Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Metoda sau Member Function?

- - - - -
  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
WinstonMontana

WinstonMontana

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.02.2018

View PostMosotti, on 05 mai 2018 - 15:51, said:

Nope. In C++ nu exista notiunea de metoda.
In capul tau nu exista notiunea de metoda.Metoda este un principiu , care in C++ i se spune functie, in Oracle i se spune si procedura dar si functie, insa toate sunt metode.
Dar stim cu toti ca nu prea le ai cu abstractiunile.Tu asa , mai de la sapa eh ?

#2
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
Usurel cu pianu pe scari, dom profesor programator adevarat in 10 limbaje deodata. N-am spus nicaieri ca nu exista notiunea de metoda, asa cum incerci tu mirsav sa insinuezi, am spus ca nu exista in C++. Ceea ce este o mica mare diferenta, dar tu, care ai deschis Visual Studio acu o saptamina si spui ca habar n-ai ce e cu "stdafx.h", da stie IDE-ul, incerci sa pari mai prost decit probabil esti.

Du-te matale si uita-te in standardul C++ si vezi acolo ce scrie despre metode. Sau nu te mai obosi, ca nu scrie nimic. Sau poate vrei sa te uiti intr-o carte de C++ scrisa de un fraier pe nume Bjarne, care din nus ce motiv insista sa vorbeasca despre "member functions" in loc de metode. Iti dai seama ce mult timp ar economisi daca n-ar mai tasta atita?

Da, dom profesor programator adevarat in 10 limbaje deodata, member functrion si metoda e acelasi lucru. Insa pur si simplu termenul "metoda" nu e folosit de nici un programator neaos C++, doar de cei veniti din Java si alte limbaje OOP. Prin urmare, in C++ o functie nu devine nefunctie aka metoda, ci devine member function, adica ceea ce STANDARDUL defineste ca fiind o functie ce apartine unei clase, ceea ce alte persoane, din afara ecosistemului C++, denumesc ca fiind "metode". Acuma fugi si implementeaza niste algoritmi cu grafuri hipnotice pe interfete ADHD, concepute special de arhitectii vostri. Si nu uita de testarea unitara, neaparat folosind diagramele claselor. JFK :w00t:

#3
WinstonMontana

WinstonMontana

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.02.2018

View PostMosotti, on 08 mai 2018 - 19:46, said:

Usurel cu pianu pe scari, dom profesor programator adevarat in 10 limbaje deodata. N-am spus nicaieri ca nu exista notiunea de metoda, asa cum incerci tu mirsav sa insinuezi, am spus ca nu exista in C++.
Nu esti in stare sa faci o segregare elementara  intre abstractiuni si implementari

Quote

scrisa de un fraier pe nume Bjarne, care din nus ce motiv insista sa vorbeasca despre "member functions" in loc de metode
C++ este implementarea OOP-ului al lui  Bjarne, dar asta nu inseamna ca musai trebuie sa fie singura.
Iar Axel Schreiner iti spune ca bati campii cu mare succes, mai Celentano al programarii.Posted Image

#4
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

View PostWinstonMontana, on 08 mai 2018 - 20:52, said:

Nu esti in stare sa faci o segregare elementara  intre abstractiuni si implementari
De unde dracu stii ce-s io in stare, dilimache? Daca ii ceva ce nu-s in stare, apai aia ar fi o testare unitara folosind diagramele claselor, pentru simplul fapt ca, fuck me, chestia aia n-are nici un sens Posted Image

View PostWinstonMontana, on 08 mai 2018 - 20:52, said:

C++ este implementarea OOP-ului al lui  Bjarne, dar asta nu inseamna ca musai trebuie sa fie singura.
Iar Axel Schreiner iti spune ca bati campii cu mare succes, mai Celentano al programarii.Posted Image
C++ nu este nici o "implementare a OOP-ul" pentru ca OOP-ul nu e un standard sau un API, e o denumire generica pentru un set de concepte din care fiecare intelege ce vrea. In plus, C++ nici macar nu e un limbaj OOP, este un limbaj multi-paradigma, cu elemente OOP. Si daca creatorul limbajului si standardul spun ca exista "member functions" si nu le denumesc "metode", ce conteaza Alex Neicanimeni? Vezi ca aici e aria C++, nu OOP. Fugi si citeste despre "stfu.h"  Posted Image

Si nu io-s ala care se lauda ca prostul cite limbaje stie si cit de profesionist e,  de parca a scris codul pentru pilotul automat de la ultimul Boeing sau a programat roboti care stiu sa faca mamaliga cu brinza citind reteta de pe net. Lauda de sine nu miroase-a bine. Din vasta mea experienta pot sa-ti spun ca cu cit are unu mai multe besini in cap, cu atita e mai penibil cind e vorba sa faci o treaba cu el. Cu cit urla mai mult ca orice se poate si ca face orice, cu atit mai penibil o da in gard si apoi vine cu tot felul de scuze, ca n-a avut suficient timp, ca nu s-au aliniat nu-s ce astre etc Posted Image

#5
WinstonMontana

WinstonMontana

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.02.2018

Quote

C++ nu este nici o "implementare a OOP-ul" pentru ca OOP-ul nu e un standard

The C++ programming language has a history going back to 1979, when Bjarne Stroustrup was doing work for his Ph.D. thesis. One of the languages Stroustrup had the opportunity to work with was a language called Simula, which as the name implies is a language primarily designed for simulations. The Simula 67 language - which was the variant that Stroustrup worked with - is regarded as the first language to support the object-oriented programming paradigm. Stroustrup found that this paradigm was very useful for software development, however the Simula language was far too slow for practical use.
Shortly thereafter, he began work on "C with Classes", which as the name implies was meant to be a superset of the C language. His goal was to add object-oriented programming into the C language, which was and still is a language well-respected for its portability without sacrificing speed or low-level functionality. His language included classes, basic inheritance, inlining, default function arguments, and strong type checking in addition to all the features of the C language.
The first C with Classes compiler was called Cfront, which was derived from a C compiler called CPre. It was a program designed to translate C with Classes code to ordinary C. A rather interesting point worth noting is that Cfront was written mostly in C with Classes, making it a self-hosting compiler (a compiler that can compile itself). Cfront would later be abandoned in 1993 after it became difficult to integrate new features into it, namely C++ exceptions. Nonetheless, Cfront made a huge impact on the implementations of future compilers and on the Unix operating system.
In 1983, the name of the language was changed from C with Classes to C++. The ++ operator in the C language is an operator for incrementing a variable, which gives some insight into how Stroustrup regarded the language. Many new features were added around this time, the most notable of which are virtual functions, function overloading, references with the & symbol, the const keyword, and single-line comments using two forward slashes (which is a feature taken from the language BCPL).

Quote

sau un API, e o denumire generica pentru un set de concepte din care fiecare intelege ce vrea.
Fiecare intelege cat poate, nu ce vrea.Bine tu intelegi ce vrei ca doar atat de duce dovleacul.

Quote

][/u]
n plus, C++ nici macar nu e un limbaj OOP, este un limbaj multi-paradigma, cu elemente OOP. Si daca creatorul limbajului si standardul spun ca exista "member functions" si nu le denumesc "metode", ce conteaza Alex Neicanimeni?
C++ a fost standardizat in  2017, desi a fost inventat in 1979, C++  s-a numit inainte C with classes , iar ce spui tu mai sus este bucataria interna  a implementarii OOP
in C ,in viziunea lui Bjrane .

Acum o implementare trebuie sa respecte cerintele minime ale interfetei dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie limitata la aceea interfata.Ceea ce a facut si  Bjrane
a respectat cerintele abstractiunii OOP si apoi a implementat abstractiunea OOP in C (in viziune proprie) si a iesit C with Classes = C++.
Apoi mai tarziu a adaugat noi paradigme  , insa paradigma de baza de la care a plecat si pe care trebuie musai s-o respecte sunt abstractiunile OOP
(design by contract iti spune ceva ? https://en.wikipedia...ign_by_contract)

O alta implementare a OOP-ul folosind C , in viziunea lui  Gosling, este Java.La fel, Java foloseste ca paradigma de baza  OOP-ul, ii implementeaza abstractiunile conform principiului design by contract, la care insa sunt adaugate si alte functionalitati(paradigme, etc)  realizate in viziunea lui Gosling.

De altfel STL-ul pentru C++  este exact ce sunt  Java Collections pentru Java dpdv al functionalitatii.
Hmm oare de ce ? Cumva din cauza acelui principiu design by contract de mai sus ?

Quote

Vezi ca aici e aria C++, nu OOP. Fugi si citeste despre "stfu.h"  Posted Image
C++ este OOP-ul in C a lui Bjarne + alte functionalitati redactate in viziunea lui Bjarne
Java este OOP-ul in C a lui Gosling + alte functionalitati redactate in viziunea lui Gosling
OOP-ul este pt software, ce este microprocesorul pentru hardware
Ba mai mult daca consideram faptul ca microprocesoarele sunt redactate in VHDL , care suporta OOP ,rezulta ca avem si hardware implementat dupa paradigma OOP.
https://www.doulos.c...lation_in_vhdl/

PS:
Si inca ceva , manualul lui Axel Schreiner (pe care tu l-ai numit NeicaNimeni) te invata cum sa-ti faci propriul framework  OOP in C, adica exact ce au facut Bjarne si Gosling.
https://www.cs.rit.e...s/books/ooc.pdf
(oricum tu nu poti intelege ce scrie omul ala  acolo, doarece ai probleme in a deosebi abstractiunile de implementari )
Cartea de mai sus este pentru cei care vor sa inteleaga ce forta este OOP-ul in lumea software  si nu pentru tine care din pacate, te uiti ca ratza la bariera la astfel de carti.

Edited by WinstonMontana, 09 May 2018 - 01:02.


#6
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

View PostWinstonMontana, on 09 mai 2018 - 00:54, said:

C++ a fost standardizat in  2017, desi a fost inventat in 1979, C++  s-a numit inainte C with classes , iar ce spui tu mai sus este bucataria interna  a implementarii OOP
in C ,in viziunea lui Bjrane .
C++ a fost standardizat in 1998. Intre timp au aparut mai multe versiuni. Ce spui tu, C++17 e doar ultimul standard. Ti-am spus sa nu mai semnalizezi ca esti pe linga subiect complet aka prost. Nu merge sa faci un hello world azi si peste 3 zile sa te dai mare destept cu gugal. Daca n-ai fi deschis prima data in viata ta Visual Studio acum 3 zile, ai fi stiut ca exista un flag "/std" pentru alegerea standardului. Dar insisti sa continui sa demonstrezi ca esti un ignorant care se da pe gugal in graba :w00t:

Si io zic sa dormi, stai noaptea pe net ca sa dai copy paste aiurea. Stii vorba aia "ca nebunu, noaptea pe la unu"...

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate