Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema pornire

Inlocuire "pornire cu cheie&#...

Peleti amestecati cu boabe porumb...
 Reparatie acoperis din sindrila b...

Multifunctional color 1000 RON max

Nu merge sunetul pe cablu

Am și eu un porcușor ca...
 Black Friday Pro pentru echipamen...

Amplificatoare IPRS Baneasa (cod ...

Montare Jante noi si problema de ...

Rabla pentru becuri.
 Permis suspendat 3 luni

Calculatorul nu mai afiseaza

Recomandare piersic

Sfat instalare termosemineu lemne
 

MikroTik RBD52G-5HacD2HnD-TC hAP ac²

* * * * - 7 votes
  • Please log in to reply
1629 replies to this topic

#37
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,836
  • Înscris: 17.10.2006
retea RDS -----> ONT in mod bridge ------> router mikrotik pe wifi 802.11ac ------> interfata wireless laptop Intel® Dual Band Wireless-AC 8260 pe Windows 10, Lenovo T460

Am testat la 1 m de router

Edited by sonnydellmarco, 21 May 2018 - 13:44.


#38
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,880
  • Înscris: 21.04.2005
In router setarile default , sau ceva special ? Cam prea aproape 1m . In ce rata arata interfata ca s-a conectat ? Cat e nivelul de semnal raportat de router pentru client ? Cat e latimea de banda ? Ce canal ?......etc

#39
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,000
  • Înscris: 08.12.2008
@ndor colegul a setat routerul in mode bridge a configurat wifi si spera sa transfere via wifi la viteze apropiate de 1Gbps.
avand in vedere capabilitatiile routerului, clientul wifi folosit si aspectul cu fastpath nici nu e de mirare ca nu va reusi. :)


View Postsonnydellmarco, on 21 mai 2018 - 10:55, said:

Poti elabora raspunsul, te rog?
Daca acelasi laptop il pun in priza din perete, care e conectata la acelasi router, ating fara probleme viteza maxima contractuala.
pentru ca pe wifi routerul are doar doua "canale" de transmisie si de receptie 2t2r.
adica maxim teoretic de 867Mbps. viteza reala de transfer va fi undeva la 50-60% din valoarea de mai sus in conditii optime.

#40
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,836
  • Înscris: 17.10.2006

View Postcarmenclara1, on 22 mai 2018 - 14:01, said:

@ndor colegul a setat routerul in mode bridge a configurat wifi si spera sa transfere via wifi la viteze apropiate de 1Gbps.
avand in vedere capabilitatiile routerului, clientul wifi folosit si aspectul cu fastpath nici nu e de mirare ca nu va reusi. Posted Image


pentru ca pe wifi routerul are doar doua "canale" de transmisie si de receptie 2t2r.
adica maxim teoretic de 867Mbps. viteza reala de transfer va fi undeva la 50-60% din valoarea de mai sus in conditii optime.
Punctual:
1. Viteza contractata este de 300mbps
2. Piteza maxima de transfer, pe wifi, dinspre provider, a fost la undeva 20% din valoarea de mai sus, din pacate. Cei 300mbps de la rds trebuiau atinsi fara probleme.
3. Poate detaliezi mai mult aspectul cu fastpath-ul de la mikrotik, nu-mi plac jumatatile de masura, nici ideile pe jumatate formulate. Am pretentii de la tine.
4. Ce problema potentiala prezinta clientul wifi folosit, atat timp cat imi arata ca negociaza cu routerul, cei 867 mbps mentionati mai sus?

Edited by sonnydellmarco, 22 May 2018 - 14:44.


#41
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,836
  • Înscris: 17.10.2006
M-ati enervat. Am scos fast path-ul din config si cand ajung acasa ii mai dau o testare :)

#42
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,000
  • Înscris: 08.12.2008
pe scurt ca sa nu lungim discutia.
punctele aduse in discutie erau daca doleanta era sa obtii 1Gbps pe wifi cu aceste echipamente.
dar avand in vedere ca nu obtii mai mult de 60Mbps pe wifi problema e de config sau software/drivere.
eu am obtinut lejer valori de 300-500Mbps.
cand ajung deseara acasa iti postesz config meu.

fastpath este varianta mikrotik de hardware nat. adica viteza sporita de procesare a pachetelor la o incarcare redusa a procesorului.

