Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Redmi K50 in Reteaua Digi

Revolut x Vodafone - Obține ...

Cade internetul la platformele St...
 Rulouri de aluminiu DIY

Magnolia Urban Residence

Despre Monitorizarea Sunetului &#...

Șeful bancii centrale a Polo...
 Ac adaptor HKA 12150EC 230

Dosarul Revoluției: „g...

Difuzor pentru smart Tv

Turul Frantei in Bucuresti mergeti?
 Player fara casti

Ati fi de acord cu gratuitatea pr...

Dynacord Pm600 3

Unitate programare(achizitie comp...
 

clona hdd cu esx6.5 ?

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,127
  • Înscris: 22.12.2005
Cum clonez un hdd cu ESX6.5 pe el ?
Are si datastore-ul pe el unde sunt VM-urile

am incercat cu Acronis, MAcrium. Active Disk si inca vreo 3 programe..le-am pierdut sirul.

Nu ma intereseaza sa migrez boot-ul pe SD/USB sau alte artificii.

Scenariul este f simplu - am cumparat un SSD de 500 si vreau sa inlocuiesc hdd-ul (tot de 500).

Tinand cont de volumul de date(500 GB) nu mai am vreme sa "testez" si cam tot ce mi-a spus varu' google nu a mers.

Multumesc frumos!

#2
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,620
  • Înscris: 30.07.2003
Eu am folosit de-a lungul timpului Clonezilla.

#3
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,476
  • Înscris: 25.08.2009
Am mai spus-o si altora, poti folosi rawcopy. E gratis, copiaza tot, exact ca la xerox. Eu am folosit rawcopy in acelasi scpo, am clonat un hdd cu sistem de operare pe el. Nu s-a simtit ca l-am inlocuit decat la performante, hdd vs ssd.

#4
danX

danX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,288
  • Înscris: 26.06.2003
ia de pune o licenta trial ESXi Enterprise Plus si fa un storage vMotion.
Sau vezi daca poti sa dai change datastore cu masinile oprite, dupa care instalezi ESXi pe stick si importi datastore-ul si gata.

#5
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,127
  • Înscris: 22.12.2005

View Postneagu_laurentiu, on 22 aprilie 2018 - 15:41, said:

Eu am folosit de-a lungul timpului Clonezilla.
nu merge cu asta (testat si e si documentat)
aparent de la 6.0 s a schimbat schimbarea.

View Postaltuser09, on 22 aprilie 2018 - 15:42, said:

Am mai spus-o si altora, poti folosi rawcopy. E gratis, copiaza tot, exact ca la xerox. Eu am folosit rawcopy in acelasi scpo, am clonat un hdd cu sistem de operare pe el. Nu s-a simtit ca l-am inlocuit decat la performante, hdd vs ssd.
ce SO avea ? daca nu ai testat pe ESX ..nu prea ma ajuta.

View PostdanX, on 22 aprilie 2018 - 15:51, said:

ia de pune o licenta trial ESXi Enterprise Plus si fa un storage vMotion.
Sau vezi daca poti sa dai change datastore cu masinile oprite, dupa care instalezi ESXi pe stick si importi datastore-ul si gata.
mulutmesc frumos pentur raspuns. din pacate e alta treaba ce vreau eu  ( de asta am explicat si scenariul meu).

Repet, daca ajuta:

am un HDD de 500 GB si vreau sa il CLONEZ pe un SSD de 500.

Pe el este un server ESX6.5 + datastore-ul aferent(unde sunt masini virtuale).

am incercat cu tot felul de utilitare ( toate boot-atnd de pe CD-uri live)  fara succes.

Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns pana acum, daca mai sunt sugestii va rog frumos.

#6
danX

danX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,288
  • Înscris: 26.06.2003
Varianta optima:
1. Se introduce SSD-ul nou in sistem, se initializeaza ca datastore si se muta masinile pe el.
2. Se face backup la configuratia ESXi-ului curent.
3. Se instaleaza ESXi pe stick, se importa configuratia si se adauga SSD-ul ca datastore.

Si gata.
VMFS-ul nu prea permite clonare usoara.

P.S. de ce ai vrea sa scoti din productie discul de 500GB? Lasa-l sa fie boot drive pentru ESXi plus strangator de log-uri, daca nu deranjeaza.

#7
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
Eu am clonat discuri cu dd. Nu contează ce ai pe disc, dd copie bit cu bit (dd does a byte-by-byte copy from the source to the destination)...
dd if=/dev/sdX of=/dev/sdY bs=64K conv=noerror,sync



#8
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,127
  • Înscris: 22.12.2005

View PostdanX, on 22 aprilie 2018 - 16:30, said:

Varianta optima:
1. Se introduce SSD-ul nou in sistem, se initializeaza ca datastore si se muta masinile pe el.
2. Se face backup la configuratia ESXi-ului curent.
3. Se instaleaza ESXi pe stick, se importa configuratia si se adauga SSD-ul ca datastore.

Si gata.
VMFS-ul nu prea permite clonare usoara.

P.S. de ce ai vrea sa scoti din productie discul de 500GB? Lasa-l sa fie boot drive pentru ESXi plus strangator de log-uri, daca nu deranjeaza.
mersi frumos - din pacate hdd-ul vechi mai are un cusur - e pe moarte!
btw.cum faci backup la configuratie ( licente, setari retea, comportament vm-uri) pe un 6.5?

#9
danX

danX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,288
  • Înscris: 26.06.2003

View Postfoxbat, on 22 aprilie 2018 - 21:46, said:

mersi frumos - din pacate hdd-ul vechi mai are un cusur - e pe moarte!
btw.cum faci backup la configuratie ( licente, setari retea, comportament vm-uri) pe un 6.5?
oleaca de cli
https://kb.vmware.co...article/2042141

#10
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,127
  • Înscris: 22.12.2005

View PostdanX, on 22 aprilie 2018 - 22:55, said:

merci. speram ceva din webinterface.

din pacate nici una din metode pt clonare nu m-a ajutat. in cel mai fericit caz booteaza hypervizor-ul dar nu vede datastore-ul. oricate comenzi i-am dat.
mda, pe 5.5. era mai curata treaba.

#11
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,127
  • Înscris: 22.12.2005
Colac peste pupaza.,veeam 9 u3 nu e compatibil cu noul esx 6.7...

#12
danX

danX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,288
  • Înscris: 26.06.2003
Eu ti-as sugera sa uiti temporar de clonare si sa incerci varianta cu CLI.
Si eu sunt de parere ca daca toata lumea folosea CLI nu se mai inventa mouse-ul si folosesc CLI atunci cand am nevoie neaparat nu ca sa ma simt "hackerman", dar cateodata e necesar.

Daca nu vrei CLI noteaza-ti in detaliu configuratia actuala, muta VM-urile pe datastore-ul nou, instaleaza ESXi de la zero pe un stick, refa-i toate setarile si adauga-i datastore-ul cu VM-urile mutate.
Si gata.

Banuiesc ca e vorba de un home lab, ca nimeni normal la cap nu facea productie fara RAID. Deci downtime-ul e posibil plus ca mai exersezi instalari si configurari de ESXi, ca nu strica la casa omului,.

#13
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,127
  • Înscris: 22.12.2005
Asa este danx.aceleasi idei le am si eu.
Acum ca am refacut 6.5 ul ma ajut de el.
Preferam clonatul pt ca fiind home lab(cum bine ai intuit)preferam sa las la "clonat"in loc de "munca ".
Dar se pare ca varianta asta a picat(totusi ca exercitiu tehnic ramane deschisa daca ai si alte idei).

Multumesc!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate