza-ti un spatiu de manevra, cand te exprimi asa categoric si cu asemenea limbaj, nasti doar flame

#22
kingtux

kingtux

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 370
  • Înscris: 10.05.2007
problema e legata de modul in care e facuta tastatura : cred ca la modelul ala tastatura este parte integrala din carcasa - nu o poti inlocui => daca ai stricat tastatura s-a cam terminat, pt ca apple nu pune la dispozitie piese de schimb (ba chiar le confisca la vama daca poate).

lenovo t410 (ca pe asta tastez) are acelasi design  - butonul de power este integrat in tastatura, dar inlocuirea tastaturii dureaza 10 minute (exista o bariera intre tastatura si placa de baza, lichidele se scurg prin canale dedicate => schimbi doar tastatura).

=> orice design are parti bune si proaste, depinde ce aleg consumatorii : subtire dar greu de reparat versus de 3x mai gros dar usor de reparat / modificat

#23
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008

View Postionutz_joe2009, on 15 mai 2018 - 23:04, said:

Cand ai date importante , faci 2 copii de rezerva...
Du-te la o facultate din Romania si vezi cati dintre studenti au copii de siguranta dupa datele critice. Mi-a venit in minte acest exemplu pentru ca, daca macul tau nu porneste (dar asta se aplica oricarui dispozitiv ce are stocarea sudata) nu poti recupera datele nici cu slujbe de la biserica, iar tu in 2 saptamani ai licenta de dat. Noi vorbim despre un caz in care eu sunt dispus sa pierd garantia pentru ca e viitorul meu in joc, si foarte mare atentie, chiar daca duci macul la un service specializat ce ia ssd-ul jos si il pune in alt mac, nu o sa mearga pentru ca apple nu ofera service-urilor software-ul necesar pentru a trage datele de pe mac (daca nu ma insel, chiar daca macul e defect exista un port special JTAG prin care se poate incerca recuperarea datelor daca mac-ul nu poate fi reparat (adica se inlocuieste placa de baza cu tot ce e pe ea).

#24
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,362
  • Înscris: 21.06.2016
Pai prostia se plateste...
Un laptop poti sa-l pierzi, ti se fura, il scapi cu totul in apa, il uiti in maxi taxi sau crapa componente critce de pe el. Cine e prost si n-are backup in epoca NAS, time machine, cloud si a memoriilor de sute de gb care costa ci citeva beri si-s mari cit o unghie nu poate fi ajutat de Apple, Lenovo sau Dell.

Ca veni vorba, n-am vazut nici un topic de fanboi care sa se plina ca Lenovo Yoga 3 are butonul de power pe o parte in dreapta EXACT de unde il prinzi cu mina si il poti accidental de 2 ori pe ora, iar Yoga 2 il are unde se sprijina pe burta. Aia cum sint, incompetenti sau e altceva?

#25
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008
Deschide tu unul. Louis insusi a criticat producatorii de pc-uri (ma rog, mai ales pe Lenovo) pentru ca aleg sa nu mai urmeze propria cale ci sa ia ce e mai prost dintr-un pc, cu ce e mai prost de la Apple, iar apoi sa incerce sa le vanda, pentru ca apoi sa isi planga in pumni ca n-a mers. Oricum, discutia era alta, deviezi putin, sa ramanem strict la discutie.Daca tie ti se strica mac-ul pro din 2015 nu e mare branza, in caz de forta majora pui ssd-ul in alt mac ce accepta conectorul proprietar. La macul din 2016 nu mai poti face asta,de ce au ales ca memoria sa fie sudata de placa de baza doar ei stiu,m-am uitat la dimensiuni si la grosime au castigat 2.5mm fata de cel din 2015, imi vine greu sa cred ca acel port facea imposibila acea dimensiune (defapt, Lg gram are 1mm in plus grosime si la ala e upgradabil si ssd-ul si memoria ram).

#26
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,066
  • Înscris: 06.01.2007
Si thinkpadul are butonul de power integrat in tastatura.
In caz ca se varsa ceva pe tastatura, sansele sunt mari sa mearga deoarece nu e pus in matricea de linii/coloane ci separat, alaturi de butoanele de volum, mute. tot asa, butoanele de la maus sunt puse separat, in afara matricei, insa sunt mai afectate deoarece traseele trec pe mijlocul tastaturii.
Butoanele de ctrl, alt windows si shift sunt si ele puse separat de matrice. Dar asta-i un feature care tine de keyboard controller care se afla in chipsetul de la intel, nu e ceva specific Lenovo. Difera un pic firmwareul din KBC din cauza tastelor specifice LEnovo, alea cu Fn+XX. Probabil ca si apples astea pe intel mai noi au la fel.

La un apple mac book nustiucat mai vechi, nu era asa, m-am chinuit o gramada sa-i dau de cap din cauza faptului ca era blocata o tasta care afecta butonul de power si trebuia sa tin tastatura scoasa din conector imediat dupa pornire.
Dar nu vad in asta o chestie prea majora. Oricum, fara tastatura sau cu taste blocate, nu prea ai cum sa-l utilizezi. Iti da un pic mai multa bataie de cap daca vrei sa izolezi defectul de tasta blocata, defect care oricum e greu de reparat daca nu se rezolva cu o spalare cu alcool izopropilic + apa distilata.

Apa in tastatura se varsa daca ai copii prin casa. Sucul e cel mai nasol, zaharul il face lipicios si greu de inlaturat daca-ti intra intre folii, alcoolul nu prea dizolva zaharul si trebuie sa adaugi apa, sa clatesti de n ori, sa dai airasi cu alcool si tot asa.

Ambele leptoape sunt bune. Restul tine de preferinte, eu o sa prefer intotdeauna Thinkpad in defavoarea Apple. Si in afara de astea, mai sunt si alte variante bune gen Dell XPS. Intre astea nu exista o concurenta reala, stilurile sunt total diferite, fiecare stil are clentela lui.

View Postionutz_joe2009, on 15 mai 2018 - 23:04, said:

lenovo t410 (ca pe asta tastez) are acelasi design  - butonul de power este integrat in tastatura, dar inlocuirea tastaturii dureaza 10 minute (exista o bariera intre tastatura si placa de baza, lichidele se scurg prin canale dedicate => schimbi doar tastatura).

Este o bariera, dar chiar crezi ca functioneaza?
Intra apa fara probleme, depinde de modul in care se varsa.
Si daca esti pe faza si-i scoti bateria, nu pateste leptopul nimic. Un leptop caria i-a cazut cafeaua pe el, nu e un leptop neaparat mort.
Bine.. ghinionul .. stii cum e, poti sa nimeresti si un cui in priza la o adica, dar in principiu poti salva o placa de baza pe care s-a varsat cafea (care e destul de buna conductoare)


Insa.. trebuie desfacut si spalat. Daca-l lasi asa, poate-si mai revine, insa nu pentru multa vreme.

Toate leptopurile se strica, nu-i niciunul perfect. Apple si Thinkpad sunt cam din aceiasi categorie de pret, probabil ca si fiabilitatea lor e similara.

#27
MircoDust

MircoDust

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 461
  • Înscris: 30.03.2018

View PostAdm, on 15 mai 2018 - 22:11, said:

haters gonna hate!

Departe de mine sa sustin ca apple e perfect, dar am produsele lor de mai bine de 10 ani si pana acum s-au dovedit extrem de rezistente.
Mai ales cablurile de la incarcatoare.

#28
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,362
  • Înscris: 21.06.2016

View Postxeleron, on 15 mai 2018 - 23:55, said:

Deschide tu unul. L


Haha, da ce eu sint fanboi?

Am avut zeci de lenovo in ultii 10 ani, de la laptori la servere. Sint de rahat in comparatie cu apple. Si costa similar. Am avut si dell, si aia au problemele lor.
Pentru oricine a avut mai multe laptopuri/calculatare e destul de clar ca Apple, asa cu problemele lui cum e el, e mult in fata alorlalti... incomparabil. Dar din pacate din motive de software trebuie sa supravietuim si cu lenovo si windows.

#29
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,836
  • Înscris: 06.01.2008

View PostYourFan, on 15 mai 2018 - 22:10, said:

Nu-i o noutate, mai toti producatorii practica programmed obsolescence...
Dar nu la nivelul Apple:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/AUaJ8pDlxi8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Problemele evidentiate in clip sunt:

Quote

1:01 - A1226/A1260 2007-2008 Macbook GPU failures, warranty service refusal
2:21 - A1226/A1260 2007-2008 Macbook Pro hinge/frame problem
3:16 - A1286 Macbook Pro - the "Unibody" myth, glued together pieces fall apart
4:58 - A1286/A1297 MCP power circuit failure due to poor buck converter design: C7771 issue
6:01 - iPhone 4 cellular placement fail
7:12 - iPhone 5 power button problem
7:27 - A1286 2010 Macbook Pro GPU kernel panics due to same buck converter defect from 2008/2009(this gives you a hint that apple engineers doesn't give a crap about engineering good products, same design flaw for three straight years)
10:04 - A1286 2011 Macbook Pro GPU failure, Apple gets sued over not addressing problem.
11:43 - Apple gives out badly refurbished boards as warranty replacements for 2011 GPU failures.
13:06 - 2012 Retina Macbook Pro: another motherboard issue (U8900), due to poor soldering/manufacturing method on the GPU buck converter.
14:46 - Mac Pro GPU failure (again).
16:27 - iPhone 6/6+ touchscreen issue due to structural issue.
18:23 - SSD soldered straight into the motherboard+ chip that would kill the macbook, because a power line would short out to ground when the chip dies.
20:18 - 2016 Macbook keyboard reliability issue.
21:52 - 2016 Macbook Battery failure issue.
22:50 - A1278 Macbook Pro SATA cable failures(yes, really).
Si daca va obositi sa rasfoiti pe canalul lui de YT veti gasi multe alte probleme.
Iar programele alea de reparatii gratuite pentru diverse probleme chiar daca device-ul nu mai e in garantie se datoreaza numai procesomanilor din SUA.

Sa mai adaug faptul ca Apple prefera sa umple planeta de deseuri (ma refer la cazul recent cand US Customs a confiscat un transport de ecrane refurbished la ordinele Apple) in loc sa te lase sa schimbi doar piesa defecta? Si asta nu se intampla la produse carora ti se schimba contra-cost piesa in service-ul Apple, ci produse la care Apple refuza categoric service-ul.

Sau faptul ca la cel mai recent iMac Pro nu au nici personal autorizat si nici piese de schimb, astfel ca daca ti se strica nu-l repari nici macar contra-cost?

Pana acum nu am auzit de vreun alt producator care sa refuze sa-ti schimbe contra-cost o piesa, atat timp cat produsul nu e unul din 1900 toamna.

Daca unii si-ar mai scoate din cand in cand nasul dintre bucile Apple ar vedea ca niciun alt producator cunoscut nu isi bate joc de clienti asa de tare cum o face Apple.


Concluzia e ca produsele Apple sunt niste rahaturi extrem de scumpe care merita folosite doar in perioada de garantie.

Edited by Hider141, 16 May 2018 - 07:15.


#30
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004

View Postunbrutus, on 15 mai 2018 - 21:46, said:


mare porcarie si cu telef din sticla... si cu ecranele alea indoite pe margine, de parca ai citi literele pe curba... :)


     Se numeste edge. Vine cu o gramada de facilitati suplimentare. E ca si cum ai avea inca un touch screen care poate fi programat sa faca diverse chestii. Faptul ca unii nu se obosesc sa foloseasca e alta discutie.

#31
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,303
  • Înscris: 11.08.2003
Am un laptop de la ASUS ai are butonul exact acolo si face parte din tastatura. Prima data cand am pus mana pe el, m-am uitat ca blonda la parcarea laterala.

#32
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011

View Postkingtux, on 15 mai 2018 - 23:20, said:

problema e legata de modul in care e facuta tastatura : cred ca la modelul ala tastatura este parte integrala din carcasa - nu o poti inlocui => daca ai stricat tastatura s-a cam terminat, pt ca apple nu pune la dispozitie piese de schimb (ba chiar le confisca la vama daca poate).

lenovo t410 (ca pe asta tastez) are acelasi design  - butonul de power este integrat in tastatura, dar inlocuirea tastaturii dureaza 10 minute (exista o bariera intre tastatura si placa de baza, lichidele se scurg prin canale dedicate => schimbi doar tastatura).

=> orice design are parti bune si proaste, depinde ce aleg consumatorii : subtire dar greu de reparat versus de 3x mai gros dar usor de reparat / modificat


Lasa-ma si cu Lenovo, am un Yoga si a trebut sa schimb palmerstul dupa 5 luni.Nu a fost scapat, nu a fost bruscat.Si cu toate astea s-a smuls balamaua din palmrest(au iest piulitele din carcasa din plastic de cea maiprosta calitate).Flexeaza in toate directiile(asta pt ca-i o carcasa de tot rahatul, e ca o coala de hartie), o balama e prinsa ca la prosti peste pcb.De schimbat am schimbat si tastatura din palmerst, dar nu dau  viata lunga  sistemului de rahat care face legatura intre palmerst si  display. Tastatura e prinsa prin "nituire", e vb de plastic de 5 bani pe care trebuie sa-l presezi cu ceva incins.Si costa si alea cat un Macbook.De calitate nu mai vb, nu se compara decat daca e luat cu reducere grozava  la 1400 lei cum am luat eu Yoga asta(la 7000 lei plangeam cu lacrimi de crocodil).Altfel...e jeg, nu merita peste 6000 de lei un Yoga din ala (e vai mama lui inclusiv ca performante display, calitate sunet, carcasa, etc  comparativ la 8000 de lei).


Pe la restul producatorilor nu am dat inca pe model mai nou  pt ca am Mac si Lenovo plus un Asus mic si mai vehi.Dar imi intra mie pe mana si aia si vad eu cat de bine sau usor de schimbat e si pe la aia

Edited by ionutz_joe2009, 16 May 2018 - 08:39.


#33
george_eu25

george_eu25

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,362
  • Înscris: 24.06.2008
Cui nu-i convine nu cumpara!

#34
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011
Vedem noi in inca un an 2, asta daca nu cumva se intampla deja ca si pe la restul sa fie deja sudate si lipite.Ca daca trebuie sa fie subtire, lipiri , suduri si nituiri implica.

Edited by ionutz_joe2009, 16 May 2018 - 08:34.


#35
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,362
  • Înscris: 21.06.2016

Quote

Concluzia e ca produsele Apple sunt niste rahaturi extrem de scumpe care merita folosite doar in perioada de garantie.

EXACT asa este cum spui tu!
Dintr-un motiv oarecare milioane si milioane de oameni nu s-au prins, cu siguranta ca sint mai prosti ca tine... e drept ca intre ei sint si aia din silicon valley, aia de lucra la google si facebook fosti olimpici, aia care fac doctoratul in computer science la MIT si Stanford si alti multi prostovani de prin universitati si companii de renume :D..
Eu zic sa-ti trimiti resumeul la o companie d-asta, gasesti un post de VP ceva.

View Postgeorge_eu25, on 16 mai 2018 - 08:31, said:

Cui nu-i convine nu cumpara!

Rectific: Cui nu-i convine si are ceva in cap nu cumpara. Ailalti se pling :D

#36
gabyxm

gabyxm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,214
  • Înscris: 08.06.2004

View PostTrafalgarLaw, on 15 mai 2018 - 21:41, said:

Da, stiu. Sunt destul de anti-Apple, dar nu le doresc moartea. Astazi Louis Rossmann (da, stiu, sunt un fan al lui) a publicat un videoclip despre Macbook-uri de doar 3 minute.

Aici Louis vorbeste despre magaria pe care o face Apple cand vine vorba de repararea Macbook-urilor. Butonul de power este integrat in tastatura, ceea ce inseamna ca daca ti se strica tastatura sau o parte din ea (de exemplu nu mai merge Z-ul sau versi din greseala lichide pe tastatura) laptop-ul nu mai porneste deloc. Lucru care nu s-ar intampla daca butonul ar fi integrat pe partea dreapta.

Voi ce credeti?

Nu-i chiar asa. Linia pe care ii legat butonul POWER nu face parte din matricea tastaturii, ci ii o linie separata care functioneaza independent si da comanda catre SMC (System Management Controller).
Linia are polarizare de la 3.3V printr-o rezistenta de 10K si ii trasa catre masa cand apesi butonul Power, deci nu are nici o legatura comuna cu niciuna dintre restul tastelor.
Ca sa ramana in permanenta tras la masa, trebuie ca scurt-circuitul sa fie facut intre pinul 5 de pe mufa tastaturii si masa (sau intern in tastatura). Daca ai scurt-circuit intre orice linii de pe matricea tastaturii dar pinu-ul 5 (WS_KBD_ONOFF_L) ii liber, poti porni din buton fara probleme.
Ce-i drept, sanasele is mai mari sa ajungi in situatia ca dupa ce ai varsat lichid pe tastatura sa nu-ti mai porneasca, da nu-i in 100% din cazuri asa si nu se intampla asta daca si afectate oricare/oricate taste cu exceptia liniei care merge la butonul POWER.
Attached File  apple.png   181.74K   12 downloads
Ii bine ca au pus jumper pentru debug power button, ca, daca stii cum, il poti porni fara tastatura. Posted Image

Schema completa ii aici: http://manualzz.com/...rly-2009-lap...

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate