Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

SSD M2

XP NTLDR is missing

NVIDIA RTX 4090 vs RTX 3090 Ti | ...
 I5 10400F sau I5 11400F?

Google Pixel 6 vs Samsung S21 Fe

Abatere de la autorizatie casa

Rețeaua RCS va pune Aleph si toat...
 Navigatie blocata

Recomandare tastatura

Slavia Praga - CFR Cluj 6.10.2022...

Problema citire stick USB
 Recuperare document Office

USB-C obligatoriu pe toate dispoz...

Thessaloniki - Izmir Ferry incep...

Informații despre VOYO !
 

MikroTik RBD52G-5HacD2HnD-TC hAP ac²

* * * * - 7 votes
  • Please log in to reply
1629 replies to this topic

#19
menaloty

menaloty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,839
  • Înscris: 15.11.2016
Am vazut pe site ca spune de licenta si da preturi pentru 4 feluri de licenta ( Licenţe Mikrotik RouterOS) . Nu am inteles daca trebuie sa cumpar si licenta.

#20
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,881
  • Înscris: 21.04.2005
Nu trebuie . Vine cu licenta inclusa L4 .

#21
menaloty

menaloty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,839
  • Înscris: 15.11.2016
Multumesc de raspuns.

#22
Write&Run

Write&Run

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,407
  • Înscris: 06.05.2007

View PostWrite&Run, on 04 mai 2018 - 19:53, said:

Ai putea pune aici niste screenshoturi cu configurarile pe care le recomanzi?

Guess not... :)

#23
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,003
  • Înscris: 08.12.2008

View PostWrite&Run, on 04 mai 2018 - 19:53, said:

Ai putea pune aici niste screenshoturi cu configurarile pe care le recomanzi?
pai solutiile depind de modul in care vrei sa folosesti echipamentul mikrotik achizitionat.
vrei sa-l folosesti ca router principal cu wifi si tot pachetul
sau vrei sa-l folosesti doar ca punct de access wifi si sa folosesti routerul oferit de provider mai departe
etc.. etc..
http://demo2.mt.lv/webfig/#Quick_Set

poti folosi cu incredere
https://wiki.mikroti...wiki/Manual:TOC
http://gregsowell.com/?page_id=951
cat si postariile dedicate produselor mikrotik de pe aceasta arie avand in vedere ca softul e acelas si ca difera doar hardware -ul

Edited by carmenclara1, 05 May 2018 - 20:39.


#24
Write&Run

Write&Run

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,407
  • Înscris: 06.05.2007
Merci pentru linkuri.

#25
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,836
  • Înscris: 17.10.2006
L-am comandat vineri si mi-a venit astazi de dimineata, la birou. Ca prima impresie, are un meniu considerabil, inclusiv MPLS, BFD, este foarte mic, insa se cam incinge.
Ramane sa il testez acasa si revin cu un feedback.

#26
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,836
  • Înscris: 17.10.2006
Pe 5.2 Ghz am obtinut viteze mult peste cele obtinute in 2.4. Se pare ca in 2.4, spectrul este superaglomerat de wifi-ul ONT-urilor de la RDS.
Si asa, am 3 chestii in priza: ONT, media converter si router :))) Care consuma curent de pomana, cat sunt plecat de acasa.

Edited by sonnydellmarco, 08 May 2018 - 15:27.


#27
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,003
  • Înscris: 08.12.2008
ont=media converter  deci???

#28
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,836
  • Înscris: 17.10.2006
As vrea eu

#29
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,836
  • Înscris: 17.10.2006
Am atins pe 5.2GHz, cu un laptop mai vechi, cu placa de retea Intel® Centrino® Advanced-N 6200, Dual Band, undeva la 154 mbps, care e cam maximul.
Nu am avut timp sa studiez cum sa activez web-ssl, trebuie sa generez si sa adaug un certificat, gen.
Granularitatea optiunilor este fantastica. Deasemenea, la un speed test la viteza maxima de mai sus, CPU-ul era la maxim 5%.
Interesant e ca, avand lasat portul 80 activ din internet, precum si telnet-ul, in 2 zile am avut 600 de atacuri, probabil un dictionary attack :))

#30
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,003
  • Înscris: 08.12.2008
eu as folosi doar WinBox pe un port non standrad si cu cateva reguli firewall corespunzatoare

#31
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 249,895
  • Înscris: 08.10.2015
Dar totusi de ce ai lasa in internet o interfață de management?

#32
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,836
  • Înscris: 17.10.2006

View PostMembruAnonim, on 11 mai 2018 - 07:40, said:

Dar totusi de ce ai lasa in internet o interfață de management?
De curiozitate, sa vad ce se mai intampla dinspre net Posted Image

View Postcarmenclara1, on 11 mai 2018 - 00:39, said:

eu as folosi doar WinBox pe un port non standrad si cu cateva reguli firewall corespunzatoare
Am blocat tot, intre timp. 3 zile i-am lasat, destul cu joaca:)

CLI-ul de mikrotik aduce cu cel de F5-uri, pentru cine a avut ocazia.

Edited by sonnydellmarco, 11 May 2018 - 10:23.


#33
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,836
  • Înscris: 17.10.2006
Din pacate, im mod NAT, cu ONT-ul de la RDS, nu am atins viteza maxima contractata de la RDS, in modul 802.11ac. Asta in conditiile in care i-am setat puterea in diferite valori, cu firewall scos de pe laptop etc, etc. Am atins viteza, insa, transferand fisiere de la alt PC din LAN. Voi mai continua testele cu iperf, de data asta. Daca nu, il returnez, din pacate.

Edited by sonnydellmarco, 21 May 2018 - 09:47.


#34
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,003
  • Înscris: 08.12.2008
avand in vedere ca e un client 2stream nici nu e de mirare.

#35
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,836
  • Înscris: 17.10.2006

View Postcarmenclara1, on 21 mai 2018 - 10:27, said:

avand in vedere ca e un client 2stream nici nu e de mirare.
Poti elabora raspunsul, te rog?
Daca acelasi laptop il pun in priza din perete, care e conectata la acelasi router, ating fara probleme viteza maxima contractuala.

Edited by sonnydellmarco, 21 May 2018 - 11:00.


#36
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,881
  • Înscris: 21.04.2005

View Postsonnydellmarco, on 21 mai 2018 - 09:45, said:

Din pacate, im mod NAT, cu ONT-ul de la RDS, nu am atins viteza maxima contractata de la RDS, in modul 802.11ac. Asta in conditiile in care i-am setat puterea in diferite valori, cu firewall scos de pe laptop etc, etc. Am atins viteza, insa, transferand fisiere de la alt PC din LAN. Voi mai continua testele cu iperf, de data asta. Daca nu, il returnez, din pacate.
Ce test ai facut ? Cum ? Cu ce ? In ce fel ? Care sunt setarile ?....Mare lucru nu se intelege .
De exemplu ....cat poate  sa duca in 802.11 ac ONT-ul RDS-ului si in ce conditii ?
Daca folosesti Iperf ar trebui sa testezi cu minim 10 stream-uri simultan ca sa poti incarca banda suficient pentru ca testul sa fie relevant . Si vezi si la marimea pachetelor .

Edited by ndor, 21 May 2018 - 12:45.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate