Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 

Preturi exagerate

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
482 replies to this topic

#109
mihaigerard

mihaigerard

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,279
  • Înscris: 28.08.2006
Cererea de ocuinte noi se bazeaza pe tineret, care in general asta isi doreste. :) Poate vrei sa zici ca blocurile vechi sunt mai putin locuite, nu cele noi.
LA Eroii Revolutiei nu mai e nici un mall, e sediul Vodafone Shared Services. ;)

#110
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005

View Postleusteanul, on 22 mai 2018 - 09:25, said:

De cativa ani, si mie mi se pare Bucurestiul semnificativ mai putin populat. Vad asta in trafic, in metrou si prin mall-uri si restaurante.

Eu nu stiu pe ce se bazeaza cererea asta continua de locuinte noi, pun pariu ca 50% din blocurile noi sunt nelocuite.
Vezi ca nu mai poti manipula oamenii cu fantasmele spuse; acum sunt camere live si oricine se poate convinge.

Nu mai pune pariuri, ca le pierzi. Ti-am zis ca se construiesc multe apartamente ca sa sperie chinezii recalcitranti, nu ca sa se vanda. :D

#111
leusteanul

leusteanul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,547
  • Înscris: 09.09.2017
Exact, fostul mall care a dat faliment rapid.
Generatiile sunt din ce in ce mai putine, eu inteleg ca vor sa stea in blocuri noi... dar nu au trecut printr-un ciclu complet de creditare si multe se pot intampla in 20-30 de ani.
Iar majoritatea tinerilor emigreaza.
Vorbim de generatii intregi care au preferat sa plece definitiv. La capitolul natalitate stam jalnic, asa ca pentru ce s-or construi atatea amar de blocuri??



#112
Eekstein

Eekstein

    White Supremacist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,056
  • Înscris: 28.10.2016
Asa se intampla cand exista o clasa sociala aparte platita bine, in Romania sunt aproximativ 100.000 IT-isti si ingineri ce au salar mediu 2000 euro net distribuiti in cluj timisoara , iasi bucuresti. Si nu stiu sa investeasca bani decat in apartamente sau sa plateasca chirie.

+ mai sunt oameni care au avut pensiuni si hoteluri si le-au vandut si au luat apartamente sa le dea in chirie pt ca sunt mai usor de gestionat.

#113
alex1vasile

alex1vasile

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,820
  • Înscris: 08.11.2016

View PostQuantum, on 22 mai 2018 - 09:33, said:

Nu mai pune pariuri, ca le pierzi. Ti-am zis ca se construiesc multe apartamente ca sa sperie chinezii recalcitranti, nu ca sa se vanda. Posted Image

Remember 2008 ?
http://evz.ro/mai-mu...008-798402.html

"Analiştii spun că apartamentele vechi s-au scumpit cu câteva procente de la începutul anului, mai puţin decât în aceeaşi perioadă din 2007."

"Scumpiri spre sfârşitul anului  Brokerii îi avertizează pe cumpărători că nu este recomandabil să aştepte eventuale scăderi prognozate. „Cererea este în continuare mare şi, din păcate, aceste zvonuri nu fac decât să-i sperie pe unii, care vor avea de pierdut când vor constata, spre sfârşitul anului, că preţurile şi-au reluat trendul ascendent, după o perioadă de încetinire a ritmului de creştere“, afirmă Ionuţ Bordei, head of residential sales în cadrul companiei CBRE-Eurisko. Experţii sunt de părere că astfel de zvonuri sunt lansate pentru atingerea unor scopuri personale. „Cei ce fac astfel de previziuni au interesul să tempereze elanul developerilor români şi străini, care au anunţat proiecte rezidenţiale şi în acest fel vor să prindă şi ei trenul din urmă“, explică Irina Petrescu, consultant în cadrul departamentului reziden- ţial al companiei Esop.  PREVIZIUNI Piaţa nu poate să cadă  O criză imobiliară nu se întrevede la orizont, spun specialiştii, care susţin că piaţa trece printr-un proces de maturizare. „Sunt două situaţii care ar putea provoca o criză: în primul rând să fie o presiune pe vânzare, adică mulţi clienţi ai băncilor să nu-şi poată achita împrumuturile şi să vândă masiv şi, în al doilea rând, trebuie să fie o cerere în scădere, ceea ce nu este cazul“, ne lămureşte Călin Clinciu, director de dezvoltare la agenţia Euroest. Potrivit acestuia, în această perioadă piaţa se aşază, ceea ce înseamnă, inclusiv, că apar primele falimente din domeniu, cauzate de neadaptarea produsului la nevoile clienţilor. În prezent, preţul unui metru pătrat util dintr-un apartament vechi este de circa 1.700 -1.900 de euro, în timp ce apartamentele noi se vând cu 1.500-1.600 de euro metrul pătrat construit."

Orice asemanare cu mai 2018 este pur intamplatoare...

#114
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,628
  • Înscris: 06.03.2005
Speranta moare ultima, ultimul trend cu scaderi s-a dus, cine la prins a fost inspirat.Cererea este atat de mare in Bucuresti incat nici Ceasca nu ar putea face fata.
Pentru fiecare bucurestean plecat, exista 5 proviciali sau straini care stau la rand sa ocupe spatiul locativ.Deocamdata stau in chirie, dovada: preturile la chirii sunt mai mari ca rata la banca.
In momentul cand chiriile vor scadea semnificativ ar fi un semn ca presiunea, cererea este in scadere si preturile nu vor mai creste.

#115
bossake

bossake

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,688
  • Înscris: 22.11.2007
e greu sa faci o comparatie intre feelingul din 2007 si cel de acum. si eu in anumite situatii simt ca la nivel de trafic rutier Bucurestiul era mai aglomerat atunci decat acum. E posibil sa simt asta pentru ca in intervalul asta s-a mai lucrat putin si la pasaje, semafoare inteligente, poduri etc.

Ceva ce este net semnificativ astazi fata de 2007 este traficul de calatori de la metrou. Nu cred ca la nivel de 2007 era nebunia care este acum la metroul bucurestean.

La nivel de malluri nu este decat o consecinta a cresterilor salariale si a cresterii nivelului de trai. Am mai spus-o de cateva ori pe aici, mai oameni preturile la apartamente sunt  pe unde erau si acum 10 ani, da? Pai salariile cat sunt mai oameni fata de atunci? Sunt mult mai mari indiferent daca ne raportam la un muncitor necalificat sau unul calificat.
Si atunci de ce ne miram de preturi?! Si revenind la discutia cu mall-urile, pai pe vremuri trebuia sa fii cineva sa iti permiti o haina de pe la mall vitan (sa zicem un mall foarte vechi). Si atunci tot 200-300-400 lei erau o pereche de adidasi originali. Cat reprezenta dintr-un salariu atunci 300 lei si cat reprezinta acum?

Clasa medie si clasa de jos traiesc incomparabil mai bine in 2018 fata de 2008 iar preturile sunt tot pe acolo.

Sunt doar parerile mele si nu exclud sa fie subiective sau doar senzatia mea, ca in 2007 abia luasem permisul si mi se parea totul o aglomeratie si un haos iar acum am 10 ani de permis, asa ca exemplu.

Adevarata criza va veni cand firmele vor fi nevoite sa dea afara oameni, sa micsoreze salarii atunci va fi un pericol sa piarda lumea casele sau eu stiu ce alte scenarii apocaliptice. iar tot ca feeling personal, azi marja de profit este imensa pentru firme, chiar daca vine o perioada mai proasta inca este o prapastie intre nivelul actual si nivelul la care o firma va da afara oameni. ce naiba, din cate inteleg in momentul de fata este o criza acuta de locuri de munca. si nu locuri de munca prost platite, locuri de munca bine platite care nu isi gasesc ocupanti. nu are lumea pe cine sa angajeze.

Edited by bossake, 22 May 2018 - 15:21.


#116
jakota

jakota

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,664
  • Înscris: 22.05.2011
Eu zic sa ne uitam un pic si la preturile din cosul zilnic - cat costau in 2007 , kilowatul, alimentele, benzina samd,  si cat costa azi.

De fake-news ai auzit?   Mai usor cu preluat prostiile astea din media ,  vezi cat e salariul mediu/median si apoi sa crezi ca n-ai pe cine angaja la 1000 Eu/luna.

Preturile actuale din Buc si marile orase sunt in bula,  total necorelate de nivelul veniturilor.
Tinta e pe cei ce lucreaza afara/pt afara - doar ca cine apuca experienta in Vest nu mai e eligibil sa ia credit la banca in RO,  iar cine apuca sa stranga sa zicem 100k afara  i se deschi ochii ce-nsemna lumea civilizata vs. cocina de la noi,  la tot ce inseamna nivel de trai.

#117
bossake

bossake

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,688
  • Înscris: 22.11.2007
Preturile la combustibili au variat enorm. In 2010 am gasit la repezeala pe google ca era cam 5 lei fix benzina. azi e 5.6 dar anul trecut pe vremea asta a fost si 4.2-4.3

salariul mediu net in 2008 1200 lei. salariul mediu net 2018 2500 lei. poate cei care erau barosani in 2008 nu au avut parte de prea mari mariri, dar aia din 2008 care abia traiau de pe o zi pe alta cu un salariu de 700-800 azi probabil ca pentru aceleasi munci necalificate iau 16-18-2000 lei(vorbesc de Bucuresti cu exemplele astea de salarii care erau acum 10 ani si cat sunt acum!). iar preturile nici vorba sa se fi dublat. nu cred ca un kg de carne era 10 lei acum 10 ani. tot pe acolo ca acum era. la fel painea, cred ca este in jur de 1 leu de mai mult de 10 ani. mai departe nu stiu, nu imi vin in cap alte exemple nu sunt omul care sa bag preturile la cap, desi nu ma dau deloc banii afara din casa Posted Image)

Edited by bossake, 22 May 2018 - 15:57.


#118
greywolfact

greywolfact

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,440
  • Înscris: 04.09.2008

View Postjakota, on 22 mai 2018 - 15:36, said:

Preturile actuale din Buc si marile orase sunt in bula,  total necorelate de nivelul veniturilor.

Peste tot in EU si US au crescut, nimic extraordinar in Romania.

View Postjakota, on 22 mai 2018 - 15:36, said:

Eu zic sa ne uitam un pic si la preturile din cosul zilnic - cat costau in 2007 , kilowatul, alimentele, benzina samd,  si cat costa azi.

Cea mai mare diferenta o fac serviciile si cum au evoluat ca preturi din 2008 pana astazi raportat la puterea de cumparare. Un alt factor important sunt si chiriile.

View Postjakota, on 22 mai 2018 - 15:36, said:

Tinta e pe cei ce lucreaza afara/pt afara - doar ca cine apuca experienta in Vest nu mai e eligibil sa ia credit la banca in RO,  iar cine apuca sa stranga sa zicem 100k afara  i se deschi ochii ce-nsemna lumea civilizata vs. cocina de la noi,  la tot ce inseamna nivel de trai.

Cine lucreaza afara poate sa ia credit de afara. Ca referinta un credit de nevoi personale in Irlanda poate sa urce pana la 60k.
In afara in orasele mari e foarte scump sa cumperi mai ales daca vrei sa faci investitie. Cunosc romani cat si straini care lucreaza in afara si cumpara ca investitie (in orasele de unde au venit).

View Postjakota, on 22 mai 2018 - 15:36, said:

...i se deschi ochii ce-nsemna lumea civilizata vs. cocina de la noi,  la tot ce inseamna nivel de trai.

Eu zic sa te duci pe afara sa lucrezi sa ti se deschida ochii. Romania are destule probleme dar nu e nimic iesit din comun, nicidecum o cocina.

#119
jakota

jakota

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,664
  • Înscris: 22.05.2011

View Postgreywolfact, on 22 mai 2018 - 16:05, said:

Peste tot in EU si US au crescut, nimic extraordinar in Romania.



Cea mai mare diferenta o fac serviciile si cum au evoluat ca preturi din 2008 pana astazi raportat la puterea de cumparare. Un alt factor important sunt si chiriile.



Cine lucreaza afara poate sa ia credit de afara. Ca referinta un credit de nevoi personale in Irlanda poate sa urce pana la 60k.
In afara in orasele mari e foarte scump sa cumperi mai ales daca vrei sa faci investitie. Cunosc romani cat si straini care lucreaza in afara si cumpara ca investitie (in orasele de unde au venit).



Eu zic sa te duci pe afara sa lucrezi sa ti se deschida ochii. Romania are destule probleme dar nu e nimic iesit din comun, nicidecum o cocina.

Sunt multe locuri in Bucuresti  unde te simti exact ca in India sau Bangladesh :  https://www.google.c...!7i13312!8i6656

#120
greywolfact

greywolfact

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,440
  • Înscris: 04.09.2008

View Postjakota, on 22 mai 2018 - 16:47, said:


Sunt multe locuri in Bucuresti  unde te simti exact ca in India sau Bangladesh :  https://www.google.c...!7i13312!8i6656

Ca tot ai zis de India
https://www.numbeo.c...dia&city2=Delhi
https://www.numbeo.c...ia&city2=Mumbai

Local Purchasing Power in Delhi is 36.30% higher than in Bucharest
You would need around 5,811.74lei (100,648.85Rs) in Delhi to maintain the same standard of life that you can have with 8,400.00lei in Bucharest (assuming you rent in both cities).
Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre 4,552.65 lei (78,843.68 Rs) VS 4,732.47 lei (81,957.80 Rs)   +3.95 %

Iar in Mumbai e de 2x mai scump sa cumperi decat in Bucuresti desi salariile sunt cam la fel
Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre 4,552.65 lei (78,843.68 Rs) 9,461.71 lei (163,859.59 Rs)   +107.83 %
Average Monthly Net Salary (After Tax) 2,695.65 lei VS (46,683.83 Rs) 2,906.37 lei(50,333.11 Rs)   +7.82 %

#121
Bold

Bold

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 899
  • Înscris: 25.01.2005
Mumbai are o populatie in zona metropolitana de cca 22.000.000 locuitori si este pe locul 4 in lume ca densitate a populatiei. Deci preturile sunt direct proportionale cu densitatea si populatia din zona metropolitana.

Piata imobiliara din Bucuresti si din Romania in general este atat de oculta, ascunsa incat orice previziune are la baza doar pareri personale.
Notarii, bancile, primariile si agentiile imobiliare isi desfasoara activitatea intr o secretomanie suspecta, astfel incat nimeni nu poate identifica informatia reala de manipulare.

Fara informatii actualizate privind fluxurile populatiei catre mediul urban, fara informatii privind tranzactiile efectuate raportat la zone si calitatea imobilelor, nu putem decat sa banuim starea pietei pe baza oamenilor din jurul nostru.
Daca eu stau intre oameni cu venituri de peste 3.000 e/luna net preturile mi se par mari dar accesibile. Acum nu stiu ce venituri au majoritatea locuitorilor, sau mai bine zis cat au cei ce vor sa faca o achizitie imobiliara.De aceea perceptia este subiectiva.

#122
leusteanul

leusteanul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,547
  • Înscris: 09.09.2017

View Postjakota, on 22 mai 2018 - 16:47, said:

Sunt multe locuri in Bucuresti  unde te simti exact ca in India sau Bangladesh :  https://www.google.c...!7i13312!8i6656

Au acelasi material genetic, ce sa le faci...

Attached Files



#123
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005

View Postjakota, on 22 mai 2018 - 16:47, said:


Sunt multe locuri in Bucuresti  unde te simti exact ca in India sau Bangladesh
In orice oras mare din lumea asta exista amarati care traiesc asa.

#124
leusteanul

leusteanul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,547
  • Înscris: 09.09.2017
Si cam asa se construieste in Bucuresti... https://stirileprotv...tia-legala.html

#125
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,528
  • Înscris: 16.03.2007

View Postleusteanul, on 23 mai 2018 - 07:34, said:

Si cam asa se construieste in Bucuresti... https://stirileprotv...tia-legala.html

Gandeste-te putin, e defapt o strategie inteligenta. La cutremurul ala mare de'l astepti, ne-ai promit ca vor cadea toate blocurile ceausiste. E, atunci vor ramane astea noi dintre ele. Si uite cum este salvat Bucurestiul cu ajutorul leusteanului si primarului care a luat spaga.

Edited by laffin, 23 May 2018 - 08:07.


#126
bogdan_tudor

bogdan_tudor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 281
  • Înscris: 14.06.2009

View Postalex1vasile, on 22 mai 2018 - 10:03, said:

Remember 2008 ?
http://evz.ro/mai-mu...008-798402.html

"(...). În prezent, preţul unui metru pătrat util dintr-un apartament vechi este de circa 1.700 -1.900 de euro, în timp ce apartamentele noi se vând cu 1.500-1.600 de euro metrul pătrat construit."

Orice asemanare cu mai 2018 este pur intamplatoare...

Informatie trunchiata si prezentata tendentios.
Ai mei locuiesc intr-un apartament de 3 camere in Drumul Taberei, apartament vechi, de aproximativ 70 mp construiti. Sa inteleg ca pot lua pe el aproximativ EUR 130k??? Evident ca nu, pretul de tranzactionare fiind in jurul a EUR 60k, adica mai putin de EUR 1,000/mp construit.
Mai deprate, sa inteleg ca imi pot cumpara un apartament intr-un bloc nou in Herastrau, 100 mp construiti, cu EUR 160k???
Adica punand cap la cap ambele aberatii, daca tata e jme' vinde 3 camere in drumul taberei si se muta la 3 camere in Herastrau?

Ce ne mai place sa ne jucam cu vorbele...

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate