Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Te-ai ingrasat dupa ce ai cumparat friteuza?
Last Updated: Mar 04 2021 12:03, Started by
dem3ntor
, Apr 24 2018 19:34
·
0
#57
Posted 29 June 2018 - 18:21
Am avut una cu muulti ani in urma.
A fost o carca de bani la vremea aia. Dupa 3-4 luni a ajuns direct la centrul de colectare. La naiba toate hainele devenisera mici si eram ca un purcelus. Si dupa un meci de tenis de masa eram praf nu mai zic de fotbal. Si masina de paine a urmat dupa ea. Cum miroase painea aia calda sambata dimineata. Un pachet de unt si o rotita de cascaval se evaporau imediat. Nu imi mai trebuie asa ceva. Edited by razvan_u, 29 June 2018 - 18:24. |
#58
Posted 26 November 2018 - 21:05
Piscopescu, on 25 aprilie 2018 - 08:31, said:
Scuze de offtopic insa: piftele=chiftele si golosi=gogosi? Mersi. Singura diferenta e ca maica-sa le zice piftele-golosi iar maica-ta le zice chiftele-gogosi. In rest diferenta este zero. In alta ordine de idei mi-am luat si eu friteuza care foloseste 1,5 litri de ulei si are 900W putere. In principal pentru cartofi pai si pentru inele de calamari. Mi se pare sanatoasa prin prisma faptului ca poti scurge uleiul mult mai bine suspendand cosuletul ala cateva minute inainte sa pui prajeala in farfurie. Daca le faci in tigaie, cand le scoti cu paleta din tigaie nu apuca sa se scurga bine, le iei cu o gramada de ulei cu peste 10 mii de calorii pe litru. E drept ca nevasta-mea mai pune pe fundul farfuriei niste servetele de bucatarie care sa colecteze surplusul de ulei. Dar e o improvizatie. Scurgerea cea mai buna e tot daca lasi cosuletul friteuzei suspendat 2 minute ca sa isi faca treaba. Edited by abac, 26 November 2018 - 21:11. |
#59
Posted 03 December 2018 - 04:23
Foloseam in Germania, NU aveau cartofii gustul ca prajiti in tigaie ! Nu stiu de ce, erau mai naspa.
Nu m-am ingrasat, ca nu conteaza ce mananci, conteaza cate Kcal mananci pe zi adica in 24 ore. Poate explica Richelieu de ce erau mai naspa, nu am inteles niciodata, nu cred ca de la grasimea la bucata pe care am pus-o in aparat, nu stiu ce se intampla daca puneam aceiasi grasime in tigaie si prajeam, in tigaie puneam ulei de floarea soarelui. Edited by MinettoMatoi, 03 December 2018 - 04:24. |
#61
Posted 03 December 2018 - 20:54
Am inteles, deci daca puneam ulei de f soarelui si in aia, atunci erau la fel ca la tigaie, prost am fost ca am pus din aia la calup.
|
#62
Posted 03 December 2018 - 22:47
ingrasa la fel ca tigaia,problema e risipa faci o risipa mai mare de ulei
|
#63
Posted 04 December 2018 - 13:37
Dimpotrivă, uleiul din fripteuza îl refolosești de câteva ori, pe când pe cel din tigaie îl atunci de fiecare data.
|
#64
Posted 04 March 2021 - 12:03
Friteuza pe gaz are cineva? Stiu ca electricele sunt raspandite, dar eu sunt obsedat de cele pe gaz, pentru ca Shaorma House Slatina a schimbat in 2015 electrica cu un Pitco pe gaz. E prea mare pentru mediul casnic aia, dar se gasesc si friteuze mici pe gaz pe Goagal.
Eu nu am niciun fel de friteuza, dar as visa la una pe gaz, sunt mare amator de shaorma, prajeli si sosuri-tocanite. |
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users