Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Casti telefon

Traducere pagina web in Chrome

Parcare Bucuresti Militari?

Investitii in aur
 Incalzire laptop ACER Aspire

Condor (2018)

Propagare trandafiri

S9 Plus - nu pot fi apelata daca ...
 Cum se piloteaza un avion teoreti...

S8 to S9

SpeedPAK - unde ajunge?

Poate suna cineva la telverde?
 Invazie de viespi

Germania, Turcia, Rusia si Franța...

Casti telefon

Bec halogen - care e bun?
 

Viteza mica la Internet de la RDS

- - - - -
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1
minitehnicusmirel

minitehnicusmirel

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 11.10.2008
Buna ziua,

Am contractat de curand abonamentul de 300 mbps de la RDS si nu reusesc sa depasesc 99 mbps. Reteaua este formata din ONT, router KAON AR4010, la care ma conectez cu un PC prin UTP si cu un mini PC Chromebit. Cea mai mare viteza a fost pe PC, de 99 mbps (download), iar pe Chromebit, de 96 mbps pe 5 Ghz si la fel pe 2,4 Ghz. Intrebarea este daca, pentru a atinge o viteza apropiata de 300 trebuie sa fac ceva setari in router.

#2
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,143
  • Înscris: 16.12.2006
Verifica PC-ul tau, daca ai placa de retea de doar 100 Mbps logic ca nu o sa te apropii niciodata de 300 Mbps.

Ai nevoie de placa de retea Gigabit (1000/100/10).

#3
minitehnicusmirel

minitehnicusmirel

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 11.10.2008
Placa de retea este de 1000, dar chiar daca era de 100, de ce nu ma conectez cu Chromebitul la viteza mai mare ?

#4
Supermax

Supermax

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,154
  • Înscris: 25.01.2018
Cred ca depinde si de incarcarea in banda ! Eu am RDS 1000 si acum la test a iesit 101 ! Stie cineva cat consuma 6 camere de supraveghere ?

#5
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,708
  • Înscris: 23.03.2018
Acu' serios, Chromebit nu prea e mini PC, e un dongle, e un mini mini PC.
Cam cita viteza ai vrea sa atingi pe chestia aia ?

Pe de alta parte, nu-ti ajung 96 pe telefon?
Pentru ce ai nevoie, mai precis, de viteza mai mare?

View PostSupermax, on 15 mai 2018 - 16:29, said:

Cred ca depinde si de incarcarea in banda ! Eu am RDS 1000 si acum la test a iesit 101 ! Stie cineva cat consuma 6 camere de supraveghere ?
Adica, aglomerata reteaua TA, nu cea RDS.
Eu de cite ori am facut teste de viteza, intotdeauna au fost la rezultat maxim.
Bineinteles, facut pe site/server RDS, fara nimic altceva la donwload/upload.

6 camere... de care (rezolutie, compresie/calitate), ce fac, streaming non-stop pe net sau salveaza ceva pe internet... ?!

#6
Supermax

Supermax

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,154
  • Înscris: 25.01.2018
6 camere streaming permanent 3 MP !

Edited by Supermax, 15 May 2018 - 16:45.


#7
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,708
  • Înscris: 23.03.2018
Codec, calitate, compresie, fps ?!
http://www.stardot.c...rage-calculator

#8
Supermax

Supermax

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,154
  • Înscris: 25.01.2018
Multumesc ! Camerele "sug" destul de bine ! M-am uitat si pe topicul celalalt cu wifi , am conectat pe 5 GHz si am obtinut peste dublu 225 !

#9
YourFan

YourFan

    [♛] Universal user ✔

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,482
  • Înscris: 30.01.2017

View Postminitehnicusmirel, on 15 mai 2018 - 16:12, said:

Viteza mica la Internet de la RDS
Oare de ce nu ma mira? Posted Image

#10
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,534
  • Înscris: 12.06.2006
Pt ca are multi abonati habarnisti, poate de aia.

#11
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 42,913
  • Înscris: 15.06.2004
Routerul e relativ ok - https://forum.softpe...ps-kaon-ar4010/

Pe Chromebit probabil cam asta e viteza - la majoritatea device-urilor de dimensiunile astea- sau chiar si la tablete/ telefoane sau laptopuri mai ieftine, si conexiunea de 5GHz e pe 150 Mbps. Rar vezi pe 300. Cum transferul se face in doua sensuri, banda se imparte.
De obicei pe 300Mbps Wi-Fi abia scoti real 100.

Ptr cablu verifica-l - schimba-l cu altul. Posibil sa fie prost.

#12
valecris16

valecris16

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 454
  • Înscris: 26.11.2007
Ca sa beneficiezi de abonamentul respectiv...trebuie sa ai in casa cablu  fibra optica 'tras' de cei de la rds...
Apoi la comp ai nev de o placa 10/100/1000....si nu in ultimul rand,de echipamentul furnizat tot de rds.(sunt 2 ....)
Pe wi-fi....ca sa treci de 100mbs....ai nev de un adaptor...si functie de ce poate acel adaptor poti ajunge la 150mbs lejer...

La comp/lap....am 1Gbs pe Lan....deci se poate...

#13
Kagaroth

Kagaroth

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,516
  • Înscris: 21.01.2010

View Postminitehnicusmirel, on 15 mai 2018 - 16:12, said:

[...]Am contractat de curand abonamentul de 300 mbps de la RDS[...]
Aveai cumva 100 inainte de la ei? Sau 300 e de la zero adica ai devenit client RDS direct de 300?

#14
minitehnicusmirel

minitehnicusmirel

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 11.10.2008
Am devenit client direct pe 300 si daca ei spun ca viteza maximna este de 300, atunci viteza maxima trebuie sa fie aproape de 300. Chromebitul merge in 802.11. ac, tot asa si routerul, ceea ce inseamna ca trebuie sa se apropie de 300 mbps, ele avand o viteza teoretica de vreo 866 mbps. Nu am reteaua aglomerata, am facut testele alternativ chromebit sau pc. Nu am conectat nici un telefon. Am fibra pana in ont, apoi utp pana in router si apoi tot utp pana in pc.
Mi se pare un pic deplasat sa fiu intrebat la ce imi trebuie viteza mai mare de 100. Daca nu imi trebuia 300, faceam abonament de alt provider de 60 mbps si cred ca daca ma duc sa cumpar un pachet de 20 de tigari ma astept sa gasesc in el 20 de tigari, nu 7 sau cei care fac abonament de 1000, de ce o fac ? Pentru a avea viteza apropiata de 1000, nu de 300
Intrebarea mea era daca as putea face ceva setari in router pentru a beneficia de viteza contractata sau poate ar trebui sa contactez RDS-ul ? Banda nu se imparte, trebuie sa fie max 300 download si max 150 upload !

#15
Kagaroth

Kagaroth

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,516
  • Înscris: 21.01.2010
1. Verifica ca link-ul dintre ONT si KaON sa fie gigabit;
2. Verifica ca link-ul dintre KaON si jucariile tale sa fie gigabit, daca sunt pe fir, daca sunt wireless vezi cum / in cat negociaza link-ul ala wireless.

Daca la 1 si 2 nu gasesti probleme poti anunta la RDS sa verifice de ce nu treci de 100Mbps la abonament de 300Mbps.

#16
minitehnicusmirel

minitehnicusmirel

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 11.10.2008
Cum sa verific daca intre ont si kaon sa fie gigabit ? Intre kaon si pc este gigabit si intre kaon si chromebit pot doar sa vad ca se conecteaza in 2,4 GHz sau in 5 GHz si puterea semnalului este 100 pentru ca am pozitionat chromebitul chiar langa antena kaon-ului.

#17
cccrys

cccrys

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 821
  • Înscris: 18.08.2005
Ca sa nu mai deschid alt topic, am fb 1000 de la rds, ont in casa zte f660, un laptop lenovo ideapad 700 15isk si doua smartphone-uri.

De ceva timp a inceput sa faca figuri routerul in sensul ca abia se deschid paginile, un clip pe youtube se incarca greut, folosind internetul doar de pe telefon.

Am facut test de viteza si a iesit in parametrii, i-am chemat pe cei de la rds, au facut test de viteza si a iesit ok.

Aseara am inceput sa dau ping in google si am vazut ca din cand in cand primesc cate un "request time-out".Chiar si pe cablu.

Am incercat sa dau ping si dupa telefon sa vad daca e o prblema cu laptopul si la fel,primesc din cand in cand cate un time-out.

Attached Files


Edited by cccrys, 16 May 2018 - 10:02.


#18
Kagaroth

Kagaroth

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,516
  • Înscris: 21.01.2010

View Postminitehnicusmirel, on 16 mai 2018 - 08:31, said:

Cum sa verific daca intre ont si kaon sa fie gigabit ? Intre kaon si pc este gigabit si intre kaon si chromebit pot doar sa vad ca se conecteaza in 2,4 GHz sau in 5 GHz si puterea semnalului este 100 pentru ca am pozitionat chromebitul chiar langa antena kaon-ului.
Unele echipamente 10/100/1000 indica viteza link-ului prin culoarea ledului de link al portului. Nu stiu sigur la ONT-uri dar parca astea intradevar indica acest lucru. La KaON nu stiu sa zic. Poti sa verifici pe KaON ce zice la WAN sau cum se numeste respectiva interfata daca indica 1000 sau 100. Pe fir la fel verifici pe PC in cat negociaza placa de retea. La wireless acelasi lucru verifici placa de retea la cat negociaza. Daca placa de retea wireless ridica link-ul ala la 150 Mbps ghinion.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate