Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Imobil respins la evaluare din cauza zonei

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#1
humulus

humulus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 12.12.2012
Buna ziua.

M-am lovit de o situatie ciudata la achizitionarea unui imobil printr-un credit ipotecar standard si vreau sa stiu daca sunt singurul care a patit asa ceva.

Am solicitat un credit ipotecar standard la o banca (nu vreau sa-i dau numele). Conform planului am pus la dispozitia bancii toate actele necesare atat in ceea ce priveste imobilul cat si documentele proprii de venit.

Ni s-a spus de la banca ca dosarul a trecut de juridic, am virat suma in banca necesara procesului de evaluare, iar dupa 2 zile sunt sunat de la banca sa mi se spuna ca evaluatorul s-a uitat prin satelit la imobil si ca a respins locuinta pentru ca nu este intr-o zona in care sa aibe piata de desfacere.
Tin sa precizez un lucru foarte important, ca la discutia initiala purtata la respectiva banca, inainte de a demara toate procedurile ni s-a spus ca zona in care se afla locuinta nu ar fi o problema in acordarea creditului. Mai mult, doamna de la ghiseu a specificat ca nu a avut niciun dosar care sa fie respins din cauza localitatii/zonei, la evaluare.

Adica nu mi se pare normal sa pierdem timp, atat eu cat si proprietarul locuintei (cca 3 saptamani) sa aducem acte peste acte ca mai apoi printr-o verificare din satelit sa ni se spuna ca imobilul nu este intr-o zona corespunzatoare.

Dupa primirea verdictului telefonic, am sunat la numarul adresat clientilor pentru sesizari si sugestii si am explicat situatia celor de la Bucuresti, care mi-au spus sa fac o solicitare scrisa pe adresa lor de mail si dupa ce vor analiza dosarul revin cu un telefon.

In aproximativ 30 minute sunt sunat de la banca unde s-a depus dosarul de creditare, solicitarea se rezolva cica tot la ei si vorbind cu aceeasi Doamna am ramas doar cu urmatoarele concluzii:

1. La intrebarea daca banca are sau nu are o lista cu zone si localitati eligibile pentru un credit imobiliar, aceasta mi-a raspuns, ca nu. Totul decide doar evaluatorul, in momentul evaluarii.

2. La intrebarea daca exista un istoric a zonei respective cu dosare acceptate sau nu, macar un procentaj sa stiu daca sunt unicul respins sau au mai fost si altii inaintea mea. Mi-a zis ca nu stie sa-mi dea un raspuns.

3. La intrebarea daca deschid un alt dosar cu un imobil din alta localitate trebuie sa parcurg aceeasi pasi, timp pierdut si bani cheltuiti pe hartii pana sa aflu ca imobilul este sau nu intr-o zona agreata. Mi-a raspuns ca da.

4. La intrebarea daca verificarea imobilului prin satelit de catre evaluator, se constituie evaluare, chiar daca nu s-a deplasat fizic in teren, si ca respectiva suma depusa in banca se deblocheaza sau nu. Mi-a raspuns ca nu stie sa-mi dea un raspuns concret, dar normal ar trebui sa-mi primesc banii inapoi.

Am la voi doua intrebari:
a ) V-ati lovit de cazuri in care imobilul sa fie respins la evaluare dupa o verificare din satelit pe motiv de zona sau ati fost instiintati inca dinaintea inceperii procedurilor ca banca nu acorda credit pentru o localitate anume ?

b ) Exista vreo posibilitate juridica sa actionez banca in istanta sau sa fac o sesizare la OPC ? Adica nu cred ca e corect ca orice dosar de creditare sa fie o loterie cand ajunge la evaluare, in orice conditii, cand zona/localitatea se poate verifica intr-un stadiu mai incipient fara a fi nevoit sa avansezi atat de multi pasi si sa incurci si un vanzator.

Multumesc.

Edited by humulus, 09 May 2018 - 14:04.


#2
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Explicaţia

Quote

evaluatorul s-a uitat prin satelit la imobil si ca a respins locuinta pentru ca nu este intr-o zona in care sa aibe piata de desfacere.
sună fantezist.
Ai vreo hârtie care să confirme aceste vorbe ?

Banca verifică apartamentul din ce ştiu eu - dar oarecum estimează valoarea lui, nu primeşti creditul dacă el face 15.000 şi tu vrei să dai pe el 89.000. Zic.

#3
disturbed

disturbed

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 574
  • Înscris: 12.01.2007
Concret, unde e apartamentul respectiv? E in mediul rural, sau localitate in care numarul tranzactiilor este practiv inexistent? Lipsa unei piete active poate fi un motiv.  Afla in scris exact motivele invocate de evaluator. Interesul lui e sa faca lucrarea si sa ia banii, dar nu o face degeaba daca stie ca garantie e respinsa de banca pe motiv ca piata e inexistenta si nu are cu ce alte zone sa compare, sau din cauza zonei (aici se refera la imobile greu vandabile din cauza factorilor externi).
Nu cred ca s-a uitat nimeni prin satelit, era suficient sa se uite la adresa si sa spuna ca imobilul nu se preteaza ca garantie daca intr-adevar exista o problema cu zona respectiva.

Edited by disturbed, 09 May 2018 - 14:22.


#4
humulus

humulus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 12.12.2012

 disturbed, on 09 mai 2018 - 14:17, said:

Concret, unde e apartamentul respectiv? E in mediul rural, sau localitate in care numarul tranzactiilor este practiv inexistent? Lipsa unei piete active poate fi un motiv.  Afla in scris exact motivele invocate de evaluator. Interesul lui e sa faca lucrarea si sa ia banii, dar nu o face degeaba daca stie ca garantie e respinsa de banca pe motiv ca piata e inexistenta si nu are cu ce alte zone sa compare, sau din cauza zonei (aici se refera la imobile greu vandabile din cauza factorilor externi).
Nu cred ca s-a uitat nimeni prin satelit, era suficient sa se uite la adresa si sa spuna ca imobilul nu se preteaza ca garantie daca intr-adevar exista o problema cu zona respectiva.
Este vorba despre o casa,

Detalii despre locuinta:
- contruita in anul 2007-2008 din BCA pe 2 nivele, suprafata construita aproximativ 220 mp
- parter finisat, etaj la rosu
- facilitati: apa curenta, fosa septica, curent electric
- teren aferent aproximativ 4000 mp
- casa se afla intr-o comuna la 50 m de drumul european E85 si la 6 km de un oras, inconjurata de alte case, depozite, magazine, service-uri auto si o fabrica de ambalare a apei plate.

Pretul de vanzare 30000 euro din care 5000 euro avans.

Edited by humulus, 09 May 2018 - 14:36.


#5
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,527
  • Înscris: 16.03.2007
Tu daca ai fi in locul bancii, ai da bani cuiva pe ceva in mijlocul campului sau cine stie ce zona defavorizata? Daca se procopsesc cu ea, dai in plata peste doua luni, nu-si mai scot banii in veci. De ce sa se lege la cap cand nu-i doare?

Edited by laffin, 09 May 2018 - 14:29.


#6
disturbed

disturbed

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 574
  • Înscris: 12.01.2007
Nu am timp sa dezvolt, dar vezi daca te incadrezi la una din situatiile de mai jos:

Quote

Nu se accepta in garantie urmatoarele tipuri de proprietati:
1. Proprietati imobiliare realizate pe terenuri concesionate daca contractul nu prevede transmisibilitatea concesiunii. In aceste cazuri, evaluatorul introduce obstacol in aplicatia Valuators solicitand declaratia notariala asupra transmisibilitatii drepturilor de concesiune. In situatiile in care contractele de concesiune asupra terenului s-au incheiat conform prevederilor legii nr 50/1991 nu se mai solicita adeverinta autentificata notariala.
2. Locuintele realizate cu subventii de la bugetul de stat in temeiul Legii nr. 114/1996, panala data restituirii sumelor actualizate primite cu acest titlu (art. 19)
3. Locuintele achizitionate cu credite CEC in temeiul Decretului – lege nr. 61/1990, pana la rambursarea integrala a creditului (art. 12)
4. Constructiile aflate pe terenuri din domeniul public
5. Imobilele care fac obiectul unor litigii la instantele judecatoresti la data de 1 octombrie 2011, si care continua si dupa aceasta data, pe durata solutionarii acestora (art. 4 din Titlul X al Legii nr. 247/2005, cu referire la litigiile privind reconstituirea dreptului de proprietate privata si legalitatea titlului de proprietate, conform legilor fondului funciar)
6. Imobilele asupra carora este notat sechestrul asigurator in favoarea organelor fiscale (sub sanctiunea nulitatii absolute a actelor ulterioare notarii acestui sechestru) (art. 129 din Codul de Procedura Fiscala)
7. Imobilele terenuri si/sau constructii notificate conform Legii nr.10/2001 si asupra carora exista litigii
8. Imobilele (spatii comerciale sau de prestari de servicii) dobandite in temeiul Legii nr. 550/2002 (proprietatea a statului aflate in administrarea consiliilor locale), care nu pot fi supuse vanzarii  timp de 3 ani de la data dobandirii
9. Proprietati imobiliare cu grad ridicat de prabusire la cutremure (incadrate in clasa I si II de risc seismic Rs I/ Rs II), pe baza listei elaborate de Primarie sau expertiza autorizata. Toate cladirile inregistrate in alte clase de risc seismic (clasa 2, 3 si 4) pot fi admise in garantie. Lista cladirilor expertizate tehnic poate fi obtinuta pe suport hartie sau online, dupa caz, de la Primariile din localitatile respective.
Pentru proprietatile imobiliare expertizate tehnic si incadrate la urgente de risc seismic (U1, U2, U3, U4), clientul trebuie sa puna la dispozitia bancii o expertiza tehnica recenta in care imobilul sa fie incadrat in clasa de  risc seismic corespunzatoare.
10. Terenuri poluate, neutilizabile si neproductive (mlastinoase, saraturoase sau asupra carora au actionat factori de mediu care fac imposibila utilizarea conform destinatiei economice sau categoriei de folosinta a acestora, precum si terenurile pe care au fost deversate ape uzate sau alte tipuri de deseuri)
11. Apartamentele de bloc cu un confort redus (III si IV), locuintele cu caracter social care nu dispun de toate functiunile (exemplu: fara bucatarie, cu baie comuna etc.). Suprafetele minime utile pentru a putea fi considerate confort II sau superior sunt: pentru o camera (garsoniera) – min. 23 mp; pentru 2 camere – min. 36 mp; pentru 3 camere – min. 48 mp; pentru 4 camere – min. 60 mp; pentru 5 sau mai multe camere se vor adauga cate 10 mp pentru fiecare camera la suprafata minima necesara aferenta pentru 4 camere. Valorile subunitare se rotunjesc matematic (ce este 0,5 sau mai mare se rotunjeste in plus, iar ce este sub 0,5 se rotunjeste in minus).
12. Imobile fara acces la drumul public sau fara drept de acces legal prin servituti de trecere sau prin superficie asupra terenului.
13. Proprietatile cu urmatoarele destinatii: biserici, sinagogi, moschei, temple (indiferent de religie).


#7
humulus

humulus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 12.12.2012

 exceswater, on 09 mai 2018 - 14:16, said:

Explicaţia

sună fantezist.
Ai vreo hârtie care să confirme aceste vorbe ?

Banca verifică apartamentul din ce ştiu eu - dar oarecum estimează valoarea lui, nu primeşti creditul dacă el face 15.000 şi tu vrei să dai pe el 89.000. Zic.

Aceasta este explicatia doamnei de la banca, in momentul cand m-a contactat telefonic sa-mi spuna care e verdictul. Adica nu cred ca a inventat dumneaei respectiva fraza ci a citit de pe raportul evaluatorului.

#8
OPEDI

OPEDI

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,729
  • Înscris: 16.11.2017

 laffin, on 09 mai 2018 - 14:26, said:

Tu daca ai fi in locul bancii, ai da bani cuiva pe ceva in mijlocul campului sau cine stie ce zona defavorizata? Daca se procopsesc cu ea, dai in plata peste doua luni, nu-si mai scot banii in veci. De ce sa se lege la cap cand nu-i doare?
Misto. Pentru vanzator.
Gaseste un "cumparator" care se foloseste de darea in plata, si baga in buzunar banii bancii.

#9
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,527
  • Înscris: 16.03.2007

 OPEDI, on 09 mai 2018 - 14:33, said:

Misto. Pentru vanzator.
Gaseste un "cumparator" care se foloseste de darea in plata, si baga in buzunar banii bancii.

Nu mai merge chiar asa. Acum bancile au evaluatorii lor, si subevalueaza tocmai sa nu iasa in pierdere in caz de ceva. Apoi mai raman si cu avansul. Dar totusi... daca-i riscul prea mare te trimit la plimbare :)

Edited by laffin, 09 May 2018 - 14:38.


#10
un_dac

un_dac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,651
  • Înscris: 13.06.2011
In primul rand, banca te-a intrebat daca vrei ca evaluarea sa fie facuta de catre un evaluator remunerat de banca sau alt evaluator si daca ai ales a doua optiune, ti-a pus banca la dispozitie o lista de 15 evaluatori din care sa-ti alegi unul in conformitate cu OUG 52/2016, Art. 83, al 1 si 2 ?

Quote

Art. 83. - (1) Consumatorul are dreptul să aleagă dacă evaluarea este realizată de un evaluator angajat/remunerat de creditor sau este realizată de un alt evaluator.
   (2) În cazul în care consumatorul decide ca evaluarea să fie realizată de un evaluator ce nu este angajat/remunerat de creditor, consumatorul are dreptul să aleagă între un evaluator dintr-o listă propusă de creditor de cel puţin 15 evaluatori şi orice alt evaluator autorizat, membru al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România


Sau ti-au impus ei un evaluator?

In al doilea rand, poti sa incerci si la alta banca.

In al treilea rand, daca si cea de-a doua banca iti zice la fel, atunci zi merci ca de fapt iti face un mare serviciu. Mai mult ca sigur e ceva in neinregula cu proprietatea aia de nu vor sa ti-o finanteze.
S-ar putea de fapt sa te protejeze si pe tine de viitoare neplaceri. poate o sa vrei sa vinzi si tu proprietatea si n-o sa poti. Inconvenientul tau de acum (costuri si timp pierdut) e de fapt o nimica toata fata de neplacerile de a achizitiona o locuinta cu probleme,

Edited by un_dac, 09 May 2018 - 14:45.


#11
disturbed

disturbed

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 574
  • Înscris: 12.01.2007
Speculam degeaba, mai ales ca nici banca nu o stim.
Dar variantele sunt putine:
1. Imobilul nu este finisat la stadiul minim cerut de banca (totusi asta s-ar fi descoperit dupa inspectia proprietatii, deci tind sa cred ca nu e cazul)
2. In zona respectiva nu sunt tranzactii similare/deci lipsa unei piete active (iar greu de crezut ca la 6 km de un oras nu sunt oferte cu case)
3. Din cauza dimensiunilor terenului (4000 mp) nu ar fi gasit comparabile pe care sa le poata folosi in calcul, din cauza ajustarilor prea mari..

Presupun ca restul conditiilor sunt indeplinite: acces la drum public, acte proprietate si intabulare ok, minim utilitatile cerute de banca, etc.

#12
humulus

humulus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 12.12.2012

 un_dac, on 09 mai 2018 - 14:43, said:

In primul rand, banca te-a intrebat daca vrei ca evaluarea sa fie facuta de catre un evaluator remunerat de banca sau alt evaluator si daca ai ales a doua optiune, ti-a pus banca la dispozitie o lista de 15 evaluatori din care sa-ti alegi unul in conformitate cu OUG 52/2016, Art. 83, al 1 si 2 ?



Sau ti-au impus ei un evaluator?

In al doilea rand, poti sa incerci si la alta banca.

In al treilea rand, daca si cea de-a doua banca iti zice la fel, atunci zi merci ca de fapt iti face un mare serviciu. Mai mult ca sigur e ceva in neinregula cu proprietatea aia de nu vor sa ti-o finanteze.
S-ar putea de fapt sa te protejeze si pe tine de viitoare neplaceri. poate o sa vrei sa vinzi si tu proprietatea si n-o sa poti. Inconvenientul tau de acum (costuri si timp pierdut) e de fapt o nimica toata fata de neplacerile de a achizitiona o locuinta cu probleme,

Am fost pus sa completez o fisa si am avut de ales dintre un evaluator agreat de banca sau unul ales de mine. Mi s-a sugerat prima varianta cu specificarea ca plata evaluatorului se face de catre mine si daca dosarul trece de evaluator suma mi se deblocheaza in momentul accesarii creditului.

 disturbed, on 09 mai 2018 - 14:51, said:

Speculam degeaba, mai ales ca nici banca nu o stim.
Dar variantele sunt putine:
1. Imobilul nu este finisat la stadiul minim cerut de banca (totusi asta s-ar fi descoperit dupa inspectia proprietatii, deci tind sa cred ca nu e cazul)
2. In zona respectiva nu sunt tranzactii similare/deci lipsa unei piete active (iar greu de crezut ca la 6 km de un oras nu sunt oferte cu case)
3. Din cauza dimensiunilor terenului (4000 mp) nu ar fi gasit comparabile pe care sa le poata folosi in calcul, din cauza ajustarilor prea mari..

Presupun ca restul conditiilor sunt indeplinite: acces la drum public, acte proprietate si intabulare ok, minim utilitatile cerute de banca, etc.

Daca te ajuta, banca este BRD. Are acces la drum, actele sunt ok ca au trecut prin juridic doar....Cum am specificat are baie functionala (deci fosa), apa curenta in casa, curent electric....

#13
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005
Eu cred că banca nu e dispusă să ia în garanție imobilul și a aruncat-o spre evaluator. Evaluatorul poate evalua ORICE imobil. Ți-o spune un evaluator imobiliar. Posted Image
Banca nu impune evaluatori, cel mult recomandă dintre evaluatorii agreați. Fiecare bancă are o listă de unde poți alege. Evident că nu va agrea unul "de pe stradă", fiindcă cei agreați au subscris anterior prin instructare la anumite cerințe ale băncii, peste standardele de evaluare (dar care nu le șuntează) și care nu sunt puține.

Edited by ursamajor, 09 May 2018 - 14:59.


#14
humulus

humulus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 12.12.2012

 ursamajor, on 09 mai 2018 - 14:57, said:

Eu cred că banca nu e dispusă să ia în garanție imobilul și a aruncat-o spre evaluator. Evaluatorul poate evalua ORICE imobil. Ți-o spune un evaluator imobiliar. Posted Image
Banca nu impune evaluatori, cel mult recomandă dintre evaluatorii agreați. Fiecare bancă are o listă de unde poți alege. Evident că nu va agrea unul "de pe stradă", fiindcă cei agreați au subscris anumite cerințe ale băncii, peste standardele de evaluare (dar care nu le șuntează) și care nu sunt puține.

Asta am spus si eu, nu mi s-a impus un evaluator, doar mi s-a sugerat si am fost deacord. Ideea este ca daca ar fi problema de zona, eu cred ca se putea stia de dinainte.... nu e o banca care sa nu aibe un istoric in spate, sau nu cred ca sunt singurul care a solicitat un credit in zona respectiva.

#15
realduc

realduc

    traieste, si lasa-i si pe ceilalti sa traiasca

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,062
  • Înscris: 04.09.2017

 humulus, on 09 mai 2018 - 14:03, said:

...a respins locuinta pentru ca nu este intr-o zona in care sa aibe piata de desfacere...
banca stie ca o sa dai chix in achitarea creditului, cu o probabilitate de 99,981234% !
nu esti tu de vina ! ... este "viitorul luminos" al Romaniei !

Edited by realduc, 09 May 2018 - 15:35.


#16
bossake

bossake

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,688
  • Înscris: 22.11.2007
evaluatorul consider ca trebuie sa iti dea un raport al evaluarii sale. in cazul de fata sa dea o hartie cum a ajuns la aceasta explicatie. suna la banca (sau la evaluator ar trebui sa ai numarul lui) sa intrebi cand intrii in posesia acestei hartii.

Faptul ca etajul casei este doar la rosu poate fi important in acordarea creditului. De asemenea descrierea ta precum ca imobilul se afla la 6km de un oras nu stiu cata relevanta are. In ziua de azi orice comuna prapadita s-a facut oras.
Sa ne facem o idee ar fi fost bine sa mentionezi exact comuna sau ma rog, fata de ce oras anume sunt 6km.

Drumul de acces la proprietate este asfaltat? Spui ca sunt 50m de la E85 pana la proprietate, este asfaltat drumul si pe langa asta este strada sau pur si simplu casa este in camp si drumul care face legatura nu este o strada propriu zisa care se continua mai departe de tine.

Un alt aspect de luat in seama este ca evaluatorul pentru a face o evaluare are nevoie si de alte oferte din acea zona. Daca nu a gasit alte oferte in acea zona, sau tot ce a gasit el nu erau asemanatoare cu ceea ce vrei tu sa iei(gen in zona sunt doar case batranesti cu preturi derizorii), e posibil sa nu fi avut toate elementele necesare pentru a face evaluarea.

Faptul ca nu ti-au spus dinainte o pun pe seama faptului ca aia de la ghiseu nu au prea multe informatii, dosarul abia dupa ce intra in analiza la niste departamente mai smechere abia acolo se analizeaza concret situatia. aia de la ghiseu da, facem,dregem e ok totul si bla bla

Edited by bossake, 09 May 2018 - 16:21.


#17
humulus

humulus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 12.12.2012

 bossake, on 09 mai 2018 - 16:16, said:


Drumul de acces la proprietate este asfaltat? Spui ca sunt 50m de la E85 pana la proprietate, este asfaltat drumul si pe langa asta este strada sau pur si simplu casa este in camp si drumul care face legatura nu este o strada propriu zisa care se continua mai departe de tine.


Este drum pietruit, strada respectiva are si nume. In stanga exista casa (intre imobilul respectiv si europeana) in fata case deasemenea, deci nu este in camp.

#18
donbalon

donbalon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 400
  • Înscris: 26.04.2018
In orice caz, e jenant ce au facut, sa refuzi omul doar uitandu-te pe harta, mi se pare absurda situatia. Cred mai degraba ca individului i-a fost pur si simplu lene sa se deplaseze la adresa imobilului. Iar suma ceruta ca imprumut este totusi rezonabila in raport cu garantia unei case pe doua nivele cu 4000mp de teren. Incearca la alta banca.

Edited by donbalon, 09 May 2018 - 17:13.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate