Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA
 Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac
 Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...
 BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim
 

Angajatorul ameninta cu represalii chiar judecata

- - - - -
  • Please log in to reply
54 replies to this topic

#37
biogood

biogood

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,609
  • Înscris: 22.01.2011

View PostPoeOvidiu, on 29 aprilie 2018 - 07:40, said:

Ei au inregistrat un contract care inca nu exista.
Exact. Nu ai semnat nimic inca, deci contractul nu exista. Treaba cu amenintarile, judecata si restul sunt magarii foarte ieftine ca sa te intimideze. Parerea mea este sa ii lasi sa debiteze ce vor, pentru ca legal nu au ce sa faca intrucat nu ai semnat CIM-ul cu ei. Ca au inregistrat un contract care nu exista, e distractia lor si amenda lor de la ITM. Preventiv maine daca lucreaza sau chiar miercuri as da un telefon la ITM sa le explic situatia.

#38
Bahuru

Bahuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 669
  • Înscris: 21.03.2016

View PostXL700VA, on 29 aprilie 2018 - 07:50, said:

Repet, nu am semnat nimic. Dupa oferta pe mail, le-am comunicat telefonic ca sunt de acord. Apoi le-am dat copiile dupa acte. Dupa contraoferta X i-am anuntat tot verbal ca nu mai sunt interesat de job-ul lor. Nu a fost chiar fair play, dar trebuie sa imi vad si eu interesul. Nu am facut vizita medicala, nu am facut protectia muncii.
Ce inseamna ca m-au anuntat la somaj ca sunt angajatul lor?
Convorbirea telefonica a fost inregistrata, deci ai semnat. Asa se fac si abonamentele la companiile   de telefonie. Contractele semnate la distanta iti ofera niste portite de razgandire, dar ar fi bine ca, in viitor, sa fi mai atent la ce iti exprimi acordul.

Edited by Bahuru, 29 April 2018 - 10:17.


#39
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

View Postdasvik, on 29 aprilie 2018 - 09:24, said:

... aia in nici un caz nu ar trebui sa ameninte cu judecata, ...
Amenintarea asta este frectie la picior de lemn, ca nu-l poate da nimeni in judecata. Si daca semna contractul si tot ce trebuia, tot nu-l puteau da in judecata, ca nu exista motiv. Daca tu sau eu ne sunam acum patronul si-l anuntam ca nu mai vrem sa mergem la lucru, crezi ca patim ceva ? Crezi ca ne da cineva in judecata ? Pe ce motiv ?

Partea aia cu absent nemotivat pica, pentru ca sint prea multe hirtii de facut, plus comisie de ancheta, plus sanctiuni, plus etc si dureaza mai mult de 15 zile pina ce sa poti fi dat afara pe motiv "disciplinar". In ziua de astazi un patron nu prea mai poate sa te dea afara, fara acordul tau.

In cazul initiatorului problema este ca nu patronul ameninta cu judecata, ca ala de la resurse umane, sau un directoras, care acum este posibil sa fie luat la intrebari de sefi mai mari, deoarece pe statul de plata o sa apara un angajat pe care nu la vazut nimeni niciodata la lucru si trebuie platit.
Daca angajarea a fost deja facuta in Revisal, contabila lui Y va trebui sa-i incheie contractul de munca in Revisal cu data de 3 mai si pe "hirtie" apare ca initiatorul a lucrat 1 zi la firma Y si trebuie platit (sau poate ca mai multe, daca inceperea activitati nu este trecuta ca fiind ziua de 2mai, ca este o data anterioara) . Daca contabila lui Y se pricepe, ar putea sa faca o "rectificativa" in revisal si sa spuna ca a gresit datele de inregistrare, caz in care nu mai trebuie platita ziua aia de lucru in care se presupune ca a lucrat initiatorul la firma Y. Daca contabila lui Y nu se pricepe, atunci obligatoriu angajatul trebuie sa aiba 1 zi de contract si trebuie platit. Ulterior poate fi bagat in concediu fara plata, sau incetata pur si simplu activitatea.

#40
biogood

biogood

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,609
  • Înscris: 22.01.2011

View PostBahuru, on 29 aprilie 2018 - 10:14, said:

Convorbirea telefonica a fost inregistrata, deci ai semnat. Asa se fac si abonamentele la companiile   de telefonie.
In Codul Muncii nu exista notiunea de acord la distanta. In cazul CIM, contractul fie se semneaza de ambele parti, caz in care incepe sa isi produca efecte, fie nu, caz in care nu exista. In cazul lui nu exista un contract semnat cu minunatul angajator.

Edited by biogood, 29 April 2018 - 10:24.


#41
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

View PostXL700VA, on 29 aprilie 2018 - 07:28, said:

L-am anuntat pe Y ca renunt la job-ul lui. Au sarit ca arsi. Ca nu se poate. Ca eu acum sunt angajatul lor. Ca daca nu vin de pe 2 mai la ei ma dau nemotivat. Ca pot sa ma dea chiar in judecata. Ca ei m-au anuntat la somaj ca sunt angajatul lor!

Nu au baza reala. Latra doar. Eu altceva vreau sa punctez. La ce "oameni" era sa mergi. Bine ca ai avut noroc cu X cu contraoferta, ca altfel porcii de la Y cine stie cum se purtau, daca ei au avut atitudinea asta inainte sa incepi.

#42
biogood

biogood

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,609
  • Înscris: 22.01.2011

View PostIon_de_la_Raion, on 29 aprilie 2018 - 10:25, said:

La ce "oameni" era sa mergi.
Foarte buna observatia. Foarte buna.

#43
WinstonMontana

WinstonMontana

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.02.2018

View PostXL700VA, on 29 aprilie 2018 - 07:28, said:

Sunt intr-o situatie un pic ciudata. Sa explic. Lucrez la angajatorul X de mai bine de un an. X este o multinationala destul de maricica. X mi-a promis ca dupa un an imi mareste salariu. Dupa un an marirea a fost de 50 de lei! Le-am spus ca o sa imi caut in alta parte de munca. Ceea ce am si facut. Am gasit un alt angajator sa ii zicem Y. Y este tot multinationala dar micuta. Y mi-a oferit cu 600 de ron peste salariu de la X (600 la salariu net). Mi-au cerut o copie dupa diploma de studii si cartea de identitate (buletin). Ok, ma duc la angajatorul X si imi bag demisia. X imi spune sa ma mai gandesc. Dupa 3 zile X vine cu o contraoferta - imi mareste netul tot cu 600 de ron si imi mai da pe deasupra masina de serviciu cu care sa ma deplasez de acasa la munca. Adevarul e ca cheltuiam cam 350 lei pe luna pe benzina. Deci marirea era cam de 950 lei.
Am analizat la rece situatia:
X e o multinationala maricica, Y e una micuta;
La X sunt familiarizat cu munca, stiu ce am de facut, la Y trebuia sa incep sa invat;
Salarizarea e la fel, dar am masina de serviciu, si scutesc benzina + uzura masinii mele.
In aceste conditii am acceptat oferta lui X si am ramas la locul actual de munca. X si-a respectat promisiunea, exact in ziua in care am semnat contractul nou, mi-au si dat masina. Salariul o sa il vad pe 11 mai dar nu vor fi probleme e trecut in contract.
Acum vine buba. L-am anuntat pe Y ca renunt la job-ul lui. Au sarit ca arsi. Ca nu se poate. Ca eu acum sunt angajatul lor. Ca daca nu vin de pe 2 mai la ei ma dau nemotivat. Ca pot sa ma dea chiar in judecata. Ca ei m-au anuntat la somaj ca sunt angajatul lor!
Cum pot fi angajatul lor cand nu am semnat nimic cu ei? Singura prostie care am facut-o e ca le-am dat copii dupa diploma de facultate si buletin. Atat. Pot sa ma angajeze fara sa semnez nimic?
Pot sa imi faca ceva? Chestia cu judecata cat de reala e? Am vorbit cu juristul de la angajatorul X, i-am spus problema, a zis ca daca nu am semnat contract, nu au ce sa imi faca. Oare asa e?
Daca ai semnat ceva cu y este foarte simplu.Iti dai demisia de la y si gata.

#44
sergiu_psc

sergiu_psc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 880
  • Înscris: 08.01.2008

View PostBahuru, on 29 aprilie 2018 - 10:14, said:

Convorbirea telefonica a fost inregistrata, deci ai semnat. Asa se fac si abonamentele la companiile   de telefonie. Contractele semnate la distanta iti ofera niste portite de razgandire, dar ar fi bine ca, in viitor, sa fi mai atent la ce iti exprimi acordul.
Un contract de munca nu are acelasi statut cu unul de telefonie mobila. Cum bine zicea cineva mai sus, nu exista in Codul Muncii notiunea de contracte semnate la distanta.

#45
Dormi_Hete

Dormi_Hete

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,738
  • Înscris: 15.03.2018

View Postdasvik, on 29 aprilie 2018 - 08:48, said:



Pe de alta parte, cum ti se pare X din toata povestea asta? Dupa ce primeste omul o oferta mai buna si vrea sa plece, au bani sa-i dea gramada + masina de serviciu (care nu inseamna doar cheltuieli cu benzina). Pana atunci, mumu, 50 de lei aruncati in scarba, ca sa nu zica ca nu i-au marit salariul. Sunt curios, daca peste 1-2 ani mai vrea omul o marire de salariu, trebuie din nou sa-si gaseasca un nou loc de munca, ca sa poata X veni cu o contra-oferta, ca altfel nici vorba de marire?

Legal vorbind, dupa cum s-a spus deja, Y nu are ce sa-i faca initiatorului, si il inteleg si pe el ca-si vede interestul si vrea sa ramana la X (desi, repet, e cu semnul intrebarii pt. mine sa ramai la o firma care iti mareste salariul numai dupa ce ti-ai gasit un job in alta parte), insa pe Y sigur i-a incurcat aceasta "sucire" a initiatorului. Probabil au avut si eu interviuri, au respins niste candidati, au avut certitudinea ca au gasit om si acum hop-top, omul nu mai vine. Acum trebuie sa gaseasca pe altcineva - ori dintre cei care probabil au mai fost la interviu - ori dat din nou anunt, etc... timp pierdut. Nu ca ar fi corect ce fac ei, cu amenintari sau contracte pre-inregistrate, dar na, li s-or stricat si lor niste planuri.

Eu zic cei de la X sunt foarte OK. In general in Ro dupa ce iti dai demisia managerii nu-ti mai raspund nici la salut, daraminte sa-ti mai faca o contraoferta.

#46
TS030

TS030

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,193
  • Înscris: 25.06.2012

View PostIon_de_la_Raion, on 29 aprilie 2018 - 10:25, said:


Nu au baza reala. Latra doar. Eu altceva vreau sa punctez. La ce "oameni" era sa mergi. Bine ca ai avut noroc cu X cu contraoferta, ca altfel porcii de la Y cine stie cum se purtau, daca ei au avut atitudinea asta inainte sa incepi.
Bine punctat.

OP: nu semna nimic cu Y pentru "remedierea" situatiei.

#47
Bahuru

Bahuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 669
  • Înscris: 21.03.2016
Socrul meu avea o vorba: "Cu puta si cu semnatura nu te joci".

#48
Bahuru

Bahuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 669
  • Înscris: 21.03.2016
Haideti sa nu ne indreptam spre o disputa angajator versus angajat. Nu prea ii iubim pe angajatori, dar nici fara salariul primit de la ei, nu putem sa ne descurcam. Am trait in comunism si stiu ce inseamna furia proletara fata de capitalisti. Initiatorul dorea sa stie doar daca risca ceva in situatia prezentata, iar noi nu putem sa-l sfatuim, intrucat nu stim exact cum sta treaba. Adica, a semnat sau nu a prea semnat, ce l-a determinat exact pe X sa ii ofere conditii mai bune e.t.c.

#49
sfantu.dracu

sfantu.dracu

    Taur de Balaur

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,160
  • Înscris: 28.06.2005
Roagă-l pe Y să-ți contacteze direct avocatul când mai are vreo informare pentru tine.

#50
Lipsum

Lipsum

    Moderator extrem de rău

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,722
  • Înscris: 29.01.2008
Si daca ai fi semnat un CIM cu ei, conform legii, esti in perioada de proba, iar despre asta legea spune:

Quote

Art. 31. [perioada de proba]
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
[...]
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Cu atat mai mult, daca nu ai semnat nimic cu ei... Nici nu iti mai bate capul.

Edited by Lipsum, 29 April 2018 - 15:33.


#51
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011

View PostBahuru, on 29 aprilie 2018 - 10:14, said:

Convorbirea telefonica a fost inregistrata, deci ai semnat. Asa se fac si abonamentele la companiile   de telefonie. Contractele semnate la distanta iti ofera niste portite de razgandire, dar ar fi bine ca, in viitor, sa fi mai atent la ce iti exprimi acordul.

Astea-s prostii. Contractu' de munca tre' sa fie scris ca sa fie valid.

#52
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,108
  • Înscris: 29.06.2005
Varianta cea mai simpla:
- Iti iei o zi libera de la angajatorul X - fix prima zi de munca de la angajatorul Y
- In ziua libera - te duci la munca la angajatorul Y
- Tot in ziua aia predai la angajatorul Y demisia, cu numar de inregistrare

Fiind in perioada de proba poti demisiona fara sa motivezi si fara preaviz, asta inseamna ca din ziua urmatoare poti sa mergi in continuare la X fara sa-ti mai bati capul cu judecata, avocati....

#53
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,820
  • Înscris: 07.06.2014
acel document de demisie ar fi ca si cum ar admite ca s-ar fi angajat la y. nu inteleg de unde scoateti ideile astea. nenea patronul y sa-si rezolve singur ilegalitatile, nu sa vina omul nostru sa se bage si el in rahat ca sa-l salveze pe ala de tampeniile ilegale facute.

initiator - nu te baga in rahatul lui y, stai pe treaba ta si nu mergi nicaieri, nu scrii nimic, nu semnezi nimic si nu faci nimic la si pt firma lui y. implicatiile legale sunt mari, ti-am scris si pe paginile anterioare, respectivul a facut fals in acte oficiale, daca mai are si vreo semnatura la misto, deja e si mai mare bula, deja este si uz de fals, iar ceea ce face acum cu tine se numeste santaj si intimidare. tu chiar vrei sa-ti bati cuie in talpa? lasa-l pe ala sa-si rezolve ilegalitatile care in momentul de fata sunt fapte penale. pe tine nu te afecteaza cu ABSOLUT NIMIC.

#54
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,353
  • Înscris: 06.02.2008

View Postflorinel, on 30 aprilie 2018 - 05:44, said:

Varianta cea mai simpla:
- Iti iei o zi libera de la angajatorul X - fix prima zi de munca de la angajatorul Y
- In ziua libera - te duci la munca la angajatorul Y
- Tot in ziua aia predai la angajatorul Y demisia, cu numar de inregistrare

Fiind in perioada de proba poti demisiona fara sa motivezi si fara preaviz, asta inseamna ca din ziua urmatoare poti sa mergi in continuare la X fara sa-ti mai bati capul cu judecata, avocati....
Nu e în nicio perioadă, de niciun fel. A spus clar că nu a semnat nimic cu Y.  Case closed. Să-i sugă șoseta tâmpiții de la Y. Zic asta pentru că au dovedit că sunt nemernici.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate