Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 

Reclamatie facuta Bisericii!

* * * * - 7 votes
  • This topic is locked This topic is locked
235 replies to this topic

#1
TheRipper

TheRipper

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 657
  • Înscris: 07.12.2014
Salut,
Acum o luna am trimis mailul asta catre [email protected]. Si citez:

"Buna ziua,
Ma numesc (editat ), si locuiesc in mun. Bacau, Strada (editat )Locuiesc aici in calitate de proprietar din noiembrie 2017, si nu planuiesc sa ma mut din cauza problemei pe care sunt pe cale sa o semnalez.. Pe parcursul iernii nu am avut probleme cauzate de catre clopotele bisericii/bisericilor pe care le administrati, dar, cum a venit primavara, stam mai mult cu geamul deschis, si azi dimineata am fost neplacut surprins sa aud cum copilul din cealalta camera a inceput sa planga din cauza zgomotelor provocate de catre clopotele bisericii, care bat la o ora ciudat de devreme.
Este clar ca zgomotul produs de catre clopotele care bat e peste limita admisa de lege, si nu numai, e in afara orelor legale.
Imi doresc   sa citez din Lg 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii
publice:
art. 2
"Constituie contraventie savirsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sint comise in astfel
de conditii incit, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
28) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
29) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobile cu destinaţia de locuinţe sau în imediata vecinătate a acestora."
Acest mail serveste ca dovada a faptului ca incerc sa rezolv aceasta speta pe cale amiabila. Este imperios sa intelegeti faptul ca nu doresc sa patez imaginea bisericii, ci doresc doar liniste, imi doresc sa ma pot odihni in zilele de week-end, imi e deajuns sa ma trezesc dis de dimineata zilnic.
Doresc verificarea situatiei si un raspuns oficial din partea dvs. Daca nu primesc un feedback, si ulterior actiuni de rezolvare a situatiei reclamate, voi merge sa fac plangere la politia locala, iar dupa ancheta lor, voi actiona fapta in instanta.

Atasat gasiti o poza a google maps, in care se vad bisericile din jurul resedintei. Ar trebui sa va ajute sa va dati seama despre care biserica/biserici este vorba
De asemenea, in link-ul urmator puteti citi un articol din Ploiesti. Se pare ca nu sunt singurul deranjat de zgomotele produse de catre biserica prin clopote, si, in cazul prezentat, biserica are INTERZIS sa mai bata clopotele.
https://www.observat...potele-exclusiv
Va multumesc, si astept cu nerabdare raspunsul dvs."

Asta a fost acum cca o luna, intr-o zi de duminica.
Dupa doua zile, marti, ma suna preotul care administreaza biserica. Desigur, cu tact, pentru ca e o situatie sensibila, imi explica faptul ca e traditie, ca bla bla, ca e doar o singura data pe zi, la 10 dimineata ( chiar daca duminica anterioara s-a auzit la ora 8 ), si ca in felul asta se anunta cretinii ca incepe slujba. Mi se pare idiotic sa rasune in tot cartierul faptul ca incepe o ceremonie. Cretinii stiu programul, sa isi puna reminder cand incepe liturghia. Ca doar nu rasuna un clopote pentru fiecare magazin care se deschide dimineata, sau ca ajunge autobuzul in statie. Mi-a promis ca nu o sa avem probleme, ca e doar 1 minut pe zi, la 10 AM. A zis ca e clopot old fashion, si ca nu are cum sa dea sonorul mai incet, ca nu poate trage clopotarul mai usor de funie. Asa ne-am inteles atunci.
In timp, desigur, nu a fost chiar asa. Am observat ca si seara la 5 se aud clopote. Am trecut peste.
Aseara ajung acasa frant. Ma pun sa dorm pe la 7 pm, sa ma odihnesc. Ma trezesc cu cantece si zgomote de la biserica. Nu le ajunge sa se manifeste in interiorul cladirii, le-a trebuit sa puna difuzoare afara. Nervos, am zis ca refac mail catre adresa mentionata la inceputul postarii.
Azi dimineata stupoare. Iar, la ora 7:30, sunt trezit de galagia de la difuzoarele bisericii. Ma imbrac nervos si ma duc la biserica. Primul popa pe care il gasesc il intreb "E oare necesar sa fiu trezit la 7 dimineata de galagia pe care o provocati?". Imi zice ca e un eveniment, e hramul bisericii, si ca e normal. L-am contrazis si am intrat cu masina in curtea bisericii. Era multa lume acolo, si am zis sa nu fac taraboi. L-am rugat pe preotul de acolo sa ma sune, pe numarul pe care m-a sunat si tura trecuta, sa mediem situatia. Diseara plec din localitate, si ajung destul de tarziu la noapte. Daca dimineata ma trezesc tot din cauza galagiei lor, am de gand sa ma duc la politia locala si sa fac plangere pentru incalcarea legii.. Daca cei de la politia locala considera ca sunt pretentios si caut atentie, ma instalez cu masina in fata bisericii si galagia pe care o fac ei o fac si eu. Nu e nici o diferenta intre mine si biserica lor. Daca ei nu patesc nimic, nici eu nu patesc. Daca eu imi iau amenda si ei nu, avem o problema.

Edited by TheRipper, 05 May 2018 - 09:16.


#2
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

View PostTheRipper, on 05 mai 2018 - 09:13, said:

Daca cei de la politia locala considera ca sunt pretentios si caut atentie, ma instalez cu masina in fata bisericii si galagia pe care o fac ei o fac si eu. Nu e nici o diferenta intre mine si biserica lor. Daca ei nu patesc nimic, nici eu nu patesc. Daca eu imi iau amenda si ei nu, avem o problema.

Cred ca trebuie sa te pregatesti de lupta mare. Ca e nevoie sa vorbesti si cu alti locatari si sa faceti reclamatie in grup. Cu inregistrari audio-video ca sa puteti merge in judecata. Sa inregistrati ca ati depus plangere la politie, sa nu te trezesti mai incolo ca zic aia ca n-a depus domle nici o plangere. Cred ca doar cand or sa vada grup de oameni, si decizie de a merge pana la capatu drumului, o sa accepte popii sa respecte legea. Altfel, vor juca jocul intimidarii.
Popii au experienta, is veterani la intimidari, micro-agresiuni, figuri, hartzuiri, tertipuri, taraganari, shmenuri, potlogarii, ca afacerea care-o fac ei, e despre cum sa faca un ban fara sa munceasca, iti dai seama, au mintea specializata pe shmen. Ei nici nu ii considera pe oameni oameni, ci subumani ceva, demoni, oi peste care pastoresc ei. Deci sa fii pregatit sa te lupti cu niste bagabonji pana la Dumnezeu.

Edited by criztu, 05 May 2018 - 09:30.


#3
alex14dlk

alex14dlk

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,672
  • Înscris: 28.11.2016
O luam logic ok ? De cat timp e construit blocul tau si biserica de acolo ? Cati locatari se plang de zgomotul bisericii? Ce te deranjeaza la 10 minute de galagie pe zi. Sincer as prefera 10 minute de galagie pe zi in schimbul copilului de deasupra mea care topaie toata ziua si se plimba cu bicicleta cu roti de plastic prin casa.

#4
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,533
  • Înscris: 16.03.2004
Se va ajunge la Tribunal, cu siguranță. Popii ăștia se cred dumnezei pe pământ!

#5
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,039
  • Înscris: 23.09.2005

View Postalex14dlk, on 05 mai 2018 - 09:22, said:

O luam logic ok ? De cat timp e construit blocul tau si biserica de acolo ? Cati locatari se plang de zgomotul bisericii? Ce te deranjeaza la 10 minute de galagie pe zi. Sincer as prefera 10 minute de galagie pe zi in schimbul copilului de deasupra mea care topaie toata ziua si se plimba cu bicicleta cu roti de plastic prin casa.

In mod normal ai avea dreptate, daca ar fi doar 10 minute de clopot. Mai ales daca-s la aceeasi ora. Macar stii o treaba.

Dar vezi ca spune si de difuzoare, cântãri, etc.

#6
alex14dlk

alex14dlk

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,672
  • Înscris: 28.11.2016

View PostPhobos, on 05 mai 2018 - 09:25, said:


Dar vezi ca spune si de difuzoare, cântãri, etc.
Nu ai ce sa faci la chestia cu difuzoare si cantari. Sunt enoriasi care stau in afara bisericii si asculta slujba. Mai sunt si inmormantari si se trag clopotele. E biserica nu prea ai ce sa ii faci asta e traditia.

#7
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,533
  • Înscris: 16.03.2004

View PostPhobos, on 05 mai 2018 - 09:25, said:


In mod normal ai avea dreptate, daca ar fi doar 10 minute de clopot. Mai ales daca-s la aceeasi ora. Macar stii o treaba.

Dar vezi ca spune si de difuzoare, cântãri, etc.

Chiar și 10 minute de bubuială sunt suficiente să te trezească din somn, după care să nu mai poți adormi!Posted Image

#8
SpeedDemon

SpeedDemon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,019
  • Înscris: 18.05.2009
Se rezolva, acum cativa ani bisericile din zona aveau boxe afara, acum doar o manastire izolata de civilizatie mai face asa ceva, si se aude doar in jurul bisericii. Chiar si aia, pe vremuri avea vreo 6 clopote mari, acum are doar unul micut. Si asta la sate, nu in orase unde deranjeaza infinit mai multa lume, si na se presupune ca lumea e mai religioasa la sate.

Edited by SpeedDemon, 05 May 2018 - 09:31.


#9
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
In noiembrie 2017 cand te-ai mutat acolo n-ai vazut ca ai biserica acolo? Exact ca aia de si-au facut vile la Baneasa la aeroport si apoi au facut scandal ca sa inchida aeroportul ca ii deranjau avioanele.

#10
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,225
  • Înscris: 13.03.2017
Este un loc de cult ...nu un club !
Biserica are un regim oarecum derogatoriu de la normele generale, asa ca...

Numai in instanta se poate rezolva "problema" dar drumul este foarte lung si costisitor.

#11
alx42

alx42

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,802
  • Înscris: 26.06.2014
eu sunt ateu dar sunt de partea bisericii aici.
esti arogant, nu ai respect fata de alti oameni si ii faci "cretini" in baza religiei lor.
si e ciudat ca te deranjeaza niste clopote. si eu stau langa o biserica care tot asa bate clopotele in fiecare zi, dar mai mult ma deranjeaza zgomotul de fond din oras.

#12
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,524
  • Înscris: 05.06.2009
Zgomotul produs de clopt se poate atenua daca pe limba acestuia se pune un material, astfel incat sa nu se mai loveasca metal pe metal.
Initiator, incearca sa gasesti cat mai multi vecini din zona, care sunt de acord cu demersul tau si incercati sa depuneti petitii si reclamatii la toate institutiile care ar putea sa va ajute in aceasta chestiune. De ce ar trebui ca biserica sa fie mai presus de lege ? Nu respecta orele de liniste si nivelul de zgomot admis - sa se ia masuri. Nu toti locatarii din zona sunt crestini ortodocsi practicanti, poate altii au alta religie sau sunt atei, de ce sa fie deranjati in numele unei singure religii ?

#13
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,884
  • Înscris: 22.12.2005
Sa te ierte Dumnezeu, intiatorule.
Si pe noi, pe toti.

Nu iti explic. Cine nu intelege o privire nu va intelege 1000 de vorbe.
Daca intr-adevar simiti ca ceva nu e bine cauta un om cu har (mai rari pe la orase) si spune-i de framantarile si neputintele tale.
O sa te ajute, Dumnezeu nu te lasa la greu.

#14
Alex90USA

Alex90USA

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 314
  • Înscris: 06.02.2018
E na, ai auzit slujba o data pe saptamana si... te-a deranjat. E neplacut zgomotul, si eu am stat aproape de Biserica o perioada, dar difuzoarele alea au scopul lor: chemarea credinciosilor la slujba si ascultarea slujbei de catre cei care nu au loc in interior.

Sa mergi cu masina in curtea Bisericii ca sa ce?

Sau vrei sa te duci sa faci zgomot cu masina ca sa demonstrezi ce? Vei avea mai multa liniste daca faci zgomot cu masina? Pai...tocmai ca nu.

Iti dai seama ca in orice tara civilizata iti luai amenda si erai acuzat de corespondentul religios al rasismului ? ( nu imi vine acum cuvantul...poate intoleranta, altfel spus)

Mantuitorul a spus: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti."


Astia aud chemarea la slujba de 5 ori pe zi, sigur nu sunt toti musulmani in zonele alea.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ryMgGEzPV_E?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/CbQBpiZ6p9o?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#15
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,533
  • Înscris: 16.03.2004

View PostAlex90USA, on 05 mai 2018 - 09:43, said:

Astia aud chemarea la slujba de 5 ori pe zi, sigur nu sunt toti musulmani in zonele alea.

Evident că nu, dar acolo e multi culti, mama Merkel pentru refugiați etc.

#16
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,039
  • Înscris: 23.09.2005

View Postalex14dlk, on 05 mai 2018 - 09:27, said:

Nu ai ce sa faci la chestia cu difuzoare si cantari. Sunt enoriasi care stau in afara bisericii si asculta slujba. Mai sunt si inmormantari si se trag clopotele. E biserica nu prea ai ce sa ii faci asta e traditia.

Ba ai ce sa faci. Sa le inchizi. Ma refer la difuzoare.

Edited by Phobos, 05 May 2018 - 09:47.


#17
Alex90USA

Alex90USA

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 314
  • Înscris: 06.02.2018
@dark:Tu ai vazut ca ambele clipuri sunt din Constanta? Evident ca in Germania si UK sunt majoritari in unele zone.

Edited by Alex90USA, 05 May 2018 - 09:48.


#18
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,039
  • Înscris: 23.09.2005

View Postdark, on 05 mai 2018 - 09:28, said:

Chiar și 10 minute de bubuială sunt suficiente să te trezească din somn, după care să nu mai poți adormi!Posted Image

No acuma nici chiar asa, hai sa nu exageram, ca ma gandesc ca nu vrei nici sa arzi in iad pe lumea cealalta, nu!?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate