Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 

Practicile anti-consumator ale companiei Apple.

* * * * - 5 votes
  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#37
marius87ism

marius87ism

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,801
  • Înscris: 18.11.2012

View PostMosotti, on 27 aprilie 2018 - 10:06, said:


Aberatii conspirationiste. Aud timpenia asta de vreo 25 de ani. Am doua LCD-uri de 82 cm mai vechi de 10 ani care merg ca in prima zi. iPod-ul meu cu hard disk merge de 12 ani, folosit aproape zilnic cel putin o ora, dar au fost zile cind l-am folosit poate 10 ore. Am un dublu casetofon Panasonic din 2001 parca, merge no problem. Cu casetofoanele din anii 80 am avut mari probleme, s-au paradit destul de repede si lalaiau. Sa nu mai zic de calculatoare si monitoare. Singura chestie care mi s-o stricat a fost o placa video, dupa citeva luni si un hard disk dupa aproape 10 ani. Toate calculatoarele mele vechi le-am donat si inca zbirnaie pe acolo pe unde se afla. Monitor Samsung de 19 inchi, luat de la Metro de pe raft, ultima bucata, prin 2006, no problemo.

Pina si mixerele cu 50 de lei cumparate de maica-mea de dracu stie unde, absolut no name, merg dupa 10+ ani. Aspiratoare pe care le-am folosit cind am finisat apartamentul, crezind ca o sa moara, fiind deja vechi, n-au nici pe dracu. Crapa "cu siguranta" my ass :lol:



Confunzi agresivitatea cu realitatea. Daca cumperi ceva si ti se spune ca nu ai voie sa-ti bagi nasul, in schimb tu-l defaci, il modifici, dupa care-l distrugi, dupa care mai ai si tupeul sa urli ca esti inselat, pai atunci esti prost ca noaptea :w00t:
Nu asta era in discutie oricum, ci sa adopti o atitudine mai buna, nu te lasa dus de valul numit fan-boy.

#38
AwkwardMe

AwkwardMe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,866
  • Înscris: 19.07.2013

Quote

Și care este părerea ta despre ele? că despre asta este topicul.

Quote

Parerea mea este ca sint fenomenal de bune si ca cine nu se pricepe nu ar trebui sa-si bage botul.
Îți respect părerea.
Eu mi-o păstrez pe a mea.

#39
Razvanut11

Razvanut11

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 12.03.2018

View PostMosotti, on 26 aprilie 2018 - 22:36, said:

cam toti aia care au Apple au situatii financiare mai bune decit pirlitii cu calculatoare pe bucati
Ah, inseamna ca  saracii care fac foamea pentru un iPhone X au situatii financiare mai bune doar pentru simplul fapt ca au in mana un telefon de 6300 lei in mana?!

Edited by Razvanut11, 27 April 2018 - 15:54.


#40
TrafalgarLaw

TrafalgarLaw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,461
  • Înscris: 30.10.2017

View PostMosotti, on 27 aprilie 2018 - 00:11, said:

I don't give a fuck. Telefoanele nu tre sa fie antiparkinson. Trebuie sa fie sexy. P9 lite ala e o plasticatura chinezeasca, normal ca n-a patit nimic.

Dar de ce trebuie sa fie sexy? Cine a zis asta? E vreo lege, vreo norma, vreo regula? Si daca da, de ce exista inca telefoanele rugged?

Pot sa zica Apple si ceilalti ce vor, ca stilul si eleganta sa fie pe primul loc, eu nu cred asta. Intai trebuie sa fie practic, sa nu se sparga cand cade pe jos. Si culmea, P9 lite reuseste asta si in acelasi timp nu arata rau deloc, desi e pe jumatate din plastic. E posibil ca in viitor sa fac upgrade la un Redmi 5 Plus, care am inteles ca e cel putin la fel de rezistent.

Quote

Eu am iPhone 6S Plus, fara husa. L-am preluat de la nevasta-mea, ea avea vreo 10 huse, ecran de protectie, era ca un tanc. Adevarul  e ca ea chiar are nevoie, zboara telefoanele din ea, de parca e robot din-ala de dat mingi la tenis. Odata chiar dupa ce si-a luat 7-le a iesit din masina si a gesticulat si a zburat telefonul vreo 3 metri, direct pe beton. S-a facut praf si pulbere ecranul, noroc ca era ala de protectie, 80 de lei, restul a ramas intact Posted Image

Eu l-am scapat doar o data, stateam pe buda adormit intr-o dimineata si l-am scapat pe gresie. S-a ciobit imperceptibil intr-un colt Posted Image

vezi, asta imi confirma ce am zis mai sus. daca l-ai scapat in timp ce erai la toaleta inseamna ca probabil nu era nici un metru inaltime, si tot s-a ciobit. Eu l-am scapat de la un metru si jumatate si n-a patit nimic! Doar de la 2 metri a patit o mica ciobitura.

iar legat de nevasta-ta, eu am observat o gramada de persoane care isi infofolesc iPhone-ul cu o gramada de huse si ecrane de protectie, tin la el ca la un copil, n-am auzit in viata mea asa ceva la un Huawei sau un Xiaomi de exemplu. Cei care iau asa ceva stiu ca smartphone-ul e smartphone si nu propriul lor copil sau catel.

Quote

Iar confunzi benchmark-urile inutile cu user experience. In primul rind Surface Pro mi-ar fi complet inutil. Mi-am luat iPad-ul in special pentru partituri, m-am apucat de pian Posted Image Nu exista program mai bun pentru partituri decit forScore, care exista numai pe iOS. Diferenta intre Apple si restul e data si de Apple Store. Acolo, spre deosebire de Google Play si restu, nu ajung toti ratatii oligofreni si toate gunoaiele universului.

N-am zis un cuvant de benchmark-uri. Pe Android de exemplu (Tab S3) tu iti poti seta o suprafata de lucru asemanatoare cu cea de pe Windows, ceea ce se vede mai ales pe tablete cum e S3-ul.

Nu le am eu cu pianul si astea, dar nu ai incercat Finale? Eu stiam ca exista pentru Windows si arata destul de bine. Nu stiu daca se mai face si acum, dar l-am vazut la sor-mea si de curiozitate am incercat si eu, mai de mult.

Iar App Store-ul e si el plin de mizerii de aplicatii, de exemplu Reddit care e groaznic, un Facebook si Chrome mai prost optimizate ca pe Android, la fel si Zonga.

Quote

In al doilea rind, si Surface Pro si Samsung sint urite cu spume. In al treilea rind, cind pun unu linga altul iPad-ul cu iPhone-ul, parca e mama cu copilul Posted Image

Dar iPad-ul? Cu ditamai spatiul dintre capatul ecranului si cel al carcasei? Cu un camera bump care pe tableta pur si simplu nu are ce cauta? Si cand pui un Tab S3 langa un S7, nu e la fel?

Quote

Nu e vorba ca nu mai functioneaza acum, e vorba ca a murit imediat, pentru ca era un gunoi pe linga iPod. Da, am 80 de giga, a fost generatia 5, chiar imediat a aparut unu de 160 de giga, dupa care au intrerupt linia de iPoduri mari. Pe linga muzica poti vedea si filme si avea si jocuri, care la vremea aia dadeau clasa la orice exista pe telefoane. Inca le mai am, a trebuit sa pun ceva crack de system, nu exista store pentru Romanica. Practic am un iPod crackuit si chiar si asa s-a blocat de 3 ori in 12 ani. Intr-o vreme il foloseam la greu la jocuri, care consumau cel mai mult bateria, tinea 5-6 ore de jucat non-stop, vreo 10 video si peste 20 de ore de muzica. Acuma mai tine cam o saptamina de muzica cit merg la serviciu si inapoi, deci cam 8-9 ore.

Nu stiu, eram mic cand iPod-ul era in verva, am pus doar o data mana pe unul. Dar chiar as vrea sa stiu cum naiba vedeai tu filme pe ecranul ala de 2.5 inci. Erau telefoane de 2.9 inci pe atunci din cate stiu eu, Sony P900 de exemplu. De jocuri nu comentez. Iar faza ca trebuie sa pui crack demonstreaza cat de limitata era Apple pe atunci la noi.

Microsoft sincer a intrat prea tarziu pe piata cu Zune. Daca intrau prin 2003-4 era ok.


Quote

Pentru ca sint prea scumpe. Si pentru ca Apple nu da mita ca Microshit Posted Image

Poate ca nu da mita, dar fac ei altceva, de-aia trebuie sa dea 13 miliarde de euro Irlandei Posted Image

Quote

Aveam niste colegi din Irlanda, fani Apple. Aia imi tot povesteau ce au ei pe-acasa si aveau si vechituri de cind lumea, pe care le iubeau de numa numa. Io nu-s fan vechituri, doar pentru ca-s vechituri, tre sa aibe si o utilitate.

Ca tot vorbeam de Irlanda, aveam si eu un 486 vechi. Nu stiu daca mai merge, e uitat pe undeva. Cert este ca ultima data cand l-am pornit (2006 parca) era ok.

Quote

So what? Motivele sint altele, nu ca Apple sucks. Asta pe linga faptul ca nu avem noi de unde sa stim ce folosesc aia de fapt, totul fiind strict secret Posted Image
pai nu tu spuneai ca sectiunea de probleme de pe softpedia e plina de "virusi si ransomware" si ca cei cu Apple au situatii financiare mai bune (ceea ce nu prea e adevarat sincer)? Imi spui mie ca fortele nucleare americane nu au bani de upgrade? Daca vor ca totul sa fie strict secret, nu-l conecteaza la net, gata. Sau folosesc vreo distributie de linux special optimizata.


Quote

Sint nu mai bune, infinit mai bune, iar conectivitatea aia este inca un motiv. Nevasta-mea lucreaza la MacBook in pat si vede modificarile la iMac la birou.

pai asta se rezolva pe Android/Windows cu un simplu Google Drive. Sau pe Gmail. Dureaza cateva secunde. Aici e totusi vorba de preferinta, imi place ca la Apple poti sa copiezi de pe iPhone si sa lipesti pe Mac.


Quote

Ai ce ai cu viteza, ti-am explicat ca e mai important sa ai stil, eleganta, finete. Nu tre neaparat sa fii un taran din-ala huptzup heirup. Nu trebuie sa fii cit mai rapid, trebuie sa fii suficient de rapid.

Elegant trebuie sa fii tu cand te duci la o intalnire oficiala. Telefonul... mai putin. Ce conteza finetea daca cand il scapi pe jos s-a dus naibii? Mai bine as avea viteza. Daca telefonul tau e mai chunky inseamna de asemenea ca are o baterie mai mare si implicit nu trebuie sa-l incarci de 2 ori pe zi.


Quote

De-aia si vorbeam mai sus despre utilizatori experimentati si utilizatori carora nu le pasa de sistemul de operare, le pasa de ceea ce trebuie sa faca ei, Photoshop etc. Un fotograd profesionist nu are nici timp, nici chef, nici inclinatii sa fubipta buha toata ziua cu antivirusi, antimalware, antispyware, CCleaner si alti asemenea cacati. Si nici nu are chef sa primeasca un ransomware din-ala si sa-si piarda toata munca.

Sunt un simplu utilizator de Windows, si intr-un an si 7 luni de cand am laptopul actual, nu am instalat niciodata nici unul dintre acele programe si o singura data a trebuit sa-l reinstalez, de la un joc vechi aparut prin 2003 (cu torenti ahaha) care mi-a brick-uit sistemul. De asemenea am mai avut ceva probleme cu suprafata de lucru anul trecut din cauza unui update, dar am reparat problema in vreo ora.


Quote

Posted Image
Nu, motivul este simplu: pentru ca Windows e prea pe linga Mac OS. Asta nu inseamna ca Apple n-a avut partea lor de aberatii, mai ales cind toate actritele de la Holywood s-au trezit ca tzitzele lor de pe cloud au ajuns pe tot netu Posted Image

Adica Windows si macOS au filozofii diferite, vrei sa zici. Nu ca e Mac superior Windows-ului (altfel de ce ai Windows)? Si da, partea aia e funny Posted Image)



Quote

iTunes e un gunoi, nu cred ca exista o timpenie mai mare in acest univers, asta e singurul lucru pe care personal il gasesc la tot ce-am folosit de la Apple. In rest, coolstorybro, kernel panic Posted Image

Dar de cartea celor de la Apple ce zici? Aia de 300 de dolari?

Edited by TrafalgarLaw, 27 April 2018 - 23:36.


#41
TrafalgarLaw

TrafalgarLaw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,461
  • Înscris: 30.10.2017
Update: Louis si echipa lui au cerut dreptul la reparare in instanta.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/xhI1TgyPfWg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#42
sSorsy

sSorsy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,360
  • Înscris: 24.03.2017
Sa fie cu noroc

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate