Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Practicile anti-consumator ale companiei Apple.

* * * * - 5 votes
  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#19
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,989
  • Înscris: 31.07.2007
Nu stiu ce sa zic. Un prieten avea ceva racheta de Mac, iar la toata generatia aia era o problema pe partea video, dupa ce se incalzea apareau balarii pe ecran. L-a trimis la ceva service autorizat in Cluj si l-au reparat aia fara sa puna intrebari de facturi/bonuri/chitante pe care omu' oricum nu le avea.

#20
YourFan

YourFan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 30.01.2017
Si la samsung daca root la telefon iti zboara garantia... Posted Image

Edited by YourFan, 26 April 2018 - 21:47.


#21
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Eu  sunt un utilizator fericit al produselor Apple.

Pe scurt,  nu există nimic mai bun și mai ok pe piață.   Punct.
Sistemul de operare face diferența.  Punct.

Am  deținut   Iphone 3GS,  4, 4S, 5S, 7. X nu-mi iau pentru că nu dau bine în poză.   E suficient că-mi știu securiștii de la NSA amprenta.  
Ipad 4 și Ipad Pro 12,9”.

Știți care va fi următoarea mișcare.
Chelesc toată casa și firma de computere bazate pe Windows.  Trec pe IOS.  
Pentru că-mi place și sunt dispus să plătesc diferența.  

Nu este vorba despre status în cazul meu.   La telefon am husă Belkin fără decupătură pt.  măr.    Sunt întrebat frecvent ce telefon este Belkin acela.
În cercul meu de prieteni costul telefonului nu este un subiect de discuție,  pentru că toți sunt oameni pentru care 4-5000 de lei nu este cine știe ce sumă.
Majoritatea au IOS,   iar unii au Note modelele high end.    Totul ține de ceea ce îți place.  Nu de preț și de părerea celorlalți.    Adevărații useri de IOS și Android sunt oameni care preferă un sistem anume pentru că acela le place lor.  Sau pentru că s-au obișnuit.    Eu, de exemplu, nu știu să deschid un telefon cu Android.   Este un obiect straniu și misterios.
Ceea ce este absolut firesc,  întrucât nu folosesc Android.    Un om care s-a obișnuit cu Android și este fericit,  nu se va uita la costul dispozitivului.

Totuși,  în opinia mea,   Apple este departe de concurență prin gradul înalt de optimizare.
Mie nu mi-a căzut niciodată nimic.   Primul 3GS funcționează perfect,  bateria ORIGINALĂ încă mai ține câteva ore.    Îmi pare rău să-l dau.  
Ipad 4 cumpărat la sfârșitul lui 2012 merge perfect.  Nu există noțiunea de crash.   Așa ceva nu se întâmplă la Apple.   Eu nu am văzut și nu am auzit pe niciun cunoscut să fi pățit așa ceva.  

So, pe scurt,  Apple își merită banii și cine trece pe IOS o să rămână.

Dacă este utilă opinia mea în calitate de utilizator inteligent și total dezinteresat de brand ca status social,  atunci aceasta a fost.

#22
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,989
  • Înscris: 31.07.2007

View Posttomaso, on 26 aprilie 2018 - 21:53, said:

Chelesc toată casa și firma de computere bazate pe Windows.  Trec pe IOS.  
Pentru că-mi place și sunt dispus să plătesc diferența.  

Depinde ce aplicatii ruleaza la firma.

#23
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

View PostTrafalgarLaw, on 26 aprilie 2018 - 20:28, said:

poate la spart cand cade pe jos, da.
Numai un cretin oligofren isi poate scapa telefonul pe jos si apoi sa dea vina pe telefon. Tre sa fie ceva gen de cretin de cea mai inalta speta. Daca esti bou, recunoaste ca esti bou, plateste reparatia si data viitoare fi mai atent. Si io mi-am scapat telefonul pe jos, da jur ca n-am dat vina pe el. "Morti ma-tii de telefon, unde fugi ma, boule?" Wtf

Nevasta-mea a scapat un Galaxy S4 de la nivelul buzunarului de la pantaloni, cind il scotea, a cazut de la mai putin de 1 metru pe pietris fin. S-a facut praf si pulbere ecranu ala "Gorilla Glass 3" sau ce era, practic era "Cacat Glass Marketing Bullshit". 8 meleoane reparatie, sigur ca nici ea n-o dat vina pe telefon.

View PostTrafalgarLaw, on 26 aprilie 2018 - 20:28, said:

De-aia vanzarile de iPad sunt in scadere? Am avut un iPad Mini. Frumos, facea poze ok, dar era o mizerie de tableta. Aplicatiile cadeau pe banda rulanta, Chrome-ul dadea crash la fiecare 5 minute, Facebook si jocurile la fel. Safari se misca lent, doar ca totul era fluid ca sa-ti dea impresia ca "it just works".
Coolstorybro. Lasa ca iPadu meu Pro zbirnaie. Vinzarile de iPad scad pentru ca vinzarile de tablete in general scad. Si pentru ca lumea nu-si permite, multi din aia care isi permiteau au deja, restu isi iau eBoda, ieftin si bun :roflmao:

View PostTrafalgarLaw, on 26 aprilie 2018 - 20:28, said:

Si ce ai vrea? Sa ai 7000 de kernel panic-uri? Sau sa ti se descarce bateria in 3 ore pe cel mai nou model de Macbook Pro? (cum i s-a intamplat lui Buhnici)
Asa-i, jde mii de panicuri pe Mac si bateria nu tine decit vreo 10 ore :w00t:


View PostTrafalgarLaw, on 26 aprilie 2018 - 20:28, said:

iPod a carui ultima versiune a aparut in 2015? Si asa a aparut ala cam fortat, ca sa zica lumea ca n-a uitat Apple de el.
Probabil n-ai vazut ca am mentionat 2006. Adica pe vremea cind telefoanele nu facusera reduntante alte dispozitive media. Da de fapt sint sigur c-ai vazut, da faci pe prostul :first:

View PostTrafalgarLaw, on 26 aprilie 2018 - 20:28, said:

Macar am dat un scurt rezumat. Mai sunt si altele, dar nu mai postez. Cred ca am zis tot ce era de zis...
N-ai zis mare lucru, stii ce e aia "anecdotal evidence". Daca vrei ceva concret vezi cite ransomeware au fost pe Mac si cite pe Windows. Citi virusi sint pe Mac si citi pe Windows. Dup-aia bag-o pe aia ca nu se fac virusi pentru Apple pentru ca majoritatea au Windows. Asta chiar daca cam toti aia care au Apple au situatii financiare mai bune decit pirlitii cu calculatoare pe bucati si ai avea ce fura de la ei :w00t:

Uita-te la market share pentru iPad, apoi pentru iPhone. Intreaba-te de ce Apple e numarul unu in lume la market capitalization. Sint sigur ca e din cauza faptului ca exista o gramada de timpiti cu bani care prefera sa fie abuzati de Apple in loc sa ia ceva mult mai ieftin, cu ecran mai mare si mai multe coruri. Eventual un PC facut pe bucati in bucatarie, de 3 ori mai ieftin si de 4 ori mai rapid :lol:


View PostsSorsy, on 26 aprilie 2018 - 20:11, said:

Oneplus 5t-ul bate iPhone X la multitasking si costa cu €700 mai putin
Pentru fix aia conteaza la un telefon bun :first:

Adevarul este am trecut si io prin faza asta de ratat care zice ca Apple sucks, mai bine faci un calculator din bucati la juma de pret cu Windoze de pe torente etc, intre timp am crescut mare. Eu folosesc tot Windows, de data asta cumparat, dupa 20 de ani de torenti, calculator tot din bucati, insa tre sa recunosc ca produsele Apple sint bijuterii pe linga restul.

Nevasta-mea ma distrugea psihic cu laptopu ei care mergea ca pasta, desi era cu licente si tot rahatul, i7, Sony Vaio, nu MSI de 15 meleoane sau alte conserve. Asta pina cind si-a luat un iMac cu ecran 5K, unde ii mergea Photoshopul de 3 ori mai repede, desi cica e i3. Cel mai mult m-a impresionat ca a venit cu un singur cablu, de alimentare. L-ai scos din cutie, l-ai bagat in priza si ai apasat pe buton. Divere? Instalari? Descarcari? Restore Point? Lol, nu. De atunci mi-am obtinut pacea si linistea.

Daca intri pe aria de Windows te crucesti ce-i acolo, numa virusi, malware, CCleaner, antimalware, antispyware whatta fuck is that shit. Sigur ca io cu experienta de 25 de ani in Windoze nu ma confrunt cu asemenea probleme, da nu poti sa ceri asta unuia care are nevoie de calculator pe post de unealta obisnuita. Inchipuiti-va cum ar fi sa trebuiasca sa lucrezi cu un ciocan care iti poate da in cap oricind, daca nu ai batut la el 25 de ani, ca sa stii exact cum sa-l tii sau daca nu ii faci update la coada zilnic. Fucking hell :scared:

Adevarul este ca 99% din aia care urla impotriva Apple in primul rind nu-si permit, apoi baga vrajeala aia ca Apple ii pentru aia care vor sa se laude ca au bani sau alte timpenii de-astea. E ca si cum urla ciine de frustrare la luna, ca nu pot s-o linga, asa ca dau o limba pe propriile oo...

#24
MikeSpike

MikeSpike

    Cinic real

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,654
  • Înscris: 22.01.2015
TOTAL OFF-T:daca pana si sotia sales assistent stia ca firma HBTS ITALIA   aveau gandacu in soft la beneficiari.Faceau plata la produs-ok.Daca nu apasau aia enteru si cadea utilaju in Iran.>Chemau depanatoru din It,plateau restantele.Caz (cazuri)120% adevarate.Posted Image

Da-ti-va seama la Apple!

#25
AwkwardMe

AwkwardMe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,866
  • Înscris: 19.07.2013

Quote

Nevasta-mea a scapat un Galaxy S4 de la nivelul buzunarului de la pantaloni. . .8 meleoane reparatie, sigur ca nici ea n-o dat vina pe telefon.
Ah, probabil service-ul autorizat a acceptat să-i repare produsul. Chiar dacă nu ar fi acceptat găsea alte zeci de service-uri pregătite să-i înlocuiască display-ul. Fără să-i brick-uiască/piardă din funcționalitate telefonul la urmatorul update.
Așa perfect cum este apple, eu zic că nu ar deranja dacă nu ar încerca din răsputeri să oprească reparațiile dispozitivelor.

Despre asta este discuția, nu despre cât de bine sunt optimizate software.

Edited by AwkwardMe, 26 April 2018 - 23:15.


#26
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,377
  • Înscris: 16.03.2007
Macbook-ul Pro (din 2011) si iPhone-ul meu va saluta.

Edited by laffin, 26 April 2018 - 23:13.


#27
sSorsy

sSorsy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,360
  • Înscris: 24.03.2017

View PostMosotti, on 26 aprilie 2018 - 22:36, said:

Eu folosesc tot Windows, de data asta cumparat, dupa 20 de ani de torenti.
Cam toti aia care au Apple au situatii financiare mai bune decit pirlitii cu calculatoare pe bucati si ai avea ce fura de la ei
Daca n-ai avut bani nici de o amarata de licenta, atunci nu stiu ce sa zic despre starea ta materiala.
Sincer, mie imi pari acel gen de roman care isi cumpara iPhone-ul in rate dar mai apoi se plange de faptul ca trebuie sa dea bani si pe aplicatii..

Edited by sSorsy, 26 April 2018 - 23:25.


#28
TrafalgarLaw

TrafalgarLaw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,451
  • Înscris: 30.10.2017

View PostMosotti, on 26 aprilie 2018 - 22:36, said:

Numai un cretin oligofren isi poate scapa telefonul pe jos si apoi sa dea vina pe telefon. Tre sa fie ceva gen de cretin de cea mai inalta speta. Daca esti bou, recunoaste ca esti bou, plateste reparatia si data viitoare fi mai atent. Si io mi-am scapat telefonul pe jos, da jur ca n-am dat vina pe el. "Morti ma-tii de telefon, unde fugi ma, boule?" Wtf

Nevasta-mea a scapat un Galaxy S4 de la nivelul buzunarului de la pantaloni, cind il scotea, a cazut de la mai putin de 1 metru pe pietris fin. S-a facut praf si pulbere ecranu ala "Gorilla Glass 3" sau ce era, practic era "Cacat Glass Marketing Bullshit". 8 meleoane reparatie, sigur ca nici ea n-o dat vina pe telefon.

tu iti asumi ca scapi telefonul pe jos intentionat, ceea ce desigur nu e asa. Eu am P9 lite (stiu, sunt sarac, asta e) si l-am scapat si de la 2 metri fara husa, n-a patit decat o mica ciobitura pe un colt.

Mie Corning Gorilla Glass mi se pare cea mai mare tampenie. De fapt cred ca e motivul numarul 1 pentru care se sparg atatea telefoane. Lumea vrea telefoane frumoase si premium, nu se mai uita la cat de practice sunt. Si te plangi peste 3 luni ca ti s-a spart aifonu' si trebuie sa dai 20 de milioane (sau cat costa, nu cred ca e chiar atat dar stii tu).

Si chiar si asa iPhone-ul tot mi se pare mai usor de ciobit si de spart decat orice alt telefon. In primul rand din cauza ca e subtire, ca sa arate frumos, doi pentru ca are porcaria aia de Gorilla Glass (ceea ce e adevarat ca multe alte telefoane au) si trei pentru ca asa a fost facut intentionat de Apple. Designul camerei e facut pe vapor, cu ditamai bump-ul, numai bun incat sa te deranjeze cand il pui pe masa. Si un buton home la 6 si 6S facut ca la hora, facut sa erodeze in timp ce asculti muzica la casti cand alergi prin parc.

Am vazut si iPhone-uri care au tinut mai mult de 3 ani, dar la fel as putea spune si despre anumite chinezarii pe care le-am mai vazut pe la prieteni (Allview X1 Soul Mini, Samsung Trend Lite, Huawei Y530 etc.)

Quote

Coolstorybro. Lasa ca iPadu meu Pro zbirnaie. Vinzarile de iPad scad pentru ca vinzarile de tablete in general scad. Si pentru ca lumea nu-si permite, multi din aia care isi permiteau au deja, restu isi iau eBoda, ieftin si bun Posted Image

de ce sa zbarnaie? ca ruleaza la 120hz? a da, ia pune-l langa un Surface Pro sau un Samsung Tab S3, deja iPad-ul tau poate sa plece acasa Posted Image

Stiu ca iPad-ul e excelent pentru desenat pe el daca e prea mic Note8-ul. Apple a cam inceput sa concureze mai degraba cu Chromebook-urile aici si mi se pare jenant ca cer 170$ pe o amarata de tastatura.

Quote

Probabil n-ai vazut ca am mentionat 2006. Adica pe vremea cind telefoanele nu facusera reduntante alte dispozitive media. Da de fapt sint sigur c-ai vazut, da faci pe prostul Posted Image

Si ce motiv ar avea un Zune sa nu functioneze acum? Si nu mai bine foloseai un nokia n95 pentru muzica? Sau N91, ca era mai ieftin, sau un Sony Walkman. Argumentul suprem al iPod-ului ar fi ca avea 80 de giga de stocare.

Quote

N-ai zis mare lucru, stii ce e aia "anecdotal evidence". Daca vrei ceva concret vezi cite ransomeware au fost pe Mac si cite pe Windows. Citi virusi sint pe Mac si citi pe Windows. Dup-aia bag-o pe aia ca nu se fac virusi pentru Apple pentru ca majoritatea au Windows. Asta chiar daca cam toti aia care au Apple au situatii financiare mai bune decit pirlitii cu calculatoare pe bucati si ai avea ce fura de la ei Posted Image

dar tu te-ai intrebat de ce corporatiile astea, sistemele astea ale statului si institutiile nu folosesc Mac-uri? Nu doar pentru ca sunt prea scumpe, ci si pentru ca sunt nepractice. Cum sa fie practice cand nu poti nici macar sa-l desfaci fara echipament special? Cum sa fie practice cand tu trebuie sa folosesti 70.000 de dongle-uri ca sa conectezi ceea ce trebuie (si daca te mai uiti pe la un video al lui Louis Rossmann, ai sa afli ca doar alea mai scumpe merg cu Macbook Pro-ul)? Cum sa fie practice cand ei tot baga porturi, apoi scapa de ele ca sa le inlocuiasca cu altele? Zi si tu de ce atatea PC-uri si laptop-uri cu Windows inca mai au USB 2.0 desi e aparut in 2000.

Si bineinteles, obsolescenta planuita e mai vizibila la Apple decat oriunde altundeva. Eu am vazut in facultate PC-uri cu celeron la 850mhz si 192MB de RAM, cu placa grafica de 32 de mega si Windows XP pe ele, care inca isi faceau treaba pentru ce aveau nevoie sa faca. Mai am pe acasa un gunoi din 2003 cu Duron la 1.3 Ghz si 512MB de RAM care inca merge bine. Zi tu unde ai vazut Mac-uri atat de vechi care inca sa mearga.

Sau ceva si mai tare. Fortele nucleare americane inca folosesc calculatoare din anii '70 (!!) cu dischete de 8 inci pe ele. Nu, nu au logo-ul Apple pe ele, ci sunt IBM-uri.

Quote

Uita-te la market share pentru iPad, apoi pentru iPhone. Intreaba-te de ce Apple e numarul unu in lume la market capitalization. Sint sigur ca e din cauza faptului ca exista o gramada de timpiti cu bani care prefera sa fie abuzati de Apple in loc sa ia ceva mult mai ieftin, cu ecran mai mare si mai multe coruri. Eventual un PC facut pe bucati in bucatarie, de 3 ori mai ieftin si de 4 ori mai rapid Posted Image

nu, pentru ca majoritatea cumpara aifon si aiped pentru ca asa au auzit de la prieteni, ca toate neamurile au, ca sa fie conectati cu cei din jur, ca sa poata sa-si faca un nume. Nu e pentru ca sunt neaparat mai bune.

Si daca chiar vrei viteza pentru ca "coruri" ia scoate animatiile de pe un Android... si sa vezi cum iPhone X nu ti se mai pare asa rapid.

Quote

Adevarul este am trecut si io prin faza asta de ratat care zice ca Apple sucks, mai bine faci un calculator din bucati la juma de pret cu Windoze de pe torente etc, intre timp am crescut mare. Eu folosesc tot Windows, de data asta cumparat, dupa 20 de ani de torenti, calculator tot din bucati, insa tre sa recunosc ca produsele Apple sint bijuterii pe linga restul.

Nevasta-mea ma distrugea psihic cu laptopu ei care mergea ca pasta, desi era cu licente si tot rahatul, i7, Sony Vaio, nu MSI de 15 meleoane sau alte conserve. Asta pina cind si-a luat un iMac cu ecran 5K, unde ii mergea Photoshopul de 3 ori mai repede, desi cica e i3. Cel mai mult m-a impresionat ca a venit cu un singur cablu, de alimentare. L-ai scos din cutie, l-ai bagat in priza si ai apasat pe buton. Divere? Instalari? Descarcari? Restore Point? Lol, nu. De atunci mi-am obtinut pacea si linistea.

Eu am un laptop de la Lenovo si nu a trebuit sa fac nimic din ce zici tu.

Quote

Daca intri pe aria de Windows te crucesti ce-i acolo, numa virusi, malware, CCleaner, antimalware, antispyware whatta fuck is that shit. Sigur ca io cu experienta de 25 de ani in Windoze nu ma confrunt cu asemenea probleme, da nu poti sa ceri asta unuia care are nevoie de calculator pe post de unealta obisnuita. Inchipuiti-va cum ar fi sa trebuiasca sa lucrezi cu un ciocan care iti poate da in cap oricind, daca nu ai batut la el 25 de ani, ca sa stii exact cum sa-l tii sau daca nu ii faci update la coada zilnic. Fucking hell Posted Image

pai e normal de ce. Windows are 90% din piata, la ce te astepti?

Quote

Adevarul este ca 99% din aia care urla impotriva Apple in primul rind nu-si permit, apoi baga vrajeala aia ca Apple ii pentru aia care vor sa se laude ca au bani sau alte timpenii de-astea. E ca si cum urla ciine de frustrare la luna, ca nu pot s-o linga, asa ca dau o limba pe propriile oo...

Am avut Apple (iPad Mini) deci stiu ce vorbesc Posted Image iPad-ul mi s-a parut o porcarie de tableta, frumoasa dar groaznic de folosit, lenta si cu aplicatii care dadeau crash intr-una. Sa nu mai zic cum m-a fortat sa instalez iTunes, bineinteles prost optimizat pentru Windows. Avea cumnatu o tableta chinezeasca (de la Wolder parca) cu Android KitKat pe ea (sau Jelly Bean nu mai stiu) si cand am pus mana pe ea parca m-am simtit in alta lume. Mergea mai bine, totul mergea, ma jucam ce voiam, nu mai cadea nici o aplicatie etc.

Edited by TrafalgarLaw, 26 April 2018 - 23:23.


#29
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

View PostAwkwardMe, on 26 aprilie 2018 - 23:09, said:

Ah, probabil service-ul autorizat a acceptat să-i repare produsul. Chiar dacă nu ar fi acceptat găsea alte zeci de service-uri pregătite să-i înlocuiască display-ul. Fără să-i brick-uiască telefonul la urmatorul update.
Așa perfect cum este apple, eu zic că nu ar deranja dacă nu ar încerca din răsputeri să oprească reparațiile dispozitivelor.

Despre asta este discuția, nu despre cât de bine sunt optimizate software.
Pai ti s-a explicat simplu de ce "incearca din rasputeri": nu incearca din rasputeri, tipul ala a deschis iMac-ul si l-a facut praf. Exista niste termene si conditii pe care le accepti cind cumperi. Le incalci, shut the fuck up. Evident ca toata tarasenia asta e o cretineala, ala e un megacanal Youtube, probabil au facut intentionat tot cacatu ala, grasu ala nu poate fi atita de tolomac incit sa sparga un mac... :w00t:

#30
AwkwardMe

AwkwardMe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,866
  • Înscris: 19.07.2013

Quote

Exista niste termene si conditii pe care le accepti cind cumperi. Le incalci, shut the fuck up.
Și care este părerea ta despre ele? că despre asta este topicul.  

Quote

nu incearca din rasputeri
Urmăreste clipurile de pe prima pagina, chiar si pe sărite.

Quote

ala e un megacanal Youtube, probabil au facut intentionat tot cacatu ala,
Pate da, poate nu. Eu văd lucrurile altfel.
IMac-ul l-au cumpărat ei, ca să faca clipuri. Criticii nu primesc sample-uri.
Au dat 5000 € pe el ca să-l testeze și să scoată clip după clip. Acum îl țin într-un colț, fară să producă bani. Clipurile le fac alții.
Oricum, eu nu mă refeream la cazul lui Linus.

Edited by AwkwardMe, 26 April 2018 - 23:37.


#31
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

View PostTrafalgarLaw, on 26 aprilie 2018 - 23:16, said:

tu iti asumi ca scapi telefonul pe jos intentionat, ceea ce desigur nu e asa. Eu am P9 lite (stiu, sunt sarac, asta e) si l-am scapat si de la 2 metri fara husa, n-a patit decat o mica ciobitura pe un colt.
I don't give a fuck. Telefoanele nu tre sa fie antiparkinson. Trebuie sa fie sexy. P9 lite ala e o plasticatura chinezeasca, normal ca n-a patit nimic.

Eu am iPhone 6S Plus, fara husa. L-am preluat de la nevasta-mea, ea avea vreo 10 huse, ecran de protectie, era ca un tanc. Adevarul  e ca ea chiar are nevoie, zboara telefoanele din ea, de parca e robot din-ala de dat mingi la tenis. Odata chiar dupa ce si-a luat 7-le a iesit din masina si a gesticulat si a zburat telefonul vreo 3 metri, direct pe beton. S-a facut praf si pulbere ecranul, noroc ca era ala de protectie, 80 de lei, restul a ramas intact Posted Image

Eu l-am scapat doar o data, stateam pe buda adormit intr-o dimineata si l-am scapat pe gresie. S-a ciobit imperceptibil intr-un colt Posted Image

View PostTrafalgarLaw, on 26 aprilie 2018 - 23:16, said:

de ce sa zbarnaie? ca ruleaza la 120hz? a da, ia pune-l langa un Surface Pro sau un Samsung Tab S3, deja iPad-ul tau poate sa plece acasa Posted Image
Iar confunzi benchmark-urile inutile cu user experience. In primul rind Surface Pro mi-ar fi complet inutil. Mi-am luat iPad-ul in special pentru partituri, m-am apucat de pian Posted Image Nu exista program mai bun pentru partituri decit forScore, care exista numai pe iOS. Diferenta intre Apple si restul e data si de Apple Store. Acolo, spre deosebire de Google Play si restu, nu ajung toti ratatii oligofreni si toate gunoaiele universului.

In al doilea rind, si Surface Pro si Samsung sint urite cu spume. In al treilea rind, cind pun unu linga altul iPad-ul cu iPhone-ul, parca e mama cu copilul Posted Image

Quote

Stiu ca iPad-ul e excelent pentru desenat pe el daca e prea mic Note8-ul. Apple a cam inceput sa concureze mai degraba cu Chromebook-urile aici si mi se pare jenant ca cer 170$ pe o amarata de tastatura.
Asta e un alt motiv, sotia e cu desenatul. Am luat o aplicatie cit se poate de superba si cu pen-ul ala supermegascump, distractie la superlativ Posted Image

Quote

Si ce motiv ar avea un Zune sa nu functioneze acum? Si nu mai bine foloseai un nokia n95 pentru muzica? Sau N91, ca era mai ieftin, sau un Sony Walkman. Argumentul suprem al iPod-ului ar fi ca avea 80 de giga de stocare.
Nu e vorba ca nu mai functioneaza acum, e vorba ca a murit imediat, pentru ca era un gunoi pe linga iPod. Da, am 80 de giga, a fost generatia 5, chiar imediat a aparut unu de 160 de giga, dupa care au intrerupt linia de iPoduri mari. Pe linga muzica poti vedea si filme si avea si jocuri, care la vremea aia dadeau clasa la orice exista pe telefoane. Inca le mai am, a trebuit sa pun ceva crack de system, nu exista store pentru Romanica. Practic am un iPod crackuit si chiar si asa s-a blocat de 3 ori in 12 ani. Intr-o vreme il foloseam la greu la jocuri, care consumau cel mai mult bateria, tinea 5-6 ore de jucat non-stop, vreo 10 video si peste 20 de ore de muzica. Acuma mai tine cam o saptamina de muzica cit merg la serviciu si inapoi, deci cam 8-9 ore.


Quote

dar tu te-ai intrebat de ce corporatiile astea, sistemele astea ale statului si institutiile nu folosesc Mac-uri? Nu doar pentru ca sunt prea scumpe, ci si pentru ca sunt nepractice. Cum sa fie practice cand nu poti nici macar sa-l desfaci fara echipament special? Cum sa fie practice cand tu trebuie sa folosesti 70.000 de dongle-uri ca sa conectezi ceea ce trebuie (si daca te mai uiti pe la un video al lui Louis Rossmann, ai sa afli ca doar alea mai scumpe merg cu Macbook Pro-ul)? Cum sa fie practice cand ei tot baga porturi, apoi scapa de ele ca sa le inlocuiasca cu altele? Zi si tu de ce atatea PC-uri si laptop-uri cu Windows inca mai au USB 2.0 desi e aparut in 2000.
Pentru ca sint prea scumpe. Si pentru ca Apple nu da mita ca Microshit Posted Image


Quote

Si bineinteles, obsolescenta planuita e mai vizibila la Apple decat oriunde altundeva. Eu am vazut in facultate PC-uri cu celeron la 850mhz si 192MB de RAM, cu placa grafica de 32 de mega si Windows XP pe ele, care inca isi faceau treaba pentru ce aveau nevoie sa faca. Mai am pe acasa un gunoi din 2003 cu Duron la 1.3 Ghz si 512MB de RAM care inca merge bine. Zi tu unde ai vazut Mac-uri atat de vechi care inca sa mearga.
Aveam niste colegi din Irlanda, fani Apple. Aia imi tot povesteau ce au ei pe-acasa si aveau si vechituri de cind lumea, pe care le iubeau de numa numa. Io nu-s fan vechituri, doar pentru ca-s vechituri, tre sa aibe si o utilitate.


Quote

Sau ceva si mai tare. Fortele nucleare americane inca folosesc calculatoare din anii '70 (!!) cu dischete de 8 inci pe ele. Nu, nu au logo-ul Apple pe ele, ci sunt IBM-uri.
So what? Motivele sint altele, nu ca Apple sucks. Asta pe linga faptul ca nu avem noi de unde sa stim ce folosesc aia de fapt, totul fiind strict secret Posted Image


Quote

nu, pentru ca majoritatea cumpara aifon si aiped pentru ca asa au auzit de la prieteni, ca toate neamurile au, ca sa fie conectati cu cei din jur, ca sa poata sa-si faca un nume. Nu e pentru ca sunt neaparat mai bune.
Sint nu mai bune, infinit mai bune, iar conectivitatea aia este inca un motiv. Nevasta-mea lucreaza la MacBook in pat si vede modificarile la iMac la birou.

Quote

Si daca chiar vrei viteza pentru ca "coruri" ia scoate animatiile de pe un Android... si sa vezi cum iPhone X nu ti se mai pare asa rapid.
Ai ce ai cu viteza, ti-am explicat ca e mai important sa ai stil, eleganta, finete. Nu tre neaparat sa fii un taran din-ala huptzup heirup. Nu trebuie sa fii cit mai rapid, trebuie sa fii suficient de rapid.

Quote

Eu am un laptop de la Lenovo si nu a trebuit sa fac nimic din ce zici tu.
De-aia si vorbeam mai sus despre utilizatori experimentati si utilizatori carora nu le pasa de sistemul de operare, le pasa de ceea ce trebuie sa faca ei, Photoshop etc. Un fotograd profesionist nu are nici timp, nici chef, nici inclinatii sa fubipta buha toata ziua cu antivirusi, antimalware, antispyware, CCleaner si alti asemenea cacati. Si nici nu are chef sa primeasca un ransomware din-ala si sa-si piarda toata munca.


Quote

pai e normal de ce. Windows are 90% din piata, la ce te astepti?
Posted Image
Nu, motivul este simplu: pentru ca Windows e prea pe linga Mac OS. Asta nu inseamna ca Apple n-a avut partea lor de aberatii, mai ales cind toate actritele de la Holywood s-au trezit ca tzitzele lor de pe cloud au ajuns pe tot netu :w00t:


Quote

Am avut Apple (iPad Mini) deci stiu ce vorbesc Posted Image iPad-ul mi s-a parut o porcarie de tableta, frumoasa dar groaznic de folosit, lenta si cu aplicatii care dadeau crash intr-una. Sa nu mai zic cum m-a fortat sa instalez iTunes, bineinteles prost optimizat pentru Windows. Avea cumnatu o tableta chinezeasca (de la Wolder parca) cu Android KitKat pe ea (sau Jelly Bean nu mai stiu) si cand am pus mana pe ea parca m-am simtit in alta lume. Mergea mai bine, totul mergea, ma jucam ce voiam, nu mai cadea nici o aplicatie etc.
iTunes e un gunoi, nu cred ca exista o timpenie mai mare in acest univers, asta e singurul lucru pe care personal il gasesc la tot ce-am folosit de la Apple. In rest, coolstorybro, kernel panic Posted Image

View PostAwkwardMe, on 26 aprilie 2018 - 23:37, said:

Și care este părerea ta despre ele? că despre asta este topicul.  
Parerea mea este ca sint fenomenal de bune si ca cine nu se pricepe nu ar trebui sa-si bage botul.

View PostAwkwardMe, on 26 aprilie 2018 - 23:37, said:

Pate da, poate nu. Eu văd lucrurile altfel.
IMac-ul l-au cumpărat ei, ca să faca clipuri. Criticii nu primesc sample-uri.
Au dat 5000 € pe el ca să-l testeze și să scoată clip după clip. Acum îl țin într-un colț, fară să producă bani. Clipurile le fac alții.
Oricum, eu nu mă refeream la cazul lui Linus.
Eu il urmaresc de mult pe ala, e foarte tare, dar in cazul asta nu are dreptate. Si parca zicea ca a fost peste 10000 de dolari, probabil canadieni, deci mai mult de 5000 de euro. Nu conteaza, idea este ca nu tre sa-ti bagi botul, daca zice sa nu-ti bagi botul. Folosirea unui produs al unei firme nu e un drept, e o alegere.

Se pot spune tot felul de chestii despre Apple, cu mufele alea debile pe care le tot schimba etc. Intrebarea este daca o fac pentru a face bani sau o fac pentru ca incearca sa evolueze, io cred ca ca mai degraba partea a doua. Au atitia bani ca nu stiu ce sa faca cu ei la propriu...

#32
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,989
  • Înscris: 31.07.2007

View PostMosotti, on 27 aprilie 2018 - 00:11, said:

Mi-am luat iPad-ul in special pentru partituri, m-am apucat de pian Posted Image Nu exista program mai bun pentru partituri decit forScore, care exista numai pe iOS. Diferenta intre Apple si restul e data si de Apple Store. Acolo, spre deosebire de Google Play si restu, nu ajung toti ratatii oligofreni si toate gunoaiele universului.

Aplicatiile de studio de inregistrari rulau mult mai fin pe un Mac mai subtire ca degetu' decat pe un desktop cu W7 si o gramada de RAM.

Pe de alta parte plangea la un moment dat unu' pe facebook ca si-a pierdut toate compozitiile proprii din ultimii ani pentru ca s-a sincronizat Apple-u' cu dracu' si i-o sters la ala tot. N-am inteles exact explicatia, da' aia de la linia fierbinte i-o zis "păăăăăăăăi ... ghinion!" :D

Off - Pianu' ii o cauza pierduta pentru mine, tare multe clape si ma orientez greu :D Raman la chitara, ii mai usor cu orientarea :D

#33
marius87ism

marius87ism

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,801
  • Înscris: 18.11.2012

View PostMosotti, on 26 aprilie 2018 - 23:16, said:


Pai ti s-a explicat simplu de ce "incearca din rasputeri": nu incearca din rasputeri, tipul ala a deschis iMac-ul si l-a facut praf. Exista niste termene si conditii pe care le accepti cind cumperi. Le incalci, shut the fuck up. Evident ca toata tarasenia asta e o cretineala, ala e un megacanal Youtube, probabil au facut intentionat tot cacatu ala, grasu ala nu poate fi atita de tolomac incit sa sparga un mac... :w00t:
Usor cu pianu pe scari colegu, asa agresiv te face maru'?

#34
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Mie chestia cu integrarea minse pare a fi cea mai cool chestie.
Notez ceva rapid pe telefon.  Instantaneu mi se adauga în toate dispozitivele.

Acum stau în pat, cu tableta la 45 grade.   Totul este comod, iar imaginea este excelentă.

#35
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
Faptul ca Apple nu ofera piese de schimb pentru tampiti care sparg display-ul, nu e de mirare. E costisitor sa asiguri logistica pentru asemenea componente. E mult mai ieftins sa inviti clientul sa schimbe 2000 de EURO si sa ia altul, daca tot a dat cu produsul de pamant.

Cu alte cuvinte, sunt cateva componente in care se intervine intr-un service autorizat Apple (vreo 15%) iar pentru restul (85%) nu se intervine in service. Stiti de ce?  Pentru ca asa sunt proiectate si construite, sa nu se intervina in ele, sa nu poate face nimeni reparatii fara sa le strice fatal. E politica de firma.

De altfel cred ca asta e trendul.  Produse care sa nu se mai preteze la traditionala reparatie. LG, de pilda, nu mai are sursele de alimentare montate direct pe panel, toate sunt externe, asa ca adio schimbare de condensatori in panel, dupa ce trec cei 5 ani. In schimb au implementat alte slabiciuni interne crticie (in televizoare) pe care nu le depaneaza nimeni, astfel incat televizorul sa crape cu siguranta dupa cei 5 ani durata medie estimata de utilizare.

Prin urmare - in tehnica de varf nimeni nu e interesat sa mai repare ceva, produsele devin tot mai mult "conserve" bune de aruncat (reciclat) daca se strica.  In 10 ani e posibil ca si actualele PC-uri sa se livreze cu toate componentele sudate pe placa de baza, sa nu poti umbla la nimic.

Nu stiu daca e etic sau nu dar reparatia produsului a presupus intotdeauna o logistica costisitoare pentru producatori.

#36
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

View Postrosix, on 27 aprilie 2018 - 06:48, said:

astfel incat televizorul sa crape cu siguranta dupa cei 5 ani durata medie estimata de utilizare.
Aberatii conspirationiste. Aud timpenia asta de vreo 25 de ani. Am doua LCD-uri de 82 cm mai vechi de 10 ani care merg ca in prima zi. iPod-ul meu cu hard disk merge de 12 ani, folosit aproape zilnic cel putin o ora, dar au fost zile cind l-am folosit poate 10 ore. Am un dublu casetofon Panasonic din 2001 parca, merge no problem. Cu casetofoanele din anii 80 am avut mari probleme, s-au paradit destul de repede si lalaiau. Sa nu mai zic de calculatoare si monitoare. Singura chestie care mi s-o stricat a fost o placa video, dupa citeva luni si un hard disk dupa aproape 10 ani. Toate calculatoarele mele vechi le-am donat si inca zbirnaie pe acolo pe unde se afla. Monitor Samsung de 19 inchi, luat de la Metro de pe raft, ultima bucata, prin 2006, no problemo.

Pina si mixerele cu 50 de lei cumparate de maica-mea de dracu stie unde, absolut no name, merg dupa 10+ ani. Aspiratoare pe care le-am folosit cind am finisat apartamentul, crezind ca o sa moara, fiind deja vechi, n-au nici pe dracu. Crapa "cu siguranta" my ass :lol:


View Postmarius87ism, on 27 aprilie 2018 - 00:29, said:

Usor cu pianu pe scari colegu, asa agresiv te face maru'?
Confunzi agresivitatea cu realitatea. Daca cumperi ceva si ti se spune ca nu ai voie sa-ti bagi nasul, in schimb tu-l defaci, il modifici, dupa care-l distrugi, dupa care mai ai si tupeul sa urli ca esti inselat, pai atunci esti prost ca noaptea :w00t:

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate