Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Media player Dune -streaming Andr...

Ordinea corecta casa in roșu...

Aplicatii optimizate pentru Apple...

Inundatie casa si administratorul...
 Statiuni balneo pentru recuperare...

Smalt crapat lavoar - se poate re...

Biorinil, se mai poate gasi totus...

Lipire imagine foto pe cabochon d...
 Motor 4 timp ohv.

Crapaturi zid despartitor camere

A murit Bernard Greene (B.G. Prin...

Rotatie anvelope
 Aparat de radio

Site-uri si a d block (poll)

4/5g - este necesar a se inlocui ...

Dressing pe comanda - Bucuresti
 

Recomandare switch 48 porturi

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
viosat

viosat

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 22.03.2007
Salutare!

Ce switch cu management sa aleg pentru o retea formata din 70 calculatoare, 4 multifunctionale si 20 camere supraveghere video IP (conectate la DVR). Bugetul este in jur de 2000 Lei, iar switch-ul sa aiba 48 de porturi sau mai multe. Mai jos am pus doua link-uri cu switch-urile care mi-au atras atentia.

https://www.emag.ro/...eu/pd/EKPYTBBBM
https://www.emag.ro/...ts/pd/D2HPN2BBM

Multumesc!

#2
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,987
  • Înscris: 23.03.2018
Nu voi comenta cu privire la echipamente, nu ma pricep atit de bine.
Voi comenta doar cu privire la aritmetica.
Unde pui 75 de echipamente pe un singur switch cu 50 de porturi ?
Sau bugetul este pe o singura bucata ?

#3
creative_guy

creative_guy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 11.04.2018
http://www.cel.ro/sw...fp-pMyAwMDYo-l/
sau
http://www.cel.ro/sw...nks-pNiMzNDM-l/

#4
viosat

viosat

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 22.03.2007

View Posttrollerul_de_serviciu, on 21 aprilie 2018 - 14:43, said:

Nu voi comenta cu privire la echipamente, nu ma pricep atit de bine.
Voi comenta doar cu privire la aritmetica.
Unde pui 75 de echipamente pe un singur switch cu 50 de porturi ?
Sau bugetul este pe o singura bucata ?

Mai vin legate si alte switc-uri la acesta principal cu 48 de porturi. Nu toate echipamentele vin conectate direct la acest switch.

#5
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,336
  • Înscris: 27.10.2007
ar trebui sa dai un pic mai multe detalii.
pentru nimic in lume nu as  pune camere IP  in aceeasi retea cu alte echipamente.

#6
MediaMaxRO

MediaMaxRO

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 26.12.2014

View Poststrongsss, on 21 aprilie 2018 - 14:50, said:

ar trebui sa dai un pic mai multe detalii.
pentru nimic in lume nu as  pune camere IP  in aceeasi retea cu alte echipamente.

De ce? vlan-urile pentru ce mai sunt?
Poti sa dai dintr-un switch ce vrei cat timp poti segrega traficul.

#7
AdyMakke

AdyMakke

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 29.05.2005

View PostMediaMaxRO, on 21 aprilie 2018 - 15:14, said:


De ce? vlan-urile pentru ce mai sunt?
Poti sa dai dintr-un switch ce vrei cat timp poti segrega traficul.

Ce router / firewall folosesti?
Ce switch ai acum?
Reteaua e segmentata?
Cate vlan uri ai?
Autentificare 802.1x sau alte cerinte de securitate exotice?

View Postcreative_guy, on 21 aprilie 2018 - 14:45, said:


Switchul CISCO din seria SF are porturi 10/100 , doar uplinkuri pe Gigabit.



#8
viosat

viosat

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 22.03.2007
Folosesc un Gateway cu sistem de operare Linux, la care sunt conectati doi furnizori de internet, in momentul in care pica unul comutarea se face automat pe celalalt. Acum folosesc doua switc-huri TP Link cu 24 de porturi (ele vor fi inlocuite de noul switch), momentan toate echipamentele (inclusiv camerele) folosesc aceeiasi clasa de IP-iuri, nu am vlanuri pt. ca switch-urile vechi nu permiteau asa ceva, la securitate nu vreau nimic deosebit.

#9
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
Si atunci revenim la intrebarea cum conectezi 94 de echipamente in 48 de gauri?

#10
viosat

viosat

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 22.03.2007

View PostdiZy, on 21 aprilie 2018 - 17:17, said:

Si atunci revenim la intrebarea cum conectezi 94 de echipamente in 48 de gauri?
Astea sunt echipametele din racul principal(nu o sa enumar toate switchurile pe care le am), din racul principal prin fibra optica trimit internet in alta cladire care se afla la 200m, acolo mai este un alt switch TP Link cu 24 porturi, mai am alta retea tot cam la 200m, si acolo trimit internet prin fibra optica si aici este un alta switch 16 porturi.

#11
AdyMakke

AdyMakke

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 29.05.2005

View Postviosat, on 21 aprilie 2018 - 17:29, said:

Astea sunt echipametele din racul principal(nu o sa enumar toate switchurile pe care le am), din racul principal prin fibra optica trimit internet in alta cladire care se afla la 200m, acolo mai este un alt switch TP Link cu 24 porturi, mai am alta retea tot cam la 200m, si acolo trimit internet prin fibra optica si aici este un alta switch 16 porturi.

Atunci mergi tot pe TP-Link , un SG2452 sau 2 buc TL-SG3424.
Daca nu ai multe porturi de ocupa cu PoE ia unul mic pt PoE dedicat. 802.3af sau at... vezi cat are consum camera.


#12
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004

View Posttrollerul_de_serviciu, on 21 aprilie 2018 - 14:43, said:

Nu voi comenta cu privire la echipamente, nu ma pricep atit de bine.
Voi comenta doar cu privire la aritmetica.
Unde pui 75 de echipamente pe un singur switch cu 50 de porturi ?
Sau bugetul este pe o singura bucata ?


     Amaratu de el vrea sa faca niste reclama gratis. Daca a ajuns sa intrebe pe Softpedia e clar ca e expert in retelistica.


#13
m3kk

m3kk

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 15.07.2004
https://m.price.ro/p...48-lite-1693278

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate