Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 

Opriti de politie - prima data

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
56 replies to this topic

#37
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014
Din proprie experienta va spun ca daca sunteti opriti prima data de un politist care sta la panda si va intreaba: ”unde va grabiti asa?” Sa nu ziceti : ”la prietena mea”Posted Image

#38
ldpe

ldpe

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,578
  • Înscris: 08.03.2017
Eram la Posada via Ploiesti , chiar iesisem din serpentine si am dat de drum drept , normal, am calcat , la ora 5 dimineata gol pe drum, am luat banda a doua intre roti si dai, dai pana am vazut in retrovizor girofarul, am tras dreapta , acte, amenda , am plecat mai departe Posted Image
I-am spus la politai ca saracia a vazut ca pe drum cu 4 benzi, drept ca lumina, fara circulatie e restrictie de 70km/h , stiu ca nu ma absolva de vina dar cam asa ar fi normal . Aveam 95km/h dar problema era ca daca aparea ceva in fata imi trebuiau cam 500 metri sa franez . Mi-a dat amenda simbolica si 3 puncte , 180 lei ( 90 in 48 ore) dar sincer a meritat , asa frumos torcea motorul Posted Image  .
Ce am observat la ei e ca le place sa vorbesti putin, doar intrebat si sa nu vi cu texte "sti cine sunt eu" sau "sun acum la cineva si portar te fac" , scapi muuult mai usor si mai ieftin .

Edited by ldpe, 09 May 2018 - 07:27.


#39
Pololica

Pololica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,806
  • Înscris: 04.01.2015
Am fost oprit acum doua zile in Ciorogarla. A fost un control de rutina, teoretic. A fost atras de capota de alta culoare (de la accident, am capota albastra la masina rosie), mi-a cerut carnetul, talonul, buletinul si RCA-ul. Nu m-au luat transpiratiile, deoarece eram in regula. Initial am crezut ca sunt tras pe dreapta intrucat sotia nu avea centura, doar geanta cu breteaua pe umar si probabil nu s-a uitat prea mult la ea.

E singura data cand am de-a face cu politia de cand am carnetul (2013) si de cand sofez (2016).

#40
spooky51

spooky51

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,815
  • Înscris: 29.09.2006
Pana acum vreo 3 ani lucram la o uzina la marginea orasului, incepeam programul la 7 si politistii stateau mereu la panda diminetile dupa serile cu meciuri de fotbal, stiau ca isi prind "clientii" care ciupisera 2-3 beri pana la miezul noptii. Cred ca oamenii se rutinasera deja, la mine se uitau si ziceau "sigur n-ati baut, drum bun", uneori nici actele nu mi le mai cereau.
Am luat o amenda acum 2 ani, veneam din Delta cu bicicletele pe masina, si pe drumul judetean am depasit la vale un Cielo care mergea cu 80 la ora, am prins peste 110 cand dupa deal a aparut MCV-ul si a pornit girofarele. M-a intrebat daca stiu de ce m-a oprit, i-am spus ca da, am observat pe vitezometru, am vrut sa depasesc cat mai repede insa stiu ca daca e pe radar nu mai conteaza motivul, au zis ca in acest caz primesc oferta pentru nescandalagii, minimum de amenda si punctele de penalizare si sa nu ma grabesc pentru ca a inceput sa burniteze si vine seara, conditiile de drum nu-s grozave.
Am mai fost oprit de politie in localitate, pe DN, aveam farurile oprite si i-am spus ca stiam ca in localitate nu trebuie neaparat pornite, el mi-a replicat ca e localitate dar e DN, deci trebuie faruri. I-am zis ca mereu le pun, insa acum am uitat, rahatul de Matiz nu iti arata vizibil in bord ca le ai sau nu aprinse, am ramas si fara baterie din cauza asta o data. Cred ca nici el nu era convins ca trebuie sa am farurile aprinse sau avea si el un rahat de Matiz acasa, asa ca am pornit luminile si am plecat mai departe. Tot pe DN m-a oprit unul sa-mi spuna ca nu-mi arde o faza scurta pe dreapta, i-am multumit si i-am spus ca cumpar bec la Lukoilul de la 200 m mai incolo, nu-s diliu sa ma prinda noaptea asa.

#41
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Prima data nu a fost nimic deosebit, nu aveam centura si mi-a dat amenda. Deosebit a fost alte dati dintre care notabil intr-o seara cand ma duceam la sala cu sotia. Am trecut de livada de meri si imediat dupa ne-am dat seama ca trebuia sa intram sa cumparam niste mere. Am continuat drumul vreo 200-300 de m pana am putut sa intorc. Am incetinit si am intors "dintr-o bucata". Intamplator in fata mea era politia cu radarul (un loc cunoscut) dar nu aveam viteza. Am intors si mi-am continuat drumul. Ajuns in dreptul livezii observ ca era inchis asa ca mai bag o intoarcere dintr-o bucata. Pe drum era masina de politie cu girofarul cu tot tacamul, politistul iesise pe jumatate din masina pe geam cu bastonul si imi facea semn sa opresc. Aproape ca s-a urcat pe mine, chiar m-am speriat. Opresc, vine disperat:
-Ce faci domne, ai baut, de ce fugi de politie?
I-am explicat ce s-a intamplat si tot ma intreba sigur, sigur nu ai nimic de ascuns? Pana la urma a inceput sa rada colegul lui si mi-au zis sa plec, au inceput sa rada amandoi apoi. Am apucat sa-i zic - daca voiam sa fug ma mai intorceam din nou pe drumul pe care mergeam initial ?

#42
Corl

Corl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 599
  • Înscris: 11.04.2006
Prima data m-au oprit intr-o noapte  ,aveam farurile stinse . Le-am explicat ca sunt incepator chiar daca aveam permisul de 1 an jumate .(aveam lamai in geam ca mai conducea si frate-miu care era incepator ). M-au lasat in pace .

#43
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
circulând cu un trabant de 500 lei care l am luat cand am ridicat permisul am fost oprit la vre o 3 ani si jumătate prima data si atunci politistii sau scuzat ca opresc asa masina dar trebuiau sa opreasca tot ce iese din oras pentru că se sparsese o casa de amanet si era un fel de razie, opreau tot. :))

#44
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,394
  • Înscris: 29.11.2001
prima intalnire de gradul 2? Radar, 62 km/h pe limita de 50. Amenda 5 lei (50.000 lei vechi). Nu erau puncte pe atunci. Platit pe loc! :peacefingers:

#45
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,027
  • Înscris: 07.11.2006

 MembruAnonim, on 08 mai 2018 - 20:33, said:

Eu cand am fost oprit prima data, imi spune politistul "Pareti cam agitat, ia sa va pun sa suflati in aparat" Posted Image)

La voi cum a fost?

Pe mine cand m-a oprit prima data (a fost la aprox.1/2 ora de cand am primit permisul) mergeam sa alimentez, mi-a dat buna ziua si apoi mi-a zis ca placutele de inmatriculare nu sunt regulamentare si trebuie sa ma amendeze.Am primit chitantele,am dat banii si am alimentat doar pe jumatate fata de cat aveam in plan.

#46
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017

 adisz, on 09 mai 2018 - 09:42, said:


..i mi-a zis ca placutele de inmatriculare nu sunt regulamentare si trebuie sa ma amendeze....
Adica ? Ce nu era regulamentar ?

#47
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004

 ldpe, on 09 mai 2018 - 07:24, said:

Ce am observat la ei e ca le place sa vorbesti putin, doar intrebat si sa nu vi cu texte "sti cine sunt eu" sau "sun acum la cineva si portar te fac" , scapi muuult mai usor si mai ieftin .

Subscriu. Dacă ştii să vorbeşti frumos şi nu începi să filmezi ca boul şi să întrebi de aviz de la metrologie, ordin de nu ştiu care şi măsura de la pantofi, scapi lejer.
Ţine de bunul simţ propriu şi personal.

Am şi eu o amendă pentru intrat pe contrasens acum 17 ani, şi era să mi se ridice maşina că parcasem ca orbu acum vreo 5-6. Bunul simţ şi speech levelu m-au scos.
E şi poliţiştii tot oameni domne.

Edited by exceswater, 09 May 2018 - 11:58.


#48
Magicwisewolf

Magicwisewolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,100
  • Înscris: 29.01.2016
E corect ce spui, daca te comporti civilizat si nu comentezi ca boul la ceva ce e evident ca nu ai cum sa ai dreptate, se comporta si ei de bun simt (cel putin majoritatea dintre ei).
Totusi, daca incearca sa isi faca planul de amenzi cu tine pe motive inchipuite sau chestii total abuzive, atunci trebuie sa le atragi atentia, dar, si aici, fara sa te comporti ca o maimuta. Si zic ca ai sanse mai mari de izbanda.
Eu am luat-o de 3 ori in cei 16 ani de cand am permisul. Prima data la vreo 1-2 luni dupa ce am luat permisul - parcare neregulamentara cu botul putin deasupra trecerii de pietoni, nimic de zis.
A doua oara 68 in localitate, in loc de 50 (coboram un pod cu Dacia 1310 si a prins si ea viteza mai mare la vale). Si a treia oara a fost ceva inevitabil, l-am plesnit pe unul in spate si, evident, amenda pentru nepastrarea distantei rezultand accident.
In rest, am facut si unele chestii la care imi luam singur permisul daca eram politai, dar am avut bafta sa nu ma prinda.
Aaaa si am mai avut una tare : eram pe banda a doua, in oras, pe drum cu scuar intre benzi. Erau 2 pietoni pe scuar (nu aveau piciorul pe trecere) si eu nu am oprit la trecere. Si a iesit un politai dintre 2 masini la 20 m mai in fata (era la panda evident) si m-a oprit. Imi cere actele, le scot, mai putin permisul, pentru ca mi se blocase in portofel, dar se vedea prin folia de plastic transparent din portofel. Si ii arat asa, prin plastic. La care el "nu, nu, scoateti-l si pe acela ca vi-l iau". Il intreb pentru ce si imi explica el ca la trecerile cu scuar tre sa opresc daca vad ca pietonii sunt pe scuar, chiar daca nu au pus piciorul pe trecere, ca cica sunt in traversare. Zic bine, am inteles. Ma intreaba ce meserie am si am inspiratia sa ii zic ca sunt agent de vanzari la firma la care lucrez si merg foarte mult pe teren si ca ma nenoroceste si bla, bla, bla. Dar, fara sa fiu milog si sa ma rog de el. Si imi da permisul si imi zice sa fiu mai atent pe viitor. I-am multumit frumos ca m-a "iertat" si imi vad de drum. Acum, nu stiu daca ceea ce facusem eu era asa cum a spus el, sau situatia a fost la limita legalitatii, sau ii trebuiau martori, sau nu stiu ce altceva ca sa ma amendeze pe bune sau pur si simplu a fost de treaba. Oricum, s-a dovedit ca daca am vb frumos si civilizat am scapat.

Edited by Magicwisewolf, 09 May 2018 - 14:41.


#49
Octavian___

Octavian___

    Membru de ocazie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,968
  • Înscris: 06.04.2007
Acum 20+ ani, nu uit.

Tras pe dreapta in amiaza mare, pesemne ca nu ma vedeam la volan (Oltcit Club 11 cu discuri de frana fata/spate frate, laser) , s-a uitat la mine (deja ii dadusem permisul) "ba tu ai 18 ani ??? " si a chemat tot echipaju sa arate pe unu care arata de buletin ca e la volan.

M-a frecat de m-a indoit, mi-a gasit nu stiu ce bec la lumini care nu mergea, AMENDA !!!
S-a luat si de bulina ca aveam ceva desenat pe hartie lipita cu scoci in loc de bulina.

Moama si nu-mi mai aduc aminte cine era ala...

#50
Evergreen

Evergreen

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,922
  • Înscris: 09.12.2004
Cu permis de aproape 30 ani miine-poimiine cine credeti ca isi mai aminteste asa ceva?!?
Mai ales daca nu ai avut parte de ceva memorabil?!?
De fapt ar fi ceva de ce imi amintesc, dar nu bag mina in foc ca ar fi fost prima oprire: cum era cald permisul de motor, (in vara B, prin toamna A) am prins o iarna uscata si fara zapada si cine era blindat de haine groase si pe doua roti in Buc?!? Je!
Si cine era prietenul politistilor la ceas de seara? Tot Je! Doar eram singurul diliu pe doua roti la acea vreme si asta li se parea dubios.

Dar cine dracu' ar fi furat o moto in extrasezon ?!?!?

#51
lula_canci

lula_canci

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,387
  • Înscris: 24.03.2007
Ultima oprire s-a lasat cu amenda, statea sa fac dreapta, suna telefonul, iau si raspund, era cu cine urma sa ma intalnesc, imediat dupa colt, politaiu, ma astepta. Nu i-a ajuns vorbitu la telefon, m-a luat la verificat extinctoare si truse si triunghiuri. I-am calculat si desenat de 3 ori ca extinctoru e in perioada de valabilitate: masina cumparata de 1 an, 12 luni, extinctor cu 39 de luni valabilitate. Cumva, lui ii dadea cu virgula, ca e expirat. Inca ii multumesc lui dumnezeu ca am avut rabdare si nu m-am apucat de facut glume proaste ca de obicei.

Altfel, eu sunt, sau erau pana anul asta, oprit de politie o data la 3 ani. Pe ceas. Daca nu era anu care trebuie puteam sa merg si cu 100 in localitate, degeaba. Daca iesea un radar de dupa curba, ma depasea unu din spate, se punea in fata mea cu 120, si il lua pe ala (intamplat de vreo 3 ori). Eu opream si eu, din curtoazie, ma stiam cu musca, imi zicea uimit sa plec mai departe.

Prima oprire, il aduceam pe taicamiu de la o bauta, a vrut sa-mi puna fiola pana am coborat din masina si si-a dat seama ca nu eu eram problema in masina aia Posted Image

Edited by lula_canci, 10 May 2018 - 22:01.


#52
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,670
  • Înscris: 03.12.2014
am avut atâtea întâlniri cu polițaii de la rutieră că nu mai știu exact cum a fost prima dată, doar că a usturat.

La începutul anilor 90 domnii polițiști încasau amenzile pe loc, aveau un cupon de tichete valorice parcă de un leu și cinci lei.
Conversația era ceva de genul:
- P: Bună ziua/seara/noaptea, actele la control!
- Eu: Bună să vă fie inima, uitați buletinul și talonul mașinii
- P: Permisul?
- Eu: În cealaltă haină care e acasă.
- P: Știți de ce v-am oprit?
- Eu: Nu, dar cred îmi veți spune dumneavoastră.
- P: Pentru că viteză/depășire/prioritate. Amenda este de x zeci de lei. Plătiți pe loc jumate.
- Eu: Bine.

Faza cu permisul în cealaltă haină e importantă pentru că urmarea conversației era:
P: rupe foarte încet bilete de un leu. rupe unul, rupe două, rupe trei,..
Eu: Hai lăsați că mă grăbesc! Uitați banii (pentru viteză/depășire/prioritate)
P: bine, v-am dat amendă pentru nepurtat centură (cea mai mică amendă care se putea atunci), drum bun!

După ceva timp polițaii n-au mai avut voie să încaseze direct amenzi, ca să nu se corupă.
Dialogul meu cu polițaii a rămas aproape la fel:
după ce ziceam că permisul e uitat, venea întrebarea cheie:

Polițist: aveți permis nou sau permis vechi?
Eu: permis vechi.
P: bine, aduceți-l.(cu toate că-i spusesem că-i acasă, și eu și el știam dansul)
Eu: imediat

Explicația e că permisul vechi era de tip carnet. Îl aduceam cu o bancnotă pusă în îndoitură,  bancnotă care cumva dispărea când nenea polițaiul verifica date din carnet. La fel cum dispărea și amenda pe care ar trebuit să o iau. Și mai important, nu se mai pomenea nimic de permis, adică de reținerea lui

Edited by DaculScoril0, 10 May 2018 - 22:54.


#53
ldpe

ldpe

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,578
  • Înscris: 08.03.2017
Cum am scapat de amenda grava ...trecut peste dubla banda continua si depasire fara vizibilitate in rampa - am intrat pe drumul de camioane ocolire Constanta catre Mangalia , in fata o masina cu pepeni , remorca tir descoperita , cadeau pepeni pe drum cu duiumul , tantalaul cred ca nu se uita in retrovizor asa ca am intrat in depasire . In culmea dealului politia , normal ca m-au vazut , am tras dreapta , acte, etc si m-au intrebat daca stiu ce am gresit ...am recunoscut dar le-am spus si motivul la care unul din ei a spus " de 20 de ani sunt politist dar asa minciuna frumoasa nu am auzit, uite, daca este real ce ai relatat ai actele si uitam ce s-a intaplat " am urcat in masina politiei , am mers vreo 2 km aval si ...o mare de pepeni si pe carosabil si pe acostament. Am oprit, ei radeau, am umplut portbagajul de la Logan cu pepeni, ne-am intors si au fost corecti, s-au tinut de promisiune , oricum eu eram destul de alb la fata stiind cat de grav am incalcat legea , stateam cateva luni bune la curatat frunze si carat gunoiul prin garaj .

Edited by ldpe, 11 May 2018 - 08:33.


#54
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,524
  • Înscris: 30.10.2003
Si pe mine m-au iertat de luat carnetul + amenda despasire viteza. Intrun sat din asta cu 3 case am intrat in depasire si apoi din fata venea o masina, n-am vazut-o bineinteles. Oricum nu era linie continua.
I-am explicat frumos politistului ce am facut si de ce am depasit si am recomandat sa se puna linie continua la curba aia daca tot nu ai vizibilitate mare. Nu am depasit la limita, dar politistul a spus ca celalalt a franat. I-am zis politistului ca accept amenda pentru viteza, dar cu luarea carnetului nu sunt de acord.

Dupa 5 minute m-au chemat la masina, mi-au dat carnetul si mi-au zis sa plec, ca si el are familie (eram cu copilul) si data viitoare sa fiu mai atent. Si avea procesele verbale completate. I-am zis saru' mana si am plecat.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate