Te-ai ingrasat dupa ce ai cumparat friteuza?
Last Updated: Mar 04 2021 12:03, Started by
dem3ntor
, Apr 24 2018 19:34
·
0
#37
Posted 25 April 2018 - 11:29
#38
Posted 25 April 2018 - 11:40
ori tigaie, ori friteuza e cam tot pe acolo in privinta grasimilor ingerate. m-as risca sa afirm: cartofii prajiti la friteuza si scursi bine contin mai putin ulei decat cei facuti la tigaie la foc mic, moi si mustind de ulei. la friteuza sa folositi ulei cu punct de fum inalt, gen ulei de palmier (n-are absolut nici un gust, decat daca aveti pitici pe creier). nu lasati friteuza sa mearga in gol.
|
#39
Posted 25 April 2018 - 12:44
#40
Posted 25 April 2018 - 13:41
#41
Posted 25 April 2018 - 13:43
#42
Posted 25 April 2018 - 14:30
dem3ntor, on 24 aprilie 2018 - 19:34, said:
Salut! Eu vreau sa cumpar o friteuza! Consumam moderat: cartofi pai, piftele, snitele, peste prajit, ocazional golosi (nici nu stiu daca merg la friteuza) DAR, Chiftele ceanu1980, on 25 aprilie 2018 - 10:04, said:
carnea fiartadaca pot spune e cea mai negustoasa metoda de a o gati decat sa fierbi mai bine bagi la cuptor nu folosesc asa ceva la prajit oare mege sa bagi in ea untura eu cartofii-i fac cu untura luata din prajeala(tochitura) Inseamna ca nu ai gasit inca gospodina potrivitaSau chefa,sa fiu in "trendul" zilelor noastre,unde bucatar sau bucatareasa suna degradant si injositor. Rasol de vita (fiert) + sos (de preferat de casa) de rosii (gros) + piure de cartofi.Combinatia mortala. Iar in zeama care a fiert carnea la foc molcom,adaugi galuste de gris,sau taitei subtiri de casa (fidea). ps. Pentru un plus de savoare si sanatate,in zeama se adauga si unu-doua oase cu maduva.Cunoscatorii deja saliveaa,cu siguranta. Edited by adisz, 25 April 2018 - 14:32. |
#43
Posted 25 April 2018 - 14:31
Quote Te-ai ingrasat dupa ce ai cumparat friteuza? Asta-i ca si cum as intreba daca a slabit cineva dupa ce si-a luat oala de fiert legume. |
#44
Posted 25 April 2018 - 16:37
vrajitoruldinoz, on 25 aprilie 2018 - 06:17, said:
Sa-l vad eu p-ala Grasime, amidon, sare, greu de gasit o combinatie mai proasta pentru sanatate. Eu de exemplu sunt genul care a fost obișnuită încă din tinerețe cu mâncare sănătoasă. Nu o frunză și o roșie, ci ingrediente preparate cât mai natural și condimentate ușor, ca să nu mai zic fără lucruri deep-fried & co. Mie dacă îmi dai o porție de cartofi făcută la friteuză, nu ți-o mănânc nici jumate. La chipsuri nici nu mă bag din start. Dar eu încă nu sunt nimic față de unii pe care îi știu, un amic de-al meu a băgat un cartof prăjit în gură și a zis ”brrr, cum pot mânca oamenii asta ?!” și a gustat din jumeri la care a zis ”de ce se consumă asta ? asta nu e mâncare” Așa că nu subestimați puterea obișnuinței. Și creierul ăla e făcut ca să perceapă ”normal” ceva la care s-a adaptat. Ce e normal la noi nu e deloc normal altundeva. Te duci în Japonia și când ăia văd cum mănânci într-o zi obișnuită, vor crede că tu ești o friteuză. Edited by Daredevil666, 25 April 2018 - 16:38. |
#46
Posted 27 April 2018 - 13:35
Vreți să vă spun secretul cum să aveți un corp sănătos și okay chiar dacă mânci des cartofi prăjiți? Păi folosești mai multe calorii decât mânci și uite așa slăbești, incredibil dar merge chestia asta, este testată de oameni de când lumea și pământul.
|
|
#47
Posted 27 April 2018 - 13:48
A fi slab, nu e automat echivalent cu a fi sănătos.
Poate pare incredibil, dar exista foarte mulți oameni slabi cu steatoza hepatica și colesterol mult peste limita. Deci nu, mâncatul zilnic (sau foarte des) al prăjelillor prost făcute, nu Ok chiar dacă aportul caloric e mai mic decât consumul. Zic prăjeli prost făcute, pentru ca de fapt acolo e buba, nu la prăjeala in sine. Popoarele orientale prăjesc aproape orice și oamenii sunt mult mai sănătoși decât noi. Dar știu cum sa o facă....și in sensul asta, prajitul in friteuza este de preferat celui in tigaie, chiar dacă aparent e pe dos. Secretul prajirii sanatoase, este ca uleiul sa fie bine încins și sa nu își schimbe temperatura in momentul adăugării ingredientelor in el. Ca la fierbere de altfel De aceea e important sa folosim o cantitate mare de ulei, ochimetric cam de minim 3-4 ori volumul ingredientelor prăjite. Dacă facem asta, imediat ce cufundam chestiile in ulei, se formează instant un strat protector, care nu permite pătrunderea uleiului in profunzime. In tigaie, cu un deget de ulei, asta e imposibil. Eu nu am friteuza, însă când prăjesc ceva, o fac in baie de ulei, minim 2 litri. Și îl încing bine bine înainte. Friteuza face automat asta, deci dacă alegeți sa prăjiți ceva, e instrumentul ideal. |
#48
Posted 27 April 2018 - 20:12
Velaxa, on 27 aprilie 2018 - 13:35, said:
Vreți să vă spun secretul cum să aveți un corp sănătos și okay chiar dacă mânci des cartofi prăjiți? Păi folosești mai multe calorii decât mânci și uite așa slăbești, incredibil dar merge chestia asta, este testată de oameni de când lumea și pământul. E ca si cum ai spune ca daca maninci 2000 d ecalorii de zahar pe zi si atit esti sanatos daca nu consumi mai mult. La greutate da, dar mincarea are - sau nu are in cazul asta - valoare nutritionala. Prajitul genereaza chestii toxice pentru celule. |
#49
Posted 27 April 2018 - 20:37
vrajitoruldinoz, on 27 aprilie 2018 - 20:12, said: E ca si cum ai spune ca daca maninci 2000 d ecalorii de zahar pe zi si atit esti sanatos daca nu consumi mai mult. La greutate da, dar mincarea are - sau nu are in cazul asta - valoare nutritionala. Prajitul genereaza chestii toxice pentru celule. Îmi amintesc un doctor care îmi zicea: ”Este mai greu de vorbit cu cei slabi decât cu cei grași, pentru că cei slabi au impresia că nu pot avea nicio problemă.” |
#50
Posted 28 April 2018 - 11:30
vrajitoruldinoz, on 27 aprilie 2018 - 20:12, said:
E ca si cum ai spune ca daca maninci 2000 d ecalorii de zahar pe zi si atit esti sanatos daca nu consumi mai mult. La greutate da, dar mincarea are - sau nu are in cazul asta - valoare nutritionala. Prajitul genereaza chestii toxice pentru celule. Păi omul întreba de îngrășat nu de sănătate. Cu sănătatea am exagerat, dar oricum, ăsta e secretul slăbitului sau menținerii fizice, să faci mișcare. Chestie neînțeleasă de majoritatea oamenilor care vor să slăbească Edited by Velaxa, 28 April 2018 - 11:32. |
#51
Posted 28 April 2018 - 11:31
Dar tu ai făcut legătura între un corp sănătos și slăbit
|
|
#53
Posted 28 April 2018 - 23:38
ceanu1980, on 25 aprilie 2018 - 11:05, said:
lumineaza-ma de o reteta cu,carne fiarta,sper ca nu o dai in ciorbe Varza calita cu carne - ceva simplut, dar poate iesi foarte, foarte bun "Friptura" fiarta - pui carnea cu condimente pentru carne si ceva legume, gen ceapa tocata, usturoi, morcov + un pic ulei, apa, si o fierbi - iese ceva super bun daca nimeresti condimente bune De fapt si "prajitul" carnii in general, facut cum trebuie, de catre cunoscatori, e mai degraba un mix intre fiert si prajit(aprox. praijit usor si innabusit - vorbind de bucatile mai mari de carne, de ex. o bucata de cotlet nefeliat) |
#54
Posted 04 June 2018 - 09:12
Nu are legatura,ori in tigaie ori in friteuza tot aia e,uleiul nu ate ce cauta pe masa,100ml ulei=900kcal. Carnea merge dar slaba si nu prajita
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users