#43
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,836
  • Înscris: 17.10.2006
Multumesc frumos, Carmenclara, dar chiar nu trebuie sa faci asta :)
Mea culpa ca m-am exprimat gresit: am obtinut 20% din cei 867 mbps, adica undeva la ~220mbps maxim
Am dezactivat fastpath-ul. Se pare ca, conform documentatiei, pppoe si fastpath nu prea se iubesc.

#44
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,836
  • Înscris: 17.10.2006
Cu fastpath-ul dezactivat am scos undeva la 240mbps. Foarte probabil sa fie placuta wireless a laptop-ului o petarda sau driverele aferente proaste.
Cu parere de rau am returnat Mikrotik-ul si banii mi-au fost returnati imediat in cont.
Jos palaria pentru importator.

Va multumesc pentru rabdare si pentru sfaturi.

#45
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,836
  • Înscris: 17.10.2006

View PostTehnicianul1970, on 30 mai 2018 - 04:19, said:

Post gresit!
Ai editat postul insa pe email am textul initial. Chiar nu trebuia sa il editezi, pentru ca aveai dreptate.
La urmatorul buget voi schimba laptopul si imi voi lua un router Mikrotik cu 3x3 MIMO.

#46
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,836
  • Înscris: 17.10.2006
Intrebare. Daca imi iau un Mikrotik cu slot de SFP si modul SFP de GPON, pot scoate ONT-ul Digi din schema?

https://mikrotik.com...-specifications

#47
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
Nu.

#48
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,836
  • Înscris: 17.10.2006
si argumentele ar fi?

#49
mario4sound

mario4sound

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 233
  • Înscris: 22.05.2007
Pentru ca OLT accepta ONT-uri.
Ca sa functioneze SFP-ul tau trebuie sa se "conecteze" intr-un alt SFP/media converter. Adica 1:1(tu SFP <-> fir direct/unic <-> provider SFP/Media Convertor), nu cred ca va investi vreun provider in atatea echipamente si spatiu de depozitare a acelor echipamente. Exceptie fac abonatii business/institutii care n-au acoperire retea GPON. Ar fi total contraproductiv. Tu in schimb poti folosi SFP cu vecinul care are si el un router/switch cu aceeasi dotare si care locuieste la distanta mai mare de 100m. In acest caz este contraproductiv sa amplasezi cate un switch din 100 in 100 de metri, plus cate o alimentare a switchului ca sa ajungi la vecinul. Si asa se justifica SFP <-> Fibra <-> SFP. (acelasi lucru il poti utiliza pentru camere amplasate la distante mari unde cuprul nu este o solutie).
ONT se autentifica pe OLT, SFP nu.

Edited by mario4sound, 12 June 2018 - 11:45.


#50
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,836
  • Înscris: 17.10.2006

View Postmario4sound, on 12 iunie 2018 - 11:39, said:

Pentru ca OLT accepta ONT-uri.
Ca sa functioneze SFP-ul tau trebuie sa se "conecteze" intr-un alt SFP/media converter. Adica 1:1(tu SFP <-> fir direct/unic <-> provider SFP/Media Convertor), nu cred ca va investi vreun provider in atatea echipamente si spatiu de depozitare a acelor echipamente. Exceptie fac abonatii business/institutii care n-au acoperire retea GPON. Ar fi total contraproductiv. Tu in schimb poti folosi SFP cu vecinul care are si el un router/switch cu aceeasi dotare si care locuieste la distanta mai mare de 100m. In acest caz este contraproductiv sa amplasezi cate un switch din 100 in 100 de metri, plus cate o alimentare a switchului ca sa ajungi la vecinul. Si asa se justifica SFP <-> Fibra <-> SFP. (acelasi lucru il poti utiliza pentru camere amplasate la distante mari unde cuprul nu este o solutie).
ONT se autentifica pe OLT, SFP nu.
Nu e un SFP "normal". Citeste te rog acest document:

https://i.mt.lv/rout...80319101131.pdf

Intre OLT si ONU sunt doar splittere optice si SFP-ul acesta are implementate encapsularile de GPON

Edited by sonnydellmarco, 12 June 2018 - 12:22.


#51
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
Si cum nimeresti setarile pt a te conecta la OLT? redeseul nu ti le va da, ei nu accepta alte ont-uri in reteaua lor.

#52
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,880
  • Înscris: 21.04.2005
Sa intelegem ca restul problemelor cu setarile routerului au fost rezolvate ?
Nu de alta , dar macar sa stim pentru ce ne-am agitat .

#53
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,836
  • Înscris: 17.10.2006

View PostdiZy, on 12 iunie 2018 - 12:56, said:

Si cum nimeresti setarile pt a te conecta la OLT? redeseul nu ti le va da, ei nu accepta alte ont-uri in reteaua lor.

Buna intrebarea, despre ce setari este oare vorba?

View Postndor, on 12 iunie 2018 - 13:06, said:

Sa intelegem ca restul problemelor cu setarile routerului au fost rezolvate ?

Da, prin update de buget in actualul an financiar, in care intra router nou, SFP GPON (daca e cazul) si modul wifi nou in laptop

#54
mario4sound

mario4sound

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 233
  • Înscris: 22.05.2007

View Postsonnydellmarco, on 12 iunie 2018 - 12:19, said:

Nu e un SFP "normal"

Am crezut ca prin postarea mea, argumentele au fost suficiente... dar sa continuam.

Nu vad de ce un produs "oarecare" netestat ar fi agreat de un provider. De ce si-ar da cu tesla'n... oo?
Exemplu: Intr-o localitate providerul utilizeaza ONT-uri Huawei si intr-o alta localitate utilizeaza ZTE. Huawei-urile nu sunt utilizate in localitatea cu ONT-uri ZTE pentru ca nu se "pupa" cu OLT-urile ZTE. Crezi ca providerului nu i-ar conveni sa functioneze in ambele localitati?

Un provider nu-si doreste sa aiba in retea echipamente pestrite, este spre imposibil si se consuma resurse nejustificate sa-ti faca sa mearga echipamentul propriu in reteaua lui. Apoi, cand e o problema, nu se justifica sa se documenteze de ce echipamentul tau are probleme cu reteaua lui. Nea Caisa, care-ti vine la usa, habar nu are de SFP-ul tau sau poate ca n-a vazut in viata lui si pe buna dreptate, nu trebuie sa stie asa ceva, pentru ca "extra-calificarea" costa. Oricum ar fi, prima vina o va purta echipamentul tau. Asa ca providerul, sa elimine problema asta, va utiliza propriile echipamente sa-ti poata spune: Pana la echipamentul meu e ok sau nu si atunci poate investiga cauza. Asa cand apare echipamentul tau in ecuatie, providerul va da repede vina pe al tau si tu pe reteaua lui. Nu este benefic nici pentru tine nici pentru provider.

Dar ce se intampla cand providerul va face update echipamentelor lui pentru ca sa zicem s-a descoperit o problema de functionare sau de securitate si dupa acel update echipamentul tau nu va mai functiona corect sau deloc?

Cand apar probleme cu echipamentul providerului, ia legatura cu producatorul si cere sa remedieze diverse probleme, producatorul o va face pentru ca providerul a cumparat cu containerele (mii poate chiar zeci de mii de bucati sau mai mult) si are "puterea" asta prin contract. Pe cand tu, cu HAP AC2, degeaba te plangi Mikrotiku-ului ca nu-ti merge ok WiFi in 5GHz, ca ai cumparat de la un vanzator local, una bucata si n-ai ce pretentii ridica, pe cand providerul da, mai ales ca poate plateste un consistent abonament anual sa-i rezolve producatorul problemele in x ore la echipamentul y. Ce-ti doresti tu este "artizanal" pe cand providerul n-are timp de asa ceva, trebuie sa aiba o retea omogena, sa functioneze in parametri ceruti si usor de depanat. De asta exista modul bridge, ca fiecare client sa-si puna ce echipamente doreste si sa le administreze cum doreste. Altfel se va trezi unul intr-o zi sa zica: [Pamflet] Auzi mai provider-ule, eu am SFP Cisco, tu ai OLT Huawei, e nasol, baga un OLT Cisco la baiatu sa mearga brici, eventual si fiba sa fie cu niste foita de aur si cristale... se stie.

Stiu ca unii dintre noi ne-am dori sa putem utiliza echipamentele noastre in locul celor furnizate de provider, dar din pacate, nu este posibil.
Mai rar apar probleme din cauza echipamentelor providerului si mai des din cauza retelei, indiferent ca vorbim de fibra sau cupru, ca daca trece Dorel cu bascula ridicata, le rupe pe amandoua... unii chiar au avut ocazia sa vada cum le fuge echipamentul de pe birou.

Numai bine!

Edited by mario4sound, 12 June 2018 - 22:35.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate