Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrebari srl nou

Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...
 Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)
 Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 

Casa D(?)+P+E jud. Cluj

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
141 replies to this topic

#109
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,751
  • Înscris: 29.11.2007

View Postshov54, on 16 mai 2019 - 08:32, said:

Buna.

As dori sa va intreb care ar fi pasii corecti in efectuarea hidroizolatiei si a termoizolatiei la fundatie? Pentru hidorizolatie vom folosi Mapei
Plastimul, iar pentru termoizolare xps10.
Xps-ul oare l-am putea lipi direct cu a doua mana de mapei?

In proiect avem rigole pe tot conturul casei, dar noi ne gandeam la montarea unui dren, daca oricum este sapat roata. In cazul acesta credeti ca rigolele isi mai au rostul? (la terasa si garaj as pune oricum rigole)?

Multumim!

Eu, spre exemplu, m-am rezumat la o simpla pensulare cu grund si membrana hidroizolatoare; cele mai ieftine variante posibile. Mi-am permis asta fiindca am un sistem sanatos (probat!) de drenuri de fundatie iar fundatia (inclusiv talpa) sta pe un pat de drenaj.
In fine ... daca ar fi sa aleg una, din doua, as merge pe varianta cu drenuri si as renunta la rigole. Cum, de fapt, am si facut. In cazul meu, apele pluviale vor fi orientate mai departe de casa, cu tubulaturi. Asta-i treaba simpla.
Mi s-a parut mult mai important sa rezolv dirijarea apei de pe langa fundatii, asa ca am conceput un sistem de drenuri; de colectare (un put de vreo 3m adancime) si perimetrale.

In conditiile in care apa este evacuata, rapid!, prin drenuri, problema apelor pluviale ... chiar nu mai este o problema.

De izolat am facut cam asa: am pensulat hidroizolatia, am pozitionat doua straturi de XPS de 5cm, tesute, si - inainte de a umple sapatura pe langa fundatie - am pus si o bariera impotriva radacinilor; dintr-aceea, cu bumbi, care asigura si scurgerea apei ( la o adica) de pe langa fundatie. Mentionez ca, in afara materialului pensulabil, toate straturile astea sunt mentinute pe pozitie prin natura terenului si a constructiei; fara elemente de prindere, lipire, etc.

Daca te intereseaza si ai rabdare, aici vezi cum am procedat. Si de ce Posted Image
https://forum.softpe...2#entry21430297

#110
notalone

notalone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 02.05.2007
Nu va puteti asuma ca pleaca constructorul?? Sa lucreze cat de prost dar sa lucreze. :) asa ceva mai rar. La asemenea greseli aveti obligatia conform legii de a opri lucrarile.

Proiectantul de care vorbiti a reusit sa termine facultatea de constructii?..la distanta sau la negru? ..greu de crezut.

Normativul p 100 nu recomanda strepi nici macar in zone seismice datorita problemelor de segregari care apar.

Elementele nu lucreaza impreuna, confinare nu exista. Este un experiment esuat ce se intampla aici.

Asa de mare sa fie foamea in constructii de va vindeti ieftin si acceptati orice??

Colegii dvs. profesori s-ar amuza copios de aberatiile cu care veniti. Tinand cont ca lucrati dupa practica curenta in zona (pe strada sau fundul curtii) un singur cuvant e suficent pt. aceasta echipa diriginte proiectant constructor,: RUSINE






#111
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,751
  • Înscris: 29.11.2007

View Postnotalone, on 16 mai 2019 - 22:48, said:

Nu va puteti asuma [...] RUSINE

Iti recomand sa folosesti quotations cand raspunzi unui comentariu mai din urma. Ca sa eviti / evitam confuzii.

#112
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View Postnotalone, on 16 mai 2019 - 20:52, said:

Drenul e necesar pt apa din pamant pt protejarea fundatiei si a casei in sine, sistemul pluvial pt apa de pe acoperis iar rigolele pt apa de suprafata. De toate aveti nevoie! Pluviala o racordati la dren doar daca doriti sa aveti toti peretii fisurati in maxim 10 ani.

Inteleg ca din anumite motive vrei sa "darami" orice solutie se aplica/recomanda la casa aceasta (probabl ai dreptate la unele).. Insa cred ca lucrurile trebuie analizate in contextul fiecaruia si nu solutii gen "adevaruri universale", altfel riscam ridicolul.. Cele mai multe case nu au nici macar pluvialele preluate de pe acoperis (ce rigole sau drenuri ..?!) si cu toate astea nu au asa probleme foarte mari. Depinde de multe multe:  de sol (cat de tare, cat de impermeabil, adancime panza freatica, etc.) , de raportul suprafetei inverzite versus betoane, de dimensiune acoperis/sageac, de solutia de pluviale si/sau drenaje (in ce le versi, cat de repede, ce capacitate de stocare ai, etc.), de hidroizolatia fundatiei, elevatiei casei, de clima zonei in care construim, etc.
Am intervenit doar pentru ca autorul topicul sa stie sa ceara si alte opinii calificate pe fiecare specialitate, stiu ca suntem multi pe aici care stim "de toate".. Posted Image

Edited by catalijns, 17 May 2019 - 08:59.


#113
sebip_sebip

sebip_sebip

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,103
  • Înscris: 09.03.2011
30 de postări, toate pe topicul asta, toate negative, pline de flame, jigniri și atacuri la persoana...Mersi!
PS: dacă ai ceva in particular cu beneficiarul, proiectantul, verificatorul, executantul sau dirigintele, dă-mi un PM și rezolvam!

Attached Files



#114
notalone

notalone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 02.05.2007
Nu am nimic cu tine doar ca habar nu ai executie  proiectare cunosti dar e mai simplu sa te prostituezi. Proiectantul tau la fel. Succes dl. profesor.

#115
notalone

notalone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 02.05.2007
Prin cele '30 de postari' am vrut doar sa ii in vedere beneficiarului ca lucrarile nu se desfasoara cum trebuie, proiectul cu mari deficiente, executia cu nerespectarea procesurilor in constructii. Ce decide si ce masuri adopta..doar beneficiarul stie.
Nici cu dirigintele nu am nimic, cred ca toti constructorii isi doresc unul ca cel despre care s-a discutat aici, functionand pe principiul mucles si sa ii dam viteza.

#116
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,252
  • Înscris: 17.03.2009

View Postnotalone, on 18 mai 2019 - 22:22, said:

Nu am nimic cu tine doar ca habar nu ai executie  proiectare cunosti dar e mai simplu sa te prostituezi. Proiectantul tau la fel. Succes dl. profesor.
Asta este doar ultima postare jignitoare la adresa lui sebip_ sebip si a altora,la urmatoarea vei fi banat.

Edited by anaki, 19 May 2019 - 10:56.


#117
danfizesan

danfizesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,930
  • Înscris: 30.01.2008

View Postnotalone, on 18 mai 2019 - 22:22, said:

Nu am nimic cu tine doar ca habar nu ai executie  proiectare cunosti dar e mai simplu sa te prostituezi....

Sebi a fost diriginte de șantier și la mine. De fiecare data când am avut nevoie de o soluție a găsit ceva rezonabil. Este o persoana foarte plăcută, cu care chiar te poți înțelege. eu as zice sa iei o pauza de vreo câțiva ani sa te relaxezi.

PS: m-am înțeles bine cu el, echipa s-a înțeles bine cu el,chestii super importante. Probabil ca nu pentru tine, ca doar tu nu ești beneficiar.

Edited by danfizesan, 19 May 2019 - 13:58.


#118
shov54

shov54

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 05.02.2012
Lucrurile inainteaza, cu bune, cu rele, dar cu solutii la probleme.

Parterul este zidit. S-a cofrat si s-a turnat placa peste parter vineri dimineata, iar maine credem ca se apuca de zidirea etajului.

La vizita proiectantului 3 grinzi au fost suplimentate cu bari fi14 pentru a detensiona stalpii a caror armatura nu a fost tocmai corect executata, distanta dintre barele de fier fiind mai mica decat prevedea proiectul.

Placa o udam in continuare. Au aparut mici fisuri in mai multe zone, dar dupa spusele dirigintelui sunt doar fisuri de contractie.

Zidaria nu a iesit tocmai pe nivel la toate zidurile, motiv pentru care la recomandarea proiectantului ca sa nu ingrosam placa prea mult, etrierii de la unele centuri au fost indoite (chiar daca nu sunt conform normativului).

O alta situatie e la boiandrugul de la geamul de la garaj, unde constructorul in loc sa taie caramida, a pus pe orizontala. Din aceasta cauza, tot la recomandarea proiectantului, toate golurile caramizilor vor fi umplute cu beton.

Attached Files



#119
shov54

shov54

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 05.02.2012
Salutare.

As dori sa va intreb o parere legat de termozizolarea planseului de beton deasupra bucatariei si a consolelor. Atasez o poza sa vedeti despre ce este vorba. Ce material ar fi recomandat si daca este necesar ceva folie bariera vapori pusa pe beton? Noi ne gandim la vata minerala de sticla sau placi de vata bazaltica, aplicata in mai multe straturi, sa iesim cam 30cm grosime unde este posibil. In cazul consolelor, aplicarea ar fi direct pe beton si nu intre capriori, pentru ca este mai usor sa o facem noi.

Ar fi ceva problema utilizarea vatei de sticla gen "Ursa" in asemenea locuri?

Multumim.

Attached Files


Edited by shov54, 14 June 2019 - 07:44.


#120
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008
vata...cata mai multa...si da, e mai ok direct pe beton decat intre capriori.

#121
shov54

shov54

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 05.02.2012

View Postbrawnie, on 18 iunie 2019 - 10:44, said:

vata...cata mai multa...si da, e mai ok direct pe beton decat intre capriori.
Oare trebuie asezat ceva folie sub vata(protectie la vapori), si daca da atunci nu ar merge sa punen un strat de polistiren de 5cm ca mai am ramas si dupa sa bagam vat avand incape?

#122
wizake

wizake

    ¯\_(ツ)_/¯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,299
  • Înscris: 24.05.2003
Eu asa intentionez sa pun la mine peste planseul de beton: ceva folie bariera de vapori apoi polistiren. Nu stiu daca vata ar face ceva in plus fata de polisitren, mai ales ca voi pune folia sub ea. Dimpotriva, polistirenul e un strat suport mai bun pentru stratul de OSB de deasupra, pe care pot depozita diverse.

Daca nu e bine, va rog sa ma corectati

#123
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008
@shov54 - da trebuie folie si e ok si polistiren, nu are importanta daca il combini cu vata
@wizake - e in regula si la tine...daca nu ai pune stratul de OSB deasupra pentru depozitare, atunci s-ar putea renunta la folie.

#124
shov54

shov54

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 05.02.2012

View Postbrawnie, on 19 iunie 2019 - 08:44, said:

@shov54 - da trebuie folie si e ok si polistiren, nu are importanta daca il combini cu vata
@wizake - e in regula si la tine...daca nu ai pune stratul de OSB deasupra pentru depozitare, atunci s-ar putea renunta la folie.
Merge ceva folie de nylon sau ceva dedicat?

#125
notalone

notalone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 02.05.2007

View Postshov54, on 20 iunie 2019 - 09:24, said:


Merge ceva folie de nylon sau ceva dedicat?

E nevoie de bariera de vapori cu indice sd cat mai mare

Edited by notalone, 20 June 2019 - 22:05.


#126
shov54

shov54

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 05.02.2012
Dupa o pauza mai lunga, am continuat lucrarile cu echipa nr. 2.
Intre timp, ca si un update, am reusit sa facem:
- hidroizolatia si termoizolarea fundatiei
- drenajul perimetral
- impamantarea
- sistemul de canalizare si colectarea apei pluviale
- bordarea cu extrudat a golurilor de la ferestre si usi

Momentan cautam o alta echipa pentru acoperisul deasupra garajului si a bucatariei, deoarece aceasta echipa are timp sa ne ajute doar pana la terminarea acoperisului mare. Totodata, cautam solutii pentru hidroizolarea calcanului dintre acoperis si fatada pe zonele de bucatarie, garaj si terasa. Aveti vreo recomandare in acest sens?
Mersi!

Attached Files



Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate