Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Momentul Aprilie 1964

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming

Cu ce va aparati de cainii agresi...
 Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 

Portofoliul NBC

- - - - -
  • Please log in to reply
102 replies to this topic

#19
iora

iora

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 247
  • Înscris: 25.03.2005
ca sa clarific un  lucru banii de firma i-am produs eu personal,in irak la 50 de grade.ca de primeam de la parinti poate ma ajutau si cu problema mea  :kisstogether: .de acord cu ideea ca trebuie sa te impui cu ceea ce faci,dar mai observ unele indoieli la unii referitoare la calitatea de profesionist.oricum fata de ce vad pe aici pe la mine suntem oricum in fata concurentei cu ani lumina.sau vad ca unii incearca sa vanda gogosi ca ei fac imagine dintr-o camera cu 1ccd si ce calitate au... nu mai zic nimic, stiu doar ca de abia ne-am permis pd-urile care fie vorba sunt super ok la nunti,insa cam jenante la treburi mai serioase.
dar asta e cu totul alta discutie. eu aveam o cu totul alta nelamurire,poate s-a pierdut ideea printre randuri.nu inteleg de ce se divagheaza de la subiect cu aprecieri referitoare la faptul ca poate nu suntem performanti sau ca avem camerele doar pentru fatada si nu am fi destul de profesionisti incat sa stim si de ce am dat banii pe ele si nu am achizitionat soft foarte bun si camere de amatori.

problema tuturor nuntilor e ca de multe ori se trezesc miri prea tarziu.iar a mea cred e ca stau unde stau.poate ca era mai bine daca eram in alt oras unde piata e mai diversificata iar standardul de calitate mai ridicat.
eu am incercat si incerc sa impun o calitate  serviciilor poate prea ridicata pentru marea majoritate a clientilor care de multe ori ,cum zicea cineva mai sus nu pot face deosebirea intre un dvd si divx.

Edited by iora, 26 February 2006 - 00:12.


#20
nirosbog

nirosbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 22.10.2005

View Postdaddy, on Feb 26 2006, 00:09, said:

Niros, faci o confuzie destul de grava. Nr de ccd-uri nu are treaba cu lumina ci cu culorile. Daca lumina e slaba poti sa ai si 1000 de ccd-uri ca tot nu va iesi mai bine. Altele influienteaza nr de lucsi necesari unei imagini de calitate si mai putin nr ccd-urilor.

Daddy,nu fac nici o confuzie,stiu exact ce inseamna.M-am referit si am specificat 3 ccd-uri pentru ca astea(adica camerele) implica de regula si sensibilitate ridicata la lumina slaba.
Respect! :peacefingers:

#21
H725

H725

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,587
  • Înscris: 19.03.2005

View Postdaddy, on Feb 26 2006, 00:09, said:

Niros, faci o confuzie destul de grava. Nr de ccd-uri nu are treaba cu lumina ci cu culorile. Daca lumina e slaba poti sa ai si 1000 de ccd-uri ca tot nu va iesi mai bine. Altele influienteaza nr de lucsi necesari unei imagini de calitate si mai putin nr ccd-urilor.

Are legatura cu sensibilitatea prin dimensiunea pixelui, cu cit este mai mare numarul de pixeli, sensibiliatea la lumina este mai proasta. La o camera 3 ccd, numarul de pixeli/ccd e mai mic, suprafata pixelui fiind mai mare, camera este mai sensibila la lumina... Acelasi motiv a dus ca camera high definition a lui sony, fx1 parca, sa aibe imagine mai proasta la lumina slaba ca vx2000 (amin2 au 3 ccd)...

Camerele 3 ccd au dimensiunea senzorului mai mare decit modelele cu 1 ccd (dimensiune mica pt pret mic), deci suprafata pixelui mai mare...

Cu o camera cu mono-ccd, te poti juca cu slow-speed-shutter, obti o imagine fara purici dar miscata...

Edited by H725, 26 February 2006 - 00:35.


#22
iora

iora

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 247
  • Înscris: 25.03.2005
era pe undeva un post referitor la cum functioneaza camerele si senzorii video,parca .daca ma insel facem alt topic  ;)

#23
nirosbog

nirosbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 22.10.2005
In concluzie,te adaptezi la cerintele pietei:calitatea filmarii si banul vor fi in functie de pretentiile clientului.
Respect! :peacefingers:

#24
iora

iora

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 247
  • Înscris: 25.03.2005
si ajung de unde am plecat :w00t:

daca vrea clientul filmare cu 2oo lei filmez cu gs21 daca da banu ,facem treaba de ne pomenesc si nepotii ;)
baiu e ca nu poti suporta imagine de la gs21 dupa ce lucrezi cu cea de la pd,ajungi sa iti fie scarba de ceea ce faci... si e daunator la imagine

Edited by iora, 26 February 2006 - 01:08.


#25
iora

iora

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 247
  • Înscris: 25.03.2005
m-am amuzat singur... ce inseamna sa scotocesti prin forum.
postat de Gunx la inceputu carierei cred...
Sep 30 2003, 13:01



2500-3000 Euro/an ?

sezonul de asemenea evenimente are cca 5 luni, deci in medie 5-600 Euro/luna atunci ?

asta inseamna profitul tau de ~150Euro/eveniment in cazul ideal in care se calca lumea in picioare sa vina la tine ...

Daca tu vrei sa-ti faci firma, cu taxe si impozite, trebuie pana la urma sa ai toata vara plina de angajamente de ~300Euro !

DREAM ON !!  

Ori nu ai experienta in domeniu si asta iti permite sa visezi din povestile pescaresti ale altora, ori esti prea optimist....

De ce ? Simplu... Lumea e ignoranta sau/si nici nu are bani : daca eu ofer o filmare multi-cameraman, cu camere 3CCD, cu lumini, cu regie, cu montaj in digital, cu videoclip, livrare pe DVD, CD si VHS la 300Euro, iar un mos cu un Panasonic vechi de 10 ani, care de-abia mai sta in picioare, ii tremura si limba in gura si de-abia mai vede bine la 10m, dar cere 1.850.000 lei pe o caseta care o da dimneatza si fuge rpd cu banii sa nu mai poti sa-l prinzi, ala are vara plina, eu am 2-3 evenimente intr-un an, daca am noroc. Ce sa mai zic de detalii, cui sa povestesc eu ca eu filtrez cu avisynth noise-ul in 34 de ore, fac corectie de aspect si folosesc deinterlace cu interpolare adapativa, comparativ cu "profesionistul" care daca ii scoti camera de pe auto, o duce la service ? Pe scurt, romanul de rand, decat sa cumpere paine la 2 lei sau miere la 5 lei, ia rahat de oaie, daca il costa numai 1 leu.

In concluzie piata este plina de asa intitulati "profesionisti" care-si lipesc pe VHS abtibilde cu "Pro TV" si cer in medie cam 75-100$. Care mai are o jucarie de Digital8 puricoasa si cu 2 defocalizari pe secunda, mai reuseste sa ia si 150$ pacalind pe ignoranti.

Chestia e ca toti zic "profi, montaje, CD-uri" iar omul nu mai stie ce sa creada si aleaga, chit ca aia nu stiu nici macar sa nu faca zoom non-stop sau cum sa elimini regiunea de overscan la export pe banda.... Nici un client in focurile pregatirilor nu are timp sa bata 200 de adrese sa compare, asa ca toti dupa ce aud aceleasi cuvinte de la toti, sorteaza dupa pret si doar cei ieftini castiga. Mai vine cate un client trimis de altul foarte multumit sau uimit de cat de bine a iesit un material anterior, dar nu-ti umplii tot timpul cu ei nici daca locuiesti in China....

Concluzia este ca in acest segment de piata, clientela nu-ti permite sa lucrezi bine din lipsa de buget. Concurenta este foarte numeroasa si te "sugruma", nu prin calitate, ci prin preturi de rahat. Vrei sa-i concurezi, trebuie sa fii si tu la fel  

Oricum, si in cazul fericit in care totul merge asa, nu prea o sa mai ai timp de altceva, dupa un timp te sictiresti si iti bagi piciorul. Asta este motivul pt care nu gasesti un cameraman bun, care sa aiba multe evenimente. Ori putin si cu adevarat de calitate, ori mult si prost.... chestia e valabila si in alte domenii. La fel in pro, daca ai aparatura si ai platit pretul a 200 de nunti numai pe un pachet software serios...o sa ti se rupa tie de nunti (nu neg ca poate mai pica una, dar oricum e o chestie rara, de "timpul liber")

in concluzie trebuie sa fii foarte pasionat ca sa rezisti.

Edited by iora, 26 February 2006 - 06:19.


#26
nirosbog

nirosbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 22.10.2005
*in concluzie trebuie sa fii foarte pasionat ca sa rezisti.*
in concluzie trebuie sa fii foarte maleabil ca sa rezisti.Parerea mea!
Respect! :peacefingers:

#27
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004
La noi e cam asa. In orice oras sunt snobi si oameni cu bani. Cel mai greu este insa sa ajungi la ei. In momentul in care au incredere in tine, vor cumpara fara sa intrebe de multe ori nici care e pretul si se lasa pe mana ta.
Problema in cazul asta e managementul si marketingul. Targetul tau, pt. a putea trai din "evenimente", trebuie sa fie de la mediu in sus. Bineneteles, asta inseamna si sa refuzi multe cereri, dar la un moment dat ajungi sa-ti "permiti" sa faci treaba asta (foarte adevarat insa, este al naibii de greu).

#28
andjar

andjar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 841
  • Înscris: 10.01.2006
Rabdare prieteni!vor creste standardele multor romanilor in scurt timp se vor "destupa" tehnologic multi.
Eu nu ma ocup deocamdata cu asa ceva.Dar am o idee,veche,sunt sigur .Ce-ar fi sa dai oamenilor ce se intereseaza un cd gratuit cu mostre video ce graiesc de minunata calitate si de genialul/emotionantul montaj/editare pe care le puteti oferi.
Eventual ar fi si mai bun un site  unde omul poate sa downloadeze,sa vada ce va poate pielea si camera :D
Impostura n-are viata lunga iar pretentile  cresc chiar si in romania. RABDARE!

Edited by andjar, 26 February 2006 - 10:39.


#29
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
lol, ce posturi puneam in 2003....

aveam si eu acelasi frustrari. intre timp insa am mai acumulat experienta si am invatat din ea. eu mi-am stabilit clar un target, dar am verificat mai intai potentialul, cererea, mi-am planificat un nivel si am gandit diferite metode de atingere ale lui. am avut planuri de rezerva, ca sa nu ajung sa ma rog de alcoolici dependenti de rachiu de 3 lei sa-mi cumpere sampania frantuzeasca de 20 de milioane sticla. am investit foarte mult timp, efort si resurse in tehnici de negociere si promovare, nu numai in camera si tutoriale de post-procesare video. mi-am adaptat si cuantificat munca in functie de conditiile de moment, am inceput sa caut eficienta si nu numai calitate in modul, care de multe ori ramane neapreciata iar tu iti irosesti munca.
sigur, problema este si sa ai destui clienti pentru delicatese, ca daca vinzi bauturi tari la musulmani sau incerci sa oferi fetite la credinciosii de la o manastire, poti sa ai super marfa si super tehnica, tot degeaba ;)

de multe ori trebuie sa stii sa te adaptezi pietei, sau sa te orientezi catre altceva. daca tragi cu tunul in muste, nu e vina lor ca nu nimeresi nimic, oricat de "profi" te crezi in fata celor cu palete de plastic de 3 lei care fac macel si au acuratete 99%.

oricum intrebarea ta este de fapt : cum fac sa vand ceea ce fac? cam greu sa te invete cineva asa la o bere ce si cum. daca nu vrei doar pareri, idei si vorbe goale...un raspuns mai de specialitate care sa si functioneze, te poate costa profitul pe urmatorii 2-3 ani. pentru ca totdeauna consultanta de acest gen, care sa te invete merketing si cum sa ai succes la vanzare este de 100 de ori mai valoros decat echipamentele si know-how-ul tehnic de filmare/editare. un client mi-a adus la captura de pus pe DVD un curs de vanzari de la o facultate specializata de marketing din Anglia si il costase numai intre 3.200 si 5.800 Euro/modul (3 generale de baza cu notiuni generale si 7 de specializare).

un plan de atac al pietei, bine pus la punct, testat personal si realizabil in Romania (Buc) pe perioada a 1-2 ani de zile, cu mai mici sau mai mari sacrificii, e mai scump decat o geanta intreaga de camere PD. trebuie stabilita o tinta ca venit/profit, limitele ca nr de echipe, interval de nr de ore/proiect, granita la care cobori minim stacheta pentru a agata un client sau cea maxima peste care recunosti ca nu te ti muschii. banii se calculeaza si se revinestesc la maxim in promovare/publicitate, daca vrei succesul un pic accelerat, nu pana se propaga recomandarile si se trezeste toata lumea.

dar am zis mereu sa produci e usor, sa vinzi e problema. stiu cel putin 20 de cameramani straluciti, care lucreaza insa prin televiziuni de rahat pe salariul minim sau mediu, pe cat fac altii in doua zile, doar pentru ca habar nu au cum sa-si vanda munca.

sunt un milion de tactici de vanzare, care pot face un om care a intrat pe usa cu gandul sa cheltuie 200 de Euro, sa plateasca in final 500 Euro. uitati-va numai la cei care lucreaza in domeniul vanzarilor de masini sau imobiliarelor. mai putin conteaza cat de performanta e masina sau cat de mare e casa, daca agentul e scolit bine, o vinde mult peste valoarea ei reala, doar pentru ca stie ce si cum sa faca.

la masini de exemplu se porneste totdeauna de la un pachet de baza si se adauga optiuni. nu se spune masina costa 10.000 ca omul zice a pai eu am doar 8000 haidi pa. se spune e 7000, dar hai sa adaugam optiuni de mia ailalta, ce dati atatia bani si pentru inca 300 nu vrei un aer conditionat, vrei sa muriti vara de cald? dupa aia ...pai aoleu daca punem tot ne ducem in 11.000. e lasati, va facem reducere si aveti tot la numai 10.000, adica pana la urma va dam gratuit aerul conditionat. iese omul si multumit si cu banii luati, se duce apoi se lauda la prieteni. chit ca masina costa probabil 8000 euro cu tot pe ea.

la case de exemplu se arata unui clinet un apartament cu probleme vizibile si i se spune pretul de 50.000, cand de fapt pocaria nu face nici 15.000. i se spune insa "in secret" ca nu merita si mai sunt cateva vicii ascune, pentru ca e simpatic si numai el are norocul asta.... i se arata o casa de 40.000 fara nici o problema. prin contrast fata de cealalta, asta pare de 10 ori mai avantajoasa, chit ca ea in realitate si asta valoreaza doar 30.000. profit net 10.000 omul super incantat cand a vazut ce putea lua cu 50.000, dar a vazut ce a avut ocazia sa primeasca la 40.000.

cand dvd-urile nu s-au impus inca pe piata si oamenii nu avea inca playere, au fost unii care au dat gratuit playere stand-alone, doar ca sa sparga piata si chiar daca lucrau pe aproape nimic sau ieseau in minus, au daramat VHS-ul si au lasat masca pe foarte multi. altii s-au bagat pe preturi mici, trimiteau intentionat amatori (adica stricau nuntile intentionat), doar ca sa trezeasca lumea ca ieftin inseamna totodata si prost. ideea e insa ca totdeauna legile cererii si ofertei varieaza, trebuie sa te adaptezi sau mori.

Edited by GunX, 26 February 2006 - 16:01.


#30
marius

marius

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 292
  • Înscris: 15.09.2003
mi se pare mie sau 400-500 de lei e cam putin?
Adica stiu ca in TM, lumea "buna"...lucreaza cu 180-200 de euroi "grei"
.....intr-adevar am vazut in ziar ca se filmeaza 3 ore cu 50 de euro :puke: ...dar orishicat....la banii aia asa si lucrarea :)

#31
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004
din cate stiu eu...in banii aia  intra numai filmatul....editarea si montajul se face separat.

#32
marius

marius

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 292
  • Înscris: 15.09.2003
...la unii....la altii intrat tot si 20 de DVD-uri date ca si copie si 500 de poze, etc :)

#33
nirosbog

nirosbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 22.10.2005

View Postmarius, on Feb 27 2006, 16:46, said:

...la unii....la altii intrat tot si 20 de DVD-uri date ca si copie si 500 de poze, etc :)

Asta e piata,cu astea isi compenseaza lipsurile :death: .

#34
adrg

adrg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 795
  • Înscris: 06.05.2007
Problema principala in asemenea cazuri nu este oferte ci cererea. Nu trebuie sa te gandesti ca sunt 300 de nunti ci cate din cele 300 de nunti isi pot permite tariful tau. Dupa spusele tale si Loganul face concurenta neloiala Mercedesului, pentru ca este mai iefitn, are 4 roti si te misca de colo pana colo. E adevarat ca unora nu le place sa sa mearga in Logan, dar astia sunt putini. Si in final iti marturisesc ca am renuntat la nunta mea sa mai angajez un cameraman pentru simplul motiv ca nu ma ajungeam cu banii.

#35
ancab

ancab

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 04.12.2006

View Postadrg, on May 9 2007, 07:57, said:

Problema principala in asemenea cazuri nu este oferte ci cererea. Nu trebuie sa te gandesti ca sunt 300 de nunti ci cate din cele 300 de nunti isi pot permite tariful tau. Dupa spusele tale si Loganul face concurenta neloiala Mercedesului, pentru ca este mai iefitn, are 4 roti si te misca de colo pana colo. E adevarat ca unora nu le place sa sa mearga in Logan, dar astia sunt putini. Si in final iti marturisesc ca am renuntat la nunta mea sa mai angajez un cameraman pentru simplul motiv ca nu ma ajungeam cu banii.
adrq peste ceva ani,cand vei face burta si chelie,iar multe din rude vor disparea biologic, o sa-ti doresti sa poti da timpul inapoi,si sa ai o amintire filmata despre cum a fost si ce ai fost. In filmul unei nunti ai efectiv tot,prieteni,rude,esti tanar,esti pe val, momente care nu au pret material, o sa-ti dai seama mai tarziu.
E bine totusi ca multi inteleg cum sta treaba, si sunt dispusi sa plateasca un pret corect, pt. a nu fi nevoiti sa-si forteze memoria mai tarziu.

#36
adrg

adrg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 795
  • Înscris: 06.05.2007
Nimeni nu te contrazice in ceea ce spui tu, burta am facut, chelia am inceput-o mai demult iar acum am si doi bebei care fac scandal cu maica-sa in pat. Pentru asta am cumparat un GS 180 care sper sa inregistreze toate momentele frumoase de acum incolo.
Dar atunci nu prea mi-am permis nici un no-name, ce sa mai vorbesc de o filmare de catre cineva care se pricepe. Concluzia: daca acel cameraman la care am apelat inainte de nunta ar fi acceptat sa fie platit acum (la nici 2 ani) nu ar fi fost nici o problema, dar in conditiile de atunci asta a fost situatia si va trebui sa ma multumesc cu cele 2 dvd-uri facute de prieteni cu capturi de pe camere analoage fiecare cum s-a descurcat.
Aici am vrut sa ajung, este normal sa coste calitatea, dar este tot atat de normal ca atunci cand nu iti poti permite pretul ei sa apelezi la o varianta mai ieftina pe care sa o poti imbunatati cu propria memorie si de ce nu imaginatie.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate