Bon fiscal - nelamurire
Last Updated: Jun 11 2019 17:38, Started by
mkscorpion0
, Apr 26 2018 20:43
·
0

#37
Posted 03 May 2018 - 11:56

nu sunt asa sigur ca-i greseala. dintodeauna cand un chelner vrea sa "ciupeasca" o face astfel incat daca-i prins sa poata sa zica ca a fost o greseala.
|
#38
Posted 03 May 2018 - 12:19

@ Yetiro: am vazut pe net ca sunt baruri prin hunedoara (ce ai postat tu e unul dintre ele) care, pe nota de consum, pun un text haios de header sau footer
![]() Mai vazusem text de genul "Desi nu iti amintesti, iti spunem noi ca ai consumat..." si aveai practic comanda. |
#39
Posted 03 May 2018 - 21:25

E o eroare. Din moment ce pe bon apar incasati 77 lei si rest 6, e clar ca fiscal s-a rezolvat totul (sper ca si intre cei doi). Singura mea nedumerire (de offtopic) e cum va inregistra contabilitatea operatiunea. Incasezi prin banca, dai rest cash. Ce nu inteleg (la o noua recitire) e cum nu si-a dat seama colegul nostru ca trebuie sa primeasca rest. Ca sa dai rest pe bon fiscal trebuie sa introduci o suma mai maire (manual) decat ce scrie pe afisaj. Chiar daca nu a fost atent la operatorul respectiv, nu cred ca n-a schitat ceva pe fata cand a vazut ca a tastat gresit pe POS si apoi a fost nevoit sa bata in casa pentru rest. Na ca am sunat pe cineva in domeniu. Unele restaurante iau direct ciubuc de 7,5%. Iar dacă clientul dorește sa lase mai mult, anunța ca dorește sa i se tragă mai mult. Iar ciubucul ăla e impozitat cu 60%. Dacă un chelner face 100 lei ciubuc plătiți cu cardul, ospătarul va primi doar 40 lei, restul de 60 lei merg la stat. Așa mi-a spus. Acuma nu știu dacă așa o fi. |
#40
Posted 03 May 2018 - 22:09

si n-ar trebui sa te informeze clar despre treaba asta? sa puna la intrare o pancarta mare in care sa dai cu capul cand intri in local, nu niste stelute undeva in meniu?
|
#41
Posted 04 May 2018 - 15:31

Acolo scrie rest 6 lei, dar de unde știi ca sunt Cash și nu tot prin transfer bancar? Na ca am sunat pe cineva in domeniu. Unele restaurante iau direct ciubuc de 7,5%. Iar dacă clientul dorește sa lase mai mult, anunța ca dorește sa i se tragă mai mult. Iar ciubucul ăla e impozitat cu 60%. Dacă un chelner face 100 lei ciubuc plătiți cu cardul, ospătarul va primi doar 40 lei, restul de 60 lei merg la stat. Așa mi-a spus. Acuma nu știu dacă așa o fi. Impozit pe venit 60%? M-ai pierdut. La jocurile de noroc, castigatorului I se retine gradat (16% pana in 600 lei, 25% pentru ce depaseste 600, asta daca nu s-au schimbat intre timp). In afara se percepe ciubuc pe bon (evidentiat), dar la noi nu am vazut sa ramana aberatia asta (adica sa intrebe chelnarul daca se lasa sau nu ciubuc). |
#42
Posted 04 May 2018 - 16:00

Așa a zis. Ca ciubucul făcut prin plata cu cardul se da o data pe luna in plic și ca dacă s-a strâns 1000 lei de ex, ospătarul primește 400 lei. Iar restaurantul nu ia nimic. Fiecare chelner primește ce a făcut, nu se împarte între ei. Mai mi-a zis ca pe lângă ciubuc, mai primesc 3% din vânzări, iar chelnerii mai noi primesc 2%
|
#43
Posted 04 May 2018 - 23:30

A apasat ala gresit si tu nu te-ai uitat bine cand ai bagat pin-ul. Se mai intampla. Eu am platit mai putin si dupa aia ma cautau, Trebuie sa belesti ochii inainte sa bagi pin-ul. Ce te caută ei numai după ce plătești mai puțin... Nu știu sistemul la card. Dar dacă ai suma de 71 de lei și tu încasezi 77, nu-i de bătut greșit. Odată ce ai totalul, nu văd de ce ar mai trebui să-l "bați", ăla se ia automat din casă. Ei îl trec ca bacșiș, dar îl trec pe nașpa, în casă e rest pe care cică ți l-ar fi înapoiat. Nu-mi dau seama cu înregistrează în contabilitate măgăriile astea, cu rest dat la card.
Na ca am sunat pe cineva in domeniu. Unele restaurante iau direct ciubuc de 7,5%. Iar dacă clientul dorește sa lase mai mult, anunța ca dorește sa i se tragă mai mult. Iar ciubucul ăla e impozitat cu 60%. Dacă un chelner face 100 lei ciubuc plătiți cu cardul, ospătarul va primi doar 40 lei, restul de 60 lei merg la stat. Așa mi-a spus. Acuma nu știu dacă așa o fi. Ăla "din domeniu" cred că nu prea e obișnuit nici el să dea bonuri, de-asta debitează prostiile astea. Din ce să-ți ia statul 60%, în baza a ce? Bacșișul, din punct de vedere fiscal, nu există. Dacă restaurantele ar vrea să fie corecte, ar putea găsi un serviciu care să fie plătit și să-l considere pe ăla bacșiș. Doar că ar trebui stabilit un preț, nu un procent. Ar putea să-ți vândă serviciul de adus mâncare la masă, îl taxează cu 5 lei pe drum. Dacă ai o masă mai mare, ospătarul face mai multe drumuri, așa că el crește oarecum exponențial cu nota. Atunci venitul ăla s-ar impozita normal, ca orice alt serviciu. Dar nu știu, ție, clientului, ți-ar conveni? Că bacșișul îți lasă impresia că ai libertatea în a-l acorda, dar în practică nu-i prea așa, că-l acorzi oricum. |
#44
Posted 05 May 2018 - 04:44

Pe bon e trecut “rest” si nu “bacsis”, asta inseamna ca sunt niste bani care trebuiau sa ajunga la tine ca si cash dupa achitarea notei, nu-s impozitati de stat si n-au nici o treaba cu acel bacsis care-l percep din start anumite restaurante (alta magareala).
|
#45
Posted 11 June 2019 - 17:38

Se foloseste de drept cuvintelul discount,nu rest-si reprezintå reduceri la preturi la anumite produse,contabilizate la pretul de vinzare din care s-a efectuat reducerea.La unele firme,unii nu stiu sa includa un anumit procent pentru ca s-a majorat taxa de mediu care ne usuca de zile si parale pe toti.Si unii angajati au comision din vanzari la anumite produse si servicii,pentru care isi atribuie calitatea de intreprinzator.Mixt worker.Dacå lucrezi la un restaurant sefu iti da voie sa-ti pui acolo un dulap frigorific sau alte produse de nu concurezi cu el(multe rubedenii in unele cazuri),si lui ii da banuti pe chirie sau tva comision etc si tot ce castigå si responsabilitati de fisc,il privesc.Eu am pe bon de banca tranzactie stendby,pentru verificari,in caz de dublaj platå sau neclaritati de transfer pe conturi incerte.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users