Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Țigle mediteraneene (pestrițe, colorate, antichizate, ondulate)

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
stefantautu

stefantautu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 25.07.2010
Bun găsit! Am început construirea unei case parter, în stil mediteraneean, de 150 mp construiţi, 122 mp utili, fundaţia e proaspăt făcută, cărămida e plătită şi mă gândesc tot mai mult la sistemul de acoperiş, respectiv la ce să aleg din gamele de ţigle mediteraneene de pe piaţă. Nu voi pune tablă, nici şindrilă, ci ţigle ceramice sau din beton. Aici sunt cu gândurile amestecate. Am constatat că majoritatea ţiglelor mediteraneene (pestriţe, colorate, antichizate, ondulate), indiferent că sunt din ceramică sau din beton, nu sunt prea bine protejate de straturi protectoare (glazură), unele fiind mai netede, altele mai poroase. Diferenţele de greutate/mp fiind nesemnificative pentru şarpantă, oscilez între a alege ceramica sau betonul. Suprafaţa acoperişului este de 210 mp în două corpuri, în 4 şi 3 ape, panta este de 18 grade, iar arhitectura casei prevede acel gen de acoperiş specific, atât de des întâlnit în zona Mediteranei. Mărturisesc că pentru mine e un must să acoper casa cu ţigle mediteraneene, indiferent că sunt portugheze sau din beton ondulat, important fiind acel aspect ce defineşte (alături de alte detalii arhitecturale) profilul casei mediteraneene.

Am început iniţial cu olanele însă am renunţat, datorită preţului mare şi greutăţii/mp: cam 30 buc/mp (de la 130 lei în sus) şi aprox. 60 Kg/mp. Am continuat cu ţiglele portugheze, iar după îndelungi căutări am realizat că, deşi sunt superbe, au garantate diverse numere de cicluri îngheţ/dezgheţ (între 150 şi 500 de cicluri). Or, chiar dacă locuiesc în Câmpia Banatului, unde se simt din plin influenţele climei mediteraneene, iernile pot fi uneori aspre, iar ciclurile îngheţ/dezgheţ sunt mai multe într-o iarnă, scurtând “viaţa” ţiglelor. Anumiţi producători se laudă cu diverse tratamente ale ţiglelor portugheze, garantând chiar 30 de ani fără reparaţii, însă parcă am un cui în privinţa acestui tip de ţigle pentru clima din ţara noastră, deşi îmi doresc foarte tare un astfel de acoperiş.
Din oferta existentă pe piaţă (cunoscută de mine până în prezent), mi-au atras atenţia ţiglele portugheze Omega 10 STE FOY de la Brikston, Tondach – gama Venus (puţine variante de culori), Creaton – gama Umbelino Monteiro Vilamoura, Cotto Posagno - Te.Si. Winter Veneto Antico, Picca – Novo Coppo sau Zenith, cât şi ţiglele portugheze Tognana de la San Marco – Neoclassica. Ele apar în ofertele multor importatori, însă preţurile ajung la aprox. 75 – 100 lei/mp sau chiar mai mult, ţiglele portugheze având dimensiunile mai mai mari ca ale olanelor dar mai mici ca ale ţiglelor din beton, respectiv 14-15 buc./mp. La acest tip de ţigle, accesoriile + ţigla de câmp duc un acoperiş de 210 mp la un total de aprox. +8.000 de Euro (fără şarpantă). Merită efortul financiar, fiind de necontestat faptul că sunt deosebit de atrăgătoare, în condiţiile în care sunt mai dificil de montat, trebuie importate (cu precomandă fermă), ajung greu (6 – 10 săptămâni), iar în caz de daună cred că am de aşteptat la fel de mult să primesc ţiglele noi? Cunoaşteţi beneficiari care au ales astfel de ţigle portugheze? Cum se comportă ele în timp? Se exfoliază? Îşi pierd culoarea? Absorb apa? Sunt mai casante faţă de cele “clasice”? Se închid bine? Le-a testat cineva? Sunt întrebări la ale căror răspunsuri voi cugeta îndelung înainte de a lua o hotărâre şi sunt recunoscător de pe acum celor care-şi spun părerea vizavi de acest gen de ţigle portugheze (sau asemănătoare).

Iar cum nu mă dau banii afară din casă, fiind conştient că suma pentru un acoperiş cu ţigle portugheze este totuşi prea mare pentru o persoană care nu face afaceri, m-am orientat şi spre ţiglele din beton, mult mai ieftine şi la îndemână. Cred că astfel de ţigle se pretează mai bine condiţiilor de la noi, fiind mai rezistente şi mai uşor de procurat ca cele portugheze. Dar poate mă înşel.

Aici am găsit producători care au în oferte diverse game de ţigle “pestriţe”, opţiunile fiind: Bramac – Adria (Umbra sau Magico, ori mai noua Antico) – ROM.,  ţigla din beton de la Terran – Coppo Ferara - HUN, ţigla Leier – Toscana Palace - HUN şi Ţigla Azurro – Grande Toscana – cred că HUN. Primele trei le-am avut în mână, sunt mai mari ca cele din ceramică (10 buc./mp), par foarte robuste, iar preţurile sunt chiar de două ori mai mici ca cele din ceramică. Despre Azurro nu ştiu mare lucru, decât că ar fi mai ieftine ca celelalte 3. Bramac nu foloseşte suprafaţa Protector pe ţiglele Adria, Terran nu foloseşte protecţia numită Resistor pe gama Coppo, iar Leier foloseşte tehnologia PajzsPlusz și Lux de protecție a suprafețelor. Azurro îmi rămâne necunoscută, deşi arată bine, iar producătorul spune că tratează ţigla Grande Toscana cu tehnologia Wincolor.

Mă adresez dumneavoastră, în special celor cunoscători, care aţi montat acoperişuri cu astfel de ţigle, întrebându-vă următoarele: Cum se comportă în timp? Care din ele ridică probleme la montare şi care nu? Ce cunoaşteţi despre aceste ţigle? Merită investiţia în ţiglele din beton?

Dacă aveţi cunoştinţă despre alţi producători de ţigle mediteraneene, vă rog să le postaţi.

Vă mulţumesc anticipat pentru răspunsuri.

Edited by stefantautu, 29 April 2018 - 21:45.


#2
MikeSpike

MikeSpike

    Cinic real

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,654
  • Înscris: 22.01.2015
Diferente de clima.Dusmanul lor e ciclul inghet/dezghet.Da-s frumoase.Si grele.Inclin sa cred ca duc 10 ani.

Montarea nu e grea.Sant modele prevazute si cu o gaurica pt cui sa le fixezi mai bine(nimeni nu o face),chiar asa-studiaza si maximele de vanturi.Am schimbat tigle exact la conacul principal de la aia de fac vinuri Gavi.Cauta foto,sa vezi ce misto e domeniul viticol.

#3
danaciu

danaciu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,461
  • Înscris: 01.05.2006
Zici ca nu te dau banii afara dar vorbesti numai despre tigle import, tot felul de avioane cu nume bombastice.
Vezi ca sunt si producatori autohtoni, unii cu mare traditie si experienta.
De exemplu Siceram Sighisoara dar sigur mai sunt si altii. Habar n-am de preturile din ziua de azi dar am vazut acoperis cu tigla portugheza de la ei si arata superb.
Si in zona aia, ca de altfel in tot Ardealul mai toate casele sunt acoperite cu tigla si unele au zeci de ani vechime.
Binenteles e casa ta, banii tai dar totusi, chiar merita sa platesti de cateva ori mai mult pentru ceva care e identic si ca forma si ca fond?

#4
realduc

realduc

    traieste, si lasa-i si pe ceilalti sa traiasca

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,062
  • Înscris: 04.09.2017
casele de tip "mediteranean" au acoperisul proiectat ptr zone geografice unde NU NINGE NICIODATA !
asadar, mai usor cu snobismul !

#5
mmmgigi

mmmgigi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 252
  • Înscris: 20.06.2008

View Postrealduc, on 30 aprilie 2018 - 06:07, said:

casele de tip "mediteranean" au acoperisul proiectat ptr zone geografice unde NU NINGE NICIODATA !
asadar, mai usor cu snobismul !

dar ceva detalii concrete ne poti da si noua, muritorilor de rand?

@stefantautu: eu m-am oprit la Siceram portugheza. Draguta, buna si la pret excelent. Diferenta mi s-a parut prea mare fata de alte modele. 2.1 RON (tigla de camp) fata de 5, 11 chiar si 22 RON la alte marci mai smechere.
Siceram iti antichizeaza tigla daca vrei cu un +10% la pret. Dar daca ai putina rabdare se "antichizeaza" singura in cativa ani. Si eu am vrut sa o iau asa, dar am renuntat.

Edited by mmmgigi, 30 April 2018 - 07:16.


#6
stefantautu

stefantautu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 25.07.2010
@Danaciu: Am greşit cu ceva că-mi doresc aşa ceva? Tocmai asta doresc să ştiu, dacă merită sau nu un car de bani, pentru că informaţiile sunt prea puţine. Siceram nu e pestriţă.

@realduc: cred că n-ai citit bine ce am postat. Mă faci snob la modul gratuit, deşi ceream doar păreri. Trist... Dacă-ţi place un fotomodel se cheamă că eşti snob?  Dacă visezi la un ML se cheamă că eşti snob? De ce crezi că am scris şi despre ţigle de beton?

#7
mirceaghm

mirceaghm

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 02.10.2019
Buna @stefantautu, ai pus pana la urma portugheza de la Siceram? Daca da cum se comporta? In ce zona ai casa, sa pot face o comparatie cu Suceava unde sunt eu? Multumesc!

#8
zamolxis01

zamolxis01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 240
  • Înscris: 11.09.2011
Eu am montat pe casa portugheza de la Siceram in 2013. Dupa 9 ani de la montaj, nu am probleme cu acoperisul.
Tigla are o garantie de 40 de ani.
Singurul neajuns pe care il gasesc este faptul ca tigla nu are protectie glazurata, precum competitorii externi Creaton si Tondach. Dar, probabil, Siceramul este mai ieftin.
Am si o terasa mica la intrarea in casa care este acoperita de tigla. Aceasta terasa este pozitionata spre nord si este permanent in umbra.
Am observat ca pe tigla acestei terase s-au format muschi. Nu ma deranjeaza deocamdata, terasa fiind mica (aprox. 2-3 mp).
Nu regret ca am ales portugheza de la Siceram

#9
Livia2021

Livia2021

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 07.09.2021
Eu ma gândeam inclusiv la olanele vechi....sau poate mai sunt mesteri care mau fac după rețete vechi și bine arse..

#10
mirceaghm

mirceaghm

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 02.10.2019

 zamolxis01, on 04 noiembrie 2022 - 13:01, said:

Eu am montat pe casa portugheza de la Siceram in 2013. Dupa 9 ani de la montaj, nu am probleme cu acoperisul.
Tigla are o garantie de 40 de ani.
Singurul neajuns pe care il gasesc este faptul ca tigla nu are protectie glazurata, precum competitorii externi Creaton si Tondach. Dar, probabil, Siceramul este mai ieftin.
Am si o terasa mica la intrarea in casa care este acoperita de tigla. Aceasta terasa este pozitionata spre nord si este permanent in umbra.
Am observat ca pe tigla acestei terase s-au format muschi. Nu ma deranjeaza deocamdata, terasa fiind mica (aprox. 2-3 mp).
Nu regret ca am ales portugheza de la Siceram

Multumesc de raspuns @zamolxis01. As mai avea cateva intrebari daca nu te superi:
1. Ai tratat-o cu ceva substante de hidrofobizare?
2. Ce inclinatie are acoperisul?
3. In ce zona ai casa? as vrea sa compar numarul de cicluri inghet/dezghet cu zona mea.

#11
zamolxis01

zamolxis01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 240
  • Înscris: 11.09.2011
@mirceaghm
1. nu i-am facut niciun tratament
2. nu-mi amintesc cu exactitate. Cred ca 25 de grade.
3. langa Bucuresti.

#12
mirceaghm

mirceaghm

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 02.10.2019

 zamolxis01, on 07 noiembrie 2022 - 23:12, said:

@mirceaghm
1. nu i-am facut niciun tratament
2. nu-mi amintesc cu exactitate. Cred ca 25 de grade.
3. langa Bucuresti.

Multumesc!
Sa va bucurati in continuare de casa.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate