Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Compatibilitate Switch - Telefon ...

Alimentatoarele originale au prot...

Windows 11 22H2 isi da reset sing...
 C.E.R.F. '96

Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2

Anul asta vinerea neagra chiar va...
 Izolare balcon deasupra camerei

banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...

Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...
 Analizele Medicale, intre fericir...

Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...

Preparing automatic repair diagno...
 

MikroTik RBD52G-5HacD2HnD-TC hAP ac²

* * * * - 7 votes
  • Please log in to reply
1629 replies to this topic

#1
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,836
  • Înscris: 17.10.2006
Salutare. Vreau sa imi iau routerul din titlu, si mi se pare cam prea ieftin la ce ofera. Voua cum vi se pare?
Va multumesc anticipat!

==== ADm Edit ===
Pentru doritori, de citit:
https://forum.mikrot...ic.php?t=132648


Quote

The WiFi issues on hAP ac^2 for both 2.4GHz and 5GHz were completely resolved. If you are not able to achieve the targets such as 400Mbps (DL/UL) for 5GHz and 100Mbps (DL/UL) for 2.4GHz, the possible cause of the problem(s) may be due to the incompatiblity between hAP ac^2 WiFi chip and your device (such as PC, tablet). You may try to find another device to test the speed. (Please note that you have at least upgrade your hAP ac^2 to v6.43r5 or above).

Nu va asteptati la viteze record pe WIFi!
=====

Attached Files



#2
Tehnicianul1970

Tehnicianul1970

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,509
  • Înscris: 09.11.2014
Este... ca si cum ai pune intrebarea:
Daca-mi cumpar Maserati,o fi mai bun ca Loganu' ?
Eu ca posesor de MikroTik cumparat luna trecuta,pot sa-ti spun ca:NU am avut pana acum router mai bun - acoperire,semnal,stabilitate, NU am deconectari la niciun fel de device-uri,NU are interferente de canal cu celelalte routere din bloc,in banda de 2,4Ghz. Are... evident si 5Ghz iar ca acoperire in aceasta banda... chiar nu am vazut ceva mai bun!
Liber la cumparare! Asta este firma ce stie retelistica si fabrica retelistica pentru mari provideri si ruteaza o lume intreaga (expresie luata de pe site-ul lor).
Uite ce mi-am luat eu:
https://wifimag.ro/m...2uigs-5hact2hnt

Edited by Tehnicianul1970, 04 May 2018 - 14:47.


#3
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,836
  • Înscris: 17.10.2006
Multumesc de raspuns. Nu inteleg de ce al tau e dublu ca si pret fata de cel pe care vreau sa-l achizitionez. Initial pe unul ca al tau pusesem ochii, insa iese din bugetul alocat.

#4
Tehnicianul1970

Tehnicianul1970

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,509
  • Înscris: 09.11.2014
Este dublu fiindca:
1 - Are intrare de fibra optica
2 - Are facilitate de alimentare a unui device (acces point de exemplu) prin PoE
3 - Puterea de emisie (cel mai important lucru) este de 800 mW, cea mai mare oferita de routerele SOHO MikroTik. Acest lucru stii cum se cunoaste? Iti spun eu... foarte bine.
4 - Are MIMO 3 X 3...
Router SOHO indoor dualband (2.4 / 5 GHz), 3x3 MIMO, 802.11 a/b/g/n/ac, TX power 29 dBm (800 mW), CPU QCA9558 @ 720 MHz, RAM 128 MB, 1x SFP, 5x LAN 10/100/1000 Mbps (gigabit), 1x USB, RouterOS Level 4, PoE out pe portul 5

Edited by Tehnicianul1970, 04 May 2018 - 15:20.


#5
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,836
  • Înscris: 17.10.2006
Multumesc mult, @Tehnicianul1970, pentru raspunsul documentat. Este exact ce imi trebuia.

Am gasit aici si niste teste facute prin analizor, jos palaria:

https://mikrotik.com...dtn-testresults
https://mikrotik.com...dtn-testresults

#6
Tehnicianul1970

Tehnicianul1970

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,509
  • Înscris: 09.11.2014
Cu placere! Sa folosesti sanatos ceea ce vei cumpara!

#7
Write&Run

Write&Run

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,407
  • Înscris: 06.05.2007
https://wifimag.ro/m...-rb952ui-5ac2nd

Cum de are asa mica putere a antenelor? Mi se pare ca e putin. Alte routere wifi ofera 9 dbi casting.

#8
Tehnicianul1970

Tehnicianul1970

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,509
  • Înscris: 09.11.2014

View PostWrite&Run, on 04 mai 2018 - 16:16, said:

https://wifimag.ro/m...-rb952ui-5ac2nd

Cum de are asa mica putere a antenelor? Mi se pare ca e putin. Alte routere wifi ofera 9 dbi casting.
Te invit sa testam LIVE,un router de la E-Mag d'ala cu asazisii 9dbi care sunt precum Watii chinezesti,aia PMPO vs MiKroTik! Am avut multe "pocnitori" marca E-Mag cu pseudocestig in antene! Stiu cum "merg".
Cand am cumparat acest router MikroTik... am vazut si eu cum este sa ai semnal! Semnal real,nu facaturi a la E-Mag.
Nu mai are rost sa subliniez,daca vrei detalieri vezi "Ce router sa-mi aleg pentru acasa?" Ai acolo multe detalii discutate.

Edited by Tehnicianul1970, 04 May 2018 - 16:24.


#9
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,880
  • Înscris: 21.04.2005

View Postsonnydellmarco, on 04 mai 2018 - 13:36, said:

Salutare. Vreau sa imi iau routerul din titlu, si mi se pare cam prea ieftin la ce ofera. Voua cum vi se pare?
Va multumesc anticipat
Softul este acelasi pentru toate routerele Mikrotik .Diferenta o face doar partea hardware .
Fiind primul produs comapatibil cu standardul ac2 nici dotarile nu sunt foarte mari. Intr-un fel este versiunea lite .Probabil  daca cererea pe piata va fi suficient de mare , se va  trece la o varianta cu dotari mai generoase . Toti producatorii fac la fel .

View PostTehnicianul1970, on 04 mai 2018 - 15:18, said:

3 - Puterea de emisie (cel mai important lucru) este de 800 mW, cea mai mare oferita de routerele SOHO MikroTik. Acest lucru stii cum se cunoaste? Iti spun eu... foarte bine.
4 - Are MIMO 3 X 3...
- 29 dBm / 3 = 9,66 dBm / chain , ca are 3 chain-uri
ac2 - 27 dBm / 2 =  13.5 dBm / chain, ... o fi mai bine ... o fi mai rau ...!!
Ce clienti ai pe el cu MIMO 3x3  ca sa beneficiezi de el ?
RB 2011UiAs - 2HnD are Tx -ul de 1W !!
Mult mai important este sensibilitatea ( Rx-ul) , pentru ca multe device-uri au emisia ( Tx - ul) relativ slab , gen telefon , tableta ....

Edited by ndor, 04 May 2018 - 16:59.


#10
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,836
  • Înscris: 17.10.2006

View Postndor, on 04 mai 2018 - 16:37, said:

Mult mai important e Rx-ul pentru ca multe device-uri au semnale relativ slabe , gen telefon , tableta ....

"semnale" ? Hai omule, vorbesti de MIMO, dbm/chain si la urma o dai cu bata in balta? La argumentatia ta, ma asteptam la un termen mai specific, macar "sensibilitate" :)

#11
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,880
  • Înscris: 21.04.2005
Ok , am corectat . Posted Image   Important era sa se inteleaga ideea . Asta era scopul postarii . Sa inteleaga  cum trebuie interpretate unele date tehnice . ... Macar o parte din ele .

#12
kretzu77

kretzu77

    Custom title

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,573
  • Înscris: 06.06.2006

View PostTehnicianul1970, on 04 mai 2018 - 16:24, said:

Te invit sa testam LIVE,un router de la E-Mag d'ala cu asazisii 9dbi care sunt precum Watii chinezesti,aia PMPO vs MiKroTik! Am avut multe "pocnitori" marca E-Mag cu pseudocestig in antene! Stiu cum "merg".
Cand am cumparat acest router MikroTik... am vazut si eu cum este sa ai semnal! Semnal real,nu facaturi a la E-Mag.
Nu mai are rost sa subliniez,daca vrei detalieri vezi "Ce router sa-mi aleg pentru acasa?" Ai acolo multe detalii discutate.
Exista si variante mai bune: MikroTik RB3011UiAS-RM + Ubiquiti UAP-AC-Pro de exemplu
Dar depinde si de necesitatile pe care le ei. Pentru apartament, all in one e perfect. Pentru curte, mai buna este solutia router chior + AP dedicat

#13
Write&Run

Write&Run

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,407
  • Înscris: 06.05.2007

View PostTehnicianul1970, on 04 mai 2018 - 16:24, said:

Te invit sa testam LIVE,un router de la E-Mag d'ala cu asazisii 9dbi care sunt precum Watii chinezesti,aia PMPO vs MiKroTik! Am avut multe "pocnitori" marca E-Mag cu pseudocestig in antene! Stiu cum "merg".
Cand am cumparat acest router MikroTik... am vazut si eu cum este sa ai semnal! Semnal real,nu facaturi a la E-Mag.
Nu mai are rost sa subliniez,daca vrei detalieri vezi "Ce router sa-mi aleg pentru acasa?" Ai acolo multe detalii discutate.

Merci de raspuns. Inteleg faptul ca te enervezi cand auzi de chinezariile de la emag, si pe care cer nesimtitii mai mult decat pe un router profi.

Sunt curios de subiect si intrasem intamplator aici si am vazut acest topic. Si eu as vrea un asemenea router, poate o sa-mi iau in curand. https://wifimag.ro/m...-rb952ui-5ac2nd asta presupun ca isi merita banii, nu?

E greu de configurat?

Edited by Write&Run, 04 May 2018 - 17:14.


#14
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,003
  • Înscris: 08.12.2008
write&run

atentie ca la modelul ales de tine porturile lan sunt doar ethernet si nu gigabit.

in routeros (sistemul de operare de pe routerele mikrotik si nu numai) ai meniul quick set in care poti configura cu click click ca la restul routerelor soho functiile de baza si sa ai un echipament functional.

avand in vedere facilitatiile pe care le ofera e mai complex si mai greu de configurat decat restul routerelor soho.

#15
Write&Run

Write&Run

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,407
  • Înscris: 06.05.2007
Merci de raspuns. Nu ma pricep... e o intreaga poveste in sine asta cu retelistica... :) Routere "emag" am configurat, dar auzisem ca astea sunt greu de configurat, de aia intrebam...

#16
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,836
  • Înscris: 17.10.2006
Macar stii ce cumperi, au rezultatele testarii pe site, ceea ce mi se pare super ok. Si poate e mai greu de configurat la inceput, dar apoi nu mai ai treaba cu el.
Eu mi l-am comandat si il astept saptamana viitoare:)

Oare tunel gre stie?

#17
Write&Run

Write&Run

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,407
  • Înscris: 06.05.2007
Ai putea pune aici niste screenshoturi cu configurarile pe care le recomanzi?

#18
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,880
  • Înscris: 21.04.2005

View Postsonnydellmarco, on 04 mai 2018 - 19:44, said:


Oare tunel gre stie?
https://www.manitone.../3/4/gre-tunnel
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/wJt7cNMjKa4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate